- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.006
- 298
- Konu Sahibi umudumvarhala
-
Konuda bahsi gecen eltiyi de tanimiyoruz, belki esiyle kavgaliydi,ailesiyle problemleri vardi ve o an misafire ikram aklina gelen son şeydi. Kaldi ki bunlar olmasa bile belki kimse misafire ikram etmek zorunda da değil.Ama işte o insanın karakteri o. O insan herkese börek çörek ikram etse de 3-5 kişiye pötibör ikram etse dersin ki bisküvi ikram ettiklerine değer vermiyor. Ama bu durumda o kadın sadece cimri. Yoksa değer vermediğinden değil. Bu da bir çeşit karakter sonuçta.
Yeni evliyim, eşim 3 kardeş 1 abisi 1 de ablası var. Eltimle nişanlılık döneminden bu yana iyi anlaşırız, şimdiye kadar da çok şükür ki hiçbir sorunum olmadı. Ta ki geçtiğimiz günlerde onlara oturmaya gidene kadar...Biz evlendik ailemizde gelin yemeği adeti olur. Önce gelin yemeğe alınır sonra da gelin onları yemeğe alır. Eltim bunu yapmadı sadece elde açtığı bir böreği yapıp bizi çaya çağırdı tamam dedim sorun değil. Daha sonraları bana geldiklerinde en güzel şekilde ağırladım. Bayramlaşmaya geldiklerinde falan hep herşeyi en güzel şekilde yaptım o dönemde çalışıyordum hatta diyorlardı hamarat gelin herşeyi en güzel şekilde yapıyor diye. Eltim ev hanımı bu arada buna rağmen geçen gün kahveye gittik. Kahvenin yanında kraker çeşitleri çıkardı. Ama krakerler tamamen bayattı yiyemedik hiçirini. Ardından hiç bozuntuya vermeden kalktık geldik. Eşimle eve dönerken dedim br daha onlara gitmeyelim mesafeli duralım çünkü krakerler bayattı. Bayat şey ikram edilmez dedim. Eşim de tamam gitmeyiz ama bana dedikodularını yapma onların konuyu kapat dedi şok oldum. Evde tartıştık zaten. Misafirperverlik kalmamış artık insanlarda. Çok üzüldümBen mi abartıyorum sizce? Ayrıca bir daha bize gelirlerse ben de onlara bayat kraker mi çıkarsam kısasa kısa gibi ne dersiniz hanımlar?
Konuda bahsi gecen eltiyi de tanimiyoruz, belki esiyle kavgaliydi,ailesiyle problemleri vardi ve o an misafire ikram aklina gelen son şeydi. Kaldi ki bunlar olmasa bile belki kimse misafire ikram etmek zorunda da değil.
Biri bu adettir, her gelene ikram edilir demis, hepimiz pesinden gitmisizdir. 'İzm'ler gibi...Sanat gibi mesela. Al sana baleyi kesfettim bu bir sanattir. Bunu sanat olarak kabul etmezsen cahilsin, sanat dusmanisin. Oysa kime gore? Neye gore kabul edelim?
Devrelerim yandı. Ne diyorum ben ya?
Neyse iste belki ikram da dayatilmis bir davranıştır. Lakin kimse de cayla gonderilmesin yaw. Meyve suyu ver bari enazindan onda bir tat var. Aroma var.
Farkindayim corba oldu. Daha uzun yazamadım kizimdan dolayi.Anlamakta baya zorlandım aslında anlayamadım da kimse ikram etmek zorunda değildirle başlayıp bari bir meyve suyu ikram etseydi diye bitirince tam olarak neyi desteklediğiniz de anlamadım ama bence bir kimsenin kendi karakteri ile ilgili çok ipucu verebilir ikram ama ikram ettiği kişiye verdiği değer ancak ve ancak o kişiye ayrı bir üslubu varsa ölçülür. Yoksa herkese aynı davranıyorsa bu onun karakteridir başkasına verdiği değer değil.
Ay herkes baklava borek acacak diye bir sey yok ki. Sadece bir kez bayat kraker verdi diye misafirperver degil demeyin. Onlarin bayat oldugunu bilmiyor olabilir, sizin adetlerinizi bilmek zorunda da degil.Yeni evliyim, eşim 3 kardeş 1 abisi 1 de ablası var. Eltimle nişanlılık döneminden bu yana iyi anlaşırız, şimdiye kadar da çok şükür ki hiçbir sorunum olmadı. Ta ki geçtiğimiz günlerde onlara oturmaya gidene kadar...Biz evlendik ailemizde gelin yemeği adeti olur. Önce gelin yemeğe alınır sonra da gelin onları yemeğe alır. Eltim bunu yapmadı sadece elde açtığı bir böreği yapıp bizi çaya çağırdı tamam dedim sorun değil. Daha sonraları bana geldiklerinde en güzel şekilde ağırladım. Bayramlaşmaya geldiklerinde falan hep herşeyi en güzel şekilde yaptım o dönemde çalışıyordum hatta diyorlardı hamarat gelin herşeyi en güzel şekilde yapıyor diye. Eltim ev hanımı bu arada buna rağmen geçen gün kahveye gittik. Kahvenin yanında kraker çeşitleri çıkardı. Ama krakerler tamamen bayattı yiyemedik hiçirini. Ardından hiç bozuntuya vermeden kalktık geldik. Eşimle eve dönerken dedim br daha onlara gitmeyelim mesafeli duralım çünkü krakerler bayattı. Bayat şey ikram edilmez dedim. Eşim de tamam gitmeyiz ama bana dedikodularını yapma onların konuyu kapat dedi şok oldum. Evde tartıştık zaten. Misafirperverlik kalmamış artık insanlarda. Çok üzüldümBen mi abartıyorum sizce? Ayrıca bir daha bize gelirlerse ben de onlara bayat kraker mi çıkarsam kısasa kısa gibi ne dersiniz hanımlar?
Neyi silmişim pardon ??[/QUO
Mesele bi insan geliyor evine ki bu insanlar kapını aşındıran çat kapı gelen misafir değilse gereken özeni göstermeli. Bu özen her insana göre değişir evet hazırlığın yoktur evinde kahveni ikram eder kusura bakmayın dersin güler yüzle ağırlarsın. Ama beklemiş olan kraker ikram edilmemeli bu kendine de bir saygısızlıktır. He bu olay araya mesafe koyacak derece de önemli mi?Bence değil.. Eşler kardeş nihayetinde yine görüşmeler olacaktır.. Değer verdiği kadar değer gösterilir olur biter..
Hayatimda gordugum en sacma sebep-sonuc iliskisi...Eşimle eve dönerken dedim br daha onlara gitmeyelim mesafeli duralım çünkü krakerler bayattı.
ben de buna koptum zaten. Esi de tamam karicigim gitmeyelim demis :)Hayatimda gordugum en sacma sebep-sonuc iliskisi...
Kardesinin evine gitmeyelim, onlara mesafe koyalim tamam mi? Inanabiliyor musun karakerler bayaaatttt
Ustelik tamam gitmeyelim demesine ragmen (tamam demesi zaten ayri hikaye), tamam konuyu kapatalim deyince bile evde tartismislar...ben de buna koptum zaten. Esi de tamam karicigim gitmeyelim demis :)
Anlattıklarınız nekadar da abartı. Bidaha gitmeyelim onlara hersey bayat demeniz saçmalık kusura bakmayın. Kadin belki farkında bile değildi. Kendiniz hamarat gelin gerisi tu kaka sizin gibilere illet oluyorum oturun evinizde gitmeyin kimseye sizYeni evliyim, eşim 3 kardeş 1 abisi 1 de ablası var. Eltimle nişanlılık döneminden bu yana iyi anlaşırız, şimdiye kadar da çok şükür ki hiçbir sorunum olmadı. Ta ki geçtiğimiz günlerde onlara oturmaya gidene kadar...Biz evlendik ailemizde gelin yemeği adeti olur. Önce gelin yemeğe alınır sonra da gelin onları yemeğe alır. Eltim bunu yapmadı sadece elde açtığı bir böreği yapıp bizi çaya çağırdı tamam dedim sorun değil. Daha sonraları bana geldiklerinde en güzel şekilde ağırladım. Bayramlaşmaya geldiklerinde falan hep herşeyi en güzel şekilde yaptım o dönemde çalışıyordum hatta diyorlardı hamarat gelin herşeyi en güzel şekilde yapıyor diye. Eltim ev hanımı bu arada buna rağmen geçen gün kahveye gittik. Kahvenin yanında kraker çeşitleri çıkardı. Ama krakerler tamamen bayattı yiyemedik hiçirini. Ardından hiç bozuntuya vermeden kalktık geldik. Eşimle eve dönerken dedim br daha onlara gitmeyelim mesafeli duralım çünkü krakerler bayattı. Bayat şey ikram edilmez dedim. Eşim de tamam gitmeyiz ama bana dedikodularını yapma onların konuyu kapat dedi şok oldum. Evde tartıştık zaten. Misafirperverlik kalmamış artık insanlarda. Çok üzüldümBen mi abartıyorum sizce? Ayrıca bir daha bize gelirlerse ben de onlara bayat kraker mi çıkarsam kısasa kısa gibi ne dersiniz hanımlar?
Bu kocaların aileleri ne yapsa batiyor bu gelinlere kirk yıl düşünsem böyle bir bahane bulamam eltimle arama mesefa koymak icin.... Bundan sonra dua etcem sevmedigim kisiler misafirlige gittigimde bayat kraker koysun diye bahanem hazır nasil olsa...Yapmayin Allah askina bir kardeslik,akrabalık iliskileri bir krakere mi bağli....Bana kahve eşliğin de yapılan sohbet bile yeter... İyi niyet önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?