- 29 Ağustos 2016
- 117
- 151
Merhaba,ben de rızanın önem arz etmediğinden bahsediyorum. Çünkğ 14 yaşında. Bana değil de diğer arkadaşa mı yazacaktınız?
Birlikte olduğu kişi kendi gibi 14 yaşında bir çocuksa cinsel istismar tam olarak kime uygulanmış olur? Ben bu sebeple yaş kriterini söyledim.
bile isteye birlikte olduğu kişi kendi yaşıtı olmadığı sürece cinsel istismardır olay.
Bir üst mesajınızda "bile isteye" yazmış olmanıza istinaden önceki mesajımı yazmıştım.
Demek istiyorum ki, "14'ünde BİLE İSTEYE birlikte olduğu adamın yaşına göre bunun istismar olup olmadığı" değişmez. Kanun lafzında
"Cinsel istismar deyiminden on beş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış"ı cinsel istismar olarak tanımlamış. Dolayısıyla, mağdurenin 14 yaşında olması, karşılaştığı cinsel davranışın cinsel istismar olması için yeterlidir. Maddi ve manevi unsur bakımından cinsel istismar suçu oluşmuştur. Bkz: TCK m.103, TCK m. 2. (kanunilik ilkesi).
Karşısındaki kişinin 14 yaşında olması halindeyse de iki taraf açısından da cinsel istismar vardır.
Karşısındaki kişinin 14 yaşında olması halindeyse de iki taraf açısından da cinsel istismar vardır.