• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin aile bağları

Hayır bakıyorumda linç etme durumunda olanlar aynı tipler ve bu durumun çok basit bişeymişte asla kabul edilemezmiş asacaksın kapıya koyacaksın trendleri,
Dolduruşlara gelme karşına al ciddi olarak konuş hislerini paylaş orta yol bulunur gayette karşındaki senin ailene farklı kendi ailesine farklı yaklaşımları varsa öncelik düzeltme çabası olmalı

Hayır bakıyorumda linç etme durumunda olanlar aynı tipler ve bu durumun çok basit bişeymişte asla kabul edilemezmiş asacaksın kapıya koyacaksın trendleri,
Dolduruşlara gelme karşına al ciddi olarak konuş hislerini paylaş orta yol bulunur gayette karşındaki senin ailene farklı kendi ailesine farklı yaklaşımları varsa öncelik düzeltme çabası olmalı
Derdiniz varsa konu açın, bütün eş ailesi konularını gezmekten daha kolay olur.

Arabasına bavulunu da koyun,binsin gitsin anasının evine.
Bakın aile yüzsüzdür,düşüncesizdir ister ama iş eşinizde bitiyor. Size hediye edilen araba üzerinden satın diye plan yapıyorlar. Ev yaptırıyorlar parasını siz ödeyin diyorlar,eşiniz iş kurarım diyor falan. E siz kimsiniz bu evlilikte,cüzdanı mısınız bu adamın,ailesinin?
Diyemiyor mu ben çalışmıyorum halihazırda kimseye birşey yapamam diye.
Size sormadan kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.

Sizin başınıza gelirse öyle yaparsınız siz olur mu?

Arabasına bavulunu da koyun,binsin gitsin anasının evine.
Bakın aile yüzsüzdür,düşüncesizdir ister ama iş eşinizde bitiyor. Size hediye edilen araba üzerinden satın diye plan yapıyorlar. Ev yaptırıyorlar parasını siz ödeyin diyorlar,eşiniz iş kurarım diyor falan. E siz kimsiniz bu evlilikte,cüzdanı mısınız bu adamın,ailesinin?
Diyemiyor mu ben çalışmıyorum halihazırda kimseye birşey yapamam diye.
Size sormadan kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.

Sizin başınıza da böyle bişey gelirse yazdıklarınızın onda birini yapabileceğinizden şüphem yok, o şartta yok benim durumum farklı dersiniz sizin hayatınızdan başka herkesin hayatı çabucak harcanabilecek şey sonuçta

Sizin başınıza da böyle bişey gelirse yazdıklarınızın onda birini yapabileceğinizden şüphem yok, o şartta yok benim durumum farklı dersiniz sizin hayatınızdan başka herkesin hayatı çabucak harcanabilecek şey sonuçta
Yaparım neden yapamayayım.
Ben kendimi saçma sapan insanlar için böyle yipratamam. 2 çocuğum var eşim bana bunu yapsa ,alıntıladığınız mesajda yazdığım gibi bindirir arabasına gönderirim ailesine. Gitsin yaşasın ailesiyle madem göbek bağını kesemedi.
Bakın hastalık olur,başka bir durum olur eşimden önce ben koşar üzerime düşeni zaten yaparım ailelerimize ama kalkıpta işe girip calısmaya erinen(kardeş kişisi ki bu kişi sizin arabalardan birini satıverin diyecek yüzsüzlükte bir şahıs) insanın canı iş kurmak istiyor diye araba falan sattırmam yani kimse kusura bakmasın. Yada ailesi halihazırda varolan eve kat çıkacak diye kendimi kullandıramam. Birde kendileri plan yapacak,beni adam yerine koyup kızım sen ne düşünüyorsun demeyecekler,eşimde buna çanak tutacak ,niye ben salak mıyım? Enayi miyim? Ailesini evlatlık mı aldım,sponsor mu oldum banane ya evinin katından,işinden. Ben deli gibi calışacağım,başımı kaşımaya vaktim olmayacak,bunlar o calıssın biz yeriz diyecek yok ya.
Buna çanak tutan adamı da sayamam ben zaten,yürutemem o evliligi. Kendime saygım var çok şükür. Kimseye de ezdiremem canım kendimi.
Ha benim ailem gelse bunlarla onlara da keyfi konular için tavrım net olur. Eşimden benim ailemi finanse etmesini falan beklemem keyfe keder şeyler için.
Neyse size daha fazla açıklama yapmayacağım. Siz ne anlamak istiyorsanız ,neye inanmak istiyorsanız ona inanabilirsiniz çok umurumda degil açıkçası.
Ben fikrimi söyledim,konu sahibi ne yapacağına kendi karar verecek eninde sonunda. Hayat onun hayatı.

Başına gelmeden yorum yapmak ben kesin şöyle yaparım demekle olmaz o anki duygu düşünce konum şartlar bahsedilenler veya bahsedilmeyenler totalde değerlendirilir ve günün sonunda net olarak diyim şuanki yazdıklarınızı karar aşamasında öyle rahatça uygulamayazsınız.

Başına gelmeden yorum yapmak ben kesin şöyle yaparım demekle olmaz o anki duygu düşünce konum şartlar bahsedilenler veya bahsedilmeyenler totalde değerlendirilir ve günün sonunda net olarak diyim şuanki yazdıklarınızı karar aşamasında öyle rahatça uygulamayazsınız.
Bir duruşumuz olduğu için başımıza gelmemiş olabilir mi acaba? At sahibine göre kişner. Evliliğin ilk zamanları çiftler birbirini dener. İlk zamanlarda geçemediğin her sınav tekrar tekrar karşına çıkar durur. Olacaksa da ölecekse de, bir an önce.

Hayır yani çatışma mutlaka olacak 🤔 insanı insan yapan duygu hisler yok hükmündeymişcesine, konu sahibi arkadaşıma tavsiyem seçimlerini bulunduğu durum düzeltebilme ihtimalinde durması, düzelmemesi durumunda ise kararını net bir adımla atması. Hayır ayrıl veya ayrılma diyen biri hırsları üzerinden yönlendirme çabasından başka birşey olamaz.

Yahu nerden biliyorsunuz? Herkesi kendiniz gibi bilmeyin.
Normal insanların(benimde)kırmızı çizgileri vardır,eşleri de bilir o cizgiyi geçerse ne olacak,ona göre ölçer, tartar ,hareket eder. Benim eşimde bilir,bende onun kırmızı cizgilerini bilirim ona göre hareket ederim.
Bakın yine söylüyorum bana değer vermeyen,fikrimi sormayan,önemsemeyen bir adama ben saygı ,sevgi hissedemem haliyle evlilikte sürdüremem şu veya bu sebeple.
Yineliyorum siz yaşarsanız,isterseniz alttan alin,oturup konuşun,degismesini umut edin,bekleyin vs hayat sizin hayatınız banane yani portakalı yediniz de vitaminini aldınız mı almadınız mı? Ben fikrimi söylüyorum, herkesin kendi aklı fikri,özgür iradesi var,sonucta her koyun kendi bacağından asılıyor günün sonunda. Merak etmeyin biz boşanın dedik diye kimse de koşa koşa boşanmıyor.
Burada(eski üyeler bilir kimler geldi kimler geçti böyle) aldatılan,dayak yiyen kadınlar bile günün sonunda canım kocam o beni seviyor pis kıskançlar moduna girebiliyor.(konu sahibini tenzih ederim)
Korkmayın biz boşatma mercii falan değiliz yani.

Yahu nerden biliyorsunuz? Herkesi kendiniz gibi bilmeyin.
Normal insanların(benimde)kırmızı çizgileri vardır,eşleri de bilir o cizgiyi geçerse ne olacak,ona göre ölçer, tartar ,hareket eder. Benim eşimde bilir,bende onun kırmızı cizgilerini bilirim ona göre hareket ederim.
Bakın yine söylüyorum bana değer vermeyen,fikrimi sormayan,önemsemeyen bir adama ben saygı ,sevgi hissedemem haliyle evlilikte sürdüremem şu veya bu sebeple.
Yineliyorum siz yaşarsanız,isterseniz alttan alin,oturup konuşun,degismesini umut edin,bekleyin vs hayat sizin hayatınız banane yani portakalı yediniz de vitaminini aldınız mı almadınız mı? Ben fikrimi söylüyorum, herkesin kendi aklı fikri,özgür iradesi var,sonucta her koyun kendi bacağından asılıyor günün sonunda. Merak etmeyin biz boşanın dedik diye kimse de koşa koşa boşanmıyor.
Burada(eski üyeler bilir kimler geldi kimler geçti böyle) aldatılan,dayak yiyen kadınlar bile günün sonunda canım kocam o beni seviyor pis kıskançlar moduna girebiliyor.(konu sahibini tenzih ederim)
Korkmayın biz boşatma mercii falan değiliz yani.
Boşanmak bir seçenek olmalı, kaybetme korkusu işin içine girmeli, garanti görmekten kaynaklanan bir rahatlık olursa çoğu şey düzelmez, ittir kaktır giden bir evliliğin olur. Sanıyorlar ki silah dayıyoruz boşan diye.

Boşanmak bir seçenek olmalı, kaybetme korkusu işin içine girmeli, garanti görmekten kaynaklanan bir rahatlık olursa çoğu şey düzelmez, ittir kaktır giden bir evliliğin olur. Sanıyorlar ki silah dayıyoruz boşan diye.
Yani tabi ki öyle olmalı.
En büyük sorun çantada keklik görünmesi kadının. O zaman darpta ediyor, her türlü saygısızlığı da yapıyor,aldatıyorda ne de olsa affedecek gitmeyecek diyerek. Sonuçta bir kere yapan yine yapar ne özür ne başka birşey,insan affederken bunu da unutmamalı bence. O güven bir kez gidince eskisi gibi olmaz hicbirşey.
Öte yandan affetmekte bir tercih ama sonuçlarını bilmeli de insan bunu yaparken. İstisnalar vardır ictenlikle pişman olup hatasını tekrar etmeyen ama mesela bu konu özelinde adam hata yaptığının farkında değil,onun normali bu. Haliyle durup dururken değişmez ki. Konu sahibi ancak sağlam bir rest cekerse,gitme ihtimalini bilirse falan bir süre kendini geri çekebilir ama dönüp dolaşıp ailemde ailem demeyeceğinin garantisi yok. Hayir kendi birikimi parası falan olur çok iyi geliri vardır,kendi çekirdek ailesini zora sokmayacak sekilde kararında bir destek verir ailesine ama b.kunu çıkarmadan,amenna ama halihazırda ćalısmiyor,konu sahibi ne kadar iyi kazanırsa kazansın böyle peşkeş cekemez ki kadının parasını. Ne hakla yani bende bunu anlamıyorum. Eve ait arabayı satar sana is kurarım diyemez ki kardeşine.
Herşeyi geçtim bunun sonu,yurtdısına gidilince siz döviz kazanıyorsunuz kardeşinin şuyu,annenin busu diyerek istemeye devam etmek zira sormuyorlar hic var mı diye. Uygulayıp ödetiyorlar bir şekilde oğullarına.

Madem çalışmıyor hangi parayla yardım ediyor sizin kazancınızla mi? Sizin geliriniz 100 binse benim ailemde her ay yardım ediyorum diyip 70 bini al ayır kenara. Arabayı mi satacak ne yapacaksa yapsın hazıra dag dayanmaz siz elimizdekino koruyun arabanızı ve maaşınızi. Normalde böyle olmaz evliliklerde ama sizin durumunuzda biraz farkli

Bu durumu yaşayan kadınlar için çok üzülüyorum çünkü kendim de bu yüzden boşanıyorum. Bence bu adamların normali bu. Yani hata ettiğinin farkında bile değil. Onlara göre siz sorunlusunuz bencilsiniz aile bilincinde değilsiniz. Vs vs. Kendinizi kullandırtmayın gerekirse büyük bir borcun altına girin. Evin temel ihtiyaçlarını karşılamayın. Bu erkekciklerin başına büyük bir musibet gelmeden anlayacaklarını sanmıyorum. Ama çok ciddi bişey olması lazım bence.

Siz iyi misiniz? Adam varı yoğu ailesine yedirirken (kardeşine iş kurmaya varana kadar) tek başına eve yeten bu kadının hayatı harcanmıyor mu? Sadece boşananın mı hayatı harcanmış oluyor? Adam tenezzül edip yapayım mı diye bile sormuyor kadına. Kadın konuşmaya çalışınca günlerce küsüyormuş. Anasının büyütemediği bu çocuğu konu sahibi büyütüp hayatını buna mı harcayacak?

Burası adeta insanların hayatını eleştirip benim dediğimi yap diyenlerle dolmuş yaa
Ben sizi anlıyorum. Siz başa geldiği zaman hareket etmenin bu kadar da kolay olmadığını söylemek istiyorsunuz. Herkes herşeye aynı tepkileri vermiyor hayatta. Kaldı ki şu doğrudur bu yanlıştır da demek olmaz. Esasında başımıza Allah’ın yazdıkları geliyor. Yapılacak şey belli demesi kolay da uygulamasını herkes kaldıramaz. İnsanların düşünceleri ve duygularının yoğunlukları farklıdır.

Back