Eşimin ailesi misafirperver değil :(

umudumvarhala

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
262
89
123
Yeni evliyim, eşim 3 kardeş 1 abisi 1 de ablası var. Eltimle nişanlılık döneminden bu yana iyi anlaşırız, şimdiye kadar da çok şükür ki hiçbir sorunum olmadı. Ta ki geçtiğimiz günlerde onlara oturmaya gidene kadar...Biz evlendik ailemizde gelin yemeği adeti olur. Önce gelin yemeğe alınır sonra da gelin onları yemeğe alır. Eltim bunu yapmadı sadece elde açtığı bir böreği yapıp bizi çaya çağırdı tamam dedim sorun değil. Daha sonraları bana geldiklerinde en güzel şekilde ağırladım. Bayramlaşmaya geldiklerinde falan hep herşeyi en güzel şekilde yaptım o dönemde çalışıyordum hatta diyorlardı hamarat gelin herşeyi en güzel şekilde yapıyor diye. Eltim ev hanımı bu arada buna rağmen geçen gün kahveye gittik. Kahvenin yanında kraker çeşitleri çıkardı. Ama krakerler tamamen bayattı yiyemedik hiçirini. Ardından hiç bozuntuya vermeden kalktık geldik. Eşimle eve dönerken dedim br daha onlara gitmeyelim mesafeli duralım çünkü krakerler bayattı. Bayat şey ikram edilmez dedim. Eşim de tamam gitmeyiz ama bana dedikodularını yapma onların konuyu kapat dedi şok oldum. Evde tartıştık zaten. Misafirperverlik kalmamış artık insanlarda. Çok üzüldüm Ben mi abartıyorum sizce? Ayrıca bir daha bize gelirlerse ben de onlara bayat kraker mi çıkarsam kısasa kısa gibi ne dersiniz hanımlar?

Bence siz kendinizi bozmayin çok şey hazirlamayin gerekirse ama bayat şey de ikram etmeyin. O onların dusuncesizligi olsun siz kendinizi onlarla aynı seviyeye çekmeyin. Ve kimseden bişey beklemeyin. Ben de 2 aylık evliyim teyzemle aynı sehirdeyim kendi Teyzem ya öz Teyzem biz kaç kere yemeğe çağırdık Teyzem daha bi kere davet etmedi.

Bence mevzu yapmaya ya da bidaha gitmeyelim demeye degecek bir sorun yok ortada, eger gittiginizde guleryuz görüyorsanız, davranislarinda bir sorun yoksa sadece cay da ikram edebilirler, ne var ki bunda.
belki boyle seyere onem vermiyor, belki baska sey alacak parasi yok, belki becerikli degil, belki krakerlerin bayat oldugunu ikram ettikten sonra farketti. Insan krakerleri bayatti diye eltisine kuser mi?

Ne yapılanın lafı edilir ne yapılmayanın. Eşinize karşı ayıp etmişsiniz.

Belki durumu müsait değil, belki evlerinde kraker tarzı şeyler yenmediği için bayatlamış. Hem kahveye gidilince bişey ikram edilmez benim bildiğim, kadıncağız yine de evde olandan çıkarmış önünüze. Şimdi siz bunlara karşı çıkacak açıklamaları yaparsınız gerçi. Zenginler, dolap doluydu falan gibi...

Bana çok abartmış ve ayıp etmişsiniz gibi geldi. eşinize nasıl krakerler bayat olduğu için abinle aramıza mesafe koyalım dediniz aklım almıyor. Nasıl yedirdiniz kendinize bunu? Üstelik yeni evlisiniz. Yakışmamış.

O onun ayibi. Sen niye onun seviyesine ineceksin ki? Guzel ikramlar sofra hazirla ki utansin yaptigindan.

Hem belki durumlari musait degildir?

bence sen de aynı şekilde bir saygısızlık yapma.
çok ayıp bir davranış.
o hata yaptı diye sen de kendi çizginden saygından ödün verme
bi gözlemlersin önce,hep aynı şekilde mi davranıyor.o günlük bir dalgınlık olabilir bu bayat ikram meselesi.
sen de evde orta karar yapar geçersin ikramını.kendini paralamazssın ama misafiri ikramsız göndermek te ayıp olacağı için usule uygun yapar geçersin.
ayrıca çok ta biyütme,herkes misafirperverlik konusunda aynı olmayabilir.beklentilerini aşağıya çeksen iyi olur

Nasıl yani eşinize bundan sonra mesafeli olalım çünkü krakerler bayattı mı dediniz. Herkesin misafir ağırlama anlayışı farklıdır. Bunun için araya mesafe koymak filan bana tuhaf geldi. Siz misafire çok önem veriyor olabilirsiniz, baktınız eltiniz aynı önemi göstermiyor bundan sonra onlar size gelince sizde çok özen göstermezsiniz olur biter.

eltinizin misafire gerekli özeni göstermemesi eşinizin kabahati değil.eltinizi eşinize anlatarak aranızda gereksiz tartışmaya girmeyin.eltiniz bayat kraker çıkardı diye ona aynı şekilde bayat yiyecek ikram ederseniz onun seviyesine düşeceksiniz.sizde onlar geleceği zaman kendinizi yormadan hazır bir şeyler alın ama bayat yenilemeyecek şeyler değil.kadın beceriksiz biri belkide öyle kabul edin onuda.sizde ona göre onlar geldiğinde çeşit çeşit ikramlar hazırlama zahmetine girmezsiniz.

Kraker bayat bir daha gitmeyelim aramiza mesafe koyalimmi dediniz? Su adetler yuzunden erkeklerin baslarinin etleri biz bayanlar ve bizlerin ust versiyonu kadinlar yuzunden didikleniyor...yemege cagirmasin ne varki bunda??daha yeni evlisiniz bu kadar ufak seyler yuzunden esinizi didiklediginizde gun geldiginde ciddi bir mevzu oldgunda esniz size dirdirci diyecek ve sizi dinlemeyecek.....bilginize....

Ben olsam oraya gittiğimde sohbet muhabbetten memnunsam "Bir daha gittiğimizde yiyecek bir şeyler götürelim pastaneden alıp" derdim. Bence gereksiz büyütüyorsunuz. Belki misafir ağırlamak konusunda eksik ama başka bir kötü yönünü görmediyseniz bence büyütmeye değmez.
Kraker bayattı bir daha gitmeyelim ayrı değişik bir cümle olmuş, ben de mi bayat kraker koysam kısmına hiç girmiyorum bile.

bayat kraker yüzünden mi eşinizi bir daha kardeşi ile görüştürmeyeceksiniz?
yahu siz kendi ailenizden gördüğünüz güzel bir özelliğe sahipsiniz. herkes ağırlamayı bilmez de bu yüzden de el çekilmez eltiden, kayınbiraderden. hem de iyi anlaşıyormuşsunuz. içinizden gelmezse sizde bir daha geldkiklerinde iki çubuk kraker 3 bisküvi koyun olsun bitsin. olay mı bu Allah aşkına?

Bana kalırsa çok abartmışsınız siz.Sonuçta insanlar kek , börek yemeye gitmezler misafirliğe.Kişi hoş sohbet ve sevecense gidesi gelir insanın.Mecburi olunan durumlarda vardır pek tabii ama ben bi sorun göremedim şu noktada.Krakerlerin bayat olduğunu farketmemiştir belki de kim bilir.Kısasa kısas falan hiç hoş şeyler değil.Hele ki kraker bayattı gitmeyelim demek bana çok katı ve gereksiz geldi.Kusura bakmayın ama bence sizinki daha büyük bir ayıp.

bayat kraker konusunda haklısınız misafirin önüne çıkarmak çok ayıp, ama onun dışında misafirliğe gittiğinizde şu gelenek göreneklere takılmayın yok yemeğe çağrışmalar gitmeler,vede o iyi ağırladı şöyle oldu falanlar,bunlara gerek yok artık, ama dedğim gbi kraker konusunda ayıp yaptığı bayat şey konulmaz misafire

Gönül muhabbet ister kahve bahane diye boşuna dememişler..Bu ne şimdi krakerler bayattı ,tazesini de sen götürseydin ...Ayrıca kahve içmede bir şeyler ikram edilmez kahve ikram edilir benim bildiğim..Kuzu mu çevircekti kadın kahveye çağırdı diye ..Tövbe yarabbim ...

Şaka yaptiginizi düşünüyorum. Yoksa hasta oldugunuz kanaatine varacagim.
Kahvenin yaninda bir sey ikram edilmez ki yukarda arkadaslar da demis. Kadin ayıp olmasin diye yine bir seyler koymus.
Valla ben eşime bunu deseydim bana diyecegi sey aynen böyle olurdu "madem cok rahatsiz oldun bayat krakerden, giderken elinde bir seyler goturseydin, onu yerdin"

Ne kadar ilginc insanlar var. Sirf bunun icin nasil gorusmeyelim diyebilirsiniz? Pes dogrusu...! PES

Gercekten adetlere goremi yasiyorsunuz ? Adetimizde bu var su var diye yokk artik ya inanasi gelmiyo insanin kraker cikarmismis bayatmismis belki oyle biliyo yemek yapmadi yada eli kkeke borege yatkin degil yada yakin gordu bi kahve evde ne varsa ondan yeter diye dusunmustur bunda aramiza mesafe koyalim derseniz yarin obur gun yardima ihtiyacimiz oldu eltim hic donup bakmadi derseniz tek suclu siz olursunuz busebepten ininsanlarla kusulmez mesafe koyulmaz bu 1 . 2.olarakta gelin eve cagrlr yok yemek yapilir ya gitttgnzde acmi gonderiyolar sizi geri bi cay olsun bile koyuyosa bence sukretmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…