Eşimi tanımakta güçlük çekiyorum.Akıl verin lütfen.

Cnm yazini bastan sona kadar okudum.

Hic bir zaman evlilik oncesi ilgiyi bekleme ve gecmise takilip kalma. Ister istemez evlendikden sonra artik eskisi gibi olmuyor. Erkekler icin evlilik sentromuna girmek daha kolay oluyor kadina nazaran. Duygusal varliklariz.

Bu yazdiklarini okuyunca ister istemez esine hak verdim. Yani sen istiyorsun ki eskisi gibi iki damla goz yasina kossun sarilsin gonlunu alsin vs. HAngi birgun dayansin adam?

Belkide oda kendince bir cozum ariyordur senin bu kadar cok aglamani engellemek icin. Bak odaya gecip uyuya bilirdi uyumamis ama daha dogusu uyuyamamis eminim bir kulagi sendeydi surekli.

Bence esini yipratirsin boyle devam ederse. Bak nazdan kaprisden aksam yemegi bile yapmamissin sana birtek kotu kelime soylememis. Tamam hayatim demis kapatmis telefonu kac tane erkek vardir boyle?

Ne sana kusuyor ne baska birsey... Benim esim olsa hem suclu hem guclu diye ben bir yapiyorsam on bin yapar.

Yuvani boyle seylerle yipratma en onemlisi kendinide yipratiyorsun cnm. Ben olsam esimden ozur diler sonrada uygun bir uslupla icimdekileri paylasirdim en azindan bir gelip bakmani isterdim gibilerine. Cok anlayisli esin var cunku emin ol seni anliyacaktir.

Sana yuvanda hep mutluluklar dilerim cnm.

bence alinganlik yapmissiniz. esiniz gercekten sizi seviyor ve de cok dusunceli bir insan. erkekler kadin gibi dusunemez siz kendinize gore bir "dogru" davranis modeli cizmissiniz o gerceklesmedigi icin esinizin sevgisini ilgisini sorguluyorsunuz. sizin esinizin davranislari benim esimi andiriyor o da oyledir. kriz aninda beni aslinda dusunse bile bazen kabuguna cekilir nasil mudahale edecegini bilemedigi icin, ya da imali cumleleri anlamaz sifreyi cozemez git dersem gider, gelmiyorum dersem peki der. eskiden ben de ben agliyorum esim hic umursamiyor vs diye dusunurdum ama anladim ki tamamen karakter meselesi, esim illa benim dogru buldugm tepkiyi vermek zorunda degil. zamanla zaten ne kadar yanlis fikirlere kapilmis, kendimi bos yere yipratmis oldugumu gordum. bence cok rahat olun, kendinizi bu kadar yipratmayin ortada sorun bile yok aslinda.. sadece su an farkli frekanslardasiniz o sizi anlamaya calisiyor siz de biraz onu anlamaya calisin, birbiriniz gibi dusunememeniz cok normal bunu da hep aklinizda tutun o hicbir zaman sizinle ayni tepkileri vermeyecek sevgisini sorgulayip kendinizi bu kadar gererseniz evliliginizi de etkiler bunun sorumlusu da siz olursunuz. onun bu tip olaylara nasil tepki verdigini gozlemleyin, veya yatistiginizda (mumkunse ayni gun icinde degil) esinizle onu kesinlikle suclamadan/ignelemeden konusun belki size oyle seyler soyleyecek ki sizi oyle rahatlatacak ki o tutumu zamaninda elestirmis oldugunuz icin kendinizi suclu hissedeceksiniz. biz kadinlar iste boyle duygularimizi daha uclarda yasiyoruz, imali mesajli konusmalar yapiyoruz, evet diyoruz aslinda hayir demek istiyoruz vs.. gercekten de boyleyiz cogumuz. erkekler de bizden cok cok daha farklilar bu konuda. birbirinizin huylarini ogrenip orta yolu buluyorsunuz iste zamanla

seninle çok benzer şeyler bende yaşadım.
sadece ben salona gittiğimde eşim uyuyordu.
sabah farketti yanında olmadığımı.
ama abartmışsın bayağı.
yemek yok gibi şeyler demene gerek yoktu.
şuan yaşadığınız sorunun tek nedeni vajinusmus.
bilmiyorum vajinusmus için birşeyler yapıyor musun.
ama zamanla kendi kendine geçen birşey değil.
zamana bırakıp çözülmesini bekleme.
egzersizler var onları yapmaya çalış.
http://www.kadinlarkulubu.com/jinek...ube-deneyimlerimizle-vajinismusu-yenelim.html
burdaki arkadaşlar da çok yardımcı olacaktır sana.
ben orda okuduklarımı uygulayıp aştım.
çok üzülümüştüm o zamanlarda.
sizin 8 ay olmuş.
bence beklemeden çözüm yollarını bulmaya çalış.

Son düzenleme:
adam daha neyapsın. ilk geceden dayak yiyen kadınları dinlesen haline şükrederdin herhalde.

kocaya bak be mümkünse bi benzeri varsa ben alıyım boylesi eş zor bulunur valla kıymet bileni bulamamış şaka bi yana beklentin çok yuksek oldugu için olaylar gozunde buyumus olanlara senin tersslemene ragmen adam hep alttan almış hayatım falan demiş yani

canım zor bi dönem geçiriyorsun vajinismus insanın psikolojisini altüst ediyor bende öleydim 3 ay sonra düzelmeye başladı 6 ay sonra tamamen iyi ama bazen psikolojim kötüyse bide adem döneminde ara veriyorum ya adet bitince ilk ilişki biraz canımı acıtıyo dar bide oluyo ama azıcık sonra düzeliyo şuan hiç bir sorunum yok onu sakın takma emin ol düzeliyo ilk gece olacak düzelecek diye bişi yok sen kendini serbest bırak zamanla geçiyo ama eşin yaklaşınca hayır deme o biraz zorlamalı bize kalsa hiç olmayacak azar azar derken bi bakıyosun düzelmiş acıyacak tabi ama düzelecek emin ol sen bu konuda ondan destek bekliyosun farkındayım ama emin ol o gereken en güzel desteği veriyo sana bak canım bu durumda eşindede sorun çıkar cinsel sorunlar çıkar çok üstelerse bence dua etki serbest davranıyo erkeklerde çok afedersin ama sertlik sorunu çıkabiliyo kendine olan güvenleri gidebiliyor sen düzelirsinde sonra o düzelmez bence biraz yavaştan alın o çok anlayışlı ama sen şunu istiyosun bana şefkat göstersin önceden öleydi evet ama neden kendi psikolojini düşünüp kocanınkini düşünmüyosun acaba o neler düşünüyo nasıl kararlar aldı biliyomsun daha yeni evlisinz evlendikten sonra farklı özellikler çıkıyo değişme değilde kendiside yeni tanıyo şuan kendisini ilk evliliği bide onunkini düşün bence sen açıkça dile getir canım bana daha yakın ol şefkatine ihtiyacım var beraber yeneceğiz sana güveniyorum sen çok iyisin mükemmelsin vs.onu güçlendirki sen güç alasın flört ile evliliği birbirine karıştırısan canın çok acır bende çok göz yaşı döktm küs yatar mesela ama ben uyuyamam küs her dediğini yaparım gezmeye çıksam yemek yoksa erken gelir yemeğini yaparım naz yapmam olmuyo çünkü çekmiyolar biraz umursamaz gibi oluyolar ama onlar için evlilik sorumluluğa maddiyatı üstlenmek vakitli eve gelmek içki kumar vs olmaması saygı kibarlık yeterli hatta saygı kibarlık herkeste yok işte bunlar yeterli onlar ben buyum iyi bir eşim diyo ama biz başka şeyler istiyoruz sen pofpofla birazda tatlım onu mutlu edersen o da seni eder eşin iyi biri kırılma ona elinde kumanda yok tatlım istediğin gibi olmasını bekleme peki sen onun istediği gibi davranıyomsun acaba üzme kendini ağlayıpta yıpranma oturuncaya kadar oluyo böle şeyler en gzüel yıllarını yaşıyosun sorun yok güzel hayatın tadını çıkar bunlar basit ve çözülecek sorunlar senin yaptığın hareketler çocukça gelebilir olgunlaşmalısn diye düşünebilir bikere yatağını asla ayırma başka yerde yatma o senin eşin canın herşeyin yemek yok vs deme cezalandırma konuşarak çözülmeyecek sorunlar yoktur tatlım bende geçtim bu evrelerden benim eşimde fazla konuşmaz pek dinlemez dalgındır baştan beri öleydi ama kötülerler kıyaslayarak hep çok sevdim yeterki yanımda olsun ölmesin yaşasın nefes alsın sadık kalsın başka bişi istemiyprum bide ilgilensin:))

venus67 güzel şeyler yazmışsın ama nokta yok virgül yok baya zorluyor okurken

Bencede vajinismustan dolayı bu kadar hassas konu sahibi arkadaş. Benim dikkatimi çeken ayrı bir husus da şu oldu, "empati eksikliği".
Olayları tersten düşünürsek mesela, Aybk çok mutlu coşkulu olduğun bir zaman ve eşine sarılmak yaklaşmak istiyorsun, o da hayatım lütfen filan diyor sana sarılmak istemiyor reddediyor, üstüne üstlük hem sinirleniyor hem üzülüyor ve de yatağı terkediyor. Bu durumda senin o anki sevgin, o sarılma iştiyakın bir anda yerle bir olur çok kötü hissedersin öyle değil mi?

Eşinin yapması gereken şeylerden biri, mesela dışarda ve arıyorsun şu lazım gelirken alır mısın diye, o da "artık birşey almayacağım" diyor. "Peki hayatım" der misin burada? "Bugün yemek yapmak istemiyorum", ile "artık yemek yapmayacağım" demek arasında çok anlam farkı var.

Ben konu sahibi arkadaşımıza eşine biraz empati ile yaklaşmasını öneririm... "O bana böyle yapsaydı ben ne hissederdim? O bana böyle deseydi ben ne düşünürdüm?" gibi...

Bu vesileyle bende kendi empatime ve ifadelerime -zaten dikkat ettiğim halde- tekrar dikkat edeyim, hepimiz için önemli çünkü :)

bi çok kişi arkadaşı kaprisli bulmuş ve hatalı diyor ama bende maalesef konuyu açan arkadaşla aynı düşünce ve karakterdeyim. aynı tepkiyi bende verirdim. çünkü adam zamanında her dk sevgisini gösterirken şu an sanki umrunda değilmiş gibi davranıyor. kadın kendini kötü hissetmiş eşine istediğini veremeyince.adam da onu ağlarken bırakıp odasına laptopunu alıp gideceğine eşinin yanına yatabilir onla konuşabilir rahatlatabilirdi. amacım arkadaşı etkilemek değil ama ben aynı durumda olsam diye bakıyorum olaya.
benzer sorunları bende eşimle yaşıyorum belkide sorun bizde bilmiyorum.abartıyor olabiliriz ama eşimide ben kendi adıma hatalı görüyorum. çünkü ne vaadleri vardı bana evlenmeden önce şu an sanki sevmediği sıradan biriyle evlenmiş gibi hissettiriyor bazen bana kendimi. tekrar başlık açmak istemiyorum.dün yaşadığım bi olayı anlatıp fikirlerinizi istiyorum benzer bi durumda.
olay şu;

hafta sonu ailemin yanına gittim. eşimi otobüsten iner inmez aradım.konuştuk. bi daha ne aradı ne sordu.gece yatmadan önce mesaj attım cvp yok.aradım meşgule aldı.yine ses yok anladım uyumuş.ki eskiden her dk msj atar arar sorardı. sabah erken işe gitcekti uyandırdım. hiç bişi yokmuş gibi davrandı.ve bütün gün yine beni arayıp sormadı.akşam eve gelirken yeni banyo yaptım diye beni karşılamaya gelmedi.bu tavırları ilgisizliği çok canımı sıktı.akşam beni artık sevmiyorsun sen falan diye söylendim.yolculuk boyunca ağladım hiç arayıp sormadın beni dedim ve kafa ütüleme dedi bana. sustum ağladım..ağladım... ağladım... erkenden o yattı uyudu. ben tüm gece uyuyamadım.sabah erkenden kalktı. bana hiç seslenmeden çıktı gitti. çok mu şey istiyorum. kapris mi yapıyorum. ben onu bu kadar düşünürken, severken ondanda aynı ilgiyi beklemek hatamı mı ?

tatlım senin anlattığın bi derece mantıklıda ben konu sahibi arkadaşa hak veremicem seninki sana kafa ütüleme falan demiş bu arkadaşınki kedi gibi maşallah, sen haklısın ama konu sahibi arkadaş bence abartıyo, hele çok ağlayınca bayılıyorum demesi yokmu elma şekeri alıp koşup gitmek istedim

konu sahibinin eşi mi umrunda değil diye davranmış.:26:kanu sahibinin eşi karısına yaklaşmak istemiş,konu sahibi reddetmiş.eşi tamam demiş öpüp iyi geceler demiş ve uyumaya yatmış,ama kızımız eşi yerine kendi trip yapıp yataktan kalkmış.eşi peşinden gitmiş yatağa çağırmış,gene hayır demiş.eşi burada mı yatacaksın demiş,evet demiş,eşi gene üşümesin diye yorgan getirmiş üstünü örtmüş.konunun devamınıda biliyorsunuz.eeeeeeeeee bu adam daha ne kadar ve daha nasıl ilgilenmeliydi.ayaklarına mı kapanmalıydı yatağa götürmek için.üstelik reddedilen kendisiyken.allahım oğullarımı böyle kızlardan uzak tutsun inşallah

Son düzenleme:

amin ablacım :)
Allah herkesin gönlüne göre versin ama her delinin bi velisi vardır derler, bu lafın meclisten dışarı kimse kırılıp gönül koymasın genel bi tabir bu

ben bu durumda napacağımı gerçekten bilmiyorum şu an...

yazınızı cok begenerek okudum.katılıyorum.

Boş yere kendi kendinizi yiyorsunuz adamcağızın yaptığı bişey yok.Artık evlisiniz sevgili dönemindeki gibi el bebek gül bebek davranacak değil her gün sizi görüyor boyle davranması gayet normal hem gayet de anlayıslı davranmış onun açısından da bakın olaya biraz bence sizi sabredip bekliyor aynı zamnda da psikolojiniz bozulmasın diye sert de çıkmıyor.Çekip giden sizsiniz ne yaprsan yap diyebilridi önce sizi kendi haline bırakmış üsütnüze gitmemek için kendi deyan gelip yatmamış sizin uyumadğınızı anlayınca kucagına alıp götürmüş odanıza daha ne bekliyorsunuz anlamadım buaryı okuyun ne kocalar var halinize şükredin ve eşinizi anlamaya çalışın bence biraz

Son düzenleme:

ayy egem ömürsün vallahi baska topiclerde de görüyorum seni de yorumlarını severek okuyorum ya

amin ablacım :)
Allah herkesin gönlüne göre versin ama her delinin bi velisi vardır derler, bu lafın meclisten dışarı kimse kırılıp gönül koymasın genel bi tabir bu

gercekten katılıyorum bu tabirine hiç duymamıstım ama düşününce cok mantıklı geldi.çevremdeki evli çiftleri düşündüm biran için biri catlak,kırık yada hayat dolu diğeri kesinlikle sessiz sakin agır insan oluyolar.bende önceden baya catlaktım eşim cok sessiz sakindir saolsun beni de baya büyüttü.olgunlastırdı.hak veriyorum yani senin o güzel sözüne :)

sizde abartmışşsınız bence..çocuk gibi tavırlardan hoşlanmıyor erkekler

hatta bırakın erkekleri kimse çocuk tavırlardan hoşlanmıyor..ben hayatta öyle durmadan

ilgi bekleyen insanları çekemem..gerçekten kimse çekmek zorunda değil zaten...

evlenmeden önceki durumlara saplanıp kalmışsınız yok günde 200 kere arardı falan diye..

şimdi neden aramıyor yahu niye arasın aynı evde yaşamıyor musunuz zaten..eninde sonunda

o evde buluşmuyor musunuz biraz birbirinize nefes aldırın sürekli eşler sizi mi takip etmek zorunda..

eşinizde kaba sözler söylemiş size e deme ki artık bunları duymaktan bunalmış gerçekten bunaltır yani insanı...

Allah uzun ömür versin daha çok uzun yıllar beraber yaşarsınız eşlerinizle..birbirinizden usanmayın o zamanda:)

eşim akşama kadar aramaz beni ama arada konuşruz aramadın diye ne çene yapıcam..işim mi yok

Allah aşkına..aynı evde yaşsadığım kişi gün boyu beni mi arasın.ne gerek ya..yok mu başka

uğraşacak bir meşgaleniz ..çok boş zamanı olan insanlar kafayı eşlerine takıyor galiba..

canım evet haklısın farkındayım, bu yanlış anlaşılmaya bile neden olabilir:)ama ben kullanmıyorum zor geliyo direk yazıyorum ama dikkat edeceğim çalışacağım :))

Yazdıklarınızı baştan sona okudum, ancak kendinizi boş yere üzüp yıpratıyorsunuz.... Okuduğuma göre eşiniz size karşı anlayışlı, size yanaşmaya çalışmış (bu gayet normal) ancak ısrarcı davranmasına rağmen sizin istemediğinizden emin oluncada iyi geceler demiş uyumaya başlamış bence siz bu durum karşısında bataniyenizi alıp salona geçmekte hata etmişsiniz. Size ağlarken müdahale etmemesinin sebebini de şöyle yorumluyorum siz oda değiştirince sizin üzüldüğünü fark edip sizi yanlız bırakmak, ağlarkende rahatlayabileceğinizi düşünmüş olabilir, beni yanlız bıraktı benimle ilgilenmiyor gibi bir düşünceye kapılamayın, hatta sonunda sizi kucaklayıp odaya götürmüş... Yani sizi önemsemese naparsa yapsın der sabah olana kadar da kalkıp yanınıza gelmezdi diye düşünüyorum boşuna göz yaşı dökmüşsünüz.... Bu arada eşiniz sizi markete gidelim diye arıyor sizde ben artık yemek yapmıyacağım diyorsunuz bu çok yanlış birşey bana göre..... Eğer bu şekilde davranmaya devam ederseniz eşiniz anlayışlı koca olmaktan vazgeçer ve daha çok üzülürsünüz. Bence bir daha aynı hataları yapmayın tavsiyemdir.

konu sahibinin yaptığı şımarıklık olmuş resmen bu ne bu kadar yapılırmı adam zaten anlayışlı davranmış daha ne yapsın ben anlamadımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…