- 1 Ekim 2023
- 859
- -598
-
- Konu Sahibi elisamihra
Niye secmiyeyim anlamadım jfjfjfjf kaç yaşında insanım kocamimi secemiycemİnanıyorsunuz yani eşinizi seçebileceğinize.
Hani çocuklara yapıyorlar ya. Mavi elbiseni mi giymek istersin, sarıyı mı?
Çocuk birini seçince, seçimi kendi yaptı sanıyor.
Öyle bir şey değilir umarım. Amcanın hangi oğlunu istiyorsun derler mi mesela? Bari onu seçme hakkınız olsun.
Ayrıca yüzüncü yılını kutladığımız cumhuriyeti, şu an güçsüzlükle suçlayıp Osmanlı'yı örnek göstermek biraz kolaya kaçmak sanki.
Bu arada sizi kutlamak istiyorum. Konu sahibi olmadan bu kadar etkileşim almak. Nereden baksan takdiri hak ediyor. Bir de Bugs Bunny gibi cınııımm yazmazsanız daha uygun bir üslup olur.
İyi geceler bedevi hanım.
Yanlis konuda miyimBaşkentin isgal edilmesi devletin grip olması değil, kanserden ölmesidir. Hitler savaşı Berlin'e birlikler girince kaybetmiş oldu ve intihar etti.
Yüzük şartSpor yaparken kim yuzuk takar ki.Ben yüzüğümü cikariyorum agirlik calisirken, asilirken vs yuzuk acitir, zaten spor eldiveni takinca yuzuk olsa da gorunmez.
Kimse kimsenin ustune atlamiyor zorla. Tanişma olaylari sadece spor salonlarinda olmuyor disarda da oluyor.
En zirve olayim eşim yanimdayken olmuştu, kitapcidaydik eşim farkli kitaplara bakmaya gitmisti o ara yanima genc bi cocuk gelmisti iltifat etti kiyafetlerime tesekkur ettim uzaklaşmistim, dursaydim muhabbet olacakti belli ki. Yuzuk yoktu, adam ne bilsin evli miyim.
Eşime de soylemistim gülüp gecmistik. Yani biri geldi merhaba dedi diye o kisiyle bir sey yaşamak zorunda değiliz. Insanlar tanismak isteyebilir bu cok normal bir sey rahatsizlik verip israr etmedigi sürece.
bir de burada döt dediğim için banlanırsam çok alınırımyalnız kızlar benim kocamın götü çok güzel o yüzden ben de göndermem sorry
Yahu kocama baksalar kaç yazar ne güzel işte yakışıklıyı kapmışımOlay var dediler geldik.
Ben baştan sona okumaya başlarsam bu gece uyumamam lazım.
Ne kocaymış arkadaş siteyi karıştırdı şunların bir yerlerini bu kadar kaldırmayın ya hanımlar kocalarınız dünyanın en yakışıklı erkeği değil spor salonundaki kadınlar onların yolunu beklemiyor gelse de üstüne atlasak diye.
Böyle araya girmem doğru olmayabilir ama sanırım o hanımefendi engelliler öğretmeniydi.İzmir de mi??
İnanıyorsunuz yani eşinizi seçebileceğinize.
Hani çocuklara yapıyorlar ya. Mavi elbiseni mi giymek istersin, sarıyı mı?
Çocuk birini seçince, seçimi kendi yaptı sanıyor.
Öyle bir şey değilir umarım. Amcanın hangi oğlunu istiyorsun derler mi mesela? Bari onu seçme hakkınız olsun.
Siz diziler veya filmlerdeki gibi aile büyüklerinin herkesi zorla evlendirdiğini mi sanıyorsunuz? Hala yapan aileler vardır ama eskiden bile rızası olmadan evlendirme yoktu. Boşanma bile vardı. İkinci, üçüncü evlilikler.Sana kötü bir haberim var o küçümsediği hakaret ettiğin kızların hayatı senden çok daha iyi olacak.
Aileleri ne yaparsa yapsın arkasında olacak, namus cinayetine kurban gitmeyecek. İstediği okulu okuyacak. İstediği kişiyle sevgili olup evlenecek. İstemezse boşanacak. Aileleri hep arkalarında olacak.
Siz çıkamadığınız hapis olduğunuz evlerle hava atarken onlar dünyayı gezecek, sinemaya gidecek, arkadaşlarıyla gezecek, sevgilisi de olacak evet. Hep ailesinde arkasında olacak.
Senin küçük dünyanla o kızlara söylediğin hakaret çok da umrunda değil
Yeğenim mesela tıpta okuyor. Sevgilisiyle yaşıyor. Ailecek sevgilisini tanıyoruz. Çok da seviyoruz. Evlenirlerse seviniriz evlenmezlerse de bize be hayatını yaşasın güzel bir doktor olacak çünkü
AlamazBisey sormak istiyorum cehaletime verin. Islamiyette kuma alma nasildir? Adam 2.esi diger esinin rizasi olmadan alabilir mi?
Yok degil sanki. Kudra Ilkokul ogretmeniydi sanirim.Böyle araya girmem doğru olmayabilir ama sanırım o hanımefendi engelliler öğretmeniydi.
Sagol cvp icin, acaba habersiz baslarina boyle bisey gelmesinden mi korkuyolar diye aklima geldi birden.Alamaz
Belki yanlış hatırlamış olabilirim ama sanki öyle bir yorumunu hatırlıyorum. Bir de ilkokul ogretmenleri de formasyon alıp engelli çocukların öğretmeni olabiliyor. İlkokulda okuldaki bir öğretmen anlatmıştı. Tabii sistem değiştiyse bilmiyorum.Yok degil sanki. Kudra Ilkokul ogretmeniydi sanirim.
Bence dotten gitmezsin. Döt demekten gidilse benim gunde 84 kere banlanmam lazim ncbcbbir de burada döt dediğim için banlanırsam çok alınırım
Aaa evet olabilir bilemedimBelki yanlış hatırlamış olabilirim ama sanki öyle bir yorumunu hatırlıyorum. Bir de ilkokul ogretmenleri de formasyon alıp engelli çocukların öğretmeni olabiliyor. İlkokulda okuldaki bir öğretmen anlatmıştı. Tabii sistem değiştiyse bilmiyorum.
Kuma getirecek bir adamın spor yapacağını düşünmüyorum ben ya, bu adamlar sporada gitmeyecekse nereye gitsinler yazık gerçektenSagol cvp icin, acaba habersiz baslarina boyle bisey gelmesinden mi korkuyolar diye aklima geldi birden.
Bisey sormak istiyorum cehaletime verin. Islamiyette kuma alma nasildir? Adam 2.esi diger esinin rizasi olmadan alabilir mi?
Razı olmadan alamaz. O yüzden de çoğu kendini kandırıyor. Dinen de nikahları yok.Aslında alabilir de temelde tüm kuralları yerin getirmesi gerekiyor yani eşit olacak aynı şekilde bakacak eşlerine kadın bu durumda birşey diyemiyor. Poligami çok yaygın hatta çinden tut eski Mısır'a Afrika'ya kadar. 20 30 eşi olan var falan. İslam onu 4 le kısıtlamış ama mümkünse tek eşli kalmasını istemiş.
Benim çevremin ekseriyeti muhafazakar, içinde sorunlu olanlar da var, gayet iyi olanlar da. Bu genellemeniz hiç hoş olmamış.Serbest olanlarda hiç görmedim. Muhafazakarim diye geçinen, kadından uzak duran ,karısını çalıştırmayan,bizim her attığımız adıma günah diyenlerin hepsi eşini aldatiyor bir kere. Onlarca örnek gördüm kendi çevremde.
Hayır canım olurmu öyle şey ilk eşin rızası olmadan yapamaz öyle bir şeyAslında alabilir de temelde tüm kuralları yerin getirmesi gerekiyor yani eşit olacak aynı şekilde bakacak eşlerine kadın bu durumda birşey diyemiyor. Poligami çok yaygın hatta çinden tut eski Mısır'a Afrika'ya kadar. 20 30 eşi olan var falan. İslam onu 4 le kısıtlamış ama mümkünse tek eşli kalmasını istemiş.