Eşimin ailesi ve bana karsi tavirlari?

Ben bu konuda sorun etmedim kimsenin yuzune demedim sadece hislerimi paylastim. Tatil Yine yapilir fakat her islem bittikten sonra haber verwbilirlerdi biz zsten gelirdik. Ben onlari döndukten sonra habalimanindan aldim kac kere yazdim hal hatir soedum. Kimse banada iyimisin senin icin hayat nasil evlilik nasil gidiyo diye sormadilat bile aksine 3 ay gecti ölumden sonta benimle ugrasmaya baslafi
Sana kaç sayfadır neden saçma düşündüğün anlatılıyor işlem bittikten sonra haber vermek gibi bir gerizekalılık olabilir mi ? Hala döndürüp aynı savunmayı yapıyorsun. Görümce tamamen haklı senden olabildiğince uzak durmalılar

Öyle degil. Kendiside küstu babasiyla konismuyodu yillardir. Cenaze baska ulkeye gidicekti ve ta kac gun sonra oldu. Bizim yapicagmiz bisey yoktu. Esim 3 gun bekledi memlekette cenaze icin. Bize hersey bitip öyle haber verebilirlerdi
İyi niyetli bir insan değilsiniz kesinlikle. Konusur ya da konuşmaz kocanızın babası bahsettiğiniz kişi.
Sizin balayında keyfiniz bölünmesin diye niye geç haber versinler?
Böyle bencillik görmedim.
Birde eve perişan döndüm demişsiniz. Şaka gibi.
Görümce sizin yanınızda masum kalıyor şu durumda.

Forumda ara ara denk geldikce anlatirim esimin bi arkadasi var liseden yine liseden bi arkadaslariyla evli kiz. Mecbur ayni ortamlara girip ciktik coluk cocuk yokken. Kiz kabus. Kvsi ona 197637. Ayin kutlu olsun dememis. Gorumcesi bi hediye almamis. Oglu okumaya gecmis de bi hayirli olsuna gelmemisler. Halilari beyazmis da siyah corapla ustunde yurumusler. Kaynanayi gorumceyi kocayi yedi 10 yildir. Sabirlilarmis ki hala gorusuyolar. Ben gorusmeyi kestim de rahatladim. Sizden aldigim elektrik de ayni bu kizdan aldigim elektrik. Kendinizle ilgilenin. Bisey yapiyosaniz karsilik beklemeyin. Yormayin insanlari. Sonra beni sevmediler ilgilenmediler diye aglaniyosunuz.

Öyle degil Anneler kutladi wpta benim demek istedigim insan ölurmu bir guzel cumle etmekte?
Siz 4.ay gibi uç bir hassasiyetinize bile özen beklerken kadının babası ölmüş haber vermesin her şeyi halletsin düğüne çağırır gibi söylesin istiyorsunuz. Siz başından beri mesafe koyup sonra yoğun ilgi istiyorsunuz. Sizde iflah olmaz bir hep bana hep bana durumu var ama neyse ki prim veren yok.

Evet kizlar 7 aylik evliyim, 29 yasindayim mesleklerimiz var esiminde benimde belli bi kariyer seviyesindeyiz ve bilmiyorum ilk yil cok zor derlerdi inanmazdim…

Esimin ailesi kalabalik bende cekirdek bir aileden geliyorum.. Esimin ailesinde herkes dusunmeden konusur, aklina geldiklerini söylerler sonra onun icinde biz samimi insanlariz derler.. Biraz kendi ailemden coook degisikler.

Evlenmeden önce kina, dügün vs görumce/kv olsun fazla ilgilenmediler. Hos ben kinayi annemle cok guzel sekilde org ettim ama hic böyle bi destek bir umursama yoktu tihaflardi..
Gelin alisverisinde kina icin bir kucuk malzeme alicaktim ve o sira elimde nakit yoktu kartida kabul etmedi magza görumcem vermek istedi parasini ama tskr ettim ilk hani gerekmez annem gelmek uzere diye kibar sekilde tskr etyim. Oda ” sen bizim ailemizi ailen olarak görmuyosun” tarzinda laf soktu. Kendisi benden 11 yas buyuk 4 cocuklu. Cok kontrolcu biti, herseyi bilirim havalarinda. Nisanliyken hosuma gitmedi baska insanlar hakkinda bana konustuklari, sınır diye bisey yok Esimin ailesinde. Insan hisseder ya benle bos muhabbet yapip ama beni sevmedigni hissederdim ki bende Sadece mesafeli durdum dengesiz oldugu icin.

Esimle evlendik, balayina gittik sonra balayimiz yarim kaldi Esimin konusmadigi babasi vefat etti. Biz dunyanin öbur yerindeyiz balayinda Adam olur ölmez görumcem hemen telefona sarildi haberi vermek icin ve bizim yapicagmiz bisey yoktu. Cenaze baska yere gidicegi icin kağıt islerini bekleyip öyle haber verebilirlerdi bize. Bizimde balayi yarim kaldi esimle apar topar geri dönduk. Esim cenaze icin baska memlekete gitti bekde yeni evimize perisan sekilde geldim… Esimin ablasina ara sira msj attim halini sordum. Sonra 2 ay gecti ameliyat oldu Esime dedim cicek gonderelim evine diye. Neyse sonra iftara ilk bizim evimize geldiler ve buyuk oglunun yazin dogum gunu ve unv bitirme partisi varmis onuda esime demis tarihini daha önce. Bizde o hafta esimle ucuz bir tatil ayarladik malum balayi yarim kaldi. Ve bozuldu biz gelemiyoruz diye bana cok gicik olmaya basladi.. Evime geliceklerdi kv, teyzeler kendisinede aile grup icinde msj attim ve cevap bile vermedi Geliyorum gelemiyorum diue. Sonra bu surecte dugun fotolarimiz geldi Anneler wp grupta paylasti 4 ayiniz kutlu olsun fln Yine ayni hic bisey yazmiyor cizmiuor. Insan Geliyorum gelemiyorum diye cvp verir bende o hariketinden sonra instada fln Hic biseyine like atmadim zaten yorum fazla yapmazdim geri cekildim. Baktim kendiside ayni. Dogum gunum oldu paylastim resimler fln ne kutladi ne etti. Ve kapilarinda ilk gelin oldugum seneydi. Sorun degil neyse en son yaz bayraminda mecbur olarak gittim esimle ben kus degildim sadece gereksiz triplerini hos bulmadim birde bu insan surekli ailenin önemini vs anlatan biri. Gittik gayet gergindi ortam ilk basta ve soguktu sonra biraz ortaya konusuldu okadar. Onlara gittikten sonra cocuk gibi benim hikayelerimi begenmeye basladi sosyal medyada fln bende geri yaptim kusmusim gibi olmasin diue. Kendi abisini vs kac kere cagirir eve biz bi gecen sene bayramda gittik bide bu sene bayramda. Öyle oluncada bende onlari evime cagirmiyorum zaten calisan biriyim kimsede yardkm etmez bide kalabaliklar. Iyi olsalar hic usenmem. Kendi dogum gunu olfugunda bende yazmicam acikcasi. Hic takmiyorum ayni onun davrandigi gibi davraniyorum. Beni surekli bi cekemiyo ve Sürekli dengesiz davraniyo. Kv mide doldurdugnu bilirim cunku kv de ayri dert. Özunde iyi niyetli biri ama evlendigimde ilk 2 ay her haftasonu ordaydik. Bendede bu durum iyice rahatsiz etmeye basladi koydum tabrimi gitmedim surekli. Bunuda cok kötu bisey yapiyomusum gibi gördiler.
Kv beni gördugunce cok surat asti yuzume.. yindde bi onla arami dozunda iyi tutmaya calisiyorum.

Artik kvyi 10-14 gun arasi bir götmeye calisiyorum öbur turlu cok fazla oluyor. Her ona gittigimde haftasonu cok kalabalik cok ses Sürekli hizmet yoruluyorum. Ustune benimle Hic biri bugune kadar ne sevip sevmedigmi bilmezler anca evde görusuruz..

Sizce tutumum yanlismi? Mesafeli kalarak kafam rahat ediyo. Benimle özel ilgilenmediler esimin kardesleri kv de zaten bazdn iyi bazen kötu.

Çok görgüsüz ve saygısız bir insansın konu sahibi. Sana böyle kaynana ve görümce iyi olmuş.

İyi niyetli bir insan değilsiniz kesinlikle. Konusur ya da konuşmaz kocanızın babası bahsettiğiniz kişi.
Sizin balayında keyfiniz bölünmesin diye niye geç haber versinler?
Böyle bencillik görmedim.
Birde eve perişan döndüm demişsiniz. Şaka gibi.
Görümce sizin yanınızda masum kalıyor şu durumda.
Bir gün gerçekten eni konu uğraşacaklar o zaman anlayacak nasıl oluyormuş.

O size öyle geliyor işte. Eş tarafına mesafeli ve soğuk olunca onları dışlayınca onlar da öyle davranmışlar. Mesafeli davranmakta yanlış bir şey yok hatta burada bile çok yakın ilişkilerde uyarı yapıyorlar biraz mesafeli olmak gereklidir diye. Ama mesafeli olmanın da sonuçları vardır, mesafeli olmanın da bir adabı vardır. Mesafe size yardımcı olmaya çalışan görümceye ne gerek var diyerek kabalaşmak, eş babasının cenazesine gittiğinde geç çağırsalardı da farketmezdi demek değildir. Bakın onlar da size mesafeli, üstelik ayıp bir şey de yapmamışlar, çatkapı gelmek haricinde ki onda da uyarılınca yapmamışlar bir daha, sizinle iletişim kurmuyor, beklentiye girmiyor, uzak duruyorlar. Ama yine olmuyor. Beklentinizi azaltın bence. Zaten mesafeli olmak ben sizden bir şey beklemiyorum demektir kibarca.
Tesekurler guzel yorumunjz icin. Ben asiri ilgi alaka bekledigmi dusunmedim acilvasi. Ben hepsinin dogum gunlrtini kutladim özel olarak. Bir mesaj alabilirdim. Dogum gunum aylar sonraydi cenaze sirasinda degil. Evine biri cagiriyorsa cvp verirsin Evt veya hyr diye ki kavgali fln degildik hiv bi zsman yuz göz olmadim tartisicak kadar yuz göz olmadim
Saygili davrandim yanlarinda. Kaynimla ilk görustugumde oturdular maasim me diye ucuz sorular sordular. Dahasida var. Ben yuzlerine bisey demefim Sadece cenaze nerdeyse 1 hafta sonra oldu oyuzdrn esimle bizim yapanilicegmiz bisey yoktu tabiki esim gidip destek olmaktan naska

Siz 4.ay gibi uç bir hassasiyetinize bile özen beklerken kadının babası ölmüş haber vermesin her şeyi halletsin düğüne çağırır gibi söylesin istiyorsunuz. Siz başından beri mesafe koyup sonra yoğun ilgi istiyorsunuz. Sizde iflah olmaz bir hep bana hep bana durumu var ama neyse ki prim veren yok.
Millet nasıl kocalar buluyor nasıl evlilikler yaşıyor ki her ayı sülalece kutlamaya değer görüyorlar.
Ben tüm yurtta yas ilan ettiricem elimden gelse evlilik yıldönümlerimi.

Millet nasıl kocalar buluyor nasıl evlilikler yaşıyor ki her ayı sülalece kutlamaya değer görüyorlar.
Ben tüm yurtta yas ilan ettiricem elimden gelse evlilik yıldönümlerimi.
Ya şimdi bulamamış da açıkçası. Millet bi nazlamış iki nazlamış sıkılmış sonra. Teyzemin de böyle bir gelini var, başlarından çok olay geçti boşanıp birleştiler, ne yapsan yetmiyordu kezban hanıma, ne paralara doydu ne ilgilere. Şimdi iki aile de evine giremiyor, öyle karar vermişler, ağlıyor yalnız kaldım diye.

Cevap vermeme olayının öncesi var. Ha en azından gelmiyorum yazsa şık olurdu evet. Üzücü bir olay dediğiniz şey kadının babası ölmüş. Asıl ona üzücü olay. Siz kendi göstermeniz gereken anlayışı göstermemiş balayınızın derdine düşmüşken bu konulara hiç girmeyin bence. Onun çocuğu için önemli bir günmüş dahası tarihi biliyorsunuz gidip aynı güne tatil almışsınız. Geçinmeye gönlünüz yok dediğim olay tam da bu işte. Görümceniz haklı tavır göstermekte. Kendinizi fazla önemsiyorsunuz bence size inat yaptığını sanmıyorum. Yer değiştirmesi tabi hoş değil ama bu da aranızdaki gerilimden kaynaklı.

Küslüğü siz çıkartmışsınız evet daha evlenmeden bozmuşsunuz kadını alışverişte yaptığınızla sen kimsin diyerek aranıza duvar örmüşsünüz. Şunu bir kabul edin. Daha o an sevmemiş mesafe koymuşsunuz aranıza. Sonrasında da yakınlaşma gibi bir çabanız olmamış, babaları ölmüş kadına balayımızı mahvetti diye bilenmişsiniz. Çocuğunun etkinliği belki ara düzeltmek için bir fırsat olacakken yok sayıp tatile gitmişsiniz. Kendinizi o kadar kusursuz o kadar hatasız görüyorsunuz ki şaşırıyorum

Çünkü dünya onun etrafında dönüyor.
Cenaze bile olsa balayı bölünmemeli, tavır yapsa bile hal hatır sorulmalı, 4.ay kutlanmalı....
Hanımefendi ne yaparsa yapsın herkes ona yaranmaya çalışmalı.
Yeni gelin sonuçta, prensesler gibi bir dediği iki edilmemeli.
Zaten konuşmuyorlardı deyip cenazeyi haber vermelerine kızmak nedir arkadaş.
Bu kadar da olmaz yani.

Öff yani yarısını okurken bay geldi
Çağırdı, çağırmadı
Like attı, atmadı
Adamın babası ölmüş, bize haber verdiler balayımız yarıda kaldı. Soğutucuda bekletselerdi siz dönenene kadar keşke, tam rezalet yani insan az düşünür millet yeni evlendi sevişcek rahatsız etmiyelim.
Kariyer sahibiyim diyor konu sahibi birde
Kariyer neyseki çok göreceli bir kavram
Sabah kalkıp işe giden herkes kariyer yapiyorum sanıyor

Ya şimdi bulamamış da açıkçası. Millet bi nazlamış iki nazlamış sıkılmış sonra. Teyzemin de böyle bir gelini var, başlarından çok olay geçti boşanıp birleştiler, ne yapsan yetmiyordu kezban hanıma, ne paralara doydu ne ilgilere. Şimdi iki aile de evine giremiyor, öyle karar vermişler, ağlıyor yalnız kaldım diye.
Kocası bir şey demiyor mu peki ? Veya neden demiyor kadın çok mu güzel, çok mu zengin ?
Ben kocama saçma sapan bahanelerle annenler bizim eve gelemeyecek desem mümkün değil dinlemezdi. Sadece kocam değil hayatıma girmiş herhangi bir erkekle evli olsaydım hiçbirine bu derece nazım geçemezdi

Kocası bir şey demiyor mu peki ? Veya neden demiyor kadın çok mu güzel, çok mu zengin ?
Ben kocama saçma sapan bahanelerle annenler bizim eve gelemeyecek desem mümkün değil dinlemezdi. Sadece kocam değil hayatıma girmiş herhangi bir erkekle evli olsaydım hiçbirine bu derece nazım geçemezdi
Yok önceden geliyorlardı. Ama kendi ailesini her şeye katıp bi dul teyzemi bi yere sığdıramadı, bardağına kadar kaynana aldı oysa bi valiziyle geldi. Boşanıp birleşince kimse gelmeyecek diye karar verdiler. Zararı kendine oldu ama ha deyince gelip gidemiyor elinde çocukla, kocayı nazlaması lazım. Bizim yüzümüz yumuşaktır bunlar sandı ki kolay ezeriz.

X