Eşimin abisi yanlış mı anladı bir hatam var mı sizce ?

evliliğim yeni ve derdim yemek koyup koymamak degil alinacak ne var durumu ve sizden yorum almak. Cunku evlilikte tazeyim ve toyum yargilamak yerine nasil bir yol izleyecegimden bahsedebilirsiniz. Insan kirmak asla istemiyorum ve gulup gecmeye calisiyorum elimden geldikce. Ayrica eve saat 10 da gelmis diye laf eden birisine ben ne anlatsam dusuncesi degismez bununda farkindayim . Polemik de olmasin laf da gelmesin istiyorum. Bu nedenle zaten onceden haberim olsaydi hazirlik yapardim misafire demek istedim . Esimin bilgisi var derken de zaten esimin haberi var kizda rahatsizlandi (gelecegini gec haber ettin ama kizin sorunu olmasaydi gelirdim abi ) demek istedim. Ayip olmasin diye. Niye farkli anlamlar cikartiyorsunuz anlamiyorum

ya evde yemek işleri kadinin görevi mıdır sadece?
eşi bı zahmet makarna yapamiyor mu
yemek söyleyemiyor mu ?
abisini doyuramiyor mu
evde yemek olup olmadığını bilmiyor mu
es mi bostan korkuluğu mu ?

Ben de o yüzden "eşinizi arayıp söylediniz mi" diye sordum. Evde bir şey yoksa; abiyi eve sokup dışardan yemek söylemek yerine; adam abisiyle direkt dışarda buluşup, yemeklerini yer, 2 kardeş zaman geçirirlerdi. Eve gelince de beraber kahve, çay vb içebilirlerdi.

abi kardeş el elde el başta aç aç beklemişler mi öylece kadın kısmı gelsin karnımızı doyursun diye..
Ayip olmasin diiye de defalarca sordum zaten . Esime de dolap orada degil mi disardan yemediniz mi diye ona da laf soyledim adam sesini bile cikarmadi zaten laf gelmesin aman diye ugrasiyorum

Ben direk kapıyı açar abin dediği kişiyi evimden gönderirdim. Hadsizz! Ne münasebet size bunları söyleme hakkını kim veriyor

evde her gün her an yemek olmayabilir dışarıdan ikişer pide söyleyememişler mi? Veya evde iki yumurta kıramamışlar mı? Tuhafıma gitti bu. O zaman size geleceğini bir gün önceden söyleseymiş ona göre yemek bırakır, evi hazır tutardınız. Bir de eve her gün geç gelmiyorsunuz ki (anladığım kadarıyla). Özel bir durum olmuş, ondan gecikmişsiniz.
Bence ya eşiniz kavga çıkartmak istemiş ya da abisi doldurmuş olabilir. Yok aç yattık, yok aç kaldık kazık kadar adamlar bunlar. İki kardeş mutfağa girip makarna haşlayamıyorlar mı? Bana çok absürt geldi kusura bakmayın. Eşinizin abisinden çok eşinizin tepkilerine odaklandım

Ince dusunmek evet evliligim de yeni ve toyum aman laf gelmesin ayip olmasin diye diye simdi boyle oldu 100 kere yaptim 1 kere yapmadim laf oldu nasil davranacagim konusunda gercekten toyum hem esimi kirmadan hem kendim hem aileler zaten ben bir baslarsam konusmaya duramiyorum icime atiyorum s an da da olanlari airf kimse kirilmasjn dye he he diyip gulumseyip gecmeye calisiyorum

Eşiniz getir götür eve taşı vs gibi bir sürü site var getirtseymiş bişiler. Sizi mi beklemişler mal mal. Bir de evli kadın bu saate mi gelir dediğinde haddini nasıl bildirmiyorsunuz?
Eşiniz napıyor o sırada? Öyle vasıfsız vasıfsız oturuyormuydu?

Bu konu ciddi mi? Nasıl bu eşinin abisine taviz verirsin. Ben adama! sinir oldum burada sende ne sabır varmış pes cidden pes

Abisinin dusuncelerini degiştirin diyen yok ama siz insanlarin neye karisip karişamayacaginin sinirini belirlemeniz lazim. İlla kavga, polemik cikartmaniza gerek yok bunu yaparken.

Karsinizda saygili konuşmayan bir insan varken gülümsemek, alttan almak laf gelmesinden korkmak ileride daha cüretkar olmalarini saglamaktan başka bir işe yaramayacaktir genelde. Madem yeni evlisiniz nasil başlarsa oyle gider diyeyim ben size, devamli susarak aaa bu kizcagiz da susuyor artik dikkatli olalim demeyecek kimse. Ona gore kendinize nasil davranilmasini istiyorsanjz bir siniriz olmali yoksa boyle devam, siz bilirsiniz

Eşim asla sormaz takilmaz boyle seylere muhtemelen abisii var diye boyle oldu . Ben kiz arkadaslarimla da cikip egleniyorum nadir ama yiyoru iciiyoruz adam ses etmiyor. Abisi boyle olmaz vs dedi muhtemelen zaten bana niye gec geldin vs de demedi esim ki saat gec degil . Arkadas hamile sorunlar vs olmasa zaten ben pek kalabalik sevmiyorum dolasir evime gelirim

Esimin haberi var dedim zaten kendisine anlamasi gerekeni anlamistir diye umuyorum
Ama hakli oldugunuz noktalar kesinlikle var sakin ve ince yaklasinca suistimal ediyorlar

di mi? bana da abi doldurdu gibime geldi. Günahını almayayım ama

di mi? bana da abi doldurdu gibime geldi. Günahını almayayım ama
esim fikir uyusmadiginda he he diyip ya da sessiz kalip gecistiriyor laf dalasina bile gerek duymadan bu konu da benziyoruz. Abisi de ilk defa boyle bi sey dedi . Ikincisi olursa zaten bende tepki veririm elbette ama gercekten polemik laf soz kaldiramiyorum sakin oldugum kadar sinirliyim de ugrasmaya deger mi diyorum sonra kendime

Ama siz laf anlatmaya çalışmışsınız. Kocamın haberi vardı falan diye.
kocamin haberi var derken sana noluyo demek bir bakima nazikce
Daha onceden haber verseydin yemek hazirlardim ( daha erken haber verip gelseydin 2 3 saat onceden haber mi verilir ? daha once yapiyordum da simdi mi laf oldu ) gibisinden yazi yazmak ve konusmak arasinda cok fark bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…