• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin dünya umrunda değil ve son derece artık sogumaya basladim ?

Yeni annesiniz yorgunsunuz sinirleriniz bozuk eşinizi boşverin şimdi. Önceliğiniz bebeğinizin beslenmesi. Aileniz sizin evde kalacaksa sadece ev temizliği ve yemekle ilgilensin. Siz odaya kapanın bebeğinizi emzirin sadece. Aileniz kalmaya devam etsin çünkü belli ki ihtiyacınız var yorgunsunuz bir de insan eşi işteyken iki laf edecek birine ihtiyaç duyuyor. Sakin olun lütfen. Güzel beslenin anneniz size sağlıklı yiyecekler pişirsin. Omega 3 takviyesi ve multivitamin kullanın. Bu dönemde sinirler vitamin eksikliğinden de bozuluyor. Bebeğiniz az büyüsün şöyle 2 aylık falan olsun eşinizin icabına bakarsınız. O da alışacaktır yeni düzene.
Eşin icabına bakmak ben bunu tuttum💕👌

Esimin ne bebegi ne de ben umrunda degil ise gider gelir para kazanır hastalanır bakarm para su bu herseyini ben alıp evi ben ceviriyordum zaten bebegimiz olunca anladm gercekten dunya umrunda degil 25 gunluk bebegim var esimi seviyorum onlara bisey olucak diye cok korkuyorum dun bebegim 2 den 6 ya kadar uyumadı uyutamadm dayısı geldi kucagna alıp uyuttu oda hemen uyudu bende hic o kadar agladı susturamdm diye 6 dan 10 a kadar emzirmedim uyutmadan once kac defa emzirdim kustu kustu kustu diye bebegimin kan sekeri dusmus 10 gbi uyandramadm cok zorlandm uyandrcm diye bi sekilde uyandi emzrdm annem sabaha kadar her yarm saat 1 saatte 1 emzrmis galiba iyi su an ben uyuya kalmisim lanet olsun bir kere insan oglunu gelir merak eder ya cok kalbim kirilio baba olunca degisir dedim ama yok.
Baba olunca değişir mi dediniz, demek hep böyleydi ve siz de onu baba yaptınız. Bile bile lades, insanlar asla değişmezler.

Öncelikle lütfen lütfen 20 günlük bebeği 4 saat aç bırakmayın. İstedikçe emzirin, hatta bir süre uyuyorsa bile uyandırıp emzirmeniz gerek ama kaç aya kadar böyleydi unuttum. İnternette çocuk doktoru videoları var yenidoğan beslenmesi diye, bi bakın.

Eşinize sorumluluk verin. Siz söylemeden ne yapacağını bilemiyor erkekler başta. Örneğin her beslemeden sonra gaz çıkarmak onun görevi olsun. Altını alırken yardım alın. Birlikte yıkayın. Bana da yardım için annem gelmişti ama biz eşimle şöyle yapıyorduk gece bebek uyanınca eşim ve benim sorumluluğumdaydı. Ama benim eşimin babalık izni uzundu, sizinki sabah işe gidiyorsa bu durum pek uymaz size.

Annenizin evindeyseniz eşiniz rahat edemiyordur. Bebekle de ilgilenmiyordur. Kendi evinize gidin.
Ben doğum yaptığımda 7.gün herkes gitmişti. 7 günlükten itibaren ben baktım bebeğime. Ki kolik bebekti.

annem sabaha kadar her yarm saat 1 saatte 1 emzrmis galiba iyi su an ben uyuya kalmisim
Anneniz bebeği sizin memenize dayadı, emzirdi, siz de felçli Ali Rıza Bey gibi yattınız mı öyle? Nasıl uyanmadınız yahu ne garip. 🫠

Ayrıca lanet olsun diyeceğinize kendi evinize dönmeyi deneseniz mesela?

Lütfen bebeğinizi en geç 2 saatte bir emzirin. Çok küçük beslenmeye ihtiyacı var. Bebek bakımı hakkında Instagram YouTube kitaplar bilgi edinin mutlaka. Eğer aynı tavrı evde de sürdürecekseniz yanınızda biri kalsın zaten. Lohusa depresyonu geçiriyor olabilirsiniz. Kendinizi kötü hissedşyorsanız psikolojik destek alın. Ve evinize dönmezseniz bebekli düzene hiçbir zaman adapte olamazsınız. Bebeğin bakımı içinde önce kendinize güvenin. eşiniz siz ve bebeğiniz yalnız kalın böyle bi düzende adam baba olduğunu kavramakta zorlanır. Bebeğimin bakımıyla hep ben ilgilendim ama ilk 2 ay gık dese top patlasa uyanmaysn adam benden önce uyandı. Hiç değilse beni uyandırdı bu da önemli. Sonra bana güvenmeye başlayınca uyanmamaya başladı gerçi 🙄 yine de 19sylık gece hala bi sıkıntı varsa önemliyse uyumaz. Bişey yapmasa da orda olduğunu bilirim. Sorumluluk bilinci yok eşinizde. Ve gerçekten daha öncesi çok mu yorgun düştünüzde bebek emerken uyanmadınız? Bebeğim alarma gerek kalmadan acıkınca uyanmaya başlayana kadar, ben duruma adapte olana kadar alarm kurmuştum. Sizde deneyin. İşinize yarar.
Zaten anne olmak böyle bişey. Hayatınızı bebeğinize göre düzenlemeyi öğrenmelisiniz malesef.

Esimin ne bebegi ne de ben umrunda degil ise gider gelir para kazanır hastalanır bakarm para su bu herseyini ben alıp evi ben ceviriyordum zaten bebegimiz olunca anladm gercekten dunya umrunda degil 25 gunluk bebegim var esimi seviyorum onlara bisey olucak diye cok korkuyorum dun bebegim 2 den 6 ya kadar uyumadı uyutamadm dayısı geldi kucagna alıp uyuttu oda hemen uyudu bende hic o kadar agladı susturamdm diye 6 dan 10 a kadar emzirmedim uyutmadan once kac defa emzirdim kustu kustu kustu diye bebegimin kan sekeri dusmus 10 gbi uyandramadm cok zorlandm uyandrcm diye bi sekilde uyandi emzrdm annem sabaha kadar her yarm saat 1 saatte 1 emzrmis galiba iyi su an ben uyuya kalmisim lanet olsun bir kere insan oglunu gelir merak eder ya cok kalbim kirilio baba olunca degisir dedim ama yok.
Baba olunca değişsin diye çocuk mu yapılır. Sorumsuz adam sorumsuzdur ! Ver kucağına ilgilen de.

Ailem biz bakamayacaz etmeyecez diye birakmiyor bizeki esiminde ailesi yok onunlada kavga ediyorum surekli ailem soyle boyle diye babamla annem sanki bizim daha once cocugumuz olmus gibi uzerimize geliolar sizden anne baba olmaz falan filan yakamdan dusmuyorlarda
Anneliği bilmem de kocan için çok da haksiz sayılmazlar.

Back