Yorumların böyle olacağını kesinlikle tahmin etmiştim.Üzüldüğüm nokta şu;eşim üzüldüğümü görmezdden geliyor.Az öncede belirttim çok ağladığım zaman fenalaşıyorum insan bir kere gelir bakar sonra gider.Bunuda mı hak etmiyorum?
Merhaba kızlar ben 8 aylık evliyim ve malesef vajinismusluyum.Eşimle 5 yıl flört döneminden sonra evlendik.Eşimin bana olan ilgisi,sevgisi,anlayışı inanın dillere destandır.Şu vajinismus illeti dışında maddi manevi hiçbir sorunumuz yok çok şükür.Bu zamana kadar eşim hep 10 yılda olsa 20 yılda olsa sabırla bekleyeceğim diyerek yanımda oldu.Her neyse konuyu anlatayım.Dün akşam ikimizde çok yorgun olduğumuz için saat 10u biraz geçerken yattık.Baktım uykuya daldı,neyse bende tam dalmak üzereyken bana yaklaşmaya çalışıyor.Zaten uyku sersemiyorum hayatım lütfen vs. diyorum yok,o kadar ısrarcı ki anlatamam.Neyse sonra anladı istemediğimi öptü beni iyi geceler dedi yattı.Hem sinirlendim hemde üzüldüm uykum kaçtı.Battaniye ve yastık alıp oturma odasına geçtim tam tv açacaktım yanıma geldi.Ne yapıyorsun dedi hiçbir şey dedim.Gelsene içeri dedi hayır dedim.Burda mı yatacaksın dedi bende evet dedim.Aslında niyetim biraz tv izleyip yatağa dönmekti ama o öyle manidar manidar burda mı yatacaksın diyince sinirlendim.İyi peki dedi üstümdeki battaniyeyi aldı yatak odasına geçti baktım elinde yorganla geliyor.O içeri gidince ben başladım tabi ağlama ama hıçkıra hıçkıra ağlıyorum.Sanki hiçbir şey yokmuş gibi üstümü örttü ama ağladığımı umursamıyor bile.Aldı laptopu geçti yatak odasına kapısınıda kapattı.Ben tabi şok içindeyim eşim benim ne kadar hassas bir insan olduğumu biliyor.Ayrıca tek yatamadığımı da biliyor.Birde kızlar ben çok ağladığım zaman kendimden geçiyorum yani bildiğiniz bayılıyorum eşim bunuda biliyor.Saat 4e kadar o yatak odasında pc başındaydı bende oturma odasında içim dışıma çıkana kadar ağladım.İnsan öldün mü kaldın mı bayıldın mı diye bir gelip bakar.Hala inanamıyorum bir damla göz yaşıma kıyamayan adam tam 5 saat boyunca bir fiil ağlayan karısının yanına bile gelmiyor.Neyse saat dörtte geldi uyumadın mı hala dedi yüzümün halini görünce(ağlamaktan gözler kan çanağına dönmüş,dudaklar morarmış resmen hortlak gibi) yüz ifadesi değişti,gerçekten üzüldü farkettim.Gelmeyeceğim burda yatacağım dememe kalmadan kucakladı yatak odasına götürdü kapıyıda kapattı uyuyacağız dedi.Sonrada döndü arkasını uyuduVe bunu eşim bir kaç zamandır yapıyor.Kavga ediyoruz veya tartışıyoruz ağzımdan git lafı çıkmasın hemen uzaklaşıyor benden.Kısasa kısas gibi davranıyor.Çözmek yerine kaçıyor.Ne olursa olsun asla ayrı yatmayacağız diyen adam git başka odada yat dersem hemen gidip küçük oda da yatıyor.Beni sevdiğinden asla ve asla şüphem yok.Genelinde çok iyi anlaşırız bir dediğimi iki etmez.Ama gel gelelim kavga edince ya da ufak bir tartışma yaşayınca değişiyor.Öyle kızıp bağıran hakret eden bir tip değildir.Hissettiklerini duygularını kavga esnasında bile hep sakince söyler.Ama benim anlam veremediğim evlenmeden önce küçük bir kavga yaşasak ya da telefonda gözümden iki damla yaş geldiğini anlasa atlar gelir gönlümü alırdı.Şimdi ise aynı evin içinde hıçkırıklarımı duyduğu halde yanıma gelmiyor.Gözümün yaşını silmiyor.Bir çoğunuzun bana bu da dert mi sen dert görmemişsin diyeceğini biliyorum.Ama kızlar ben eşimi böyle tanımadım o yüzden çok zoruma gidiyor.Bir ay sonra finallerim var oturup ders çalışmam gerekirken üzüntüden kendimi yiyorum.Şimdi işte.Öğlen aradı evde pek bir şey yoktu akşam gelince markete gidelim dedi.Bende ben artık yemek yapmacağım canın ne istiyorsa onu al dedim.Akşama yemek yok mu yani dedi.Bende evet dedim.Tamam hayatım görüşürüz dedi kapattı.Deli olacağım bu kadar çok seven adam kavga edince nasıl vurdumduymaz olabiliyor.Biri bana yardım etsin (
bi çok kişi arkadaşı kaprisli bulmuş ve hatalı diyor ama bende maalesef konuyu açan arkadaşla aynı düşünce ve karakterdeyim. aynı tepkiyi bende verirdim. çünkü adam zamanında her dk sevgisini gösterirken şu an sanki umrunda değilmiş gibi davranıyor. kadın kendini kötü hissetmiş eşine istediğini veremeyince.adam da onu ağlarken bırakıp odasına laptopunu alıp gideceğine eşinin yanına yatabilir onla konuşabilir rahatlatabilirdi. amacım arkadaşı etkilemek değil ama ben aynı durumda olsam diye bakıyorum olaya.
benzer sorunları bende eşimle yaşıyorum belkide sorun bizde bilmiyorum.abartıyor olabiliriz ama eşimide ben kendi adıma hatalı görüyorum. çünkü ne vaadleri vardı bana evlenmeden önce şu an sanki sevmediği sıradan biriyle evlenmiş gibi hissettiriyor bazen bana kendimi. tekrar başlık açmak istemiyorum.dün yaşadığım bi olayı anlatıp fikirlerinizi istiyorum benzer bi durumda.
olay şu;
hafta sonu ailemin yanına gittim. eşimi otobüsten iner inmez aradım.konuştuk. bi daha ne aradı ne sordu.gece yatmadan önce mesaj attım cvp yok.aradım meşgule aldı.yine ses yok anladım uyumuş.ki eskiden her dk msj atar arar sorardı. sabah erken işe gitcekti uyandırdım. hiç bişi yokmuş gibi davrandı.ve bütün gün yine beni arayıp sormadı.akşam eve gelirken yeni banyo yaptım diye beni karşılamaya gelmedi.bu tavırları ilgisizliği çok canımı sıktı.akşam beni artık sevmiyorsun sen falan diye söylendim.yolculuk boyunca ağladım hiç arayıp sormadın beni dedim ve kafa ütüleme dedi bana.sustum ağladım..ağladım... ağladım... erkenden o yattı uyudu. ben tüm gece uyuyamadım.sabah erkenden kalktı. bana hiç seslenmeden çıktı gitti. çok mu şey istiyorum. kapris mi yapıyorum. ben onu bu kadar düşünürken, severken ondanda aynı ilgiyi beklemek hatamı mı ?
bi çok kişi arkadaşı kaprisli bulmuş ve hatalı diyor ama bende maalesef konuyu açan arkadaşla aynı düşünce ve karakterdeyim. aynı tepkiyi bende verirdim. çünkü adam zamanında her dk sevgisini gösterirken şu an sanki umrunda değilmiş gibi davranıyor. kadın kendini kötü hissetmiş eşine istediğini veremeyince.adam da onu ağlarken bırakıp odasına laptopunu alıp gideceğine eşinin yanına yatabilir onla konuşabilir rahatlatabilirdi. amacım arkadaşı etkilemek değil ama ben aynı durumda olsam diye bakıyorum olaya.
benzer sorunları bende eşimle yaşıyorum belkide sorun bizde bilmiyorum.abartıyor olabiliriz ama eşimide ben kendi adıma hatalı görüyorum. çünkü ne vaadleri vardı bana evlenmeden önce şu an sanki sevmediği sıradan biriyle evlenmiş gibi hissettiriyor bazen bana kendimi. tekrar başlık açmak istemiyorum.dün yaşadığım bi olayı anlatıp fikirlerinizi istiyorum benzer bi durumda.
olay şu;
hafta sonu ailemin yanına gittim. eşimi otobüsten iner inmez aradım.konuştuk. bi daha ne aradı ne sordu.gece yatmadan önce mesaj attım cvp yok.aradım meşgule aldı.yine ses yok anladım uyumuş.ki eskiden her dk msj atar arar sorardı. sabah erken işe gitcekti uyandırdım. hiç bişi yokmuş gibi davrandı.ve bütün gün yine beni arayıp sormadı.akşam eve gelirken yeni banyo yaptım diye beni karşılamaya gelmedi.bu tavırları ilgisizliği çok canımı sıktı.akşam beni artık sevmiyorsun sen falan diye söylendim.yolculuk boyunca ağladım hiç arayıp sormadın beni dedim ve kafa ütüleme dedi bana.sustum ağladım..ağladım... ağladım... erkenden o yattı uyudu. ben tüm gece uyuyamadım.sabah erkenden kalktı. bana hiç seslenmeden çıktı gitti. çok mu şey istiyorum. kapris mi yapıyorum. ben onu bu kadar düşünürken, severken ondanda aynı ilgiyi beklemek hatamı mı ?
konu sahibinin eşi mi umrunda değil diye davranmış.:26:kanu sahibinin eşi karısına yaklaşmak istemiş,konu sahibi reddetmiş.eşi tamam demiş öpüp iyi geceler demiş ve uyumaya yatmış,ama kızımız eşi yerine kendi trip yapıp yataktan kalkmış.eşi peşinden gitmiş yatağa çağırmış,gene hayır demiş.eşi burada mı yatacaksın demiş,evet demiş,eşi gene üşümesin diye yorgan getirmiş üstünü örtmüş.konunun devamınıda biliyorsunuz.eeeeeeeeee bu adam daha ne kadar ve daha nasıl ilgilenmeliydi.ayaklarına mı kapanmalıydı yatağa götürmek için.üstelik reddedilen kendisiyken.alahım oğullarımı böyle kızlardan uzak tutsun inşallah
tatlım senin anlattığın bi derece mantıklıda ben konu sahibi arkadaşa hak veremicem seninki sana kafa ütüleme falan demiş bu arkadaşınki kedi gibi maşallah, sen haklısın ama konu sahibi arkadaş bence abartıyo, hele çok ağlayınca bayılıyorum demesi yokmu elma şekeri alıp koşup gitmek istedim
Aslinda cok sabirli ve ilimli bir insanimdir ama yazdiklarini okurken kendimi tutamadim ve yazmak istedim, ki cok nadiren yorum yaparim konulara.
Bana göre cok simarik davraniyorsunuz...
1. hata: esiniz ne güzel ki sizi arzuluyor (tamam olmasi gereken belki bu ama uzun süreli vajinismus yasayan ciftlerde genelde erkekler
bu durumdan negatif yönde etkilendikleri icin esinden soguyan cok erkek var), hatta bayagi istekli bir sekilde üsteliyor ve siz onu
redediyorsunuz. Zaten durumunuzdan dolayi su an yasayabilecekleriniz kisitli iken azcik uykunuzdan fedakarlik yapmayip esinizi geri cevirmeniz
bana göre yanlis, hatta cok bencilce! Yanlis anlasilmasin: es her istediginde kosulsuz sartsiz ona kendinizi sunmak zorundasiniz demiyorum, ama
zaten zorlu bir sürecten geciyorsunuz; bir de böyle red ederseniz iyice sogukluk girer araniza ve sorununuz cözüldügü zaman bile bu durumdan kurtulmaniz
cok zorlasir...
(Esiniz siz istekli davrandiginizda sizi redetmis olsa ne yapardiniz diye sormuyorum bile; sergilediginiz tavirlardan dünyayi basina yikacaginizi tahmin edebiliyorum!)
2. hata: ufakta olsa yatakta böyle bir gerginlik yasamisken yataktan kalkip, bir de yastik battaniye alip salona gecmeniz cok büyük bir yanlis! Esinizin
bu durumu yanlis anlayacagi belli!
3. hata: tamam yataktan kalktiniz; esiniz gelip "burda mi yatacaksin?" diye sordugunda, ki sorusunda cok hakli bence, "hayir hayatim, sadece uykum kacti,
az tv izleyip gelecegim yanina" diye cevap vermemeniz de cok yanlis bence. Hem madem uykunuz kacti, kalkip odaya gececeginize esinize yaklasip tv izlemekten
daha eglenceli vakit gecirebilirdiniz...
4. hata: tamam tüm bunlar yasandi, peki siz neden tabiiri caizse etinizi kesmisler gibi agliyorsunuz?! Bana bunun sebebini vajinismusdan dolayi cok hassaslastiginizi
bahane olarak göstermeyin sakin; siz zor durumdasiniz da esiniz degil mi?!
5. hata: esinize git diyorsunuz ve gidiyor... e ne yapacakti peki? Kalip yalvaracak miydi "lütfen beni kovma" diye?! Sizde gurur var da onda yok mu?!
6. hata: bence anlamakta cok gec kalmissiniz: hayat sizin etrafinizda dönmüyor, hayatin merkezi siz degilsiniz!
7. hata: öyle agayinca fenalasiyorum falan gibi düsünceleri de kafanizdan atin bir an önce (eger tanisi konmus psikolojik bir rahatsizliginiz yoksa tabii!); herseyin bir
adabi usulu var, aglamanin da!
8. hata: esiniz ne güzel yaptiginiz cocukluklari görmezden geliyor ve ariyor sizi "alisverise gidelim" diyor, siz de ona "yemek yapmayacagim!" diyorsunuz. Yav ne oldu da
yemek yapmayacaksiniz Allah askina, hayret birsey!
Allah esinize sabir versin; size de olaylari baska bir pencereden görme yetenegi...
Acilen hatalarinizi gözden gecirmeniz ve esinizi biktirmamaniz dilegiyle...
konu sahibinin eşi mi umrunda değil diye davranmış.:26:kanu sahibinin eşi karısına yaklaşmak istemiş,konu sahibi reddetmiş.eşi tamam demiş öpüp iyi geceler demiş ve uyumaya yatmış,ama kızımız eşi yerine kendi trip yapıp yataktan kalkmış.eşi peşinden gitmiş yatağa çağırmış,gene hayır demiş.eşi burada mı yatacaksın demiş,evet demiş,eşi gene üşümesin diye yorgan getirmiş üstünü örtmüş.konunun devamınıda biliyorsunuz.eeeeeeeeee bu adam daha ne kadar ve daha nasıl ilgilenmeliydi.ayaklarına mı kapanmalıydı yatağa götürmek için.üstelik reddedilen kendisiyken.allahım oğullarımı böyle kızlardan uzak tutsun inşallah
amin ablacım :)
Allah herkesin gönlüne göre versin ama her delinin bi velisi vardır derler, bu lafın meclisten dışarı kimse kırılıp gönül koymasın genel bi tabir bu
b
olay şu;[/B]
venus67 güzel şeyler yazmışsın ama nokta yok virgül yok baya zorluyor okurken
Bencede vajinismustan dolayı bu kadar hassas konu sahibi arkadaş. Benim dikkatimi çeken ayrı bir husus da şu oldu, "empati eksikliği".
Olayları tersten düşünürsek mesela, Aybk çok mutlu coşkulu olduğun bir zaman ve eşine sarılmak yaklaşmak istiyorsun, o da hayatım lütfen filan diyor sana sarılmak istemiyor reddediyor, üstüne üstlük hem sinirleniyor hem üzülüyor ve de yatağı terkediyor. Bu durumda senin o anki sevgin, o sarılma iştiyakın bir anda yerle bir olur çok kötü hissedersin öyle değil mi?
Eşinin yapması gereken şeylerden biri, mesela dışarda ve arıyorsun şu lazım gelirken alır mısın diye, o da "artık birşey almayacağım" diyor. "Peki hayatım" der misin burada? "Bugün yemek yapmak istemiyorum", ile "artık yemek yapmayacağım" demek arasında çok anlam farkı var.
Ben konu sahibi arkadaşımıza eşine biraz empati ile yaklaşmasını öneririm... "O bana böyle yapsaydı ben ne hissederdim? O bana böyle deseydi ben ne düşünürdüm?" gibi...
Bu vesileyle bende kendi empatime ve ifadelerime -zaten dikkat ettiğim halde- tekrar dikkat edeyim, hepimiz için önemli çünkü :)
Merhaba kızlar ben 8 aylık evliyim ve malesef vajinismusluyum.Eşimle 5 yıl flört döneminden sonra evlendik.Eşimin bana olan ilgisi,sevgisi,anlayışı inanın dillere destandır.Şu vajinismus illeti dışında maddi manevi hiçbir sorunumuz yok çok şükür.Bu zamana kadar eşim hep 10 yılda olsa 20 yılda olsa sabırla bekleyeceğim diyerek yanımda oldu.Her neyse konuyu anlatayım.Dün akşam ikimizde çok yorgun olduğumuz için saat 10u biraz geçerken yattık.Baktım uykuya daldı,neyse bende tam dalmak üzereyken bana yaklaşmaya çalışıyor.Zaten uyku sersemiyorum hayatım lütfen vs. diyorum yok,o kadar ısrarcı ki anlatamam.Neyse sonra anladı istemediğimi öptü beni iyi geceler dedi yattı.Hem sinirlendim hemde üzüldüm uykum kaçtı.Battaniye ve yastık alıp oturma odasına geçtim tam tv açacaktım yanıma geldi.Ne yapıyorsun dedi hiçbir şey dedim.Gelsene içeri dedi hayır dedim.Burda mı yatacaksın dedi bende evet dedim.Aslında niyetim biraz tv izleyip yatağa dönmekti ama o öyle manidar manidar burda mı yatacaksın diyince sinirlendim.İyi peki dedi üstümdeki battaniyeyi aldı yatak odasına geçti baktım elinde yorganla geliyor.O içeri gidince ben başladım tabi ağlama ama hıçkıra hıçkıra ağlıyorum.Sanki hiçbir şey yokmuş gibi üstümü örttü ama ağladığımı umursamıyor bile.Aldı laptopu geçti yatak odasına kapısınıda kapattı.Ben tabi şok içindeyim eşim benim ne kadar hassas bir insan olduğumu biliyor.Ayrıca tek yatamadığımı da biliyor.Birde kızlar ben çok ağladığım zaman kendimden geçiyorum yani bildiğiniz bayılıyorum eşim bunuda biliyor.Saat 4e kadar o yatak odasında pc başındaydı bende oturma odasında içim dışıma çıkana kadar ağladım.İnsan öldün mü kaldın mı bayıldın mı diye bir gelip bakar.Hala inanamıyorum bir damla göz yaşıma kıyamayan adam tam 5 saat boyunca bir fiil ağlayan karısının yanına bile gelmiyor.Neyse saat dörtte geldi uyumadın mı hala dedi yüzümün halini görünce(ağlamaktan gözler kan çanağına dönmüş,dudaklar morarmış resmen hortlak gibi) yüz ifadesi değişti,gerçekten üzüldü farkettim.Gelmeyeceğim burda yatacağım dememe kalmadan kucakladı yatak odasına götürdü kapıyıda kapattı uyuyacağız dedi.Sonrada döndü arkasını uyuduVe bunu eşim bir kaç zamandır yapıyor.Kavga ediyoruz veya tartışıyoruz ağzımdan git lafı çıkmasın hemen uzaklaşıyor benden.Kısasa kısas gibi davranıyor.Çözmek yerine kaçıyor.Ne olursa olsun asla ayrı yatmayacağız diyen adam git başka odada yat dersem hemen gidip küçük oda da yatıyor.Beni sevdiğinden asla ve asla şüphem yok.Genelinde çok iyi anlaşırız bir dediğimi iki etmez.Ama gel gelelim kavga edince ya da ufak bir tartışma yaşayınca değişiyor.Öyle kızıp bağıran hakret eden bir tip değildir.Hissettiklerini duygularını kavga esnasında bile hep sakince söyler.Ama benim anlam veremediğim evlenmeden önce küçük bir kavga yaşasak ya da telefonda gözümden iki damla yaş geldiğini anlasa atlar gelir gönlümü alırdı.Şimdi ise aynı evin içinde hıçkırıklarımı duyduğu halde yanıma gelmiyor.Gözümün yaşını silmiyor.Bir çoğunuzun bana bu da dert mi sen dert görmemişsin diyeceğini biliyorum.Ama kızlar ben eşimi böyle tanımadım o yüzden çok zoruma gidiyor.Bir ay sonra finallerim var oturup ders çalışmam gerekirken üzüntüden kendimi yiyorum.Şimdi işte.Öğlen aradı evde pek bir şey yoktu akşam gelince markete gidelim dedi.Bende ben artık yemek yapmacağım canın ne istiyorsa onu al dedim.Akşama yemek yok mu yani dedi.Bende evet dedim.Tamam hayatım görüşürüz dedi kapattı.Deli olacağım bu kadar çok seven adam kavga edince nasıl vurdumduymaz olabiliyor.Biri bana yardım etsin (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?