• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi sorunu

Eşiniz her an sizin yanınızda mi gün içinde?
Nisana bir saatliğine bile olsa katılabilirdi.
Abisiyle konuştu mu durumu öncesinde gelemeyeceğim diye? Hiçbir söylemeden gitmediyse alınmıştır abisi.

Onun haricinde eşinizle aranız iyiyse ailesini dert etmeyin bu kadar kendinize. Onlar mesafeliyse sizde mesafeli olun. Boşverin gerisini.
Önceden hep beraber oturup konuştuk Eylül sonu yapın yoksa gelemeyiz dedik tamam dediler sonradan tarih değiştirmişler

Sorun sadece benim yanlız kalmam değil ki yakın tarih olmasın gelemyiz diye söyledik tamam dediler Eylül sonu yapacaklardı bizim haberimiz olmadan değişmiş sonradan öğrendik eşimde o yüzden gitmem istemedi
Ama belki nişanlanacak çift belki kız tarafı böyle istedi. Belki bu tarih daha uygundu. Sadece size uyan bir tarihe ayarlamalarını beklemek de olmazdı. 1 ay sonra olsa bu sefer de 3 haftalık 1 aylık bebeğim var olucaktı.

Çok iyi anladınız beni gerçekten önceden söylememize rağmen bu şekilde yaptılar. Ben ailemle çok iyiyim eşimin ailesiyle böyle olunca onun canı sıkılıyor anlıyorum bu yüzden bu kadar üzerine düştüm

Düşmeyin hiç üstüne. Eşinizde alışır belli bir zaman sonra.
Zaten doğumunuz var kendi aileniz artık çok daha önemli.

Ama belki nişanlanacak çift belki kız tarafı böyle istedi. Belki bu tarih daha uygundu. Sadece size uyan bir tarihe ayarlamalarını beklemek de olmazdı. 1 ay sonra olsa bu sefer de 3 haftalık 1 aylık bebeğim var olucaktı.
O zaman en azından gitme şansım daha yüksek olurdu. Kız tarafı istemiş istememiş beni ilgilendirmiyor. Hamilelik bir anda olan bir şey değil kaç aydır belliydi bu sirf kızın kuzenleri okula gidecek diye erkene aldılar burda da anladığım kızın kuzenleri daha önemli bizim orda bulunup bulunmamamızdan.

Varsın olmasınlar. Gebesiniz canınızı sıktığınıza değer mi? Şükür aileniz yanınızda destek. Kimin ne olduğunu gördünüz. Kendileri aramadikca aramayın ve tabii ki mesafeli olun. Başka da bir şey gelmez elinizden zaten..
Evet haklısınız bende aramıyorum zaten artık. Bakalım belki torun olunca değişirler inşallah iyi oluruz eşimin üzülmesini istemiyorum çünkü

ben de zaten kadın eşi için söyledim nasıl gitsin diye.
tutki kadın kocası evde yokken doğumu başladı nasıl olacak. eşide düğünde hemen telefonu duyamama ihtimali de var.
adam abisini önemsememiş kuzenlerinin önemsemiş . kadının kocası da gitmemekte çok haklı
Yahu bir iki saatliğine annesi gelebilirdi , idare etmek istenirse edilir .

Ama abisini hiç önemsememiş o kendince kırılmakta çok haklı .

Canim simdi arayip sormazlar ama cocuk dogunca kapinda biterler merak etme bu isler böyledir o sevimli yavrucuk dogsun ondan sonra nasıl gormek isteyip merak edip gelecekler gorursun..o zamanda sen gerektigi gibj davranirsin olur biter...zor zamanın da seni arayip sormayan bi zahmet cocuk dunyays gelincede sormasin....adamina gore adam olacaksin....
Merhaba arkadaşlar eşimin ailesi ile ilgili fazlasıyla sorunum var biraz anlatayım bana akıl verin haklı mıyım haksız mıyım yardımcı olun. Ben şuan 39+1 haftalık hamileyim 3 gün önce eşimin abisi nişanlandı ben öncesinde söyledim bu şekilde yakın olursa gelemem nişana diye ve gitmedik eşimde gitmedi bile bile bu kadar yakın yapmalarına sinirlendi ve beni yanlız bırakmak istemedi. Bu yüzden bize tavır aldılar diye düşünüyorum hiçbir şekilde arayıp soran yok abisiyle falan aynı ortama gelmişler ama konuşmamışlar neyse hamileliğim boyunca kimseden bir fayda görmedim ailesi olarak hiçbir şekilde aramıyorlar kayınvalidemin falan arayıp sormasını bekliyorum halimi olsun torununu olsun ama aramıyor hiç ararsa da çok nadir eşimi arar ona sorar bi kaç sefer söyledim bu konuya canım sıkılıyor diye ama yine aynı . Hastaneye gideriz rahatım olmaz bilir ama beni hiç aramaz gelip gitmezler. Benim ailem her şeyimizi yaptı ama onlar 1 çöp bile almadılar ilk gelinim ve ilk torun olacak. Annem çalışıyor çalışmasına rağmen akşamları gelir hafta sonları gelir her konuda yardım eder ama diğer taraf hiçbir şeye aldırış etmiyor ve oldukça canımı sıkıyor bu konu ben evlenmeden önce böyle düşünmemiştim eşimle severek evlendim 4 5 yıl konuşarak. Eşimden yana hiçbir sıkıntım yok Allah'a şükür ama ben ailesi ilede yakın olmak isterdim artık son günlerim herkes arar sorar nasılsın ne durumdasın diye ama o taraftan hiç soran yok bu konuda ne yapabilirim. Bir yanım diyor tamamen sil konuşma diğer yanım da benim ailem nasılsa eşimin ailesi de kendine öyle boşver ama yaptıkları bana çok yanlış geliyor .

Evet olamazmış bunu çok iyi anladım ama insanın canı sıkılıyor benim ailemin gelinine karşı davranışlarını görünce insan diğer taraftan da istiyor.
Olmazlar ben de aynı durumdayım ilişkiyi kestim en son annesinin çirkefliği yüzünden tamamen bitirdim

Yakın olsaydınız ailesi ile o zaman da farklı türden şikayet dolu olurdunuz en iyisi uzak kalmak. Huzurunuz yerinde, kendi aileniz yanındaysa gerisi boş.

Şöyle de bir durum var. Diyelim ki ertelediler, ne kadar süre erteleyecekler? Asıl doğumdan sonrası hiç bir aktiviteniz olamaz hem sizin hem eşinizin. Asıl o zaman katılamazdınız. E bunun Lohusalığı var sancı süreci var 40 gün de öyle mi bekleyeceklerdi. En kötü erkenden kalkar evinize dönerdiniz. Orda suyunuz gelse bile Su gelir gelmez doğum gerçekleşmiyor bunun açılması yatışı derken yine biraz uzuyor süreç. Neyse olan olmuş kendinizi üzmeyin düzelir 🙂 nişan sonuçta düğüne bebişle katılırız bebişim takar takınızı deyin gülün geçin küçük bir mevzu.

Sorun sadece benim yanlız kalmam değil ki yakın tarih olmasın gelemyiz diye söyledik tamam dediler Eylül sonu yapacaklardı bizim haberimiz olmadan değişmiş sonradan öğrendik eşimde o yüzden gitmem istemedi
Demek ki gelmenizi istememişler dkdjdkd

Onlar da kuzen için tarih ayarlamışlar da abiyi yok saymışlar. Kendi ailesini her şeyin üstünde tutan eşlere o kadar alışmışız ki tuhaf geldi ister istemez.
Hizu sadece bir kişiye göre tarih ayarlanmaz , hem kız tarafının hem de erkek tarafına göre ayarlanır.

Bence Doğumdan sonra gitmek daha zor olurdu. Lohusalık bir taraftan , bebeğin bakımı bir taraftan kalabalık bir taraftan..
Aslında erken olması daha güzel olmuş bence.

Merhaba arkadaşlar eşimin ailesi ile ilgili fazlasıyla sorunum var biraz anlatayım bana akıl verin haklı mıyım haksız mıyım yardımcı olun. Ben şuan 39+1 haftalık hamileyim 3 gün önce eşimin abisi nişanlandı ben öncesinde söyledim bu şekilde yakın olursa gelemem nişana diye ve gitmedik eşimde gitmedi bile bile bu kadar yakın yapmalarına sinirlendi ve beni yanlız bırakmak istemedi. Bu yüzden bize tavır aldılar diye düşünüyorum hiçbir şekilde arayıp soran yok abisiyle falan aynı ortama gelmişler ama konuşmamışlar neyse hamileliğim boyunca kimseden bir fayda görmedim ailesi olarak hiçbir şekilde aramıyorlar kayınvalidemin falan arayıp sormasını bekliyorum halimi olsun torununu olsun ama aramıyor hiç ararsa da çok nadir eşimi arar ona sorar bi kaç sefer söyledim bu konuya canım sıkılıyor diye ama yine aynı . Hastaneye gideriz rahatım olmaz bilir ama beni hiç aramaz gelip gitmezler. Benim ailem her şeyimizi yaptı ama onlar 1 çöp bile almadılar ilk gelinim ve ilk torun olacak. Annem çalışıyor çalışmasına rağmen akşamları gelir hafta sonları gelir her konuda yardım eder ama diğer taraf hiçbir şeye aldırış etmiyor ve oldukça canımı sıkıyor bu konu ben evlenmeden önce böyle düşünmemiştim eşimle severek evlendim 4 5 yıl konuşarak. Eşimden yana hiçbir sıkıntım yok Allah'a şükür ama ben ailesi ilede yakın olmak isterdim artık son günlerim herkes arar sorar nasılsın ne durumdasın diye ama o taraftan hiç soran yok bu konuda ne yapabilirim. Bir yanım diyor tamamen sil konuşma diğer yanım da benim ailem nasılsa eşimin ailesi de kendine öyle boşver ama yaptıkları bana çok yanlış geliyor .
Bence mesafe iyidir. Eşinizi sürekli aynı şeyi söyleyerek bıktırmayın derim. Sıfır beklenti sıfır mutsuzluk

O zaman en azından gitme şansım daha yüksek olurdu. Kız tarafı istemiş istememiş beni ilgilendirmiyor. Hamilelik bir anda olan bir şey değil kaç aydır belliydi bu sirf kızın kuzenleri okula gidecek diye erkene aldılar burda da anladığım kızın kuzenleri daha önemli bizim orda bulunup bulunmamamızdan.
Aslında hayır gitme şansınız daha fazla olmazdı. Lohusasınız daha 40 çıkmamış. Nereye kadar aman da siz katılın diye erteleyecekler. Bir kişi için böyle organizasyonlar ertelenmez. Fazla herkesten ilgi bekliyorsunuz ve alınganlık yapıyorsunuz. Eşinizin hiç gitmemesi de fazlaca ayıp olmuş. Sizi haklı bulamadım

Yahu bir iki saatliğine annesi gelebilirdi , idare etmek istenirse edilir .

Ama abisini hiç önemsememiş o kendince kırılmakta çok haklı .
Diğer yorumlarda yazdım abiside bizim hiçbir şeyimize gelmedi düğün hariç . Hepsi üst üste gelince eşimde gitmek istemedi ki çoksa haklı orda bulunmamız isteseler zaten bu şekilde yapmazlardı

Aslında hayır gitme şansınız daha fazla olmazdı. Lohusasınız daha 40 çıkmamış. Nereye kadar aman da siz katılın diye erteleyecekler. Bir kişi için böyle organizasyonlar ertelenmez. Fazla herkesten ilgi bekliyorsunuz ve alınganlık yapıyorsunuz. Eşinizin hiç gitmemesi de fazlaca ayıp olmuş. Sizi haklı bulamadım
Daha önce yazdım abiside bizim sadece düğünümüze geldi ki onun önünde hiçbir engel yoktu. Ki ben 40 falan pek takan birisi değilim kendimi 1 hafta içinde iyi hissedim yine giderim.

Daha önce yazdım abiside bizim sadece düğünümüze geldi ki onun önünde hiçbir engel yoktu. Ki ben 40 falan pek takan birisi değilim kendimi 1 hafta içinde iyi hissedim yine giderim.
Belki doğumda komplikasyon olacak Allah korusun?
Dediğim gibi ben haksız olduklarını düşünmüyorum.

Belki doğumda komplikasyon olacak Allah korusun?
Dediğim gibi ben haksız olduklarını düşünmüyorum.
Sizin düşünceniz ben eşimin de iyi yaptığını düşünüyorum kesinlikle gitme demedim aksine git yarım saat dur dedim ama gitmedi çünkü yapılan hareket yanlıştı dediğim gibi kendisi sadece düğüne geldi hiçbir sorun olmadığı halde .

Back