Eşimi kuzeninden kıskandım

Toplumun ahlakı olmaz, kişilerin ahlakı olur. Keşke bunu anlasanız artık

Eşim neyi yetiştirmiş

Ben konusmakla iyi etmissiniz diyemem,
Size evrimimden bahsedeyim
Cok onceleri bir sorunum oldugunda susup sinir oldum
Sonralari kimle sorun yasarsam sorunumu medeni bir sekilde iletisim kurarak cozmeye calistim
İki uc da zararliydi
Simdiyse herkes iletisimden anlamaz diyorum
Bazi konular konusularak degil tavir konularak cozulur cunku
Ve bazi konular konusulunca her sey unutulur sizin soyledikleriniz kalir

Rahatsiz olabilirsiniz ama hamleleriniz yanlis olmus.
Ortada bir rahatsizlik durumu varsa keske esiniz tavrini gosterseydi ne siz öne atilmis olurdunuz ne de sülalenin agzina sakiz olurdunuz.
Cunku boyle durumlarda kimse ay orana nolmus demis kuzeni demez, sen fesatlanmissin derler

Cunku belli ki boyle bir tarzlari var ve normal goruyorlar
Kimse de iki kelam ettiniz diye degismezdi zaten
Ve ta oncesinden boyle problem edeceginiz seyler duyduysaniz en bastan mesafe koyup yalniz kalsaydiniz da kimseye kendinizi aciklamak zorunda kalmasaydiniz
Kocani mi elinden alacak lafi cok agir geldi bana
Bunlari duymamis olurdunuz

Olan olmus madem, hazir mesafeyi koruyun ve bu konu hakkinda konusmayin daha fazla aileden birileriyle

Çok haklısınız tecrübe ederek anlamam gerekti malesef

Eşinize söyleseydiniz diye tavsiye verilmiş size ancak ben bu sekilde de pek çözüm olacağını sanmıyorum çünkü eşinize göre de normal bir muhabbet olmasa zaten hiç şahit olmazdınız böyle bir muhabbete.
Eşiniz direk kuzeniyle konuşmayabilirdi bu durumda ancak en azindan sizin rahatsiz olduğunuzu bilirdi. Bizden önce 30 yıl gibi bir süre yaşarken alışkanlıkları , karakteri şekilleniyor eşimizin. Biz bir anda değişim bekliyoruz pek mümkün değil. Üstelik sadece baski gibi hissettirebilirsiniz karşınızdaki kişiye. Nitekim kuzenler de buna benzer yorumlamışlar zaten çünkü herkese gore muhabbet çok normal doğal .
Boyle şeylerin zamanla yavaş yavaş işleyerek düzeleceğini zannediyorum tabi sabır yeterse. Ben de cok kızardım hak verdim size ama kuzenle muhattap olmak yerine eşinizle birlikte yavaş yavaş mesafe koymanız daha iyi olurdu.

Çok haklısınız tecrübe ederek anlamam gerekti malesef
Olsun hepimiz duse kalka ogreniyoruz

Yeri geliyor ailemizden birini yeri geliyor arkadaslarimizi yeri geliyor es ailesinden birini uyarabiliyoruz ama burda da gordugunuz gibi insanlar cesit cesit, farkli tepkiler de alabiliyoruz

Aradaki irtibati koparmak istemeyenler kendini aciklayip gercekten konuyu da anlayip yoluna devam edebiliyor
Kimisi icinde buyuterek kinleniyor
Kimisi hic alakasiz bir sekilde sahsi algilayip kendini tamamen kapatabiliyor
Herkesin karakteri bir degil ve bunlari da yine boyle olaylardan sonra anlayabiliyoruz

Demek ki kuzenle siz hic samimi olmamissiniz aslinda
O yuzden kaybettiginiz bir sey yok

Karsi taraftan bakinca da tarzi bu oldugu ve normal gordugu icin bir yakistirma kabul edebiliyor ya da sanki kocasini mi yiyecegim gibi bir alinma durumu olabiliyor cunku dedigim gibi tarzi bu ve normal goruyor

Ya da onceki olaylar dediginiz icin soyluyorum
Bence boyle degil ama esinize yanlıyor bile olsa ya da sizi bilerek rahatsiz ediyor bile olsa siz kimseye bunu ispat edemezsiniz ki
Tarzi bu degilse dahi tarzim bu diyerek bile siyrilabilirdi
Bir dahakine kimsenin eline boyle buyuk bir koz vermeyin

Bir de siz o teyzeye mi halaya mi kimeyse ne cevap verdiniz
Kayin aileniz falan da karisti mi olaya k.valide vs gibi

Her aile farklı elbette. Ben kardeş gibi bakmıyorum onlara mesela çünkü halamın kızıyla amcamın oğlunu evlendirmek istemişlerdi bu zihniyetle büyüdüm maalesef

Benimde kuzenlerim var hiç biriyle bu şekilde konuşmam . Ha eşime kuzeni ,yok göğüsleri yeni yaptırdım yavaş dikkat et falan dese orda film kopar, ağzını yırtarım hoş değil seviyesizce . Orda onu belirtmesi ayrı bi saçmalık gereksiz. Altında art niyette ararım .

Üzgünüm ama bir ömürde geçse üzerinize kendi ellerinizle yapıştırdığınız
kıskanç - özgüvensiz etiketini çıkartamazsınız artık. Konunun özünde haklısınızdır belki ama kendi kalenize gol atmışsınız kuzenle konuşarak.

Bnce sonuna kadar haklısın yerinde olsam bu sunu dusünür şu bunu der demem acik acik evime gelmesini istemedigimi söylerim siz yine iyi sabırlısiniz

Bana siz yumuşak başlı ve iyi niyetli sakin biri gibi geldiniz. Eşinize karşı baştan ağırlığınızı koyacaktınız. Biri nişanlıma baksın, böyle bir şey desin ve nişanlım da gevrek gevrek gülsün o anda hepsini tarumar ederim. Kuzenler böyle laf ettiğinde o anda cevap verecektiniz. Mesela leke var diye güldüklerinde, hadi başka kapıya sen kendininkini bul onu kontrol et derdim. Çünkü onların da üslubu anladığım kadarıyla bu. Oldu canım herkes her şeyi desin sen diyince sen gelin kızsın bir şey diyemezsin. Ah o senin kocada sıkıntı var gerçi en başta. Kuzenle de iyi ki konuşmuşsunuz. Ben onun da ağzına ederdim, kaynanama da olanları şak şak anlatır onları da rezil ederdim iğrenç bir aile yapınız var diye. Madem öyle kendilerine ayak uydurabilecek kız bulsaydı kocanız.

Boyle laçka insanlarla kuzen dahi olsa neden ayni ortamda bulundunuz? Ben olsam görüşmezdim. Kiskanmazdim ama huzurumu, sinirini bozan insanlarla sosyal hayatimda bir arada olmayi sevmiyorum. Olan olmus artik, cok lazim insanlar degiller bana gore. Bosver, kafana takmana degmez, muhatap olma.

Bu kadar light insanların arasında nasıl kalabildiniz aklım almıyor, her şeyin bir sınırı vardır arkadaşım, ne demek kuzeni bunu bunu dedi? kuzeni de namahremdir, evlilik bile yasaldır kardeşi olarak görülecek bir durum olmadığına göre uzak tutun eşinizi. Eşinizin aile içerisinde konuşulan bir konuyu onlara aktarması ve üstelik sizden izin almaması son derece çirkin bir şey. Ben sizin kadar sakin kalamayabilirdim. Onlarla bir daha muhatap olmayın evinize bile sokmayın derim

Sizde suç bulmuyorum bizim ailede akraba evliliği hiç olmadı yok, çok kötü gözle bakılır. Ben de kardes gibi büyüdüm kuzilerimle ama onlar evlendikten sonra mesafe koyup eşlerine yakın davrandım. Neticede kardeş gibi büyüsem de öz kardeşim abim değil, eşi kıskanabilir. Ben yaptığınızı anormal bulmadım sadece kız yerine eşinizle konusmalıydınız o mesafe koyup uyarmalıydı, siz değil. Sonra sizi kötü yaparlar ki yapmışlar. Mesafe koyup terslemesi gereken de eşinizdi sizi böyle bir tiple muhattap etmemek adına.

Valla herkes haddini yerini sözünü bilecek arkadaş.
Ne kadar gevşek konuşmalar bunlar ya.
Ben olsam ben de sinir olurum.
Ama sanırım eşime kızardım nasıl bir üslup var sizin aranızda diye.
Bu şekilde gevrek konuşan kuzenin benim dediğimden rahatsız olup ortalık karıştıracağını tahmin ederdim.

Nerde nasıl konuşulacağını bilmeyen insan her yerde aynıdır

İyi yine sakince konusmussun. Ben olsam daha sert tepki verirdim

Kuzenlerimizle aynı yataklarda büyüdük çoğu insan gibi,kardes deriz. Ama muhabbeti seviyesizlestirmenin manası yok,zamanında birbirine yakıştırmalar falan kardesimiz dediğimiz insanlarla oh nöö. Eşinizin aile yapısında bozukluk var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…