• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ile aynı apartmanda oturmalı mıyım?

Sizce ne yapmalı?

• Kayinpederinin ev teklifini kabul et

• Bu teklifi asla kabul etme

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Normal bir kpim olsaydi kesinlikle kabul ederdim. Ailelerden biriyle yakin oturmak iyidir. Sizinkiler de maddi manevi destekmis zaten.

Yakınız demişsiniz zaten arada 5 dk mesafe var ve aranız iyi. Olabilir aslında cevabım hayırdan yanaydı ama okuyunca fikrim değişti. Hem size destek oluyor hem iyi anlaşıyorsunuz.

kp daireleri cok önceden almıştı ikinci daireyi yatirim amaçlı almıştı ama simdi böyle bi durum olunca sizde bizimle ayni apartmana taşının evi de size vereyim oldu... Hani yanlarina taşınmayi kabul edersek ev bi nevi teşvik gibi olacak :) Paraya sıkıştığımız zamanlar da hep destek olurlar sagolsunlar ama simdi o evi satin parasini bize verin bizde baska yerden ev alcaz demek de ayip olur, ben mecbura kalmadikca isteyemem şahsen
Seni vazgecirirsem sevap islemis gibi hissedicem
Gözünü seviyim yapma
Ben cok sabirliyimdir damarimda tepinsen büyük tepkiler alamazsin ama artik cildiriyorum
Yuzsuzluklerinden cok severek istediler ayila bayila ustelik esim ikinci kez evleniyor insan ne istemedigini bilir dimi
Kp olunce anladim o zmna kadar hasir alti ettim nasil olsa cikicaz diye ama gozleri dondu eşim ailesini tek kelime savunamayacak konumda sadece haklison uzgunum diyebiliyor ama artik sabrim yok seslerini duymaya bile az once yine cildirttilar.
Ekmeklerine yag surmemek icin cok zor dayanaiyorum ama eninde sonunda esime patliyorum
Yapma ne kadar karli olsa da
Esin diyecek zaten sen değil yatak odanın bile ozeli kalmicak ben kp oksurugubu tiksrigini duyuyordum o da bizimkini heryer kapali oturuyorum tecrit gibi inan annem napiyorsun kendine diyeüzülüyor kendimi kisitladigim için esine eksilerini konus illa yardim ypacaklarsa yatirimlik almislar oteki kardeslerin ihtoyaci yok herkese esit birakcaklar dedin size başka alabilirler
Benim ailemin imkani olsa gel oturdemez kirasini alin der istediginz yerde oturun burda degil der orda otursan o da ister istemez damadamada bilenir

Merhaba bayanlar tecrübe ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Eşimin işinden dolayi bu sene merkeze taşınmamız gerekecek (suan küçük bir ilçede oturuyoruz). Kayinpederim bize merkezde ayni apartmanda (altli üstlü) oturmayi teklif etti. Gelecekte 3 çocuğuna birer daire parasi vermeyi düşünüyor (10 sene sonra filan). Eğer teklifini kabul edersek bize o vermeyi düşündüğü para ile şimdi bir ev almış olacak, böylece o maddi desteği çok daha önce almış olacağız. Ev şehrin merkezinde güzel bir yerde. Evin kendisi de gayet guzel ve rahatmis. Biz kendimiz merkezden ev almaya kalkarsak öyle bir evi (sıfır ev ve rahat) alamaya gücümü yetmez, üstelik yine kredi borcuna girmemiz gerekir:KK43: Tam da suan oturdugumuz evin borcu bitmek üzereyken rahat edicez artik derken. Yani maddi yönden karlı olacak. Eğer kayinpederimin teklifini kabul edersek suanki evimizi de satıp sermaye yapıp bana bir iş kurmayı düşünüyoruz. Üstelik kabul edersek ev suan kaba insaat halinde içini istedigimiz gibi de yaptirabilriz (parkeleri, dolaplari, boyalari vs.).

Amaaaaaaa ayni apartmanda altli üstlü oturmak gözümü korkutuyor. Suan aramiz cok iyi. Ben onlari kendi annem babam gibi görür severim onlar da beni kızı gibi görür. Suanda da yakin oturuyoruz yürüyerek 5 dk. Haftada bir muhakak sevdigimiz yemekleri yapip yemege çağırırlar. Bize cok sık gelmezler rahatsız etmeyelim, siz bize gelin diye. Maddi manevi hep destek olurlar. Ama ayni apartmana taşınırsak bu iliskilerimiz bozulur diye korkuyorum.

Kayinpederim cok otoriterdir. Bazen bize sormadan kararlar alabiliyor ve bizim uymamizi bekliyor biz de kırmamak adına saygıdan dediğini yapıyoruz ama biz zorda kalıyoruz. Mesela evine sığmayacak kadar yatili misafiri oldugunda bi kısmını (eşimin kardesleri kuzenleri filan) bize yollamak (bize musait misiniz diye sormadan) hatta biz evde yoksak "siz anahtari birakin onlar eve gider kalir" demek gibi. Bu tip olaylar sene de bi kaç kere oluyor, çok sık değil ama ayni apartmana oturunca ya devamli böyle şeyler olursa diye korkuyorum. Bir de eşimle en ufak tartışsak sesimizi duyacaklar. Evde devamli sesimizi duyarlarsa tedirginliği yaşayacağım. Korktuğum noktalar bunlar.

Bir arti tarafi da çocuğum olduğu zaman çalışıyor olursam çocuğu da rahatça kayinvalideme birakabilirim. Kayinvalidem cok iyi bir insandir, arkadaş gibiyizdir onunla sorun yaşayacağımızı hiç sanmam.

Sizce ne yapmak mantikli? Teklfilerini kabul etmeliyiz? Yoksa suan oturdugumuz evi satip üstüne yine kredi çekip kendimiz bir ev arayip bulup, eski küçük demeden ona mi tasinmaliyiz?

Not: Suan oturduğum evinde yari parasini eşimin ailesi vermişti üstünü kredi cektik. Ilcede olduğu icin ev fiyatlari uygundu, cok guzel bir ev almistik. Şimdi merkezde kendi imkanlarimiz ile böyle geniş bir ev bulmamiz zor :KK43: Esyalar da hep bu eve gore alınmıştı, genis bir ev bulamazsak esyalarim bile sığmaz :KK43: Keske hiç taşınmak zorunda olmasaydik :KK43:
artilar eksilerden fazla...bana mantikli geldi sizin icin hem karli olacak.kvalidenizlede anlasiyormussunuz zaten yakinda oturmussunuz emin ol yakin oturmakda ayni binada oturmak gibi farki yoktur cunku bi insan yakindanda belli eder kendini mesela benim kvalidem catkapi gelir gider kahvaltiya gelmek ister evime cok karisir ben onunla ayni binada oturmak asla istemem ama sizinkiler oyle degilmis sanslisin yinede.is kurarsan cocugada bakabilirler peki oraya tasininca artik hep orda altli ustlumu oturcaksiniz?

Ben de konuyu okumadan hayır dedim konuyu okuyunca yine hayır dedim çünkü eşle özeliniz olmayacak

Eşimin işinden dolayi bu sene merkeze taşınmamız gerekecek (suan küçük bir ilçede oturuyoruz). Kayinpederim bize merkezde ayni apartmanda (altli üstlü) oturmayi teklif etti. Gelecekte 3 çocuğuna birer daire parasi vermeyi düşünüyor (10 sene sonra filan). Eğer teklifini kabul edersek bize o vermeyi düşündüğü para ile şimdi bir ev almış olacak, böylece o maddi desteği çok daha önce almış olacağız. Ev şehrin merkezinde güzel bir yerde. Evin kendisi de gayet guzel ve rahatmis. Biz kendimiz merkezden ev almaya kalkarsak öyle bir evi (sıfır ev ve rahat) alamaya gücümü yetmez, üstelik yine kredi borcuna girmemiz gerekir:KK43: Tam da suan oturdugumuz evin borcu bitmek üzereyken rahat edicez artik derken. Yani maddi yönden karlı olacak. Eğer kayinpederimin teklifini kabul edersek suanki evimizi de satıp sermaye yapıp bana bir iş kurmayı düşünüyoruz. Üstelik kabul edersek ev suan kaba insaat halinde içini istedigimiz gibi de yaptirabilriz (parkeleri, dolaplari, boyalari vs.).

Amaaaaaaa ayni apartmanda altli üstlü oturmak gözümü korkutuyor. Suan aramiz cok iyi. Ben onlari kendi annem babam gibi görür severim onlar da beni kızı gibi görür. Suanda da yakin oturuyoruz yürüyerek 5 dk. Haftada bir muhakak sevdigimiz yemekleri yapip yemege çağırırlar. Bize cok sık gelmezler rahatsız etmeyelim, siz bize gelin diye. Maddi manevi hep destek olurlar. Ama ayni apartmana taşınırsak bu iliskilerimiz bozulur diye korkuyorum.

Kayinpederim cok otoriterdir. Bazen bize sormadan kararlar alabiliyor ve bizim uymamizi bekliyor biz de kırmamak adına saygıdan dediğini yapıyoruz ama biz zorda kalıyoruz. Mesela evine sığmayacak kadar yatili misafiri oldugunda bi kısmını (eşimin kardesleri kuzenleri filan) bize yollamak (bize musait misiniz diye sormadan) hatta biz evde yoksak "siz anahtari birakin onlar eve gider kalir" demek gibi. Bu tip olaylar sene de bi kaç kere oluyor, çok sık değil ama ayni apartmana oturunca ya devamli böyle şeyler olursa diye korkuyorum. Bir de eşimle en ufak tartışsak sesimizi duyacaklar. Evde devamli sesimizi duyarlarsa tedirginliği yaşayacağım. Korktuğum noktalar bunlar.

Bir arti tarafi da çocuğum olduğu zaman çalışıyor olursam çocuğu da rahatça kayinvalideme birakabilirim. Kayinvalidem cok iyi bir insandir, arkadaş gibiyizdir onunla sorun yaşayacağımızı hiç sanmam.

Sizce ne yapmak mantikli? Teklfilerini kabul etmeliyiz? Yoksa suan oturdugumuz evi satip üstüne yine kredi çekip kendimiz bir ev arayip bulup, eski küçük demeden ona mi tasinmaliyiz?

Not: Suan oturduğum evinde yari parasini eşimin ailesi vermişti üstünü kredi cektik. Ilcede olduğu icin ev fiyatlari uygundu, cok guzel bir ev almistik. Şimdi merkezde kendi imkanlarimiz ile böyle geniş bir ev bulmamiz zor :KK43: Esyalar da hep bu eve gore alınmıştı, genis bir ev bulamazsak esyalarim bile sığmaz :KK43: Keske hiç taşınmak zorunda olmasaydik :KK43:
İyi insanlara benziyorlar maşallah zarar gelmez gibi hayırlısı olsun.

Kp sizin borcunu odediğiniz oturduğunuz evi krndi malıymış gibi şimdiden kullanıyo onun kendi malına siz geçseniz neolur?

Anahtar onlarda olur geçer oturyrlar bigüzel gece gündüz farketmez gelirler geleni getirirler istedikleri sizde kalır.
Herakşam orda olmak zorunda olursunuz herkahvaltı birlikte yapılır. E bu kv eldende düşer hemen bide onun evişleri . Komşusu gelir eltisi kardeşi gelir gelin nerede? Tabi mutfakta hizmette

Kaçtane cocugu varmış neden size teklif ediyo? Versin o evi kiraya madem fazla geliyo bölsün çocuklarına eşit olarak sizinde benzin paranız çıkar tadınızda kaçmaz

azıcık aşım kaygısız başım diyeceklerim bu kadar

Eltimle ayni sitedeyiz hayir yuz kere bin kere hayir.bide altli ustluyse surekli gelmek gitmek isterler.hicc bisey olmaz demeyin yasqyan bilir cok sukur bi kac ay sonra kurtuluyorum

Aynı binada oturan biri olarak hayır diyorum. Borçla olsun kira olsun ayrı olsun bence. Beklentiler fazlalaşıyor .

Cennetten çıkmış olsalar bile , insan kocasıyla bile kavga edebiliyor muhakkak bir durumda ters düşülür birsey olur kavganizin üstüne birgün karşılaşırsanız. Ya da tartisinc eşiniz belki uğrar bazen emir vaki gibi hissedersiniz bazı şeyleri az az görüşmek tatlı kalmak en iyisi

Tamamen aileye ve senin alışkanlıklarına bağlı bence. Benim kardeşim de evlenme kararı aldı ve hepimiz aynı sitede oturacağız diye seviniyor bile kız. Yani biz birlikte yaşamayı seven insanlarız, ne kadar eğlendiğimizi de hem kardeşimin çektiği fotoğraflardan hem de bize geldiğinde gördüğü için hoşuna gitti sanırım.. ama bu kadar yakın olmanın zorlukları da oluyor tabi.. en basitinden eşinle tartışıyorsun, yahut tartışmıyorsun bile ama başka şeyden canın sıkkın oluyor; e anne babayla karşılaşıyorsun veya hadi gelin diyorlar, görünce ister istemez içlerine kurt düşüyor birşey mi var vs diye... ama bizde emrivakiler, çat kapı gelip gitmeler olmaz tabi; o sınırı aşmayız. Anladığım kadarıyla sizde öyle bir sıkıntı olabilir :KK43: iyi düşünmek lazım... ben isterdim kayınvalidemler de burada bizimle yaşasın mesela.. kaç kere uygun evleri bile söyledim gelin bakın diye.. yani tamamen kişisel bir karar bence ve burada doğru olan sana olası durumlar hakkında fikir vermekten öteye geçmemektir diye düşünüyorum. Evet yahut hayır demek yanlış olur gibi geliyor bana :KK43:

Bnm kv kb alt kattalar suan her dk beraberiz haa kavgamizda cokk oldu küslugumde keske tasinsam diyorum cok bunaltici bi durum bu Bence kabul etmeyin esiniz annesiyle babsiyla illako bi arada olank ister ikna,edin onu oturmayin gecinemzsinizzz kvler hep bi dir dirci dedigin olcak tiplidir

Ben bekarken annem akrabalarimizla ayni apartmanda oturuyorduk ne sikintilar cektigine bizzat sahit oldum. Birakin aileyi akrabayla bile ayni apartman zor. Daire bostu evlenirken asla tutmam dedim kendi ailemle bile oturmak istemedim. Maddi anlamda rahat edersiniz dogru ama huzur daha onemli bence

Back