- 24 Kasım 2009
- 22.108
- 85.743
- Konu Sahibi gamze660gamze
Keske herşey hallolmadan evlilik için acele etmeseydiniz
Çok sıkıntı çekmişsiniz kimseden medet ummazdınız en azından
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eşim yanlız yaşıyordu ve uzattıkça onun hayatı zor olacaktı yemek içmek ev ihtiyacı derken daha çok zorlanmasn diye evliliği hemen istedik hayırlısı olsunKeske herşey hallolmadan evlilik için acele etmeseydiniz
Çok haklısınız işte sorun bu durduramiyorum kendimi sizler sakın kalabiliyormusunuz herhangi bi konuda ben istemediğim bir olay olunca ne sakın kalıyorum ne dilimi tutuyorum sonra sakın kalsaydım keşke oluyor ama tutamıyorum biraz bunu aşmam lazimya sizi seven kocanız ile mutlu mesut geçinmeye devam edeceksiniz, ya da 3 kişiler (evet annesi ve ablası 3 kişiler) için kavga edip, hakaret duyacaksınız, size duyulan sevgi ile saygıyı yok edip, evliliğinizi çekilmez hale getireceksiniz.
Unutmayın siz bu adamla evlendiniz, ailesiyle değil. Hem kimseden de bir şey beklemeyin, az beklenti çok mutluluk ve huzur. 6 ay olmuş, geçmiş geçmişte kalmalı,
Kesinlikle bunun farkındayım sakın ve sabırlı olmam gerekli bunu denemem lazım çok saolunYılan eğri büğrü gezer yine çıktığı deliği ararmis
Ailesi ne yapmış olursa olsun ileriki bir zamanda eşinizden onlar benm ailem yaptılar ya da yapmadılar onları atamam diyecek
O yüzden fazla sabrinizi böyle şeyler için tüketip yipratmayin
Yaptıkları hatayı ne kdr biliyor da olsa yine de onları savunucak
O yüzden annen şunu dedi ablan bunu dedi bunu yaptı muhabbetleri yerine oturup huzurunuza bakın eşinizin yanında olun
Vala öyle olsa da sevinmem bir kez geldi annesi ve biz o gün öğrendik aslında annesinin bir birikimi olduğun ve kardeşine verdiğini eşim annesine aferin dedi beni rezil etti o kadar düğünün içinde bir yanımda olan yoktu sende git kardeşlerine yardım et dedi ve daha da üstüne gitti ve ben susturdum yeter tartışma diye. Rahatlamam ama huzur istiyorum beni rahat biraksinlarrr..Eşin gidip annesini ve ablasını şöyle evire çevire bi dövse rahatlayacak gibisin. Gelen giden yok ,gelsin diyen yok,napsın hergün arayıp küfür mü etsin. Sen de açma artık şu konuları önüne bak.
Farkındaysanız benim sorunum maddi destek değil hiç bir şey yapandan hala benden bişey uymaları ben zaten maddi açıdan fayda görmedim istemedim de öyle koluna bilezik takip gezecek insan da değilim ki sorunum hiç bir şekilde beni gelin yerine görmeyip gelin olduğumu hissetirmeyip bir anda benden beklentileri bana yapmadılar ve uzak kalsınlar derdim bu zaten herkes kendi hayatında ve benim hayatıma karışıp mutluluğuma engel olmaları sorun benim icinAilelere güvenerek mi evleniyorsunuz ben anlamıyorum. Biri destek olduysa Allah razı olsun. Destek olmadıysa köstekte olmasın herkes yoluna baksın. Zaten bence düğün başlıbaşına saçmalık bir de takı takmak falan O takılar düğün borcunu kapatmıyor illa borca girilmek isteniyorsa onun yerine kredi cekip daha faydalı şeylere harcanabilir. Size hicbir zararı olmayan insanlar sırf maddi destekte bulunmadı diye alınganlık etmenize gerek yok.
Eşim 15 sene sonra sini bırakın bir sene sonra bile şunu yaptın demez çünkü o tarz şeyleri genelde ben yapıyorum tabi şuana kadar ondan bunu görmediğim için görmeyeceğim de demiyorum inşallah olmaz diyelim. Ayrıca ben öyle herkesle hemen samimiyet kurup a canım cicim diyecek biri de deilim eşimle evliliğe karar verdiğimizde her şeyi biliyordu benim ailesine karşı aynı ev yada fazla samimiyet kurmayacagima ve obarla vakit geçirmem dedim oda kabul etti ki zaten onlar kendi hayatında merak etme arama sormazlar dedi bende ona güvendimNisanlilik sorunmus zaten o zaman evlenmeseydiniz bu kadar umarsiz olduklarini farkedince evlenmekten vazgecseydiniz. Adam yeni evli diye simdilik katlaniyor uzatirsaniz bikacak sizden. Ya da daha kotusu evliligin ilkzamanlarinda cikarttiginiz huzursuzlugu omur boyu unutmayacak ve 15 sene sonra bile sen bana boyle yapmistin diye kavga cikartacak
Çok haklısınız ben çok takıntılı bir insan oldum sıkıntım bu evdeyim devamlı dışarı çıkmıyorum daha çok evde vakit geçiriyorum ve butün gün evde doluyor doluyor patlıyorumAilesi ile arasındaki ilişkiye karışma. Sende ailen le arandaki ilişkiye karistirma. Sen onun ailesi ile arasındaki herşeye karisamazsin hakkin yok. Düğün e gelmediyse gelmedi seni alakadar etmiyor. Esin icin niye üzülüyor sun ki ? Yönetme Yönlendirme bırak ne hali varsa görsün evine geldiklerinde Allah misafiri sır diye gör . Kendisi dert etmiyor uzulmuyorsa sen ne için huzursuz oluyorsun?
Nasıl hayatınıza karışıyorlar ?Farkındaysanız benim sorunum maddi destek değil hiç bir şey yapandan hala benden bişey uymaları ben zaten maddi açıdan fayda görmedim istemedim de öyle koluna bilezik takip gezecek insan da değilim ki sorunum hiç bir şekilde beni gelin yerine görmeyip gelin olduğumu hissetirmeyip bir anda benden beklentileri bana yapmadılar ve uzak kalsınlar derdim bu zaten herkes kendi hayatında ve benim hayatıma karışıp mutluluğuma engel olmaları sorun benim icin
Hemen sosyallese bilecegin alan oluştur kendine.Çok haklısınız ben çok takıntılı bir insan oldum sıkıntım bu evdeyim devamlı dışarı çıkmıyorum daha çok evde vakit geçiriyorum ve butün gün evde doluyor doluyor patlıyorum
Eminim öyledir zaten çevremde arkadaşlarım da anlatıyor bir çoğu. Sağlık huzur diliyorum her genç her yuvasını ayakta tutmak isteyen için ne diyeyimBu yasadiklarinizi sadece siz yasamiyorsunuz. Sorsaniz her 10 kadindan en az 6 si yasiyordur. Siz bastan sona haklisiniz ona diyecek sozum yok ama sizin soyledikleriniz bir sure sonra esinize dırdır gelmeye baslar ve sizin her dediginizi yanlis anlayip karsi tarafi savunur. Bu durumu sadece siz yasamiyorsunuz emin olun. Su forumda bile evli kadinlarin yarısından fazlasi ayni durumu yasamistir. Dirdir yerine esinizin bunu gormesini saglayin. Iyi kalpli siz olun. Kotu olan onlar olsun. Zaten su yazdiklarinizla oyle de bunu esinizde gorsun.
En iyisinin ben bilmem diyip işin içinden çıkmak diyorsunuz çok haklısınız kendimi tutmaya calismaliyimSen sonuna kadar kendince haklısın ancak eşinin de kendi ailesi sonuçta. Sana hak vermese seni hiç konuşturmazdı , gülüp geçerek kendince konuyu senin için yumuşatmaya çalışıyor. Yeni evlisiniz, en güzel zamanlarını sizin için zerre çaba göstermemiş insanlar için üzülerek ve eşinle tartışarak geçirme . Evet sessiz kalmak belki çok zor ama eşinle iyi bir evliliğin olsun istiyorsan her düşünceni olduğu gibi eşine söyleme. Seni zorla görüş ailemle diye zorlamıyor, kendisi de ailesinin ne olduklarının farkında. Eğer sessiz kalırsan eşin ailesiyle normal bir iletişimde kalır ve belki de kendisi zaten ailesine kırgın olduğu için mesafeli davranır onlara karşı. Ama sen sürekli bu konuları ısıtıp ısıtıp adamın önüne koyup onunla tartışıp onu zorlarsan eşin içgüdüsel olarak ailesini savunmaya kalkıp ailesine olan kendi kırgınlığını unutup seninle uğraşır. Bunlara hiç gerek yok o yüzden. Bu konuyu açma ve gelmeye kalkarlarsa ya mesafeli ol yada eşine sen görüş beni zorlama de. Onlar gidene kadar arkadaşımla görüşeyim yada aileme ziyarete gideyim onlar gidince gelirim de. Bunu bile güzel anlayışlı bir şekilde konuşarak söylersin eşine. İnan kimse için değmiyor eşinle kötü olmaya. Sana ne kadar değer verdilerse sende ona göre davranırsın olur biter, evliliğini onlar yüzünden yıpratma derim. Biraz kendi frenleyip sakin kalmaya çalış.