- 4 Aralık 2008
- 482
- 63
- 98
merhabalar kızlar eşim ailesiyle yaşadığımız sorunları daha önce anlatmıştım son 2 haftadır babası devamlı arıyordu eşimi eşim telefonunu açmadığı için benide arıyordu ama ben kırgın olduğum için hiç cevaplamadım eşimin erkek kardeşleri geçtiğimiz pazartesi günü bizim evin kapısına toplanmış bende hayırdır dedim selam bile vermeden merdivenleri çıktık eşimin abisi arkamızdan seslendi oğlum benim yuvamı yıktılar sıra seninkine geldi dedi eşim sinirle dönüp ben sizmiyim adam olsaydın ailene sahip çıksaydı resmini nikahını yapsaydın yuvan dağılmazdı benim yuvamı yıkacak adamın alını karışlarım dedi beni ve kızımı eve sokup kendi çıktı bende mutfağın camı üstten açıktı konuştuklarını dinledim eşimin babası eşimde 10 milyar kredi çekmesini istiyormuş zaten geçtiğimiz cumartesi eşim konuşmuş patronunun izin vermediğini imza sirkülerini vermediğini patronuna borcunu ödeyemdeğini söylemiş babasıda ertesi gün eşimin patronunu aramış durumunun çok kötü olduğunu oğlunun 10 milyar çekmesini patronunun izn vermesini söylemiş patronuda babasına kendini batırdın sıra oğlunamı geldi paranı malını kime yedirdiysen git ondan al demiş krediyi oğlun önce bana olan borcunu ödesin sonra benim işimden çıksın kime kredi çekerse çeksn demiş şok oldum bunları duyunca eşim eve geldi bende duyduklarım doğrumu dedim o da boşver patron başından savmak için demiş babamla konuştuktan sonra aradı söyledi bana dedikleri dedi konuyu kapattık ve eşimin devamlı bahsettiğim çalşmayan kardeşi o gündür bize gelmeye başladı yine bugün benim ailem bizdeydi annem sabahtan gelip temizlik yaptı kadın bende gitme akşama yemeğe kalın ben babamla ablama haber veririm dedim yemekği hazırladık sofrayı kurmadık ben 2 sokak ötede beşik mağzasında beşik beğenmiştim annem hediye alıcaktı ablamda gel bakalım fiyatını konşalım hafta sonu alırız dedi neyse çıktık yolda gelirken eşimin abisiyle kardeşi hiç anlaşamazlar ne zaman bir araya gelseler kavga çıkartırlar baktım kafa kafaya vermiş konuşuyorlar onlar arkaları dönük olduğu için bizi görmediler ama sesli konuştukları için biz duyduk kardeşi diyorduki ben adama diyorum ne olur 10 milyar kredi çeksen ama benim dememle olmuyor ablamlar hepimiz baskı yaparsak sıke sıke çekip parayı sayıcak elimize dedi ablam ben şok olduk abisinede çekme abi bunlar sana para vermez olan size olur diyen adam allahım dedim eve geldik evde bi gerginlik eşim montunu giyindi yemke yicez nereye dedim odaya girdi baba sen bebetoyuda iremide al size götür ben işim bitince gelicem dedi ne oldğunu anlamadım tamam dedi babam annem apartopar evdek çıktık babamlara gittik ben ablamla evden çıktıktan sonra kardeşleri gelmiş eşimin kapıda tartışmışlar eşimde evde misafir var sonra konuşuruz şimdi gidin demiş abiside karının ailesine verdiğin değeri bize vermiyorsun onlar geldimi baş köşede bizi evine bile sokmuyorsun sen kesin onalara parada yediriyorsun demiş babamızıda kendine yalvartıyorsun bu evi sana babam aldı kimin malını kimden kaçırıyorsun demiş eşimde onaların verdiği değeri siz bana verdiğinizmi bak benim 2. çocuğum olucak kaç kere sordunuz bi ihtiyacın varmı dedinizmi ölsek aramazsınız onlar sizin gibi para için sevmiyo beni kendi evlatları gibi görüyorlar siz onların tırnağı olamazsınız demiş babamda tutamamış çıkmış dışarı siz ne istiyorsunuz bu çocuk nişanlandı evlendi çocuğu oldu ben sizi birkere görmedim şimdi ailemi oldunuz demiş eşim kızmış babamlara gidin yarım saat sonra gelcem demiş yollamış bunları ben babamada baba ben bu evi satıcam kiraya çıkıcam size yalancı çıktım ama bunlardan kurtuluşum yok karım hamile ona bişey olcak diye korkuyorum demiş annemde oğlum biz san güvendik verdik kızımızı yoksa senin ailen kız verilicek bir aile değil sen ne düşünüyorsa biz arkandayız kızımızı çocuklarını üzme yeter demiş. eşim 2 3 saat sonra geldi babasına evi patronuna olan borcuna karşılık ona satacağını kiraya çıkacağını benim 2 tane çocuğum var onlara bakmak zorundayım siz zaten beni para olarak görüyorsunuz bundan sonra bended mal yok para yok ben sizi sildim sizde beni silin beni bir daha hiç biriniz armayın demiş babasıda ben seni büyüttüm baktım ettim 3 kuruş için ailenimi siliyorsun demiş eşimde benim ailen karım çocuklarım karımdan önce ailem yoktu sen eğer gerçekten baba olsaydın beni biraz düşünürdün benim karım doğurdu doğuracak bi tane kızım var kaç kere arayıp sordun bayramlada geliyoruz kaç kere torununu kucağına alıp sevdin 9 yaşımdan beri çalışıyorum yıllarca sana verdim ben kendi kendime sokaklarda büyüdüm çalışarak kendime baktım bana emeğin geçmiştir geçmeiş değil ama baba oğul olarak kıyaslarsak benim sana daha çok geçti baba kaç kere senin oğullarının borçlarını kapattımbenden buraya kadar bu son daha beni aramayın annem gözümde nasılsa sende aynısın demiş çıkmış bunalrı bana ağlayarak anlatı beni sakın bırakma diye sarıldı beraber ağladık yarın evimizden çıkıyoruz bir kaç gün annemlerde kalıcaz eşim yarın patronuyla konşucak eşim 97 yılından beri aynı dükkanda çalışıyor patronunun yaptığını babası yapmamıştır artık hayırlısı bakalım doğum yapmama 35 gün var kızlar ne olur dua edinde bebeğimiz gelmeden herşeyi yoluna koyalım kusura bakmayın bu saate kafanızı şişirdim ama dediğim gibi buraya yazında rahatlıyorum dinlediğiniz için teşekkür ederim