Umudunu kırmak istemem ama eşini değiştirmen çok ama çok zor. Nerden mi biliyorum kendi babamdan. Hayatı boyunca kahveye gitmiş, gitmese arkadaşları ile takılan, evde sıkılan biriydi. Şu anda 55 yaşında birkaç aydır bıraktı gitmiyor ama evde çok oturamaz. Bunun nedeni annem değil, dırdırcı bir kadın olsa, mutsuz etse neyse. Annem de babamın bütün işini yapar, yemeğini önüne getirir, çoraplarını bile giydirir, güzeldir de ama ilk yıllarda bile öyleymiş babam. Evde gencecik karın varken ne işin var kahvede anlamıyorum. Hizmetçilik yaptırmak için mi evlendin sanki. Ama babam Allah var haftada 2-3 gün bizi dışarı çıkartırdı, gezdirirdi, parka ya da çay bahçesi tarzı yerlere götürürdü. Evde çok oturamaz nedense, evdeyse de tvde haber izler, çay içer, uyur yani ailemle oturayım konuşayım demez. Ailem gelsin bir diyorsun benim babam misafir geldiği zaman çağırır zor getirirdik, bazen gelmezdi, bağımlılık sanırım bu. Allah kolaylık versin.
Yapabileceğin şey çok az, öncelikle herşeyini dört dörtlük yapma, sen de arkadaş çevresi edin onlarla görüş, sesini çıkarma bir süre kendinle ilgilen, ne bileyim alışveriş yap, tek başına dışarı çık hava al. Belki sen kendinle ilgilenirsen, onu ilgisiz bırakırsan, yeni çevre edinirsen noluyoruz der. Bunun dışında söylenirsen, kavga edersen o haklı çıkar evde huzur yok dışarı çıkıyorum der, bunu bahane eder.
Bence bir süre ailenin yanına git değişiklik olur. Bir de çok fazla ilgileniyorsun sanki eşinle, onun özlemesine fırsat vermiyorsun, biraz konuşma durgun dur senin mutsuz olduğunu anlasın.