• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi sorunu

Şöyle de bir durum var. Diyelim ki ertelediler, ne kadar süre erteleyecekler? Asıl doğumdan sonrası hiç bir aktiviteniz olamaz hem sizin hem eşinizin. Asıl o zaman katılamazdınız. E bunun Lohusalığı var sancı süreci var 40 gün de öyle mi bekleyeceklerdi. En kötü erkenden kalkar evinize dönerdiniz. Orda suyunuz gelse bile Su gelir gelmez doğum gerçekleşmiyor bunun açılması yatışı derken yine biraz uzuyor süreç. Neyse olan olmuş kendinizi üzmeyin düzelir 🙂 nişan sonuçta düğüne bebişle katılırız bebişim takar takınızı deyin gülün geçin küçük bir mevzu.
O zaman 1 ay önceden yapılabilirdi bu sadece doğum sonrası için geçerli değil Ağustos başında yapılabilirdi doğuma 1 hafta kala yapılmaz. Aynen geçti gitti bebiş olunca unutulur😁

Eşiniz de siz de çok haklısınız içiniz rahat olsun. Sakın ama sakın size karşı soğuk ve mesafeli Lee diye üzülmeyin. Sonuçta siz bunca zaman çabaladınız ama onlar sizi hep yabancı olarak gördü. Keser döner sap döner elbet bir gün hesap döner. Yeni gelin nikahı bastıktan sonra sizin kıymetinizi anlarlarsa da bence hiç oralı olmayın. Nasıl başlarsa öyle gider. Sizin başka bir aileye ihtiyacınız yok kendi ailenizi kurmuşsunuz. Onlara sımsıkı sarılın ve eşinizin sizin kıymetinizi bildiği gibi kıymetini bilin. Saygılar...

Merhaba arkadaşlar eşimin ailesi ile ilgili fazlasıyla sorunum var biraz anlatayım bana akıl verin haklı mıyım haksız mıyım yardımcı olun. Ben şuan 39+1 haftalık hamileyim 3 gün önce eşimin abisi nişanlandı ben öncesinde söyledim bu şekilde yakın olursa gelemem nişana diye ve gitmedik eşimde gitmedi bile bile bu kadar yakın yapmalarına sinirlendi ve beni yanlız bırakmak istemedi. Bu yüzden bize tavır aldılar diye düşünüyorum hiçbir şekilde arayıp soran yok abisiyle falan aynı ortama gelmişler ama konuşmamışlar neyse hamileliğim boyunca kimseden bir fayda görmedim ailesi olarak hiçbir şekilde aramıyorlar kayınvalidemin falan arayıp sormasını bekliyorum halimi olsun torununu olsun ama aramıyor hiç ararsa da çok nadir eşimi arar ona sorar bi kaç sefer söyledim bu konuya canım sıkılıyor diye ama yine aynı . Hastaneye gideriz rahatım olmaz bilir ama beni hiç aramaz gelip gitmezler. Benim ailem her şeyimizi yaptı ama onlar 1 çöp bile almadılar ilk gelinim ve ilk torun olacak. Annem çalışıyor çalışmasına rağmen akşamları gelir hafta sonları gelir her konuda yardım eder ama diğer taraf hiçbir şeye aldırış etmiyor ve oldukça canımı sıkıyor bu konu ben evlenmeden önce böyle düşünmemiştim eşimle severek evlendim 4 5 yıl konuşarak. Eşimden yana hiçbir sıkıntım yok Allah'a şükür ama ben ailesi ilede yakın olmak isterdim artık son günlerim herkes arar sorar nasılsın ne durumdasın diye ama o taraftan hiç soran yok bu konuda ne yapabilirim. Bir yanım diyor tamamen sil konuşma diğer yanım da benim ailem nasılsa eşimin ailesi de kendine öyle boşver ama yaptıkları bana çok yanlış geliyor .
Benzer şeyleri yasamis biri olarak tavsiyem mesafeli olun. Muhtemelen sizi istemiyorlar. İnanın ben daha beterini yasadim. Nisanjmda bir bilezik taktılar, düğünümde bir kolye bir bileklik. Bu insanların bir de maddi durumları xok cok iyi. Evime bir çöp almisliklari yok. Evlendigumizde esim cok para kazanmiyordu. Benjm evimde oturduk tum esyalari d ben aldim. Bir ihtiyacınız var mi diye soran da olmadi. Ama oturduğumuz evi beğenmeyip ordan taşının diye akil verdiler.

Torunlari oldu aynen sizin gibi ilk torunları gelenektendir diye altin aldilar ama içlerinden gelerek bir zibin almadilar bebeklere, hamileligim cok riskliydi. Dogumumda pandemi vardi gorumcem uçaktan inip odaya maskesiz maskesiz geldi saatlerce oturdu bir de kuvozdeki bebekleri görmek istedi.

Bebekler dogdu yardıma diye gorumcem yatili geldi bir de onu ağırladık. Iki bebegin yanında bir de yatili misafir baktim. gece 4 de uyuyup 8 de kalkiyordum. Esim de 6 gibi kalkıp bakıyordu bebege,esime sen uyu biz esinle kalkarız dediler. Kalkariz dedigi de benim kalkıp bakmam. Surekli bir akil verme halindeler. Sanki ben gerizekaliyim. Beni düşündükleri falan da yok. Bu kiz hic mi uyumasın köle mi bu? Zerre bir düşünce yok havalarindan da geçilmiyor.

Simdi iki cocuga bakmakta o kadar zorlanıyoruz ki yardim eden yok ama akil veren cok. Artik inanın Zerre umrumda da degil. Bu günlerin hastaligi da var yaşlılığı da var. Kimse kapımı calmasin ileride.

Onemli olan siz bir ailesiniz ve onlar ailenin dışında, benim evime bir çöp almamis, hava atıp duran, akil veren ama zerre faydası olmayan insanlar hala yüzüme nasil bakiyor derken her gun yeni bir sacmaliklarina sahit oluyorum. Bosverin o yuzden. Onlar da oyle, ben onlar adına utanıyorum onlar utanmıyor napalim yani.

Ben sizi haksız buldum. Zira bir tek size göre tarih ayarlanmaz. Nişanı kız tarafı yapar uygun tarih belirler. Herkesin kendine göre planı programı var. Kuzenleri için bizi umursamadılar diyorsunuz da kızında kuzenleri onlarda görsün istemiş olması gayet normal geldi. Eşiniz yarım saat de olsa görünüp gelebilirdi. Anneniz sürekli geliyormuş. O günde gelebilirdi siz istememişsiniz sırf size uymadılar diye gıcık kapmışsınız. Ama kimse bir kişi için bir sürü insanı hiçe sayamaz. Bu arada abisi sadece düğünümüze geldi dediniz ondan da gitmedik dediniz ama bir önceki mesajınızda da gayet geldiğini yazmışsınız. Son olarak beklentilerinizi azaltın o zaman bu kadar rahatsız olmazsınız.

Back