- 4 Mart 2020
- 462
- -16
- 33
-
- Konu Sahibi gamze660gamze
Çünkü ailesi konusunda herşeyin farkında. Sevgisi de var buna da eminim ama erkekler konusunda bilgim yok bunu espriye vururken benim.iyiliğim için mi yoksa kendini savunamadığı için mi yapıyor onu anlayamıyorumIyide eşiniz bence gayet iyi tepki veriyor kvyi engellemişsiniz adam gık dememiş. Sizle kavga etmek.yerine şakaya vuruyor ve belliki bisey demiyor görüşmeme talebinize. Bence konuyu artık dallandırıp budaklandırmayin
Senin yaslarinda bende ayniydimÇok teşekkür ederim çok düşündürücü iç açıcı bir yorumdu. Haklısınız en iyisi boşverip zamana bırakmak amin Allah razı olsun sizlerden
Dediğiniz gibi bir beklentisi yok sakin kalamıyorum işte bazen kendimide suçladığım oluyor ama kendimi susturamiyorum hayırlısı olsun biraz sakin kalmak çok onemliSizden ailesine karşı bi beklentisi yok anladığım kadarıyla. Ara konuş gelsinler kalsınlar ağırla demiyor. Ama siz ailesi düğüne gelmedi diye konuşmasın istiyorsunuz. Ama gelmeyen onun ailesi, sizlik bi durum yok yani. O öyle yada böyle bunu kabullenmiş aile bu bilezik için para için öyle bir anda silenecek bi şey değil. Size tavsiyem adamı darlayıp durmayın. Böyle oldugunu bilerek evlenmişsiz neticede. Bi yere kadar sabreder sonra patlar olan evliliğinize olur.
İnşallah dediğiniz gibi ben zaten hala umut doluyum evliliğin için eşim için kendimi de biraz toplayıp is9 düzeltmeye kalkmam lazım hayırlısı olsun cok saolun yorumlarınız içinSenin yaslarinda bende ayniydim
ofkeme cok yenilirdim hep kendimi hakli gorurdum
yas gectikce daha dogrusu yasadikca insanlarin farkli farkli oldugunu herkesin bizim gibi olamayacigini ogrenip belli bi yastan sonrada kabule geciyorsun ..
kirma dokme anlat ogret egit bence esin bu cabaya deger
sevginin iyilestiremeyecegi sey yok .
Eşiniz de bi gün sakin kalamadığın da çok pişman olursunuz. Bu kadar kaprisin kimseye faydası yok. Olan olmuş bıdı bıdı konuşup durmayın artık. Evliliğinize bakın. 2 tane bilezik mutluluk getirmiyor bakın anlayışlı bi eşiniz var belli ki.Dediğiniz gibi bir beklentisi yok sakin kalamıyorum işte bazen kendimide suçladığım oluyor ama kendimi susturamiyorum hayırlısı olsun biraz sakin kalmak çok onemli
Sen zaten en başta bu şekılde kabul etmişsin.Sonrada eşinin aılesını sılmesını beklıosun.Evlendıgınızdedegostermısler gercek yuzlerını.Sozde gayet kabul etmışsınız.Ayrıca eşin sana deger vermeseydı senı konuşturmazdı bıle.Vallaha canım sen bıle bıle evlenmısın.Ben esınızde bi sorun gormuorumİyi günler 28 yaşın bir bayanım eşim ise 26 yaşında. 6 aylık evliyim. Nişanlilik döneminde de çok sorun yaşadım ama evliyim hala bitmek bilmeyen sorunlar var. Eşimin annesi babası ayri babası hasta ve özel bir kurumda azleymer hastası orda yaşıyor. Annesi ikinci evliliğini yapmış. Ve bir ablası var ayrıca abla demeye bin şahit ister aramayan sormayan ne halde bilmeyen gaddar bir abla. Ve biz düğünü 20 bin TL ye yaptık eşimi sevdim ne altın ne yüzük hiç birşey istemedim kendisi açıktan lise okuyor durumu ailevi sorunları yüzünden hep çalışmak zorunda kalmış ve 5 kurusu yok babasının 8 bin TL vermesiyle düğün yaptık o çalıştığıyla ev tuttu Nisan işlerini halletti bende çalıştım ve ufak tefek herşeyi aldım 15 bin TL civarında da eşya aldık borçla beyaz Asya borcunu annem ödedi ve ilerde elinizi toplayınca verirsiniz dedi annem ayrıca evim için elinden geleni yaptı herşeyimi aldı hazırladı ve 10 yıldır biriktirdiği altınları satıp bana düğünde takmak için bilezik aldı tam 6 bin TL lik. Annem babam kardeşlerim paramın olmadığı yerde abim arkadaşlarım kiz tarafindan herkes düğünde üzerine düşeni yaptı. Hala da yapıyorlar eşim bir süre işsiz di iş bulamadı. Faturalara kiraya sıkıştık annem ödedi. Ve eşimin ailesi hiç bir şey yapmadı ne eşyada ne takıda ne başka birşey de annesi zaten eşi izin vermiyor eski eşinin köyünden düğüne gelen olur diye gelmedi sözde gelemedi ama düğünden sonra öğrendim ki kadının bir sürü bileziği varmış ve kardeşlerine vermiş ve ben delirdim elin günün içinde bir tane olsun oğlu için ayırmamis neyse dedim ablası düğüne gelmedi neymiş önceden davet etmemisiz haber vermemisiz 3 tane boyunca kızı var 10 saatlık yol bahaneyle gelmedi. Köyden 3-5 akrabası ne koyduysa kutuya o para 2 bin TL onuda ilk tasindigimizda kira aboneliklere verdık. Şimdi daha 1 aydır işte önceki 5 ayı hep biriken altınlarmiz ve paralarimizla geçirdik şimdi 1 aydır çalışıyor ablanı görmek istemiyorum anneni görmek istemiyorum dedikçe gülüyor ve bişey olmaz bişey olmaz diye
Espriye giriyor iyice bunaldım sevdiğim insan bunca olumsuzluğa rağmen ben onu hala seviyorken o beni zerrece düşünüp değer vermiyor bunu görebiliyorum. İyi günlerimizde oldu maddi açıdan sıkıntıdayiz onu anlıyorum ama hala beni o düğünde küçük düşüren ailesine karşı hala olumlu olması beni bitiriyor daha dün gibi aklımda koca düğünde bir ailesi yoktu ne ana ne baba ne kardeş yapayanlizdi o üzüldü ben daha çok üzüldüm ama herşeyi unuttu gelemeye kalksalar gelme demiyor. Ne kendimi gelin ne yeni evli gibi hissetmiyorum bütün ailesi beni bitirdi başta eşim bi sabır bi duam başka yapacak birşey yok öneri verenlerden Allah Razi olsun eşim hep böyle mi gidecek biter mi bu ?
Benim kayınpeder eşimin parasıyla aldığımız bileziği vermedi düğünden sonra farkettik bi tanesini cukkalamış hiç bir şey almadığı ve eşimi nişanlıyken düğün yapacam diye bir sene boyunca tırtıkladığı halde. Düğünü de herşeyi de kendimiz yaptık. Üstüne bi de para yedirmiş olduk kayınpedere boşuna. Haram nedir bilmeyen bir insanmış. Sizden daha kötü durumda olanlar da var anlıyormusunuz. O yuzden söyledim. Neyse ki maddi durumumuz güzel eşimin de gözü açık şuan. Nasıl insan dolandırıcılara para kaptırıyorsa bizi de kayınpeder dolandırdı diyor geçiyorum. Hayat güzel düşünmeyin mesafeli olun yeterİyi günler 28 yaşın bir bayanım eşim ise 26 yaşında. 6 aylık evliyim. Nişanlilik döneminde de çok sorun yaşadım ama evliyim hala bitmek bilmeyen sorunlar var. Eşimin annesi babası ayri babası hasta ve özel bir kurumda azleymer hastası orda yaşıyor. Annesi ikinci evliliğini yapmış. Ve bir ablası var ayrıca abla demeye bin şahit ister aramayan sormayan ne halde bilmeyen gaddar bir abla. Ve biz düğünü 20 bin TL ye yaptık eşimi sevdim ne altın ne yüzük hiç birşey istemedim kendisi açıktan lise okuyor durumu ailevi sorunları yüzünden hep çalışmak zorunda kalmış ve 5 kurusu yok babasının 8 bin TL vermesiyle düğün yaptık o çalıştığıyla ev tuttu Nisan işlerini halletti bende çalıştım ve ufak tefek herşeyi aldım 15 bin TL civarında da eşya aldık borçla beyaz Asya borcunu annem ödedi ve ilerde elinizi toplayınca verirsiniz dedi annem ayrıca evim için elinden geleni yaptı herşeyimi aldı hazırladı ve 10 yıldır biriktirdiği altınları satıp bana düğünde takmak için bilezik aldı tam 6 bin TL lik. Annem babam kardeşlerim paramın olmadığı yerde abim arkadaşlarım kiz tarafindan herkes düğünde üzerine düşeni yaptı. Hala da yapıyorlar eşim bir süre işsiz di iş bulamadı. Faturalara kiraya sıkıştık annem ödedi. Ve eşimin ailesi hiç bir şey yapmadı ne eşyada ne takıda ne başka birşey de annesi zaten eşi izin vermiyor eski eşinin köyünden düğüne gelen olur diye gelmedi sözde gelemedi ama düğünden sonra öğrendim ki kadının bir sürü bileziği varmış ve kardeşlerine vermiş ve ben delirdim elin günün içinde bir tane olsun oğlu için ayırmamis neyse dedim ablası düğüne gelmedi neymiş önceden davet etmemisiz haber vermemisiz 3 tane boyunca kızı var 10 saatlık yol bahaneyle gelmedi. Köyden 3-5 akrabası ne koyduysa kutuya o para 2 bin TL onuda ilk tasindigimizda kira aboneliklere verdık. Şimdi daha 1 aydır işte önceki 5 ayı hep biriken altınlarmiz ve paralarimizla geçirdik şimdi 1 aydır çalışıyor ablanı görmek istemiyorum anneni görmek istemiyorum dedikçe gülüyor ve bişey olmaz bişey olmaz diye
Espriye giriyor iyice bunaldım sevdiğim insan bunca olumsuzluğa rağmen ben onu hala seviyorken o beni zerrece düşünüp değer vermiyor bunu görebiliyorum. İyi günlerimizde oldu maddi açıdan sıkıntıdayiz onu anlıyorum ama hala beni o düğünde küçük düşüren ailesine karşı hala olumlu olması beni bitiriyor daha dün gibi aklımda koca düğünde bir ailesi yoktu ne ana ne baba ne kardeş yapayanlizdi o üzüldü ben daha çok üzüldüm ama herşeyi unuttu gelemeye kalksalar gelme demiyor. Ne kendimi gelin ne yeni evli gibi hissetmiyorum bütün ailesi beni bitirdi başta eşim bi sabır bi duam başka yapacak birşey yok öneri verenlerden Allah Razi olsun eşim hep böyle mi gidecek biter mi bu ?
Sanmıyorum çünkü geçmişe takılı biri değil yani sen bana bunu dedin şunu yaptın diyecek biri değil o konuda eminimNisanlilik sorunmus zaten o zaman evlenmeseydiniz bu kadar umarsiz olduklarini farkedince evlenmekten vazgecseydiniz. Adam yeni evli diye simdilik katlaniyor uzatirsaniz bikacak sizden. Ya da daha kotusu evliligin ilkzamanlarinda cikarttiginiz huzursuzlugu omur boyu unutmayacak ve 15 sene sonra bile sen bana boyle yapmistin diye kavga cikartacak
Eşimle gayet iyiyiz ama annesi ablası konusu cıkınca bisorunyasiySenin ailen senin mutluluğun için yapmışlar etmişler ne güzel ..
Eşın kopuk ve dağılmış aileden gelme ve zorluk cekmis ..
Yapamayacağı şeyleri mutlaka biliyordün evlendiysen kabul ettin anlamındadir bu.
Eşinin annesi ikinci evliliği sıkıntı cekmis olabilir keyfi yapmış olabilir evlat ayrımı yapmış olabilir .. ki kayinvalideler eskiden oğulcu suan kızci bile değil damat ci nedense. .inşallah bu ayrım işi gelecekte son bulur evlat evlattir cinsiyetine göre olurmu be durumu olur.
Her neyse konuya dönersek kizabilirsjn ofkelenebilirsin haklı ya da haksız. Ancak eşinin annesi düğüne dahi gelmemiş esin eminin çok uzulmüstür ona rağmen görüşmeyi kesmemis. Demekki affetmiş bu konuda oğlu affediyorsa senin konuyu unutman gerekir.
Seni zorlamiyor gidelim gelelim ara hizmet et Vs demiyor. Sana hakta veriyor ama aile bu kötü de olsa atsa atamaz satsa satamaz bulunduğu durum kötü.
Sen en iyisi bu durumu sürekli dillendirme eşinin üstüne gitme . Aranız iyimi gerisini boşver kapı dışında bırak tüm konuları.
Aslında onlar konu olmayınca daha iyiyiz ben onunSenin ailen senin mutluluğun için yapmışlar etmişler ne güzel ..
Eşın kopuk ve dağılmış aileden gelme ve zorluk cekmis ..
Yapamayacağı şeyleri mutlaka biliyordün evlendiysen kabul ettin anlamındadir bu.
Eşinin annesi ikinci evliliği sıkıntı cekmis olabilir keyfi yapmış olabilir evlat ayrımı yapmış olabilir .. ki kayinvalideler eskiden oğulcu suan kızci bile değil damat ci nedense. .inşallah bu ayrım işi gelecekte son bulur evlat evlattir cinsiyetine göre olurmu be durumu olur.
Her neyse konuya dönersek kizabilirsjn ofkelenebilirsin haklı ya da haksız. Ancak eşinin annesi düğüne dahi gelmemiş esin eminin çok uzulmüstür ona rağmen görüşmeyi kesmemis. Demekki affetmiş bu konuda oğlu affediyorsa senin konuyu unutman gerekir.
Seni zorlamiyor gidelim gelelim ara hizmet et Vs demiyor. Sana hakta veriyor ama aile bu kötü de olsa atsa atamaz satsa satamaz bulunduğu durum kötü.
Sen en iyisi bu durumu sürekli dillendirme eşinin üstüne gitme . Aranız iyimi gerisini boşver kapı dışında bırak tüm konuları.
Bilerek evlenmekten kastınız nedir ben eşimle daha önce konuştum ailen yanımda olan kimse ona karşı bende yanlarında olurum yanımda olmayanı bende istemem dedim ve oda baştan kabul etti aslında hala iyi niyetli tek derdi ilerde başına bişey gelirse üzülürüz diyor yoksa oda farkında ve sadece görevini yapmak istiyor bende rahatsız edilmemek istiyorum tek isteğim bu eşim istediği ile konuşsun ama beni rahatsız etmesinlerSen zaten en başta bu şekılde kabul etmişsin.Sonrada eşinin aılesını sılmesını beklıosun.Evlendıgınızdedegostermısler gercek yuzlerını.Sozde gayet kabul etmışsınız.Ayrıca eşin sana deger vermeseydı senı konuşturmazdı bıle.Vallaha canım sen bıle bıle evlenmısın.Ben esınızde bi sorun gormuorum
Çok haklısınız severek evlendim ama içim daralıyor ailemden ayrı çok zor oluyor alışmak lazım teşekkür ederim saolunSiz zaten olgun bırısınız.buraya bunu yazıyorsun kı yaptığım davranış dogru mu yanlış mı ..
Eşini hiç üzme canım..evıne gelırlerse de resmi ol..kendınden bırsey anlatma..
Evlılıgın ılk senesı cok zordu benım ıcın alısmak uzun surdu..
Sımdı nefes alışından ne demek istedıgını anlıyorum..
Sabret canım..eşin senin arkanda..ne yapsın aılesını mı sana kotulesın
Hayır ben eşim konuşmasın görüşmesin demiyorum o görüşsün ama beni karıştırmasın ben ablası ve annesiyle görüşmek istemiyorum . Ki 3 yıldır daha bir kere eşimi bile arayıp napiyosun nasılsın diyen insanlar değil evlilikten sonra biraz daha üste düşmeye başlandı bunda bişey aramak istemiyorum ama insanlık işte akla geliyorSizden ailesine karşı bi beklentisi yok anladığım kadarıyla. Ara konuş gelsinler kalsınlar ağırla demiyor. Ama siz ailesi düğüne gelmedi diye konuşmasın istiyorsunuz. Ama gelmeyen onun ailesi, sizlik bi durum yok yani. O öyle yada böyle bunu kabullenmiş aile bu bilezik için para için öyle bir anda silenecek bi şey değil. Size tavsiyem adamı darlayıp durmayın. Böyle oldugunu bilerek evlenmişsiz neticede. Bi yere kadar sabreder sonra patlar olan evliliğinize olur.