Eşimin aileme olan soğukluğu

Neden hiç sesinizi çıkarmıyorsunuz? Bir şey demedim demek yerine bunu neden yaptığını sorgulamalısınız. Çocuk ailenin torunu onlarda görmek ilgilenmek istiyor. Eşiniz için ailenizi kötü duruma düşürmeyin
Gidin bi kaç gün kalın ailede gelmek istemiyorsa otursun evde. Yarın öbür gün Türkiye’ye geldiğinizde kendi ailesine tavırlarını görüp vicdan azabı çekeceksiniz benim ailem yaşayamadı onun ailesi yaşıyor diye
gercektende oyle.. yarin turkiyede kendi ailesi severken ustelik haftalarca yanlarinda kalirken cok vicdan azabi cekecem benim ailemin ne sucu vardiki diye..
Cok fazla empati kurmussum anlasilan. Iste ailesi uzakta anlayisli ol diye

Eşiniz asla normal değil yaptıkları çok saygısızca ama siz de normal degilsiniz bence.
Kendiniz aynı sehirde olmanıza rağmen 2 haftada bir 4-5 gün kaliyorsunuz ailenizde ama adam senede bir gidip 1 ay kalınca surat asıyorsunuz. O da ailesini özlüyordur çok normal. Sizin ozleyecek durumunuz olmamasına rağmen yine de kalıyorsunuz, çocuk olunca kalmani istemem gibi çok normal bir istekte bulununca adam suçlu oluyor.
Ben eşinizden de dinlemek isterdim konuyu açıkçası. Evli barkli kadinin ayın yarısını kendi ailesinde geçirmesi çok absürt.

Geçirmemiş ki geçirsek diye plan yapmış. Uygulayamamış zaten.
Bebek yeni doğduğu zamanlarda çok makul bir istek. Baba bütün gün evde yok. Anne yalnız. Kapını çalan da yoksa her şey üstüne geliyor. Hafta içi annede kalmak mantıklı. Hadi 4-5 çok ama haftada 2 gün kalınabilir.

Şimdi gördüm çocuk yokken kalıyormuş. Çocuk yokken hiç normal değil 1 gün bile gerek yok..

gercektende oyle.. yarin turkiyede kendi ailesi severken ustelik haftalarca yanlarinda kalirken cok vicdan azabi cekecem benim ailemin ne sucu vardiki diye..
Cok fazla empati kurmussum anlasilan. Iste ailesi uzakta anlayisli ol diye

Onun ailesi uzakta diye siz neden mahrum kalıyorsunuz ki ailenizden?
Bu adam sizinle evlenip mi yerleşti oraya?

Siz Türkiyeye gelince kaynananizin yaninda suratinizi asip oturun da bakin napiyolar size. Esiniz karimin gonlu olsun diye alip gezdirmek yerine anasiyla bir olup basinizin etini yer.
Cok yuz vermissiniz. Erken dogum yapcam, bobrek nakilli olcam, bebegim premature olacak ve suratsız kocam yuzunden annem destege gelmeyecek. Hic adamin suratinin sekline bakmam, anne hadi bizde kaliyosun der gecerim. Adamin mi karnini kesmisler de onu nazliyosunuz? Kocaniza ailece prensesler gibi davranmayi birakin
+10000000

Geçirmemiş ki geçirsek diye plan yapmış. Uygulayamamış zaten.
Bebek yeni doğduğu zamanlarda çok makul bir istek. Baba bütün gün evde yok. Anne yalnız. Kapını çalan da yoksa her şey üstüne geliyor. Hafta içi annede kalmak mantıklı. Hadi 4-5 çok ama haftada 2 gün kalınabilir.
Bu yorumuna istinaden söyledim hamile kalmadan önce ayın yarısını ailesinde geçiriyormuş resmen
Ben hamile olmadan once ve sonra her 2 haftada 4-5 gun kalirdim annemin yaninda

Buradan ben şiştim verdiğiniz cevapları okudukça; sorsana kocana senin asıl derdin ne? Diye.
Suratını astı, sesssizleşti, şundan sanırım, bundan olmalı…
Sabır taşı olsa çatlar insan kusura bakmayın çok çok pasifsiniz adam maaile hepinizi sindirmiş.

Kocanızla sorununuz arşa çıkmış siz ‘kv annemi gözün aydın demek için aramamış’ diyorsunuz.
Aramasın çok mu lazım?

Azıcık gözünüzü açın ve aklınızı kullanın rica ediyorum.

Bu konuda size hak veremedim. Neden evli barklı kadın 2 haftada bir nerdeyse 1 hafta annesinde kalmaya gider? Bebeği o kadar uzun yatılı götürmemenizi istemekte haklı. Acaba bu şekilde kredi tüketmiş olabilir misiniz? Mesela direkt bebeğe yatılı kalması için beşik alacak demişsiniz eşinize. Böyle böyle şeylere bilenmiş olabilir. Keşke ortayı tuttursaydınız
Oylemi diyorsun cidden.

Babanız ve eşiniz beraber iş yapmış anladığım kadarıyla. Orada problem yaşamış olabilirler, eşiniz titiz biri mi belki ailenizin el hijyenini yeterli bulmuyordur bebeğin hastane sürecinden sonra. Tavırları ilginç, yanlış ama sizin sormadan çıkarım yapmanız da ilginç ayrıca ailenizin evinde eskiden kaldığınız süre de hiç normal değil.

Bu iş konuşarak çözülür. O anlatmak istemese de, onu oturtun kedi hislerini ve düşüncelerinizi anlatın. Onu suclamadan anlatırsanız o da açılır konuşur anlatırsınız. Suçlamaya başlarsanız kavgaya dönüşür. O yüzden sadece kendi hislerinizdrn bahsedin. O da kendilerinkinden bahsederse empati yapmaya çalışın.

Selam kızlar

Size bir süredir içinde bulundugum bir sıkıntımdan bahsetmek istiyorum.

Benim 12.06.24 sezeryanla bir kızım oldu, çok sükür. Bu arada bebeğim prematüre doğdu (34+1).
33 haftalikken plasentadan kanama oldugu icin 1 hafta boyunca hastanede sırt üstü yattim ve tekrar kanamam oldugu icin sezeryana girmek zorunda kaldim. Dogumdan sonrada 3 hafta hastanede kaldik, cocugum kuvezde oldugu icin ve benim tansiyon problemim oldugu icin. Yani toplan 1 ay sonra ciktik.

Asıl gelelim meseleye...
Ben hastaneye yattigimda annem yanimda kalmak istedi, esimin pek gönlu olmadi, annem vazgecti. Annem ve kardeslerim (3 kisi) hastaneye her ziyarete geldiklerinde esimin surati hep asıktı.
Annemle dogumdan once hep diyorduk, dogumdan sonra yanimda kalirsin biraz diye.. buda gerceklesmedi. Yani hastaneden ciktigimizda ne annem kalmak istiyorum diyebildi, nede ben esime annem gelsin biraz kalsin diyebildim.
Bu arada esimle ben hastanede kaldigimiz muddetce bircok sey ogrendik. Kisaca acemiligimiz gitmisti.
Esim cok iyi bir baba, 12 yil sonra cocugumuz oldu ve kizindan hic ayri kalmak istemiyor. Nerdeyse ișe gitmeyecek, o derece!
Sonradan kiz kardesimden duydum ki, annem hastaneden ciktigimizda birkac gun aglamis ve kirilmis, cunku cok heves etmis kizima ve torunuma bakacam, hic birsey olmasada yemegini yapardim diye.
Yalan degil 3-4 gun annemi aramadim degil, yemegimi yapsaydi hic yoktan yükümu alirdi azda olsa.
Esimin ailesi turkiyede yasiyor, biz avrupada yasiyoruz. Kendi ailesi goremediginden dolayi mi boyle davraniyor bilemedim.
Esim surekli dogdugundan beri her saniye ailesine tek tek resim gonderiyor. Buda en dogal hakki tabiki. Ama bilemedim cok sogukkanli aileme karsi.

Suan kizim 2 aylik oldu, annem bize gelmeyecekmisiniz artik dedi birsey diyemedim, cunku esim bu konuda hic yorum dahi yapmiyor. Ne gidelim diyor ne goturelim diyor, suan tek plani turkiyeye ailesinin yanina goturmek.

Annem ve kardeslerim kizimi gormeye esimin ise gittigi saatte geliyorlar ve gelmeden gidiyorlar, babasi gelince kizini sevsin biz rahatsizlik vermeyelim diye.
Yani resmen kaciyorlar gibi hissediyorum.
3-4 günde bir geliyorlar ve ben esime soyluyorum bugun burdalardi diye.
Ve gecen yine geldiklerinde birsey demedim ama farkettigi an morali bozuldu gibi. Sessizlesti ve konusmadi fazla.

Yani arkadaslar bilemiyorum...
Bana bir akil verin. Sizce annem abartmis mi kalmak istemekle ve esim hakli mi? Yoksa esimin yaptigi yanlis, annemin gelmek istemesi normal mi?

Bu arada ben bobrek nakilliyim, bu yuzden dogumdan sonra kendime gelmem biraz zaman aldi.
Siz haklıyı haksızı değilde kim oluyorsun diye sormayı deneyin.
Bu davranışları aileme yapacak kocaya tek cevabım aynı davranışla dönmek olurdu.
Oturup konuşamıyor musun?bu tavrın kime,neden yapıyorsun diyecek kadar eş olamadınız mı?hattınız olamadı mi?

Selam kızlar

Benim 12.06.24 sezeryanla bir kızım oldu, çok sükür. Bu arada bebeğim prematüre doğdu (34+1).
33 haftalikken plasentadan kanama oldugu icin 1 hafta boyunca hastanede sırt üstü yattim ve tekrar kanamam oldugu icin sezeryana girmek zorunda kaldim. Dogumdan sonrada 3 hafta hastanede kaldik, cocugum kuvezde oldugu icin ve benim tansiyon problemim oldugu icin. Yani toplan 1 ay sonra ciktik.

Asıl gelelim meseleye...
Ben hastaneye yattigimda annem yanimda kalmak istedi, esimin pek gönlu olmadi, annem vazgecti. Annem ve kardeslerim (3 kisi) hastaneye her ziyarete geldiklerinde esimin surati hep asıktı.
Annemle dogumdan once hep diyorduk, dogumdan sonra yanimda kalirsin biraz diye.. buda gerceklesmedi. Yani hastaneden ciktigimizda ne annem kalmak istiyorum diyebildi, nede ben esime annem gelsin biraz kalsin diyebildim.
Bu arada esimle ben hastanede kaldigimiz muddetce bircok sey ogrendik. Kisaca acemiligimiz gitmisti.
Esim cok iyi bir baba, 12 yil sonra cocugumuz oldu ve kizindan hic ayri kalmak istemiyor. Nerdeyse ișe gitmeyecek, o derece!
Sonradan kiz kardesimden duydum ki, annem hastaneden ciktigimizda birkac gun aglamis ve kirilmis, cunku cok heves etmis kizima ve torunuma bakacam, hic birsey olmasada yemegini yapardim diye.
Yalan degil 3-4 gun annemi aramadim degil, yemegimi yapsaydi hic yoktan yükümu alirdi azda olsa.
Esimin ailesi turkiyede yasiyor, biz avrupada yasiyoruz. Kendi ailesi goremediginden dolayi mi boyle davraniyor bilemedim.
Esim surekli dogdugundan beri her saniye ailesine tek tek resim gonderiyor. Buda en dogal hakki tabiki. Ama bilemedim cok sogukkanli aileme karsi.

Suan kizim 2 aylik oldu, annem bize gelmeyecekmisiniz artik dedi birsey diyemedim, cunku esim bu konuda hic yorum dahi yapmiyor. Ne gidelim diyor ne goturelim diyor, suan tek plani turkiyeye ailesinin yanina goturmek.

Annem ve kardeslerim kizimi gormeye esimin ise gittigi saatte geliyorlar ve gelmeden gidiyorlar, babasi gelince kizini sevsin biz rahatsizlik vermeyelim diye.
Ve gecen yine geldiklerinde birsey demedim ama farkettigi an morali bozuldu gibi. Sessizlesti ve konusmadi fazla.

Bana bir akil verin. Sizce annem abartmis mi kalmak istemekle ve esim hakli mi? Yoksa esimin yaptigi yanlis, annemin gelmek istemesi normal mi?

Bu arada ben bobrek nakilliyim, bu yuzden dogumdan sonra kendime gelmem biraz zaman aldi.
Lütfen eşinize bu kadar yüz vermeyin, yaptığı büyük terbiyesizlik , aynısını siz yapsanız şimdi boşanmanın eşiğindeydiniz...

Selam kızlar

Asıl gelelim meseleye...

Sen ailenle aynı yerdesin gelip rahat rahat gidip gelebiliyorlar. Neden gelip kalsınlar sizin evde? Adam belki evinde rahat etmek istiyor, annenle kalmak istemiyor. Eşin yokken gelseler çatlamazlar. Annen yemeğini getirebilirdi, illa gece yatıya kalmasına gerek yokmuş.

Kocan sana annenle görüşme dememiş üstelik. Böyle bir konuşma aylardır geçmemiş.

Sen ailenle aynı yerdesin gelip rahat rahat gidip gelebiliyorlar. Neden gelip kalsınlar sizin evde? Adam belki evinde rahat etmek istiyor, annenle kalmak istemiyor. Eşin yokken gelseler çatlamazlar. Annen yemeğini getirebilirdi, illa gece yatıya kalmasına gerek yokmuş.

Kocan sana annenle görüşme dememiş üstelik. Böyle bir konuşma aylardır geçmemiş.
Ayni sehirde degiliz bu arada

Ayni sehirde degiliz bu arada

3-4 günde bir gidip geldiklerine göre gurbette değiller yakındalar. Sana yemeğini getirebilirlerdi. Bir iki geldiler söyledin surat astı, bir daha söyleme kim geldi misafir diye. Bu görüşmelerin hesabını vermek zorunda değilsin.

Adam sözlü şekilde "gelmesinler" gibi bir şey dememiş.
Ben hamile olmadan once ve sonra her 2 haftada 4-5 gun kalirdim annemin yaninda. Bunu kendiside isterdi ve gotururdu.
Nasil hamileligimin sonuna yaklastim, dedimki annem kizimiza yatak alacakmis gittgimizde oglen uykusuna felan yatar dedim orda dogduktan sonra kizindan ayri kalmak istemedigini felan soyledi. Git ama kalma demisti.

Ve böyle bir durum korkunç, evli insanın iki haftada 4-5 gün anasının evinde ne işi var? Üstelik kızına orada yatak koydurup, yine gidip orada kalmayı düşünmek saçmalık.

Adama artık ailenden fenalık gelmiş. Böyle ayrı ayrı aile hayatı olmaz.

3-4 günde bir gidip geldiklerine göre gurbette değiller yakındalar. Sana yemeğini getirebilirlerdi. Bir iki geldiler söyledin surat astı, bir daha söyleme kim geldi misafir diye. Bu görüşmelerin hesabını vermek zorunda değilsin.

Adam sözlü şekilde "gelmesinler" gibi bir şey dememiş.

Ve böyle bir durum korkunç, evli insanın iki haftada 4-5 gün anasının evinde ne işi var? Üstelik kızına orada yatak koydurup, yine gidip orada kalmayı düşünmek saçmalık.

Adama artık ailenden fenalık gelmiş. Böyle ayrı ayrı aile hayatı olmaz.
Bir de kayınpederle ortak iş yapıyor. Yapılmaması gereken ne varsa yapmışlar. Canından çok sevseydi bile birlikte iş yapınca bozulurdu zaten.

X