Eṣimin ailesi cok tuhaf

Bakın biz Türkiyede böyle adamlardan kaçıyoruz , evliler boşanıyor. Gerçekten ben gurbeyçi konularına çok üzülüyorum. Arkadaşlar bu tarz adamlarla evlenmeyin. Size ve ailenize yük, yaşadığınız ülkeye yük bunlar. Gitsin anasının yanına otursun. Bir an önce boşanın vatandaşlık alamasın orda. Zaten belki de aldıgında o sizden boşanacak böyle evlilik olamz .
Taniyamamisim gercekten, annesi öve öve bitiremiyordu oysa. Cok güven vermisti bana, ve benim burda da iliskim olmadi, yani tanimam oldu ama ciddi birsey yasamadim. Onu bile mevzu etti, hic kimseyle konusmamis birini istiyormus. Konusmadan nasil evlenicektik anlamadim🙁 yani seninlede konustuk tanistik evlendik, evlenmiyedebilirdik dedim. Kendime cok ama cok cok kiziyorum inaninki. Annesinin babasinin egitemedigini benmi egiteyim. Bir cocugum var, oda ikinci cocuk gibi. Evde hic birseyi bile kaldirip biyere koymaz. Isten geldiginde evde olmazsam bir tripler surat asmalar. Yemegini hazir etmeliymisim. O kadar alisveris yapiyorum yukari tasiyorum eve, arti kizimi. Ve suan kizim tam bi bagirma aglama dönemindeyken hemde. Nasil insanlar varmis ya

3 yasinda bir kizim var. Bana bikez anani s... dedi. Bende annesiyle konustum dedim cok küfpr ediyor. Bana dediki kv sende ona anani s... de. Verdigi akillarda bu gibi
😂😂 güzel kız kardeşim. Bunlardan kaç kurtul. Birde çocuğun varmış. Allah korusun çocuk ya sana ya babasına çekecek bir şekilde. Kendini değil çocuğunu kurtar. Zaten Türkiye de yaşıyorlarmış. Yılda bir görürler yeter oda. Öyle insanlara çok bile.

Merhaba arkadaslar, biz kocamla türkiyede tanistik ve 1 yil kadar görüsütük ben sık sık annemle türkiyedeki akrabalarima gittim ve esimle görüstük her defasinda ve sonra evlendik eṣim geldi yurt disina. 6 yildir evliyiz. Sizlerin yorumlari cok kiymetli benim icin, ṣöyle'ki cok ciddi bunaldim ve biraz farkli bakiṣ acilarina ihtiyacim var. Balayinin ilk sabahi oglunu görüntülü arayip konusan bir kayinvalide, aṣiri bir baĝ demiyimde bir bagimlilik var aralarinda. Tek erkek benim eṣim, gizliden para yolluyor sanki ben yasak koymusum gibi, dürüst ol canimi ye dedim. Bana degil annesine danisir herseyi, kayinvalidemde eṣimin hosuna gidecek sekilde konusur hep sonucta kac yillik oglu ve biliyor damarini. Aile cok tuhaf acikcasi, tr gittigimizde anne baba abla eniste toplanir deli gibi alkol icerler, aglarlar, sonra küfürlü konusmalar. Ben gelinleri olsam bile, kayinbabamin kaynanami alkollü kafayla cagirip buraya gel bilmem neyine koydugumun karisi diye cagirmasi normal gelmedi, ama asla demedim esime ailen söyle yada böyle. Daire aldik türkiyeden annesinin üzerine, araba aldik annesinin üzerine aliyor ne alirsakta, ben yok dedigimde beni assagliyor esim. Neyse ben ona dedimki bu subat depreminden sonra, o evi acilen bir depremzedeye verelim kira almaksizin. Tamam dedi bakiyo bizimkiler. Ana ogul ve görümce hergün ama abartisiz hergün 2 saat tlf da konusuyor ve süphelendim telefona baktimki amcasi yazmiski, yegenim dairenizi 4bin tl ye kiraya verdim. Ve bunu temmuz 2022 de yapmislar. Ben ögrendigimde aradan 7 ay gecmisti. yüzüme bakarak yalan söylüyor evle ilgili. Zoruma giden, annesi ve ablasi herseyi biliyor, bense sordugumda ögreniyorum oda yalan yanlis. Annesine laf dedirtmez her yil onlarin evine götürür yazin. Ama benim ailemle görüsmez asla, oda söyle oldu.. 8 haftalik hamileyim cok icti sacmaladi kiz kardesim hakkinda, annemde ona öyle konusamazsin dedi diye cildirdi cikti gitti sonra geldi kapiya saldirdi, annem acmadi cünkü babam yoktu, Komsular polis cagirdi o günden beri kontagi yok 4 yildir. Ben kv dedimki esim bende cok sizle konusuyor, bu bir sinirlendi konusurum oglum o benim dedi. Bende tabi konusum kimse kimseye yasakliyamaz, ama benden cok sizle konusuyor dedim. Senin hakkinda konusmuyoruz art niyetlisin dedi. Yahu bunadam evli, cocugu var isten geliyor yorgun, onlarla konusmaktan tükenmis. Bizle konusmuyor. Kocamin telefonunda, bizim 3 yasindaki kizimizin resimlerinden cok yegenlerinin vardir. Erkek yegeni dogdu, tutup hergün esime cocugun pipisinin resmini yolluyor. Uzun yazdim farkindayim. Okuyana tesekkür ederim. Daha cok seyler var ama yazilmiyor iste. Ha bunarada ocak ayindan beri konusmuyorum ne kv ne görümce. Saygi cercevesi icerisinde bi tartisma oldu bitti. Esim ama zorluyor konusayim diye, annesiyle plan yapmis buraya evimize gelecekmis annesi :) yine beni sayan yok belliki. Siz olsaniz böyle ogluna yapiṣan, oglunun aklini tatli tatli laflarla celen, kocasi yokmus gibi herseyi ogluna paylasan, sanki ogluyla kendisi evliymis gibi davranan, ve anam tonton anam fedakar anam, benim annem gibisi yok onun yaslarinda diyen, onlarla gizli isbirligi yapan, karisina o cocugu, o... diyen adamla napardinizi??
Bu bağımlı ile niye evlisiniz? Kişiliği oturmamış, annesinin dizinin dibinden ayrılamamış.
Ne alırsa annesinin üstüne alıyor diyorsunuz. Yarın sizden ayrılmak istese hiç bir hak iddia etmeyin diye.
Açın gözünüzü!

Merhaba arkadaslar, biz kocamla türkiyede tanistik ve 1 yil kadar görüsütük ben sık sık annemle türkiyedeki akrabalarima gittim ve esimle görüstük her defasinda ve sonra evlendik eṣim geldi yurt disina. 6 yildir evliyiz. Sizlerin yorumlari cok kiymetli benim icin, ṣöyle'ki cok ciddi bunaldim ve biraz farkli bakiṣ acilarina ihtiyacim var. Balayinin ilk sabahi oglunu görüntülü arayip konusan bir kayinvalide, aṣiri bir baĝ demiyimde bir bagimlilik var aralarinda. Tek erkek benim eṣim, gizliden para yolluyor sanki ben yasak koymusum gibi, dürüst ol canimi ye dedim. Bana degil annesine danisir herseyi, kayinvalidemde eṣimin hosuna gidecek sekilde konusur hep sonucta kac yillik oglu ve biliyor damarini. Aile cok tuhaf acikcasi, tr gittigimizde anne baba abla eniste toplanir deli gibi alkol icerler, aglarlar, sonra küfürlü konusmalar. Ben gelinleri olsam bile, kayinbabamin kaynanami alkollü kafayla cagirip buraya gel bilmem neyine koydugumun karisi diye cagirmasi normal gelmedi, ama asla demedim esime ailen söyle yada böyle. Daire aldik türkiyeden annesinin üzerine, araba aldik annesinin üzerine aliyor ne alirsakta, ben yok dedigimde beni assagliyor esim. Neyse ben ona dedimki bu subat depreminden sonra, o evi acilen bir depremzedeye verelim kira almaksizin. Tamam dedi bakiyo bizimkiler. Ana ogul ve görümce hergün ama abartisiz hergün 2 saat tlf da konusuyor ve süphelendim telefona baktimki amcasi yazmiski, yegenim dairenizi 4bin tl ye kiraya verdim. Ve bunu temmuz 2022 de yapmislar. Ben ögrendigimde aradan 7 ay gecmisti. yüzüme bakarak yalan söylüyor evle ilgili. Zoruma giden, annesi ve ablasi herseyi biliyor, bense sordugumda ögreniyorum oda yalan yanlis. Annesine laf dedirtmez her yil onlarin evine götürür yazin. Ama benim ailemle görüsmez asla, oda söyle oldu.. 8 haftalik hamileyim cok icti sacmaladi kiz kardesim hakkinda, annemde ona öyle konusamazsin dedi diye cildirdi cikti gitti sonra geldi kapiya saldirdi, annem acmadi cünkü babam yoktu, Komsular polis cagirdi o günden beri kontagi yok 4 yildir. Ben kv dedimki esim bende cok sizle konusuyor, bu bir sinirlendi konusurum oglum o benim dedi. Bende tabi konusum kimse kimseye yasakliyamaz, ama benden cok sizle konusuyor dedim. Senin hakkinda konusmuyoruz art niyetlisin dedi. Yahu bunadam evli, cocugu var isten geliyor yorgun, onlarla konusmaktan tükenmis. Bizle konusmuyor. Kocamin telefonunda, bizim 3 yasindaki kizimizin resimlerinden cok yegenlerinin vardir. Erkek yegeni dogdu, tutup hergün esime cocugun pipisinin resmini yolluyor. Uzun yazdim farkindayim. Okuyana tesekkür ederim. Daha cok seyler var ama yazilmiyor iste. Ha bunarada ocak ayindan beri konusmuyorum ne kv ne görümce. Saygi cercevesi icerisinde bi tartisma oldu bitti. Esim ama zorluyor konusayim diye, annesiyle plan yapmis buraya evimize gelecekmis annesi :) yine beni sayan yok belliki. Siz olsaniz böyle ogluna yapiṣan, oglunun aklini tatli tatli laflarla celen, kocasi yokmus gibi herseyi ogluna paylasan, sanki ogluyla kendisi evliymis gibi davranan, ve anam tonton anam fedakar anam, benim annem gibisi yok onun yaslarinda diyen, onlarla gizli isbirligi yapan, karisina o cocugu, o... diyen adamla napardinizi??
Kusura bakmayın ama bana sanki bunlar sizinle para için evlilik yapmış gibi geldi bakın bunlar diyorum ailecek. Ben sizin yerinizde olsam maddi olarak almaya çalışırdım her şeyi ve şikayet eder göndertirdim tabi yapılabiliyor mu bilmiyorum ama çok sinirlendim umarım bir yol bulursunuz dualarım sizinle

Yahu bu avrupadaki gurbetci kiz kardeslerimin Turkiye'den ithal damat getirip hayatlarini mahvetme motivasyonu nereden geliyor asla anlayamiyorum.

Neyse, bosanmayi goze aliyorsaniz oturumu iptal ettirme sansiniz var mi diye arastirin gerekirse bosanma davasi, uzaklastirma falan alin annesine gitmisken gelmesin geri. Size bir yarari da yokmus neden koca diye yaninizda tutuyorsunuz?

Aynı şeyi düşündüm. Kanıtla mesajda falan tahrik et. Bir şekilde bunu yazılı olarak kanıtlayıp sınır dışı ettir.
Hiç bir şeyi kanıtlamasına bile gerek yok aslında. Polise ya da yetkili mercilere gidip, beni kezzap atmakla, öldürmekle tehdit ediyor dediği anda ne o ülkeye girebilir ne de bir başka Avrupa ülkesine ama konu sahibinde o potansiyeli göremedim ben.

Evet maaesef, bana söyle dedi bir tartismada; 30 yildir yurt disinda yasiyorsunuz ailece, sizin neyiniz var ki? Bos gevsek yasiyorsunuz avrupada. Evin tapusunu üzerinize cevir dedigimde bana dedigi buydu; yahu sen burda 4 kardes ayni odada yatmissiniz, bir odan bile olmamis, birde kalkmissin bana tapuyumu cevir diyorsun dedi. Yazarken ben bile sasiriyorum, neyin icinde olduguma. Herseyleri para para para. Ben afedersinizde fabrikada 3 vardiye calistim arri haftasonlari, öyle kazandik parayi. Benim sezeryan oldum cocugumun parasi vile o evin icinde dedim. Zehir zikkim olsun asla hakkim helal degil. Öyle iste kullanildim bencede. Sanki elim kolum baglanmis gibi mal gibi kaldim. Ama cözücem
Avrupa ülkelerinden birinde misiniz? Sizi tehdit ediyor, sınır dışı ettirin bu adamı. Şikayette bulunun ve peşini bırakmayın. Ailece sizi sömürmüşler. Bir an evvel bosayin kurtulun.

Kusura bakmayın ama bana sanki bunlar sizinle para için evlilik yapmış gibi geldi bakın bunlar diyorum ailecek. Ben sizin yerinizde olsam maddi olarak almaya çalışırdım her şeyi ve şikayet eder göndertirdim tabi yapılabiliyor mu bilmiyorum ama çok sinirlendim umarım bir yol bulursunuz dualarım sizinle
Bunlari avukata danismam lazim, ve söyle desem inanirmisiniz bilmiyorum. Ama manipule edile edile gücüm kalmadi, günü bitirmek icin uyaniyorum. Lanet olsun bi tarafina soksunlar diyorum evi barki. Nerden bulastim wallahi cok pismanim

Hiç bir şeyi kanıtlamasına bile gerek yok aslında. Polise ya da yetkili mercilere gidip, beni kezzap atmakla, öldürmekle tehdit ediyor dediği anda ne o ülkeye girebilir ne de bir başka Avrupa ülkesine ama konu sahibinde o potansiyeli göremedim ben.
Arkadasim potansiyel demesenmi, yani ben böyle seyleri görmedim ve bilmiyorum. Cesaretsizim acikcasi, ama zinciri kirabilirsem cok baska olabilir

Arkadasim potansiyel demesenmi, yani ben böyle seyleri görmedim ve bilmiyorum. Cesaretsizim acikcasi, ama zinciri kirabilirsem cok baska olabilir
Görmeyip bilmemeniz sizin vizyonsuzluğunuz kusura bakmayın ama. Adam resmen sizden mal kaçırıyor, hakaret ediyor hala cesaret diyorsunuz. Hani Türkiye de olsa bir nebze anlarım ekonomik, sosyolojik şartlardan dolayı da Avrupa’nın göbeğinde hiiiççç anlam veremiyorum bu çaresizmiş gibi tavırlara. Kalbinizi kırmak istemem ama sizi ayaklı Euro olarak gören, tehdit eden pis bir asalaktan kurtulmak bu kadar zor olmasa gerek.

Ağız burun yer değiştirene kadar dayak yiyorlar, komşular şikayet ediyor polis gelince de yok ben dolap kapağına çarptım diyorlar. Şikayet yoksa polis de mecbur geri gidiyor. Böyle kimsesiz eziyet gören kadınların polise veya sığınma evlerine ulaşmaları için çalışan bir yerde gönüllü olmuştum. Celladına aşık sendromu. Bir keresinde polis "bize niye güvenmiyorsunuz, sizleri güvende tutmak istiyoruz ama bizi yarı yolda bırakıyorsunuz"demişti. Yara iyileşir, kırık çıkık alçıyla düzelir ama koca giderse gelmez geri. Ya kızım çocuğuna da mı acımıyorsun diyorsun, abla babası başında olsun ben önemli değilim, hem bu sefer gözü korktu yapmaz diyor. Haftasına tekrar yiyor dayağını bir güzel.

Bu konu da öyle demiyorum ama ben de potansiyel görmedim. Hala daha "bakalım evi üzerine alacağını söyledi" diyor. Adam bir de içinden alay etmiştir yav he he diye. Eşi ve tayfası çocuğun önünde ağza alınmayacak küfürler ediyorlar ama ev arabayı geri alırsa adamı şikayet etmeyecek.

Konu sahibi, sadece 1 ev ve araba değildir haberin olsun. Adam ne dese inanmış kabul etmişsin. Bırak anasını babasını ablasını bile ihya etmiştir.

Ağız burun yer değiştirene kadar dayak yiyorlar, komşular şikayet ediyor polis gelince de yok ben dolap kapağına çarptım diyorlar. Şikayet yoksa polis de mecbur geri gidiyor. Böyle kimsesiz eziyet gören kadınların polise veya sığınma evlerine ulaşmaları için çalışan bir yerde gönüllü olmuştum. Celladına aşık sendromu. Bir keresinde polis "bize niye güvenmiyorsunuz, sizleri güvende tutmak istiyoruz ama bizi yarı yolda bırakıyorsunuz"demişti. Yara iyileşir, kırık çıkık alçıyla düzelir ama koca giderse gelmez geri. Ya kızım çocuğuna da mı acımıyorsun diyorsun, abla babası başında olsun ben önemli değilim, hem bu sefer gözü korktu yapmaz diyor. Haftasına tekrar yiyor dayağını bir güzel.

Bu konu da öyle demiyorum ama ben de potansiyel görmedim. Hala daha "bakalım evi üzerine alacağını söyledi" diyor. Adam bir de içinden alay etmiştir yav he he diye. Eşi ve tayfası çocuğun önünde ağza alınmayacak küfürler ediyorlar ama ev arabayı geri alırsa adamı şikayet etmeyecek.

Konu sahibi, sadece 1 ev ve araba değildir haberin olsun. Adam ne dese inanmış kabul etmişsin. Bırak anasını babasını ablasını bile ihya etmiştir.
Konu sahibi özelinde söylemiyorum ama oralarda doğup, büyüyüp bu kadar vizyonsuz ve cahil kalabilmek için ciddi bir çaba sarfetmek gerekiyor.

Bırak adam bi güzel dolandırmadan çekip gitmesin. Daha memleketinde anasının bulduğu kızla çatır çatır düğün yapacak konu sahibinin paraları ile. O kızı el üstünde tutarlar ama hiç bu eziyeti görmez. Kıymetli olur o. O günü görmeden mümkün yok uyandıramıyorsun.

Neyine cesaret edemiyorsunuz?
Almanyadasınız. Kadına ve çocuğa destek olan bir Ülke. Şartlarınız düzgün olacak biliyorsunuz. Hakaret eden olmaz diye mi endişe ediyorsunuz? Döven tehdit eden olmaz diye mi endişe ediyorsunuz. İnek gibi sağıyolar sizi.
Adam vatandaşlık aldığı anda sizi şutlayacak zaten. En azından siz önce davranın ki vatandaşlık alamasın hayvan

Kizlar cok tesekkür ederim cevaplariniz icin, inaninki cesaret verdiniz. Suan esim türkiyede ailesinin yaninda ve ben gitmedim. Annesi agliyormus torununu görmedigi icin. Cildirtiyor beni, ben 2 kez bebek düsürdpm sinir stress bu cingelikler yüzünden ama bana bu kadar üzülmedi. Gitmeden dedim, o evi üzerimize cevir gittiginde, bakalim ne yapiycak. Yapmazsada bende yoluma bakicam, geldiginde konusucam. Bikz bosanma kagidi gerirdim imzaladik, sonra yirtti ati. Herseyini ama herseyini ben hal ediyoeum, sirtima öyle bir cöktü ki. Ben böyle birlik beraberlik diye bilirdim evliligi o nedenle sustum hep. Ayrilmak istiyorum dedim, özgürlük bayragini eline alir sallarsin diyor, seni meydanda rezil ederim, kezzap dökerim, falcata bilmem ne gibi seyler dedi. Bende yapmazsan adam degilsin dedim. Nankör bu hemde cok. Tekrar tesekkür ediyorum. Ben yine yazicam buraya arkadaslar, ama haftalar sonra, ama aylar sonra. Tekrar yazismak isterim sizlere canlarim💫
Bakın adamın zaten düzgün bir psikolojisi olmadığı belli. Böyle yaparak gaz vermeyin.

X