Eṣimin ailesi cok tuhaf

Benim gördüğüm kadarıyla gurbetçiler oraya ilk giden neslin adetini kültürünü devam ettiriyorlar. Türkiye'deki insanlarda zamana göre bir değişim var ama oradakiler muhtemelen dilde de zorlandığı için univ. vs okuyamıyor günümüze ve oranın kültürüne adapte olamayıp gördüğü eski adetleri devam ettiriyorlar.

Mesela ben hayatımda düğün günü salonda istedikleri kadar bilezik takılmadı diye kavga çıkaran tek bir aile gördüm onlar da düğünü Türkiye'de yapan Almancılardı. Burada da böyle konular çok açılıyor sanki köyde yaşıyor da kocasız kalırsa laf söz edecekler gibi bir çekingenlik var konu sahibinde. Tam 40 50 yıl öncesinin kafası.

Sizi hayal kirikligina ugratacagim ama kk da boyle bir izlenim olmasina ragmen durum boyle sansiginiz gibi degil. Kac Milyon gurbetciden boyle eski kafali olani sadece kucuk bir azinlik. Dil bilmemek, universite okumamak falan asla kanul etmiyorum. Türkiyede oldugu gibi elbete burda geri kafali cok. Benim bulundugum yerde her cesit turk var. Sevgilisiyle tatil yapanida var birsuru yabamciyla evlenen vede eski kafalilar. Genellemeler hos degil.

Kizlar cok tesekkür ederim cevaplariniz icin, inaninki cesaret verdiniz. Suan esim türkiyede ailesinin yaninda ve ben gitmedim. Annesi agliyormus torununu görmedigi icin. Cildirtiyor beni, ben 2 kez bebek düsürdpm sinir stress bu cingelikler yüzünden ama bana bu kadar üzülmedi. Gitmeden dedim, o evi üzerimize cevir gittiginde, bakalim ne yapiycak. Yapmazsada bende yoluma bakicam, geldiginde konusucam. Bikz bosanma kagidi gerirdim imzaladik, sonra yirtti ati. Herseyini ama herseyini ben hal ediyoeum, sirtima öyle bir cöktü ki. Ben böyle birlik beraberlik diye bilirdim evliligi o nedenle sustum hep. Ayrilmak istiyorum dedim, özgürlük bayragini eline alir sallarsin diyor, seni meydanda rezil ederim, kezzap dökerim, falcata bilmem ne gibi seyler dedi. Bende yapmazsan adam degilsin dedim. Nankör bu hemde cok. Tekrar tesekkür ediyorum. Ben yine yazicam buraya arkadaslar, ama haftalar sonra, ama aylar sonra. Tekrar yazismak isterim sizlere canlarim💫
Çingenelere baglamasak her edepsiz tavrı 😒

Merhaba arkadaslar, biz kocamla türkiyede tanistik ve 1 yil kadar görüsütük ben sık sık annemle türkiyedeki akrabalarima gittim ve esimle görüstük her defasinda ve sonra evlendik eṣim geldi yurt disina. 6 yildir evliyiz. Sizlerin yorumlari cok kiymetli benim icin, ṣöyle'ki cok ciddi bunaldim ve biraz farkli bakiṣ acilarina ihtiyacim var. Balayinin ilk sabahi oglunu görüntülü arayip konusan bir kayinvalide, aṣiri bir baĝ demiyimde bir bagimlilik var aralarinda. Tek erkek benim eṣim, gizliden para yolluyor sanki ben yasak koymusum gibi, dürüst ol canimi ye dedim. Bana degil annesine danisir herseyi, kayinvalidemde eṣimin hosuna gidecek sekilde konusur hep sonucta kac yillik oglu ve biliyor damarini. Aile cok tuhaf acikcasi, tr gittigimizde anne baba abla eniste toplanir deli gibi alkol icerler, aglarlar, sonra küfürlü konusmalar. Ben gelinleri olsam bile, kayinbabamin kaynanami alkollü kafayla cagirip buraya gel bilmem neyine koydugumun karisi diye cagirmasi normal gelmedi, ama asla demedim esime ailen söyle yada böyle. Daire aldik türkiyeden annesinin üzerine, araba aldik annesinin üzerine aliyor ne alirsakta, ben yok dedigimde beni assagliyor esim. Neyse ben ona dedimki bu subat depreminden sonra, o evi acilen bir depremzedeye verelim kira almaksizin. Tamam dedi bakiyo bizimkiler. Ana ogul ve görümce hergün ama abartisiz hergün 2 saat tlf da konusuyor ve süphelendim telefona baktimki amcasi yazmiski, yegenim dairenizi 4bin tl ye kiraya verdim. Ve bunu temmuz 2022 de yapmislar. Ben ögrendigimde aradan 7 ay gecmisti. yüzüme bakarak yalan söylüyor evle ilgili. Zoruma giden, annesi ve ablasi herseyi biliyor, bense sordugumda ögreniyorum oda yalan yanlis. Annesine laf dedirtmez her yil onlarin evine götürür yazin. Ama benim ailemle görüsmez asla, oda söyle oldu.. 8 haftalik hamileyim cok icti sacmaladi kiz kardesim hakkinda, annemde ona öyle konusamazsin dedi diye cildirdi cikti gitti sonra geldi kapiya saldirdi, annem acmadi cünkü babam yoktu, Komsular polis cagirdi o günden beri kontagi yok 4 yildir. Ben kv dedimki esim bende cok sizle konusuyor, bu bir sinirlendi konusurum oglum o benim dedi. Bende tabi konusum kimse kimseye yasakliyamaz, ama benden cok sizle konusuyor dedim. Senin hakkinda konusmuyoruz art niyetlisin dedi. Yahu bunadam evli, cocugu var isten geliyor yorgun, onlarla konusmaktan tükenmis. Bizle konusmuyor. Kocamin telefonunda, bizim 3 yasindaki kizimizin resimlerinden cok yegenlerinin vardir. Erkek yegeni dogdu, tutup hergün esime cocugun pipisinin resmini yolluyor. Uzun yazdim farkindayim. Okuyana tesekkür ederim. Daha cok seyler var ama yazilmiyor iste. Ha bunarada ocak ayindan beri konusmuyorum ne kv ne görümce. Saygi cercevesi icerisinde bi tartisma oldu bitti. Esim ama zorluyor konusayim diye, annesiyle plan yapmis buraya evimize gelecekmis annesi :) yine beni sayan yok belliki. Siz olsaniz böyle ogluna yapiṣan, oglunun aklini tatli tatli laflarla celen, kocasi yokmus gibi herseyi ogluna paylasan, sanki ogluyla kendisi evliymis gibi davranan, ve anam tonton anam fedakar anam, benim annem gibisi yok onun yaslarinda diyen, onlarla gizli isbirligi yapan, karisina o cocugu, o... diyen adamla napardinizi??
Vallahi ben bosanda diyemiyorum kardeşim evlide kal diyemem ortada masum bir çocuk var tabiki anne baba kavgası ortasında büyütmek çocuğu çok zor ama uzaktan hemen boşan demeside bana kolay gibi geliyor işin içinde yasamayan anlamıyor bu durumu bende benzer konumdayim ve 4 aylık hamileyim eşim anasına düşkünlüğünden gitti oturduğumuz evi sattı bana danismadi bile annesiyle birlik oldu ve Çorlu'da çingene mahallesinden bir bina aldı benide orda oturmaya zorluyor bende boşanma pahasina hamilede olsam asla onun dediğini yapmicam he bosanmakta istemem arada sıkışmış durumdayım böyle evladını kocası gibi gören annelerden nefret eder durumdayım benimde erkek çocuğum olucak yarın birgün büyüdüğünde büyük sözde etmek istemem ama çocuğuma kocam gibi davranmak istemiyorum ondan kardeşim ben çareyi aile danismaninda aramayı düşünüyorum şuan eşim zaten asla gelmiyor kabul etmiyor bende sorun varmış öyle diyor ama ben bireysel olarak yardım alıp sağlıklı adım atmak istiyorum ortada çocuğum var ani bir hareket yapamam sanada tavsiyem sende başvur e devletten ucretsizde basvurabiliniyomus ben onu denemeyi düşünüyorum belki profesyonel destekle kendimi iliskimdeki konumumu konuşarak öğrenebilirim? Tek çare bu kaldı denemedigim çünkü bu sürede esimide ikna edip bu terapiye katmaya calisicam belki birşeyler düzelir ümidim var sende bunu deneyebilirsin bence.

Evet inandim, ben bir seyden süphe edince, veyahut ona birseyleri sordugum zaman hep ters cevap veriyor. Ya sen ne icin kötü birisin, kisi kendinden bilir iṣi gibi bir sürü seyler.. piskolojimle öyle oynuyor ki sonra bende kendi kendime utaniyorum sanki gercekten günahlarini almisim gibi. Yorumlariniza katiliyorum, ama bugünden yarina yapamam. Keske bende burda yazan arkadaslar gibi diṣli olsaydim. Hal edicem insallah. Tesekkür ediyorum hepinize
Buradaki kimi kimsesi, eğitimi, mesleği olmayan kadınlar bunu söyler. Gidecek kapıları yok, devlet bir noktaya kadar arkasında. Ondan sonra bak başının çaresine diyorlar. Boşanmak için avukat tutacak paraları bile olmaz. Önce babaları sonra da herifleri çalıştırmamıştır çünkü. Meslek yok eğitim yok.

Sizin şartlarınızı imkanlarınızı devletin kapı gibi arkanızda durduğunu bilmesem neyse kadın bir şeyler yapacak da zamanını kolluyor diyeceğim. Siz dişli olmasanız Almanya dişli haberiniz yoktur belki hatırlatayım. En ücra köyde bile yaşıyor olsanız her türlü imkan sunuluyor sizlere. O atarlı giderli asan kesen barzolar kedi yavrusuna dönüyor polis merkezlerinde.

Bugünden yarına olmuyor değil mi? Kocanız da hiç bir şey yapmadan her şeyi kabul edeceğinizi bildiği için at koşturuyor. Adam maden bulmuş kaz kaz bitmiyor biliyor, niye ayrılsın? Benim paramla adam ev araba alacak anasına, üstüne hakaretler işiteceğim aşağılanacağım. Sanıyorlar ki kötü eş olsa da iyi baba. Adam çocuğunun rızkıyla annsine yağdırıyor. Bunlar benim kızımın hakkı kızımın geleceği der iyi baba.

Yurt dışında bize niye önyargılılar diye soranlar böyle konuları takip etsin, cevabı öğrenirler.

Vallahi ben bosanda diyemiyorum kardeşim evlide kal diyemem ortada masum bir çocuk var tabiki anne baba kavgası ortasında büyütmek çocuğu çok zor ama uzaktan hemen boşan demeside bana kolay gibi geliyor işin içinde yasamayan anlamıyor bu durumu bende benzer konumdayim ve 4 aylık hamileyim eşim anasına düşkünlüğünden gitti oturduğumuz evi sattı bana danismadi bile annesiyle birlik oldu ve Çorlu'da çingene mahallesinden bir bina aldı benide orda oturmaya zorluyor bende boşanma pahasina hamilede olsam asla onun dediğini yapmicam he bosanmakta istemem arada sıkışmış durumdayım böyle evladını kocası gibi gören annelerden nefret eder durumdayım benimde erkek çocuğum olucak yarın birgün büyüdüğünde büyük sözde etmek istemem ama çocuğuma kocam gibi davranmak istemiyorum ondan kardeşim ben çareyi aile danismaninda aramayı düşünüyorum şuan eşim zaten asla gelmiyor kabul etmiyor bende sorun varmış öyle diyor ama ben bireysel olarak yardım alıp sağlıklı adım atmak istiyorum ortada çocuğum var ani bir hareket yapamam sanada tavsiyem sende başvur e devletten ucretsizde basvurabiliniyomus ben onu denemeyi düşünüyorum belki profesyonel destekle kendimi iliskimdeki konumumu konuşarak öğrenebilirim? Tek çare bu kaldı denemedigim çünkü bu sürede esimide ikna edip bu terapiye katmaya calisicam belki birşeyler düzelir ümidim var sende bunu deneyebilirsin bence.
Yahu kadın Almanya'da yaşıyor ne e-devleti ne ücretsizi okumuyor musunuz? Çalışıyor parasını kazanıyor, kocası da o paraları ailesine gönderiyor. Psikoloğa da gitmiş. Kezzap atmakla bıçakla suratını parçalamakla tehdit ediyor, iyi misiniz siz? Biz kadını cesaretlendirmeye çalışıyoruz siz, kocandır iyi kötü başında dursun sever de döver de demeye getiriyorsunuz. Basit bir aile kavgası anne baba tartışması olduğu izlenimine nasıl kapıldınız çok merak ettim.
Kezzabı fırlatır, daha kadın hastaneye kaldırılırken adam kaçar Türkiye'ye. Ara ki bulasın, kadının parasıyla alınan evlerde keyfini sürer bir güzel.

Kocasıyla ailesi çocuğun önünde ana avrat küfürler ediyor. Çocukların cinsel organının fotoğrafını çekip çekip gönderiyorlar birbirlerine.

Evi barkı da geçtim adam kezzapla bıçaklamakla tehdit etmiş. Bekar anne olmak bu adamla yaşamaktan daha mı kötü?
Kesinlikle hayir, bekar anne olsam daha
Benim gördüğüm kadarıyla gurbetçiler oraya ilk giden neslin adetini kültürünü devam ettiriyorlar. Türkiye'deki insanlarda zamana göre bir değişim var ama oradakiler muhtemelen dilde de zorlandığı için univ. vs okuyamıyor günümüze ve oranın kültürüne adapte olamayıp gördüğü eski adetleri devam ettiriyorlar.

Mesela ben hayatımda düğün günü salonda istedikleri kadar bilezik takılmadı diye kavga çıkaran tek bir aile gördüm onlar da düğünü Türkiye'de yapan Almancılardı. Burada da böyle konular çok açılıyor sanki köyde yaşıyor da kocasız kalırsa laf söz edecekler gibi bir çekingenlik var konu sahibinde. Tam 40 50 yıl öncesinin kafası.
Yok canim öyle degilim 🙂 ama dedigin gibiler var haklisin. Acikcasi cok baba baskisi gördüm o da göz actirmadi hic 🥲 tam babam evden gitti kendime geldim derken esimle tanistim, oda babama benzer huylari cikti. Biz tam aksine modern bir aileyiz ve simde bunu hic begenmedi, ama babam harici, o köydeki gibi düsünüyor hala. Benim cok alman arkadasim var, bosanmis olan arkadaslarimda var yani neyin ne oldugunuda biliyorum aslinda. Ama ben sadece burda sizlerin fikrini düsüncesini merak ettim. Ortalama bir ömür 80 yil kadar sürüyorsa kaza bela hastalik olmadan, benim 30 küsürü gitti, geriye kaldi birkac yil tabi 80 e kadar yasarsak, ben böyle kalmaya niyetli degilim zaten. Kizip azarlamissiniz, eywallah bundan da ders cikaran birisiyimdir. Benimde var bir hesaplarim, sakince hal etmek istiyorum sadece. Sizlerinde görüsünü okumak istedim. Inanki herseyin farkindayim, tek sorun ben kondurmak istemedim ona bunlari, mesele bundan ibaret bu kadar uzadi.

Ya o değilde bu kadar şeye nasıl boşanmadın hayretler içinde okudum
En az iki sezonluk dizi çıkar yazdıklarından, ki dahası vardır kesin.
Görüşmediğin kv hangi yüzle sizin eve gelecek. Ama şimdi onlar erkek çocuk sever oldukları İçin, o ev oğullarının evi. Seni saymıyorlar baksana.
Vur tekmeyi kıçlarına gitsinler hepsi bir cehenneme.
Ay dert sahibi oldum okudukça 🥺
Ya kusura bakma arkadas, dedigin gibi oldu. Oglum ev aldi oglumin evi diye diye anlatiyormus. Hatta izindeyken annemede demis bunu bir kez, ve annem onunorda bozup söylemis, nerden oglunun oluyor. Ikisinin calisip aldigi ev. Annem cok uyardi onu, gencleri rahat birak hergün arama, yetiskin insanlar diye diye. Oda diyomus ki, onlar cahil ben bildigimi yaparim bosver hahaha diye gülüyomus bir de. Kadinda tuhaf seyler de var. Illa resmimizinistiyordu bikez, neymis kursun dökecekmis. Ben bundan büyü gibi seyler bile beklerim. Ailece piskolojimi bozdular, ben kendimi tanimaz oldum artik

Yahu kadın Almanya'da yaşıyor ne e-devleti ne ücretsizi okumuyor musunuz? Çalışıyor parasını kazanıyor, kocası da o paraları ailesine gönderiyor. Psikoloğa da gitmiş. Kezzap atmakla bıçakla suratını parçalamakla tehdit ediyor, iyi misiniz siz? Biz kadını cesaretlendirmeye çalışıyoruz siz, kocandır iyi kötü başında dursun sever de döver de demeye getiriyorsunuz. Basit bir aile kavgası anne baba tartışması olduğu izlenimine nasıl kapıldınız çok merak ettim.
Kezzabı fırlatır, daha kadın hastaneye kaldırılırken adam kaçar Türkiye'ye. Ara ki bulasın, kadının parasıyla alınan evlerde keyfini sürer bir güzel.

Kocasıyla ailesi çocuğun önünde ana avrat küfürler ediyor. Çocukların cinsel organının fotoğrafını çekip çekip gönderiyorlar birbirlerine.
Dene arkadasim, umarim iyi sonuclar alirsin. Piskologum bana dediki; senin piskoloji bozuk degil, yanindakiler tedavi olmali😃 annesi sürekli bi kaṣ göz yapar böyle konusurken göz kirpmaca. Bikerede bana biseyler anlatti ve sonra dediki benden uyanigini sevmem zaten. Öyle kurnaz fena ki ona assssla baṣ edemem. Biz tartistik bikez kocayla, salak tuttu annesini aradi. Oda orda bagirdi güya felc geciriyomus. Bunun ayilip bayilmalari mi olmadi numaradan neler neler. Ben hic bayilmadim daha bugpne kadsr, narkoz verildigi haricinde. Nasil oluyosa küt bayiliyor. Ogluna inceden inceden fikir veriyor, söyle yapsaniz nasil olur? Ama siz bilirsiniz oglum, siz mutlu olun o bize yeter. Hep ayni cümle. Ben bu fesat kv ye de birsey demek istiyorum. Bu cünkü hep ortaligi karistirip yag gibi üzerine cikiyor herseyin.

Merhaba arkadaslar, biz kocamla türkiyede tanistik ve 1 yil kadar görüsütük ben sık sık annemle türkiyedeki akrabalarima gittim ve esimle görüstük her defasinda ve sonra evlendik eṣim geldi yurt disina. 6 yildir evliyiz. Sizlerin yorumlari cok kiymetli benim icin, ṣöyle'ki cok ciddi bunaldim ve biraz farkli bakiṣ acilarina ihtiyacim var. Balayinin ilk sabahi oglunu görüntülü arayip konusan bir kayinvalide, aṣiri bir baĝ demiyimde bir bagimlilik var aralarinda. Tek erkek benim eṣim, gizliden para yolluyor sanki ben yasak koymusum gibi, dürüst ol canimi ye dedim. Bana degil annesine danisir herseyi, kayinvalidemde eṣimin hosuna gidecek sekilde konusur hep sonucta kac yillik oglu ve biliyor damarini. Aile cok tuhaf acikcasi, tr gittigimizde anne baba abla eniste toplanir deli gibi alkol icerler, aglarlar, sonra küfürlü konusmalar. Ben gelinleri olsam bile, kayinbabamin kaynanami alkollü kafayla cagirip buraya gel bilmem neyine koydugumun karisi diye cagirmasi normal gelmedi, ama asla demedim esime ailen söyle yada böyle. Daire aldik türkiyeden annesinin üzerine, araba aldik annesinin üzerine aliyor ne alirsakta, ben yok dedigimde beni assagliyor esim. Neyse ben ona dedimki bu subat depreminden sonra, o evi acilen bir depremzedeye verelim kira almaksizin. Tamam dedi bakiyo bizimkiler. Ana ogul ve görümce hergün ama abartisiz hergün 2 saat tlf da konusuyor ve süphelendim telefona baktimki amcasi yazmiski, yegenim dairenizi 4bin tl ye kiraya verdim. Ve bunu temmuz 2022 de yapmislar. Ben ögrendigimde aradan 7 ay gecmisti. yüzüme bakarak yalan söylüyor evle ilgili. Zoruma giden, annesi ve ablasi herseyi biliyor, bense sordugumda ögreniyorum oda yalan yanlis. Annesine laf dedirtmez her yil onlarin evine götürür yazin. Ama benim ailemle görüsmez asla, oda söyle oldu.. 8 haftalik hamileyim cok icti sacmaladi kiz kardesim hakkinda, annemde ona öyle konusamazsin dedi diye cildirdi cikti gitti sonra geldi kapiya saldirdi, annem acmadi cünkü babam yoktu, Komsular polis cagirdi o günden beri kontagi yok 4 yildir. Ben kv dedimki esim bende cok sizle konusuyor, bu bir sinirlendi konusurum oglum o benim dedi. Bende tabi konusum kimse kimseye yasakliyamaz, ama benden cok sizle konusuyor dedim. Senin hakkinda konusmuyoruz art niyetlisin dedi. Yahu bunadam evli, cocugu var isten geliyor yorgun, onlarla konusmaktan tükenmis. Bizle konusmuyor. Kocamin telefonunda, bizim 3 yasindaki kizimizin resimlerinden cok yegenlerinin vardir. Erkek yegeni dogdu, tutup hergün esime cocugun pipisinin resmini yolluyor. Uzun yazdim farkindayim. Okuyana tesekkür ederim. Daha cok seyler var ama yazilmiyor iste. Ha bunarada ocak ayindan beri konusmuyorum ne kv ne görümce. Saygi cercevesi icerisinde bi tartisma oldu bitti. Esim ama zorluyor konusayim diye, annesiyle plan yapmis buraya evimize gelecekmis annesi :) yine beni sayan yok belliki. Siz olsaniz böyle ogluna yapiṣan, oglunun aklini tatli tatli laflarla celen, kocasi yokmus gibi herseyi ogluna paylasan, sanki ogluyla kendisi evliymis gibi davranan, ve anam tonton anam fedakar anam, benim annem gibisi yok onun yaslarinda diyen, onlarla gizli isbirligi yapan, karisina o cocugu, o... diyen adamla napardinizi??
Postalaaaaaaaa🤬🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Sizi hayal kirikligina ugratacagim ama kk da boyle bir izlenim olmasina ragmen durum boyle sansiginiz gibi degil. Kac Milyon gurbetciden boyle eski kafali olani sadece kucuk bir azinlik. Dil bilmemek, universite okumamak falan asla kanul etmiyorum. Türkiyede oldugu gibi elbete burda geri kafali cok. Benim bulundugum yerde her cesit turk var. Sevgilisiyle tatil yapanida var birsuru yabamciyla evlenen vede eski kafalilar. Genellemeler hos degil.
Evet haklısınız, düzgün kendi halinde çalışan yaşayan çok var. Eğitime önem veren, çoluk çocuğuna eşine bağlı kaliteli insan çok. Kızımın diş teli için gittiğim diş hastanesindeki kadın diş hekimlerimize hayran kaldım. Hastanenin yarısı Türk hekim.
Ama şu konuda çok rahat genelleme yaparım. Gurbetçiyle Türkiye'de yetişmiş insanların evlenmesi evlilik olmuyor. 100 kişiden 1 bilemedin 2 kişi yuva kurmak aile olmak, karşılıklı sevgi saygı için evleniyor. Gerisi hep böyle evliliklerin.

Kadınlar yine iyi niyetli, çoluk çocuğumun hayatı kurtulsun, benim olmadı onun olsun diye yurt dışına gitmeyi kabul ediyor. Erkekler sırtlan gibiler. Hem buradan giden hem de Almanya'da doğmuş büyümüş erkekler. Buradan gidenin amacı %99 oturum vatandaşlık alabilmek. Daha yeni iki günde iki konu açıldı bununla ilgili.

Gurbetçi erkek Türkiye'den özellikle de ailesinin bulduğu kızla evlenince eş değil hizmetçi olarak görüyor. Otursun evde boy boy çocuğa baksın, her gün gidip anamın hizmetini görsün diyor. Dil kursuna göndermez, tek başına gezmesine izin vermez. Niye Avrupa'da doğmuş yetişmiş kadınlarla evlenmiyorlar? Burunlarından gelir de ondan, sıkar biraz böyle efelenmek.

Gurbetçi gurbetçiyle evlensin lütfen. Ya da evlenilecekse buradan giden kadın eğitimli veya lisan bilmek zorunda. Yine gurbetçi kızlarımız da koca koca diye ölüp bitmesinler artık. Sizin iyi niyetinizden saflığınızdan faydalanıyorlar bunlar.

Ev araba neden annesinin üzerine delirdiniz mi ?? Nasıl izin verdiniz buna ? Adam vatandaşlık aldımı ? Boşanın def edin gitsin daha sütten kesilmemiş bir birey olamamış sizi manipüle ederek sindirmiş yapmayın bunu kendinize

aynı şartta aynı durumda yakinen bir tanıdığımın başına geldi planı onceden yapmış erkek tarafı kız ayrılmaya kalkınca ,kızı öldürdü çocuğunu alıp kaçtı yakalandı Az bi süre ya yattı hapiste cıktı şimdi cocuğu yetişkin delikanlı maalesef annesini babasının öldürdüğünü bile bilmiyor katilde iki kere evlenmiş lütfen önleminizi alın benim başıma gelmez demeyin orasıda almanyaydı

Malını bile ailesinin üzerine yapan sizi aşalayan bu mendebur adamı ve ailesini neden çekiyorsunuz, boşayın ve donuna kadar almaya çalışın, nafaka ve tazminat talep edin...

konu sahibinin iyi niyetli tavrını bazı arkadaşlar nasıl avrupa yı oradaki insanların cehaletine bilgisizliğine kadar hakaret vari cevaplamış anlamış değilim burada ve dünyanın birçok yerinde psikolojik be fiziksel şiddet var maalesef ve hep olacak önemli olan sıkıntıda olan kardeşlerimize yardımcı olmak değilmi dir arkadaşlar lütfen dikkatli yorum yapalım

Adam sizi sevmiyor, saymıyor. Sırf yurt dışına kapağı atabilmek için evlenmiş. Yapmadığı rezillik kalmamış, mal kaçırıyor, ailenizi hiçe sayıyor ve siz kocam da kocam. Kocacısınız bunun başka açıklaması olamaz.
Yorumlarda gördüm seviyorum kocamı ama diyorsunuz. Ne sevgisi ya sevgi mi kalır böyle adama.
Siz boşanmazsınız bari başka çocuk ypamayın

konu sahibinin iyi niyetli tavrını bazı arkadaşlar nasıl avrupa yı oradaki insanların cehaletine bilgisizliğine kadar hakaret vari cevaplamış anlamış değilim burada ve dünyanın birçok yerinde psikolojik be fiziksel şiddet var maalesef ve hep olacak önemli olan sıkıntıda olan kardeşlerimize yardımcı olmak değilmi dir arkadaşlar lütfen dikkatli yorum yapalım

sosyal medyadaki bazi gurbetciler ve özelikle bir sebebten ötürü gurbetcilere karsi bir öfke ve önyargi var malesef. Burdaki bazi yorumlar beni bazen inanilmaz kizdiriyor. 3. generasyonda dil bilmemek okumamak söz konusu olabilirmi yahu. Ama bazi gurbetcilerin abarti haraketleri benide sinir ediyor. Bazen utanmiyor degilim.

Evet haklısınız, düzgün kendi halinde çalışan yaşayan çok var. Eğitime önem veren, çoluk çocuğuna eşine bağlı kaliteli insan çok. Kızımın diş teli için gittiğim diş hastanesindeki kadın diş hekimlerimize hayran kaldım. Hastanenin yarısı Türk hekim.
Ama şu konuda çok rahat genelleme yaparım. Gurbetçiyle Türkiye'de yetişmiş insanların evlenmesi evlilik olmuyor. 100 kişiden 1 bilemedin 2 kişi yuva kurmak aile olmak, karşılıklı sevgi saygı için evleniyor. Gerisi hep böyle evliliklerin.

Kadınlar yine iyi niyetli, çoluk çocuğumun hayatı kurtulsun, benim olmadı onun olsun diye yurt dışına gitmeyi kabul ediyor. Erkekler sırtlan gibiler. Hem buradan giden hem de Almanya'da doğmuş büyümüş erkekler. Buradan gidenin amacı %99 oturum vatandaşlık alabilmek. Daha yeni iki günde iki konu açıldı bununla ilgili.

Gurbetçi erkek Türkiye'den özellikle de ailesinin bulduğu kızla evlenince eş değil hizmetçi olarak görüyor. Otursun evde boy boy çocuğa baksın, her gün gidip anamın hizmetini görsün diyor. Dil kursuna göndermez, tek başına gezmesine izin vermez. Niye Avrupa'da doğmuş yetişmiş kadınlarla evlenmiyorlar? Burunlarından gelir de ondan, sıkar biraz böyle efelenmek.

Gurbetçi gurbetçiyle evlensin lütfen. Ya da evlenilecekse buradan giden kadın eğitimli veya lisan bilmek zorunda. Yine gurbetçi kızlarımız da koca koca diye ölüp bitmesinler artık. Sizin iyi niyetinizden saflığınızdan faydalanıyorlar bunlar.

Genellemeleri sevmiyorum. 100 den 1 demek yüzde 99 demek biraz abarti. Hizmetci olarak görülen gelinlerde 30-40 yil öncede kaldi (istisnalar kagideyi bozmaz). Yasadigim yerde özelikle 2019 sonra beya bir gelin damat geldi. Gözlemlerin hic sizinkiyle ayni degil malesef hepsinin gayet rahati yerinde. Bu sene bile gelecek 5-6 damat biliyorum ve bunlardan evet birinde öyle belliki yurtdisina kapagi atmak icin evlendigi. Anlasip evlenip gelen bile oluyor. Avrupada dogmus büyümüs kizlar bile kendini ezdirebiliyor konu sahibi gibi. Ama su bir gercek arada kesinlikle kultur farki oluyor. su konuda size katiliyorum kadin veya erkek kesinlikle kolay olmuyor. Alisma süresi, bir tarafin herzaman daha fazla sorumlugu oluyor.

Cok tesekkür ederim anlayisin icin, tabi onlarda bu duruma kizdigi icin o an ki öfkeyle yazmis olabilir. Benim herseye inanma huyum gercekten cok sacma durumlara düsürdü beni. Ama o an öyle laflar ediyorki, bende daha fazla tartismayalim diye susuyorum ve hemen normal davranirim. Uzatmam sorunu, cogu buna enayi, keriz diyor ama ben böyle yetistirildim. Etrafimda da öyle kurnaz insan yoktu. Ee türkiyede malum Ekmek aslanin agzindan aliniyor yani ordaki insanlarda genelde öyle uyanik yetisiyor. Burda sorular sordum bana kizdiniz falan ama sizin bana verdiginiz cevaplariniz benim verdigim karari tastikledi bu sayede. Hic tanimadigim, ve hic görmedigim göremeiyecegim insanlar burda bana zaman ayirip kafa yorup yol gösterdi. Bu o kadar kiymetli bir sey ki. Hakkinizi helal edin Allaha emanet olun. Kendinize iyi bakin 🥰

X