Eşimi karışık spor salonuna göndermeli miyim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Niye secmiyeyim anlamadım jfjfjfjf kaç yaşında insanım kocamimi secemiycem
Ahh Teşekkürederim

Yüzük şart bak evli mi bekar mı anlaşılmıyormuş

Yahu kocama baksalar kaç yazar ne güzel işte yakışıklıyı kapmışım napcaklar yani kocamı mı kaçıracaklar zaten kaçarsa senin değildir

Siz diziler veya filmlerdeki gibi aile büyüklerinin herkesi zorla evlendirdiğini mi sanıyorsunuz? Hala yapan aileler vardır ama eskiden bile rızası olmadan evlendirme yoktu. Boşanma bile vardı. İkinci, üçüncü evlilikler.

Amca oğluyla evlenme meselesi ne ayrıca? Konu sahibi öyle mi demiş? Evlenirse de evlenir. Kime ne? Ne dinen ne de resmen yasak var. Demediyse de doğuda yaşıyor diye herkes kuzeniyle mi evleniyor? Siz de oralıysanız ve köyünüzde varsa sizin köyünüz sıkıntılıymış demek ki. Bizim köyde çatır çatır da boşanıyorlar ve yabancılarla da evleniyorlar.

Zekaya etkisi de bağlanmış bir mesajda. Öyle olsaydı Yahudilerin durumu ne peki? Onlarda yaygın olan genetik hastalıklar var ama zekalarının genele göre geri olduğunu da düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Bisey sormak istiyorum cehaletime verin. Islamiyette kuma alma nasildir? Adam 2.esi diger esinin rizasi olmadan alabilir mi?

Aslında alabilir de temelde tüm kuralları yerin getirmesi gerekiyor yani eşit olacak aynı şekilde bakacak eşlerine kadın bu durumda birşey diyemiyor. Poligami çok yaygın hatta çinden tut eski Mısır'a Afrika'ya kadar. 20 30 eşi olan var falan. İslam onu 4 le kısıtlamış ama mümkünse tek eşli kalmasını istemiş.

Razı olmadan alamaz. O yüzden de çoğu kendini kandırıyor. Dinen de nikahları yok.

Benim çevremin ekseriyeti muhafazakar, içinde sorunlu olanlar da var, gayet iyi olanlar da. Bu genellemeniz hiç hoş olmamış.

Hayır canım olurmu öyle şey ilk eşin rızası olmadan yapamaz öyle bir şey

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…