Eşimin ailesi beni eziyor mu?

Ne yaparsan yap demiş size kötü söz söylememiş siz fazla bilenmissiniz ..Bende size tavsiye çok gaza gelip durduk yere huzurunuzu kaçırmayın derim

Şaka yapiyolar bence.
Karadeniz insani şenşakrak olur. Gulmeyi sever. O kadar fikra boşuna mi turemiş. Gercekten ne kadar karadenizli gorduysem boyle. Neden laf soktuklarini dusunuyosunuz ki?

Nasıl başladıysa öyle gider. Ya ayak uydurun(yani alınganlık etmeyin) ya da arkanıza bakmadan kaçın:))

Şaka yapiyolar bence.
Karadeniz insani şenşakrak olur. Gulmeyi sever. O kadar fikra boşuna mi turemiş. Gercekten ne kadar karadenizli gorduysem boyle. Neden laf soktuklarini dusunuyosunuz ki?
Yapilan şakalar hoş mu sizce? Ayrica ben de şakayı çok seven, şaka yapan biriyim. Gülmeyi, güldürmeyi çok severim ama bunu birilerini vurarak yapmam

Yapilan şakalar hoş mu sizce? Ayrica ben de şakayı çok seven, şaka yapan biriyim. Gülmeyi, güldürmeyi çok severim ama bunu birilerini vurarak yapmam
Cok hos oldugunu soyleyemicem. Ama kasitli oldugunu sanmiyorum. Her insanin saka anlayisi farkli. Kimileride boyle patavatsizca yapiyor sakayi. Laf sokmaktan sayamadim anlattiginiz durumlari. Bitane ornek vereyim. Annem beni dogurmus halam ona demiski " bak bitane dogurdun ses etmedik ikinciyi g*tune guveniyosan dogur. " bakin beterin beteri var dimi bu lafi eden gorumce

Siz cevap vermedikçe bu şakalar(!) Devam eder gibi. Cevaplarını verin bence susturun

Sinir olmayacak gibi degil..

Seni rahatsız eden şeyleri mutlaka eşinle konuş baktın oralı olmuyor o zaman kendin yapacağını yaparsın. Bırak eşinin ailesini biz kendi sülalemizden aynı lafları duyuyoruz Bu karakter meselesi aslında kültür de etkili tabi ama kişiden kişiye değişiyor. Diktatörlük taslamayı seviyor bazı aileler ben ne dersem ona boyun eğecek kafasındalar ama laflarını yediler mi onlar boynunu eğiyor tabi Hayır sen hayırlı bi gelin damat bulunca öp başına koy bir de ara kızıştırma derdine giriyorlar bu sayfada en çok gördüğüm şikayetlerden biri hatta ilki hep eşi veya eşinin ailesiyle sorun yaşayanlardır

Başka yöreler başka adetler bu işler öyle olur , alışılmışın dışına çıkınca kendi kültüründen ,çözene kadar ömür tükeniyor ,çözdüm deyincede ömür bitiyor

Acaba genel olarak ailede bir üslup sıkıntısı mı yaşıyorlar, ezmekten ziyade huyları kötüymüş gibi geldi bana. Çok rahatsız oluyorsanız sürekli görüşmeyin

Acaba genel olarak ailede bir üslup sıkıntısı mı yaşıyorlar, ezmekten ziyade huyları kötüymüş gibi geldi bana. Çok rahatsız oluyorsanız sürekli görüşmeyin
Görüşmüyoruz zaten, aile memlekette oturuyor. Biz eşimin işi dolayisiyla uzak bir şehirdeyiz. Fakat yine de çok kalabaliklar ve her yerdeler diyebilirim Mesela şunu da diyim huylari kotu demişken. Kv ' ye biri sormuş 'gelininle aran nasıl?' diye. 'Şimdilik iyi ama evine gidince belli olcak' demiş. Bunu bir de telefonda bana anlatiyor.. Ne diyebilirim ki

Ya en iyisi boşverin. Arada kültür farkı var. Bende evliyim kayınvalidemle kafa olarak aramızda dağlar var ama düşünmüyorum. Bazı şeyleri eşim için duymazdan geldim, bazen dayanamayıp eşime anlattım. Başlarda üzülüyordum sonradan takmamaya başladım çünkü anladım ki kafanıza takarsanız üzülen siz olursunuz. Yan yana kalmanız gerekirse belki zor olur ama eşiniz arada aracı olursa problemsiz süreci tamamlarsınız. En azından öyle umuyorum

Takılmıyorum zaten cidden. Sadece o an için sinirlerim zıplıyor hepsi bu ama diğer akrabalara takılıyorum. Hadi onun kv sıfatı var, sen kim kopek

Valla şaka mı yoksa alttan alttan laf sokmamı kayınvalidenizi tanımadığım için kesin bir yorum yapamıyorum.
Ama yaylada genelde erken kalkılır ve siz oraya misafir olarak gittiyseniz onların size değil sizin onlara uymanız lazım.Yani erkenden kalkan insanlar yemek yemek için neden sizin kalmanızı beklesin aç acına?
Bir de "bizim yaptıklarımızı yemezsen kendi yaptıklarını yersin" lafında da çok bir şey göremedim aslında.
Bizim yaptığımız yemekleri beğenmezsen kendi yaptıklarını yersin anlamını çıkardım ben.
Tabi söyleyiş tarzıda önemli,nasıl söylediğini bilmediğim için buna da kesin bir yorum yapamıyorum.

Sanıyorum ki sizinle de kültür farkımız var bakın nişanlılık dahil hic bir sekilde kvlerin evine gitmedim. Evlendikten 3 ay sonra ilk kez gittim. Ben onlara giden 'en ağır' misafirim. En ağir misafire ne yapilir? Hakkıyla ağırlanır bizim göreneklerimizde. İlk gidişim için diyorum tabiki. Ama ben begenmezsen kendim yapıp yiyecekmişim

Ben kültürsüz,siz kültürlü mü oldunuz yani şimdi onu anlayamadım?
Artık evlenmişsiniz zaten koskoca insanların mı size hizmet etmesini bekliyosunuz?
Misafirlik mi kalmış? Nişanlı olarak gitseniz amenna.
Size özel yemek mi yapacaktı bir de koskoca kadın?
Kayınvalidenizin yemeklerini beğenmiyorsanız,kendiniz yapmanız mantıklı olan değil mi?
Zaten kadının yemeğini beğenmiyosunuz başka yemek yapsa onuda beğenmeyeceksiniz mantıken?
Ben mesela kimseye yemek beğendirmekle uğraşmam,beğenmeyen kendisi yapsın.
Ayrıca birinin evine gidince biz ev sahibine uyarız değil mi? Ev sahibi bize değil.
Laf sokmadır,şakadır onları bilemem.Çünkü dediğim gibi kayınvalidenizin üslubunu,kişiliğini bilmiyorum.
Şakaysada evet yersiz şakalar.
Ama kahvaltıya beklememe ve yemek konusunda kusura bakmayın haksızsınız bence.

Kültürlü kültürsüz kavramlarını dahi açiklayici bulmuyorken birine kultursuz demem imkansiz. Kime gore neye gore degil mi? Yo yöreye özgü yemeklerden bahsediyor. Onları daha sık yedikleri için, beğenmezsen yaparsın diyor. Ayrica tatlı vs yaptim da. O lafi duymak hoş olmuyor sadece. Yoksa ben kös kös oturan bir tip değilim zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…