evliliğim yeni ve derdim yemek koyup koymamak degil alinacak ne var durumu ve sizden yorum almak. Cunku evlilikte tazeyim ve toyum yargilamak yerine nasil bir yol izleyecegimden bahsedebilirsiniz. Insan kirmak asla istemiyorum ve gulup gecmeye calisiyorum elimden geldikce. Ayrica eve saat 10 da gelmis diye laf eden birisine ben ne anlatsam dusuncesi degismez bununda farkindayim . Polemik de olmasin laf da gelmesin istiyorum. Bu nedenle zaten onceden haberim olsaydi hazirlik yapardim misafire demek istedim . Esimin bilgisi var derken de zaten esimin haberi var kizda rahatsizlandi (gelecegini gec haber ettin ama kizin sorunu olmasaydi gelirdim abi ) demek istedim. Ayip olmasin diye. Niye farkli anlamlar cikartiyorsunuz anlamiyorum10da geliyor olmasi farkli yetiştigini dusundurmedi bana.
Geleneksel ve modern hayat arasinda kalan insanlar okudum burda.
Konu sahibinin aile ortami farkli olsa o abi telefonda 10da geldi vs sikayet edemezdi hadi dedi agzinin payini cok guzel verirlerdi, son sikayeti olurdu.
Konu sahibi de onune yemek koyamadim diye dertlenmezdi.
ya evde yemek işleri kadinin görevi mıdır sadece?
eşi bı zahmet makarna yapamiyor mu
yemek söyleyemiyor mu ?
abisini doyuramiyor mu
evde yemek olup olmadığını bilmiyor mu
es mi bostan korkuluğu mu ?
Ayip olmasin diiye de defalarca sordum zaten . Esime de dolap orada degil mi disardan yemediniz mi diye ona da laf soyledim adam sesini bile cikarmadi zaten laf gelmesin aman diye ugrasiyorumabi kardeş el elde el başta aç aç beklemişler mi öylece kadın kısmı gelsin karnımızı doyursun diye..
Ben direk kapıyı açar abin dediği kişiyi evimden gönderirdim. Hadsizz! Ne münasebet size bunları söyleme hakkını kim veriyorMerhaba kızlar.
Eşimin abisi 8 9 gün önce aradı size geleceğim kalacağım dedi bende tamam abi haber edersin dedim. Hatta eşime de alışveriş yapalım bir seyler hazirliyim dedim.
Iki gun once esime abimi arayacagim ne zaman gelecek diye hazirlik yaparim dedm
Arama haber verir zaten dedi.
Ertesi sabah hamile bi arkadasim aradi moreli de bozuktu disari cikmak istedigini soyledi - esimle esi de arkadas
Bende tamam dedim evi topladim hazirlandim kapidan ciktim disarida abisi aradi 2 3 saate geliyorum diye bende tabi abi buyur gel ben disardayim arkadasimla dedim.
Saat aksam 5 gibi ciktim. Istanbul tragisi vs. 6 gibi arkadasimin yaninda oldum avm ye gittik falan sohbet muhabbet bebege de alisveris yaptik hatta kiz fenalasti kusma krizleri lavabolar derken saat gecti 7.5 gibi gelmis abisi de. Beni aramaya basladilar 8 gibi. Bende durumu anlattim esime tamam dedi. Kahvalti bile etmemistim arkadasta bende bi de yemek yiyelik dedik kalktik. Saat 10 oldu eve gectim hizli gideyim diye taksiyle arkadasi da biraktim kapiya kadar hamile bisey olur diye gozumle goreyim dedim 7 aylik hamile bu arada.
Eve geldim esimin abisi aciz kizim dedi yemek falan da yapmamissin geldim sen yoksun bende abi durum boyle boyle kizda hasta hamile moreli bozuktu posetleri de vardi yardimci oldum bilseydim gelecegini bi gun onceden hazirlik yapardim biliyosun beni dedim zaten arayacaktim esim zaten arar dedi dedim. Bi gun onceden bilgim olsaydi her zamanki gibi hazirlardim dedm kiza da soz vermistim trafik vs anca geldim dedim. Oyle mi olduk simdi dedi guldu. Evli kadin saat 10 da eve mi girer dedi. Bende esimin bilgisi oldugunu soyledim sordumhatta esime de dedim ama anca gelebildim dedim
Bu saatte eve giremez benim esim eve almam dedi bisey demedim gulumsedim yemek hazirliyim abi dedm hemen yok ben yedim dedi 5 6 kere sordum israr ettim hayir gerek yok dedi ( bende disarda yediler
herhalde bana takiliyorlar zannediyorum )
O gece de tartistik esimle farkli bi konudan ben babamin yanina gectim
Sabah da abim erken cikmis gormemis gittigimi.
Babannem de abimi aramis bu cocuklara ne oluyor diye.
Benim evden ciktigimi da bilmiyor abisi
Abim ben erken ciktim demis olir boyle seyler ama demis eve 10 da geldi evli kadin o saatte disarda olmaz yemek hazir degildi ac yattim sorun ac yatmakta degil falan demis daha sonra . Acaba alindi mi anlamiyorum?
Ince dusunmek evet evliligim de yeni ve toyum aman laf gelmesin ayip olmasin diye diye simdi boyle oldu 100 kere yaptim 1 kere yapmadim laf oldu nasil davranacagim konusunda gercekten toyum hem esimi kirmadan hem kendim hem aileler zaten ben bir baslarsam konusmaya duramiyorum icime atiyorum s an da da olanlari airf kimse kirilmasjn dye he he diyip gulumseyip gecmeye calisiyorumEşinin abisi gitsin kendi karışı ile ilgilensin ona ne saat kaçta eve geldiğinden fazla ileri gitmiş bu ne rahat konuşma. Size geliyorsa da senin için değil kardeşi için. Bu kadar alınacak ne var sürekli geldiği yer ise seni de kardeşi gibi görüyorsa yemek beklentisine girmez peynir ekmekte yer özel bir durum var çünkü. Alındıysa da iyi olmuş
Bu konu ciddi mi? Nasıl bu eşinin abisine taviz verirsin. Ben adama! sinir oldum burada sende ne sabır varmış pes cidden pesMerhaba kızlar.
Eşimin abisi 8 9 gün önce aradı size geleceğim kalacağım dedi bende tamam abi haber edersin dedim. Hatta eşime de alışveriş yapalım bir seyler hazirliyim dedim.
Iki gun once esime abimi arayacagim ne zaman gelecek diye hazirlik yaparim dedm
Arama haber verir zaten dedi.
Ertesi sabah hamile bi arkadasim aradi moreli de bozuktu disari cikmak istedigini soyledi - esimle esi de arkadas
Bende tamam dedim evi topladim hazirlandim kapidan ciktim disarida abisi aradi 2 3 saate geliyorum diye bende tabi abi buyur gel ben disardayim arkadasimla dedim.
Saat aksam 5 gibi ciktim. Istanbul tragisi vs. 6 gibi arkadasimin yaninda oldum avm ye gittik falan sohbet muhabbet bebege de alisveris yaptik hatta kiz fenalasti kusma krizleri lavabolar derken saat gecti 7.5 gibi gelmis abisi de. Beni aramaya basladilar 8 gibi. Bende durumu anlattim esime tamam dedi. Kahvalti bile etmemistim arkadasta bende bi de yemek yiyelik dedik kalktik. Saat 10 oldu eve gectim hizli gideyim diye taksiyle arkadasi da biraktim kapiya kadar hamile bisey olur diye gozumle goreyim dedim 7 aylik hamile bu arada.
Eve geldim esimin abisi aciz kizim dedi yemek falan da yapmamissin geldim sen yoksun bende abi durum boyle boyle kizda hasta hamile moreli bozuktu posetleri de vardi yardimci oldum bilseydim gelecegini bi gun onceden hazirlik yapardim biliyosun beni dedim zaten arayacaktim esim zaten arar dedi dedim. Bi gun onceden bilgim olsaydi her zamanki gibi hazirlardim dedm kiza da soz vermistim trafik vs anca geldim dedim. Oyle mi olduk simdi dedi guldu. Evli kadin saat 10 da eve mi girer dedi. Bende esimin bilgisi oldugunu soyledim sordumhatta esime de dedim ama anca gelebildim dedim
Bu saatte eve giremez benim esim eve almam dedi bisey demedim gulumsedim yemek hazirliyim abi dedm hemen yok ben yedim dedi 5 6 kere sordum israr ettim hayir gerek yok dedi ( bende disarda yediler
herhalde bana takiliyorlar zannediyorum )
O gece de tartistik esimle farkli bi konudan ben babamin yanina gectim
Sabah da abim erken cikmis gormemis gittigimi.
Babannem de abimi aramis bu cocuklara ne oluyor diye.
Benim evden ciktigimi da bilmiyor abisi
Abim ben erken ciktim demis olir boyle seyler ama demis eve 10 da geldi evli kadin o saatte disarda olmaz yemek hazir degildi ac yattim sorun ac yatmakta degil falan demis daha sonra . Acaba alindi mi anlamiyorum?
evliliğim yeni ve derdim yemek koyup koymamak degil alinacak ne var durumu ve sizden yorum almak. Cunku evlilikte tazeyim ve toyum yargilamak yerine nasil bir yol izleyecegimden bahsedebilirsiniz. Insan kirmak asla istemiyorum ve gulup gecmeye calisiyorum elimden geldikce. Ayrica eve saat 10 da gelmis diye laf eden birisine ben ne anlatsam dusuncesi degismez bununda farkindayim . Polemik de olmasin laf da gelmesin istiyorum. Bu nedenle zaten onceden haberim olsaydi hazirlik yapardim misafire demek istedim . Esimin bilgisi var derken de zaten esimin haberi var kizda rahatsizlandi (gelecegini gec haber ettin ama kizin sorunu olmasaydi gelirdim abi ) demek istedim. Ayip olmasin diye. Niye farkli anlamlar cikartiyorsunuz anlamiyorum
Eşim asla sormaz takilmaz boyle seylere muhtemelen abisii var diye boyle oldu . Ben kiz arkadaslarimla da cikip egleniyorum nadir ama yiyoru iciiyoruz adam ses etmiyor. Abisi boyle olmaz vs dedi muhtemelen zaten bana niye gec geldin vs de demedi esim ki saat gec degil . Arkadas hamile sorunlar vs olmasa zaten ben pek kalabalik sevmiyorum dolasir evime gelirimevde her gün her an yemek olmayabilir dışarıdan ikişer pide söyleyememişler mi? Veya evde iki yumurta kıramamışlar mı? Tuhafıma gitti bu. O zaman size geleceğini bir gün önceden söyleseymiş ona göre yemek bırakır, evi hazır tutardınız. Bir de eve her gün geç gelmiyorsunuz ki (anladığım kadarıyla). Özel bir durum olmuş, ondan gecikmişsiniz.
Bence ya eşiniz kavga çıkartmak istemiş ya da abisi doldurmuş olabilir. Yok aç yattık, yok aç kaldık kazık kadar adamlar bunlar. İki kardeş mutfağa girip makarna haşlayamıyorlar mı? Bana çok absürt geldi kusura bakmayın. Eşinizin abisinden çok eşinizin tepkilerine odaklandım
Esimin haberi var dedim zaten kendisine anlamasi gerekeni anlamistir diye umuyorumAbisinin dusuncelerini degiştirin diyen yok ama siz insanlarin neye karisip karişamayacaginin sinirini belirlemeniz lazim. İlla kavga, polemik cikartmaniza gerek yok bunu yaparken.
Karsinizda saygili konuşmayan bir insan varken gülümsemek, alttan almak laf gelmesinden korkmak ileride daha cüretkar olmalarini saglamaktan başka bir işe yaramayacaktir genelde. Madem yeni evlisiniz nasil başlarsa oyle gider diyeyim ben size, devamli susarak aaa bu kizcagiz da susuyor artik dikkatli olalim demeyecek kimse.
di mi? bana da abi doldurdu gibime geldi. Günahını almayayım amaEşim asla sormaz takilmaz boyle seylere muhtemelen abisii var diye boyle oldu . Ben kiz arkadaslarimla da cikip egleniyorum nadir ama yiyoru iciiyoruz adam ses etmiyor. Abisi boyle olmaz vs dedi muhtemelen zaten bana niye gec geldin vs de demedi esim ki saat gec degil . Arkadas hamile sorunlar vs olmasa zaten ben pek kalabalik sevmiyorum dolasir evime gelirim
O cumleyi kullanan birine laf anlatsam ne olacak kiOna ne eve kaçta gireceğinizden? Sordunuz mu bekar kadınlar kaçta girebiliyormuş eve? Neden ezik ezik davrandınız?
O cumleyi kullanan birine laf anlatsam ne olacak ki
Sana mı gelmiş. Kardeşine gelmiş. Deli mi ne. İstersen karşısına bile çıkmazdım gider kafana göre takılın dersiniz. Bu kayın bana bı garip geldiEsim saat sorunu yok demistim ben zaten dedi bende souledim. Ama bana diyor yine ben geldim falan olur mu oyle diye
esim fikir uyusmadiginda he he diyip ya da sessiz kalip gecistiriyor laf dalasina bile gerek duymadan bu konu da benziyoruz. Abisi de ilk defa boyle bi sey dedi . Ikincisi olursa zaten bende tepki veririm elbette ama gercekten polemik laf soz kaldiramiyorum sakin oldugum kadar sinirliyim de ugrasmaya deger mi diyorum sonra kendimedi mi? bana da abi doldurdu gibime geldi. Günahını almayayım ama
kocamin haberi var derken sana noluyo demek bir bakima nazikceAma siz laf anlatmaya çalışmışsınız. Kocamın haberi vardı falan diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?