- 29 Mart 2011
- 8.135
- 2.082
- 173
- Konu Sahibi minikgelin
-
tatlım ben bu kocanın diper bayanlara olan samimiyetinden hiç hoşlanmadım, sanki seni kıskandırmak için yapıyor gibi. sen güzel ve dört dörtlüksün, eşinin çok da yakışıklı olmadığını da söylemişsin. bence ezikliğini çıkarıyor. senin bir kusurun olmadığı için eziliyor beyfendi, erkeklik mi taslıyor nedir.
aynen öle cnmm.. yani aklıma geldikce anlatsam bu neki dersiniz..
ha bikere kavga ettik ama ben sinir kırızıne girmek üzereyim sinirle gittim üzerimi giydim montumu cantamı aldım akşam 9 evden çıktım.. bide bizim ev ıssız biyerde merkezde oturmuyorz.. dedim arkamdan gelir.. yoksa korkarım yani o saatte bizim evin orda bi adam göremessiniz.. neyse indim apartmandan biraz uzaklaştım ne gelen var ne giden.. neyse evin etrafında tur attım tam 1 saat saat 10 oldu adam gelmeyi bırak aramadı bile neredesin diye. ee o saatte nereye gitcem eşek gibi döndüm eve... ki ne göreyim eşim çayını yapmmış almışş çerezini bi yandan yiyor bi yandan da maç izliyor okdr rahat... sormadı bile nereye gittin..
merhaba cnm bnmm... ben eşimden vıcık vıcık sürekli dibimden ayrılmayan bi şekilde sevgi istemiyorumki.. dışarıda herhangi bi ortamda yolda bile elele tuutşup yürümüyoruz.. ben arkdasından koştura koştura gidiyorum elini tutmasam aklına bile gelmez..doguda yaşıyoruz ama ailesi görmüş geçirmiiş insanlar.. hala kaynanam ve kayınpederim birbirlerine cnm hayatım diye seslenirler.. 70 e merdiven dayamış insanlar bunlar..haftada 1-2 gün kahveye gitse neden yetmez anlamıyorum hergün gdiyor.. evde mal gibi oturuyroummm.. gelip yemek yiyip gidiyor.. iki gündür evi toplamadım bile inanın heryer havaya kalmış durumda ev çöplük giib olmuşş.. dayanamadım bugun topladım heryerii.. eşimse benim kıyafetlerimi yere atıp üzerinden geçiyor.. zoruma gidiyor.. sadece biraz incelik kibarlık saygı duyulmasını istiyorumm.. kaç kez beni ulu orta yerde rezil etmiştir kendince şaka yapıyor o sıra falan yüz kez bozuldugumu söylememem ragamen yapıyor..
bugunnnn kahvaltımı yapcaktım eşimde kalkınca kendisi yapsın dedim.. ama yine dayanamadım seslendim kahvaltı hazır geliyosan gel diye.. neyse geldi bi kelime bile konuşmadı.. direksiyon sınavına girdim.. sınavın nsl diye sorar demi insan.. onu bile sormadı.. o lokmalar bogazımda düğümlendi resmen.. sonra arkadaşlarını aradı neredesiniz dedi ve gitit yanına.. akşam yemegede gelmedii. umrunda bile deilim... kaç kez derdimi anlattım anlamıyor anlamıyor.. hatta diyorum ya mektup yazdım belkii okuyunca daha aklında kalır diye yine işe yaramadı.. ben neyapayımm... umursamıyorum diyorum amaaa kendimi kötü hisediyorum.... kulandıgı bardagı tezgahın üstüne koymaktan bile aciz.. sigara içer benim sigara kokusundan midem bulanır.. özelikle küskenn camı açıp havalandırmaz.. ee zaten küsüz ve ben iyicene kendimi kulanılmış hisediyorum.. bana deger vermiyor seviyorsaaaa böle sevmesin istemem.. ben dayanamıyorummm bi anda patlıycam ama nsl olcaka bilmiyorum..
onca yaptıgından sonra bugun kahvaltı hazırlayıp çağırmama ragmen bir kelime etmedi..direksiyon sınavını çok önemsedigimi biiliyor.. benle gelmedgi gibi sınav nsl geçti bile demedi ya.. allah onu bildigi giib yapsın benide.. eger zerre hatam varsaa allahımdan bulayımm.. okdr rhat söylüyorum bunu...
cnm onca sayfayı okurken sana işkence ettim sannırım:)canım öncelikle Allah yardımcın olsun tam 32 sayfa yazıyı başından kalkmadan okudum ve her sayfasında hayretlere düştüm...
tatlım bu ne yaaa bu adam seni resmen evlenilecek kız olarak görmüş sevgiliyken de azıcık gözünü bağlayacak kadar ilgi göstermiş ve aşkın gözü kör dediklerini de sen yaşamışsın...
yani 1 saat mesafede senede 2-3 kere geliyormuş bu adam ve sen şikayetçi değilmişsin
ben ankarada yaşıyorum ve bi yerden bi yere gitmek 1 saat yani şehirlerin ayrı olması bu kadar seyrek gelmesine bahane değil sanırım..
canım yaa Allah yardımcın olsun inan ki sana çok üzüldüm...
ve 1 sene daha şans verebilirim demişsin...
tatlım 10 ayda bu adam sana krizler geçirtmiş resmen 1 yıl daha yanında kalsan neler yaşıyacaksın..
boşanmak çok zor birşey
hele ki bizim ülkemizde olmaması gereken bir şey gibi ama
Rabbimin helal kıldıkları arasında en sevmediği şey boşanmaktır.
yani boşanmayı Rabbim bile helal kılmıştır
ki kadınlar erkeklerine emanettir.
kadın eşinin misafirlerine arkadaşlarına falan hizmetçilik etmek zorunda değildir sadece eşinin hoş tutmalıdır gönlünü...
sen daha hayatın başındasın
yazık değil mi sana güzelliğine yaaa
ben de evleneceğim ve daha 1 çorbayı nasıl pişirsem diye düşünürken sen yemek temizlik ütü hepsini halletmiş eşine de vakit ayırıyorsun valla maşallah...
arasa bulamaz milet böylesini bulan da kıymet bilmiyor demek ki..
valla cnmmm işim olmadıgından şuanda paramda yok.. kendimi düşünmem için maddi özgürlügümün olması şart.. param olsaaa eve girmem inanın.. diyorum ya ben bekarken babamdan haçlık isteyemesdim çekindigimden babam çalışma masamın üzerine bırakırdı.. eşimde bunu biliyorr.. ona ragmen umrunda deil evdesin paraya ne gerek.. çarşıya çıkcam dolaşacam diyincede.. dolaşmak bedava paraya ne gerek diyor..Aklıma geldi birgün annemin bir yeri ağrıyor ilaç alması gerek akşamdı eczaneler kapalı, nöbetçi eczaneyi öğrendik başka bir mahalledeydi babam dışarı çıktı sanıyoruz ki eczaneye gitti ilaç alcak. 3-4 saat geçti geldi, nerde ilaç dedik ne ilacı dedi sen ilaç almaya gitmedin mi annem hasta ya dedik yoo eczane uzak gitmedim dedi nerdeydin o zaman gitmediysen dedik arkadaşlarla bir yerde oturduk dedi. O zaman babamın ne kadar bencil olduğunu farkettim. Uzak ta olsa gidip alması yarım saat en fazla bir saat sürerdi ama gitmemiş bir de o kadar normal görüyor ki umrunda değil.
Demek ki bu hayatta fazla fedakar olmak iyi birşey değil, önce kendini düşüneceksin.
erkek tarafında ilişkiyi yürütmek için istek yoksa yapılacak en doğru şey onu kendi haline bırakmaktır, belki bu dönüp gelmesini sağlayabilir....
öte yandan sizin ilişkiniz zehirli bir hal almış, tükenmeye başlamış maalesef. Konuşuyorum olmuyor diyorsunuz, eğer suçlamadan onun gözleriyle de görüp buna göre derdinizi anlatıyor ve hala etki etmiyorsa yapılacak en doğru şey önce kendi haline bırakmak sonra da ilişkiyi devam ettirme konusunda tekrar düşünmek...
cnm onca sayfayı okurken sana işkence ettim sannırım:)
sevgiliyken ben eşimin yanına senede 2-3 kez anca gidebiliyodum onda bile arkadaşlarını çagııryordu yanımıza.. ama eşim ayda 2 kez gelirdiii yanıma..sürekli telde muahbeet ederdik zaten msj da atardı.. inanırmısınız.. msjlaşmaktan parmaklarıma agrı girerdi.. evlendikten sonra 1 tane bile msj atmadı.. ben arada şebeklik olsun diye o içerdeyken ben diger odadan msj atardım.. param olsa inanın neler neler alırdım eşime..
valla cnm konuşsammı diyorumm.. ama ne konuşcagımıda artık bilmiyorumm.. annemlere gitcemmm 1 hafta sonra kalcam 4-5 gün belki özler.. ama sagolsun arkadaşlaır ve kahvesi varken arıycagını düşünmüyorum..şimdi eşim geldii kapıyı açtım içeri girdi direk üzerini bile deiştirmeden tv yi açtı maç kanalını oturdu izliyor bogaısm var öle böle deil.. bi insan boşuna katil olmuyor anlıyorum yani..
aynen öle cnmm.. yani aklıma geldikce anlatsam bu neki dersiniz..
ha bikere kavga ettik ama ben sinir kırızıne girmek üzereyim sinirle gittim üzerimi giydim montumu cantamı aldım akşam 9 evden çıktım.. bide bizim ev ıssız biyerde merkezde oturmuyorz.. dedim arkamdan gelir.. yoksa korkarım yani o saatte bizim evin orda bi adam göremessiniz.. neyse indim apartmandan biraz uzaklaştım ne gelen var ne giden.. neyse evin etrafında tur attım tam 1 saat saat 10 oldu adam gelmeyi bırak aramadı bile neredesin diye. ee o saatte nereye gitcem eşek gibi döndüm eve... ki ne göreyim eşim çayını yapmmış almışş çerezini bi yandan yiyor bi yandan da maç izliyor okdr rahat... sormadı bile nereye gittin..
ouff :/ bu tür kötü giden evlilikleri okuyunca içim çok kötü oluyo. erkek arkadaşımla ciddi düşünüyoruz daha şimdiden oda arkadaşlarıyla zaman geçirmeyi çok seviyo bide araba aldı bir sürü masraf yapıyorum diyo hala arabasının ne bilmem ne parçalarını değiştirmekle uğraşıyogün geçtikçe bana olan ilgiside düşüyo gibi bi şekilde alttan alıp hiiseettirmemeye çalışıyorum. daha bi kaç ay önce 1 sene sonra evlenmeyi düşünen adam(!) kredi çekip araba aldıktan sonra 3 sene sonraya attı evlensem bile mutlu olabilir miyim bilmiyorum
ya böyleyken bin laf yiyorum cazgır olsam neyapar bilmem:) belki cidden işe yarar.. ama ilk başlarda kavga ederken çok söylenirdim.. teli çalardı akşam yine hangi arkadaşın arıyor yine bizmei geliyorlar.. yine kahveyemi gitcen derdim. daha telini açıp konuşmadan.. eger o halime cazgır diyorsan ki bennn anca okdr cazgır olurumm.. işe yaramadı malesef.. ilk aylarda evliligimizin arkadaşlaı sürekli bize gelirdiii zamanlı zamasız saatlerde ben uzanmış tv izlerdim pijamalarımı giyip saat 10 da ararlardı kapıyı açın biz geldik diye... e eee kapıya kdr gelmiş nsl içeri almıycan alma desemde eşim alırdı zaten.. ben kkoştur koştur üstümü deiştirirdim suratım yarı asık muhabbet ederdim.. bana sen arkadaşlarıma nsl davranıyorsun böyle yapamassıın diye azarladı.. kaç kez sordum arkadaşlarınmı benmi diye.. hanii sırf eşinin hoşuna gitsin diye insan öyle olmasada tabiki sensin hayatım der demii ama yok öle bşy.. direk arkadaşlaırmın yeri ayrı sen ayrı... onları ayıramam der.. çok zoruma giderdii.. bana dyoki 15 senelik arkadaşlarım dostum kardeşim .. adam kendi kardeşlerinden çok arkadaşlarına tapıyor... ben ömrümde böle arkadaş canlısı nı görmedim kızlar.. arkadaşının eşine haçlık veren bir eşim.. artık düşünün.. arkadaşımın eşi şehir dılına gidince bana şu markannın çantasını al der gider alır.. ben isterim param yoktu fırsatım yoktu alamadım der.. para vereyim git al der yarım agız... yani 10 ayın içinden anlatsam herşeyii inanın 100 sayfa yazsam az olur..
Aklıma geldi birgün annemin bir yeri ağrıyor ilaç alması gerek akşamdı eczaneler kapalı, nöbetçi eczaneyi öğrendik başka bir mahalledeydi babam dışarı çıktı sanıyoruz ki eczaneye gitti ilaç alcak. 3-4 saat geçti geldi, nerde ilaç dedik ne ilacı dedi sen ilaç almaya gitmedin mi annem hasta ya dedik yoo eczane uzak gitmedim dedi nerdeydin o zaman gitmediysen dedik arkadaşlarla bir yerde oturduk dedi. O zaman babamın ne kadar bencil olduğunu farkettim. Uzak ta olsa gidip alması yarım saat en fazla bir saat sürerdi ama gitmemiş bir de o kadar normal görüyor ki umrunda değil.
Demek ki bu hayatta fazla fedakar olmak iyi birşey değil, önce kendini düşüneceksin.
cnm bu hafta annemler gelcekk.. önce annem gelcek hafta sonuda babam.. annem gelince eşim kahveye gidermi hiç bilmiyorum sanıırm gitmez.. ama eger giderse anneme tek tek anlatcam yaptıklaırnı... babam zaten çok rahatsız... hafızası arada gidip geliyor agır bi amlyt geçirdi ona hiç bşy anlatamam malesef..babam ne benim nede kardeşlerimin evlenmesi taraftarı deildi.. hepimizi okuttu işlere girin kendi ayagınız üstünde durun evlenenin başı gögemi erdi derdi.. tabi sevince insannn dinlemiyor bşyi.. babam baya olumsuz baktı... eşimi ve ailesini araştırdıı hekrs çok iyi diyince içi biraz rhatladı tabi bende istiyodumm öle olunca izin verdii evlenmemize.. eşimin böle oldugunu ögrense yemin ederim katil bile olabilir.. zaten hastalıktan sonra hemn aşırı sinirli oldu hemnde hafıza kaybı oluyor..canım benim sen ne işkencesi yapacaksın ama tatlımm bence bu konuyu annenlerle bir konuş istersen babana söylemeden bi annenle konuşun olmadı ayrılırsınız yazık günah değil mi sana yaaa...
anneler bu konuda yardımcı olurlar..
yarın birgün dayanamadığında boşandığında annenler neden daha önce yapmadın bunu kızım deseler
sen de hasta olup üzülmeyin diye desen annene kızarlar sana saçmalama sen eziyet çekince bizim hastalıklarımız şifa mı bulacaktı diye
yani benim annemler böyle der şahsen...
bir de bişi sorcam siz evlenmeden önce hiç araştırmadınız mı bu çocuğu kimmiş neymiş neler yaparmış diye
gerçi sen ben biliyordum söz verdi gitmicem dedi diyosun ama ailen bilse bence durum daha farklı olur
babanın falan siz evlenmeden tepkisi nasıldı eşine
cnm benim senin yazdıgın gibi söylemeye kalksam okdr konuşturmaski.. saçmalıhyorsun ortada sorun yokk kendi kendine uyduruyorsun demeye başlar.. ona göre akşam 11 de eve gelince daha ne istiyorsun eve geliyorum ya der.. genelde evde yemek yer ama kahveye yemekten sonra gider.. inanın yalnız olsam yemek yapmam kendime aramam öle.. şuanda karşı koltukta maç izliyor uzanmışş arada şarkı falan söylüyor kendi kendine.. kalbim sıkışıyor isnirden inanın şimdi ben bu adama ne desem umursamıycakki inanın konuşmak içimden gelmior.. ama ben hangi bir böle kendimi yiycemkii.. konuşmassam işine gelioo..kardeş,
karşınıza alın ve şunları söyleyin;
''seninle huzurlu bir evlilik yapmak için evlendim. Bunun için gayret göstermeye çalışıyorum, belki herşey dört dörtlük olmuyor senin de rahatsız olduğun şeyler oluyor ama aynı şekilde benim de bazı sıkıntılarım var. Ben Allah rızası için bu evliliği devam ettirmek istiyorum. Çünkü sana güveniyorum ve seviyorum bu yüzden çaba göstermeye de devam etmek istiyorum.
Benim açımdan senin arkadaşlarınla beraber olman sorun değil, sen mutlu olduğunda ben de olurum fakat ayırdığın zaman beni bazen üzüyor. istiyorum ki daha fazla beraber olalım. eğer benimle ilgili bir sorun varsa bunu söylersen ben de buna göre değiştirmeye ve iyi hale getirmeye çalışırım. Mesela ne düşünüyorsun, neler yapabiliriz?...'' gibi şeyler söyleyerek onu suçlamadan ve tehdit etmeden konuşturmaya çalışın.
Ha direk ilişki konusundan konuyu açmak erkekleri ürkütür bu yüzsen önce ortamı yumuşatmaya çalışın, yani onu sevdiğinizi değer verdiğnizi yanında olduğunuzu sözle ve davranışla belli edin. Eğer tavırlarınız aksini söylerse o da bunu hisseder. Bu yüzden yargılamaya çalışmadan anlamaya çalışın. Neden böyle kapandığını ve uzaklaştığını anlamaya çalışın.
Evet, siz burda mağdur bir durumdasınız buna katılıyorum ama bu sorunu çözmeye yetmiyor ki. Ayrıca Kimin haklı kimin haksız olduğunun bence zerre kadar önemi yok. Önemli olan sorunu çözmek, buna odaklanın. Suçlamadan, eleştirmeden, tehdit etmeden ve savunmaya geçirmeden iletişim kurmaya çalışın.
Ve erkekler bu ilişki konularındaki konuşmalarına ilgilerini çabuk kaybederler o yüzden az ve öz net bir dille anlatıp konuyu fazla dallandırmayın ve kesinlikle geçmişteki konuları açmayın. Sadece şu ana ve bu andaki sorununuza odaklanın. mesela arkadaşları ile fazla zaman geçirmesi...bunu konuşun, çözmeye çalışın ve sonra diğer konuları konuşun (başka zaman yani)
ek olaraka sadece karşı tarafı değiştirmeye çalışmak daha önce dediğim gibi boş bir çabadır, önce siz ilişkiye olan bakışınızı ve tutumunuzu değiştirin, erkek tarafı da ancak buna göre siz gerçekten değişirseniz değişir...
minikgelin bikaç mesajda uzunca fikrimi belirttim hiçbirine cevap vermedin belki fikirler hoşuna gitmedi ama olsun ben yazmadan duramıyorum
şu yukarıda yazdığının üzerine denecek hiçbişey yok bir adam eşi tartışma sonrası dışarı çıkıyor ıssız bi yerde başına ne geleceği bilinmez Allah korusun herşey olabilir arkasından gelmeyi bırak kapıdan çıkmasına izin vermemeli eş çünkü bu kadar gamsız umursamaz olur mu ya
çok üzülüyorum destek verek istiyorum ama olumlu hiçbişey yok ki
bide diyosun ki anlatsam daha neler neler var
eşinin düzelmesini kesinlikle bekleme düzelmez ya hayatın böyle gider ya da ayrılır bambaşka yol çizersin kendine :2:
aynı buna benzer birşey yaşıyorum şok oldum okurken canım yaa..benimkiyle ciddi düşünüoruz biz de.. ama benimkide kredi çekip kendine tekne aldı.. 3 sene kredi ödeyeceği için 3 sene boyunca bizim evlilik olayları da yattı aynı şekilde ilgisi de azaldı günden güne,, arkadaşlarına çok düşkündü ama şu ara biraz kendini çekti onlarda. varsa yoksa teknesi, borçları, hep kendini düşünüyor, beni düşünen yok.. bu kızın canı mı sıkkın derdi mi var diyen yok.. Allah sabır versin bize de :/:/
ağzım açık kaldı yine.. bu nasıl bir vicdan.. yazık ya.. inan aLLAH her göz yaşı damlanı görüyor.. yakın zamanda sen de mutlu olucaksın.. ama önce kararlı ol,, kendini ezdirme yeter..
pes doğrusu.. inanın bunları okudukça insan evlilikten korkuyor.. çok düşünülmesi gereken bir şey evlilik bence.. bir ömrü heba etme ihtimali var.. Allah hepimizi vicdansız eşlerden korusun..
Bu arada minikgelin, senin yaptığın çok güzel birşey aslına bakarsan.. Allah eşine hizmet eden kadına da erkeğe de merhamet eder.. onun en sevdiği kullarındandır. sen eşine gönülden hizmet etmişsin hep.. o ise sana hizmet etmek yerine eziyet ediyor.. Allah sana merhamet edicek inanıyorum.. Bunların karşılığını bir gün alıcaksın. yeter ki sen inancını kaybetme.. ve güçlü ol şu anki kararlılığını hiç bozma.. yaşama sevincini tekrar kazanmaya çalış..
sonuç ne hala konuşmuyor musunuz?
cnm benim başım yanmaya yandı sen dikat et.. ben evlenecek olan herkesi uyarır oldum artık.. gerçekten evlilik birbirni aşırı seviyorlarsa olmalı. yoksaa gerek yokk.. keşke ben eşimle eblenmeseydim sevgili takılsaydık ayda bi kaç kez görüşüyorduk bana yetiyordu.. gittigi yere kdr gitseydii..
evt cnm konuşmuyoruz eşimin konuşma niyetide yok zaten.. şimdi karşımda maç izliyor meyve getirdi kedine yiyor.. öle bende pc başında sabah bıraktıgı yerde oturyorum hala..
evt cnm konuşmuyoruz eşimin konuşma niyetide yok zaten.. şimdi karşımda maç izliyor meyve getirdi kedine yiyor.. öle bende pc başında sabah bıraktıgı yerde oturyorum hala..
aman cnm aman.. ben evlilik düşünen biiri deilken bile böle oldu.. amann dışardan görsen mutlu çift sanarsın bizi ama içimize girmen lasım..inan ki çok korktum ben evlilkten.. önceleri meraklıydım evleneyim, yuvam olsun, kendi düzenim olsun diye.. ama çok düşünmek gerekiyormuş cidden.. eğer huzuru olmicaksa yuvamın ne yapayım ben öyle evliliği.. annemin babamın biricik kızı olarak evde kalmaya razıyım..
peki gezmene, çalışmana, bilgisayarına laf söyler mi? kıskançlık gibi huyları var mı? mesela o kadar zaman bilgisayrdasın, hiç demiyor mu bu ne bilgisayarı filan diye,, yoksa onu da mı umursamıyor?
sen de konuşma o nasıl umursamıyorsa sen de umursama.. zaten annenler geliyormuş onlar gelince sen avantajlı olacaksın bu sefer o zor durumda kalacak....
bıugun sınavdan sonra kahvaltı hazırladım yalnız yiycektim yine içim elvermedi seslendim eşime kahvaltı hazır diye.. belki sınavımın nsl geçtigini sorar sonrada konuşuruz dedim ama sormadı yedi gitti kahveye.. yine öncelikle adımı ben attım ama sallamadıı.. şuanda benimde konuşasım yok.. bakalım nezamna konuşcak.. ama niyeti yok gibii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?