Yoo hiç de 30-40 sene öncede kalmadı. Ben bizzat bu şekilde gelen, kandırılan, istismar edilen kadın gruplarıyla resmi makamlar arasında arabuluculuk yaptım. Hangi durumda nereye başvuracaklarını öğrettim. Dil bilmeden yurt dışına evlenerek gelen kadınların çoğu dram yaşıyor. Kötü davranış görmese bile dışarıda özgür olamıyor. Evde kalacak çocuğa bakacak. Gidebileceği tek yer eşinin akraba kolonisi.
Lisan bilen eğitimli kadınlar zaten böyleleriyle evlenip kendini ezdirmiyor. Bahsettiğimiz kadınlar görücü usulüyle alınanlar.
5-6 damat olayında hemfikirim sizinle. Hatta hepsi aynı mahalleye bile geliyor olabilirler hiç şaşırmam. 18 yaşını zor beklemiş gurbetçi kızlarımız katalogdan seçer gibi buluyorlar kocayı. Buna da çok şahit oldum hatta bunu başka konularda da yazdım. Memleketten bir abileri ablaları sosyal medyasından gösteriyor bu gençleri, kızlar da tek tek inceleyip eliyorlar. Kulaklarıma inanamamıştım ilk şahit olduğumda. Erkeklere, memlekete geldiklerinde anaları buluyor gelini, kızlar da böyle sosyal medyadan buluyorlar. Tek kriter yakışıklı olacak.