- 11 Aralık 2018
- 40.435
- 251.195
- 598
- Konu Sahibi Bilemedimnedesem
-
Toplumun ahlakı olmaz, kişilerin ahlakı olur. Keşke bunu anlasanız artıkİnsanların görüşlerine tabi saygı duyarım ama toplumun da belirli ahlak sınırları olduğunu düşünüyorum. Birde her şeyin bir oluru vardır ya.Akla yatkın olması gerekir bazı şeylerin..bende konu sahibinin yaptığı gibi kuzenle konuşmazdım ama bunu vay kocanın sınırını ihlal ettin vay kendine saygısızlık ettin yok utanmadın mı bunlar da abartı tepkidir yaa..Kadınız sonuçta ayarsız birşey de dememiş sınırını bilmeyen insana az bile
Doğru söylüyorsun sevgili Kudra insanlar ahlaklı olmalı ben yanlış ifade etmişim ordaToplumun ahlakı olmaz, kişilerin ahlakı olur. Keşke bunu anlasanız artık
Eşim neyi yetiştirmişKuzen kardeş gibi birşey değil midir ya.
Tamam amiyane tabirle biraz enseye tokat g.te şaplak muhabbetleri var aşikar ama bu denli ortalığın ayağa kalkmasına ,herkesin mudahil olmasina gerek var mıydı bilemedim.
Eşiniz de yememiş icmemiş yetiştirmiş. Keşke söylemeseymiş yani,biraz mesafe koysaymış.
Çok haklısınız tecrübe ederek anlamam gerekti malesefBen konusmakla iyi etmissiniz diyemem,
Size evrimimden bahsedeyim
Cok onceleri bir sorunum oldugunda susar sinir olurdum
Sonralari kimle sorun yasarsam sorunumu medeni bir sekilde iletisim kurarak cozmeye calistim
İki uc da zararliydi
Simdiyse herkes iletisimden anlamaz diyorum
Bazi konular konusularak degil tavir konularak cozulur cunku
Ve bazi konular konusulunca her sey unutulur sizin soyledikleriniz kalir
Rahatsiz olabilirsiniz ama hamleleriniz yanlis olmus.
Ortada bir rahatsizlik durumu varsa keske esiniz tavrini gosterseydi ne siz öne atilmis olurdunuz ne de sülalenin agzina sakiz olurdunuz.
Cunku boyle durumlarda kimse ay orana nolmus demis kuzeni demez, sen fesatlanmissin derler
Cunku belli ki boyle bir tarzlari var ve normal goruyorlar
Kimse de iki kelam ettiniz diye degismezdi zaten
Ve ta oncesinden boyle problem edeceginiz seyler duyduysaniz en bastan mesafe koyup yalniz kalsaydiniz da kimseye kendinizi aciklamak zorunda kalmasaydiniz
Kocani mi elinden alacak lafi cok agir geldi bana
Bunlari duymamis olurdunuz
Olan olmus madem, hazir mesafeyi koruyun ve bu konu hakkinda konusmayin daha fazla aileden birileriyle
Olsun hepimiz duse kalka ogreniyoruzÇok haklısınız tecrübe ederek anlamam gerekti malesef
Her aile farklı elbette. Ben kardeş gibi bakmıyorum onlara mesela çünkü halamın kızıyla amcamın oğlunu evlendirmek istemişlerdi bu zihniyetle büyüdüm maalesefBu konuya katılmıyorum malesef biz kalabalığız kuzen olarak, beraber büyüdük, beraber aynı yatakta uyuduk. Asla yan gözle bakmadık birbirimize şakalaştik, güldük, eglendik. Kimseyi rahatsız etmedik ama gelen bize katıldı. Kabullendi kardes olduğumuzu. Ama yani özel bölgesinde leke olsa kimse söylemez, yada kenara çeker üstünü değişsin diye söyler.
Benimde kuzenlerim var hiç biriyle bu şekilde konuşmam . Ha eşime kuzeni ,yok göğüsleri yeni yaptırdım yavaş dikkat et falan dese orda film kopar, ağzını yırtarım hoş değil seviyesizce . Orda onu belirtmesi ayrı bi saçmalık gereksiz. Altında art niyette ararım .Kızlar konu çok uzun o yüzden kısa kesmeye çalışacağım, aklınıza takılan bir şey olursa lütfen sorun. Eşimin kuzenleri biraz rahat insanlar şöyle ki, kuzeni biz nişanlıyken arabada giderken eşim kasisten geçtiği için "aman yavaş valla yeni para verdim de yaptırdım göğüslerime bir şey olmasın" dedi. Sonra bir başka kuzeni biz evlendikten sonra eşimin giydiği eşofmanın şeyinin olduğu bölge de çamaşır suyu lekesi vardı, bu kız da dedi ki "senin orana ne oldu". Bunlar benim gözüme batan şeyler oldu ben de bu kızla konuşmak istedim. Biraz sıkıntılı bir konu olduğu için sözlerime çok dikkat ettim kısaca dedim ki, ben sizin kuzen ortamınız gibi bir ortamda büyümediğim için bunlar bana biraz garip geliyor lütfen biraz daha dikkat edebilir misin, diye rica ettim ve bundan kimseye bahsetmemesini söyledim ama o bütün kuzenlerin söylemiş. Yanlış mı yaptım onunla konuşmak hata mıydı aramız iyiydi bu olaydan önce samimiyetine güvendim ama o bana bunu yaptı. Hatta o aralarda eşimle işe gidip geliyordu otobüs olmadığı için ben onunla konuştuktan 10 gün sonra dolmuş saatleri onun istediği gibiolunca her şeyi açığa çıkardı sonradan herkese dedi ki ben çok kırıldım gururuma dokundu. Ben de diyorum ki gururuna dokunan insan bir daha biner mi eşimin arabasına bir de planlamış gibi dolmuş saatini bekledi açıklamak için
Annesi bana dedi ki onlar kardeş gibi büyüdüler benim kızlarım senin evliliğine yuvana zarar vermez korkma. Ben de çok ağladım başlığa kıskandım yazdım ama konu kıskanmak değildi. Ben sadece hoşuma gitmeyen bu laçka sohbetler devam etmesin diye konuşmak istemiştim.
Edit: eşimin ve bu kuzeninin anneleri bunları birbirlerine yakıştırmalar zamanında
ek bilgiyi konuyu kısa tutmak için sonradan yazmıştım düzenlemeden ekliyorum linç etmeyin artık :)
ek bilgi: kısa bir açıklama yazacağım konuda bahsetmiştim uzun olmasın diye kısa keseceğim diye. eşim genel olarak mesefeli bir insandır hatta ben ona göre daha rahatımdır. evlendikten sonra ( bir yıllık evliyiz) kuzenlerinin bu şekilde konuşmalarına şahit oldum bir oldu iki oldu ben de kendimce eşime ve bana bir şey söylemedikleri sürece sorun yok diye düşündüm. sonra eşime böyle söyleyince ben de önden kesmek amacıyla konuşma yaptım ve burada bahsettiğiniz gibi sen benim kocamın pipisine mi bakıyorsun gibisine değil. klavye delikanlısı değilim olanı aktarıyorum size asla bu şekilde konuşmam. evet göz görür fakat bazen susmasını bilmek gerek diye düşünüyorum. ben kıskanç bir insan değilim hiç olmadım. sadece konuşmalardan rahatsız olmaya başlamıştım. daha sonra mesajlaına baktım telefondan eşime söyleyip konuşmalarda gördüm ki biz evleneceğimiz sıra araları bozulmuş normalde sabahları günaydın akşamları iyi geceler diye her gün konuşma muhabbeti yapmışlar(bunlar doğal) fakat bu kız üniversiteye gidecekken eşime mesaj atmış seninle vedalaşmaya geldim çalışıyordun alıştığın yerin önünden geçip durdum demiş. mesajlarda bir de şunu farkettim eşim kendisinden 8-9 yaş büyük olmasına rağmen ona abi demiyor bu konulardan görümceme bahsettim o da bunu kendisinin de fark ettiğini ama konduramadığını söyledi tüm bunlardan sonra ben kuzeniyle konuşma kararı aldım
he bir de ben de kendimden örnek vermiştim konuşma esnasında kaynımın belini sürekli açık görüyordum eğildiği zaman atalı görünüyor ama bu güne kadar hiçbir şey söylemedim kafamı çevirdim. dedim. bana dediler ki sen gelinsin sen söyleyemezsin!
Sizde haklısınızHer aile farklı elbette. Ben kardeş gibi bakmıyorum onlara mesela çünkü halamın kızıyla amcamın oğlunu evlendirmek istemişlerdi bu zihniyetle büyüdüm maalesef
Sizde suç bulmuyorum bizim ailede akraba evliliği hiç olmadı yok, çok kötü gözle bakılır. Ben de kardes gibi büyüdüm kuzilerimle ama onlar evlendikten sonra mesafe koyup eşlerine yakın davrandım. Neticede kardeş gibi büyüsem de öz kardeşim abim değil, eşi kıskanabilir. Ben yaptığınızı anormal bulmadım sadece kız yerine eşinizle konusmalıydınız o mesafe koyup uyarmalıydı, siz değil. Sonra sizi kötü yaparlar ki yapmışlar. Mesafe koyup terslemesi gereken de eşinizdi sizi böyle bir tiple muhattap etmemek adına.Kızlar konu çok uzun o yüzden kısa kesmeye çalışacağım, aklınıza takılan bir şey olursa lütfen sorun. Eşimin kuzenleri biraz rahat insanlar şöyle ki, kuzeni biz nişanlıyken arabada giderken eşim kasisten geçtiği için "aman yavaş valla yeni para verdim de yaptırdım göğüslerime bir şey olmasın" dedi. Sonra bir başka kuzeni biz evlendikten sonra eşimin giydiği eşofmanın şeyinin olduğu bölge de çamaşır suyu lekesi vardı, bu kız da dedi ki "senin orana ne oldu". Bunlar benim gözüme batan şeyler oldu ben de bu kızla konuşmak istedim. Biraz sıkıntılı bir konu olduğu için sözlerime çok dikkat ettim kısaca dedim ki, ben sizin kuzen ortamınız gibi bir ortamda büyümediğim için bunlar bana biraz garip geliyor lütfen biraz daha dikkat edebilir misin, diye rica ettim ve bundan kimseye bahsetmemesini söyledim ama o bütün kuzenlerin söylemiş. Yanlış mı yaptım onunla konuşmak hata mıydı aramız iyiydi bu olaydan önce samimiyetine güvendim ama o bana bunu yaptı. Hatta o aralarda eşimle işe gidip geliyordu otobüs olmadığı için ben onunla konuştuktan 10 gün sonra dolmuş saatleri onun istediği gibiolunca her şeyi açığa çıkardı sonradan herkese dedi ki ben çok kırıldım gururuma dokundu. Ben de diyorum ki gururuna dokunan insan bir daha biner mi eşimin arabasına bir de planlamış gibi dolmuş saatini bekledi açıklamak için
Annesi bana dedi ki onlar kardeş gibi büyüdüler benim kızlarım senin evliliğine yuvana zarar vermez korkma. Ben de çok ağladım başlığa kıskandım yazdım ama konu kıskanmak değildi. Ben sadece hoşuma gitmeyen bu laçka sohbetler devam etmesin diye konuşmak istemiştim.
Edit: eşimin ve bu kuzeninin anneleri bunları birbirlerine yakıştırmalar zamanında
ek bilgiyi konuyu kısa tutmak için sonradan yazmıştım düzenlemeden ekliyorum linç etmeyin artık :)
ek bilgi: kısa bir açıklama yazacağım konuda bahsetmiştim uzun olmasın diye kısa keseceğim diye. eşim genel olarak mesefeli bir insandır hatta ben ona göre daha rahatımdır. evlendikten sonra ( bir yıllık evliyiz) kuzenlerinin bu şekilde konuşmalarına şahit oldum bir oldu iki oldu ben de kendimce eşime ve bana bir şey söylemedikleri sürece sorun yok diye düşündüm. sonra eşime böyle söyleyince ben de önden kesmek amacıyla konuşma yaptım ve burada bahsettiğiniz gibi sen benim kocamın pipisine mi bakıyorsun gibisine değil. klavye delikanlısı değilim olanı aktarıyorum size asla bu şekilde konuşmam. evet göz görür fakat bazen susmasını bilmek gerek diye düşünüyorum. ben kıskanç bir insan değilim hiç olmadım. sadece konuşmalardan rahatsız olmaya başlamıştım. daha sonra mesajlaına baktım telefondan eşime söyleyip konuşmalarda gördüm ki biz evleneceğimiz sıra araları bozulmuş normalde sabahları günaydın akşamları iyi geceler diye her gün konuşma muhabbeti yapmışlar(bunlar doğal) fakat bu kız üniversiteye gidecekken eşime mesaj atmış seninle vedalaşmaya geldim çalışıyordun alıştığın yerin önünden geçip durdum demiş. mesajlarda bir de şunu farkettim eşim kendisinden 8-9 yaş büyük olmasına rağmen ona abi demiyor bu konulardan görümceme bahsettim o da bunu kendisinin de fark ettiğini ama konduramadığını söyledi tüm bunlardan sonra ben kuzeniyle konuşma kararı aldım
he bir de ben de kendimden örnek vermiştim konuşma esnasında kaynımın belini sürekli açık görüyordum eğildiği zaman atalı görünüyor ama bu güne kadar hiçbir şey söylemedim kafamı çevirdim. dedim. bana dediler ki sen gelinsin sen söyleyemezsin!
İyi yine sakince konusmussun. Ben olsam daha sert tepki verirdimKızlar konu çok uzun o yüzden kısa kesmeye çalışacağım, aklınıza takılan bir şey olursa lütfen sorun. Eşimin kuzenleri biraz rahat insanlar şöyle ki, kuzeni biz nişanlıyken arabada giderken eşim kasisten geçtiği için "aman yavaş valla yeni para verdim de yaptırdım göğüslerime bir şey olmasın" dedi. Sonra bir başka kuzeni biz evlendikten sonra eşimin giydiği eşofmanın şeyinin olduğu bölge de çamaşır suyu lekesi vardı, bu kız da dedi ki "senin orana ne oldu". Bunlar benim gözüme batan şeyler oldu ben de bu kızla konuşmak istedim. Biraz sıkıntılı bir konu olduğu için sözlerime çok dikkat ettim kısaca dedim ki, ben sizin kuzen ortamınız gibi bir ortamda büyümediğim için bunlar bana biraz garip geliyor lütfen biraz daha dikkat edebilir misin, diye rica ettim ve bundan kimseye bahsetmemesini söyledim ama o bütün kuzenlerin söylemiş. Yanlış mı yaptım onunla konuşmak hata mıydı aramız iyiydi bu olaydan önce samimiyetine güvendim ama o bana bunu yaptı. Hatta o aralarda eşimle işe gidip geliyordu otobüs olmadığı için ben onunla konuştuktan 10 gün sonra dolmuş saatleri onun istediği gibiolunca her şeyi açığa çıkardı sonradan herkese dedi ki ben çok kırıldım gururuma dokundu. Ben de diyorum ki gururuna dokunan insan bir daha biner mi eşimin arabasına bir de planlamış gibi dolmuş saatini bekledi açıklamak için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?