Eşimi görür görmez sinirleniyorum

Ben nöbetli çalışıyorum eşim de sadece haftasonu evde. Aslında ona yemek yapmak da hoşuma gidiyor yemek de sorun değil gibi cidden çözemiyorum
Eşiniz iyiymiş de size rahat batıyor gibi geldi. Bahane aramadan bu kötü huyunuzu bırakın ve kendinize çekidüzen verin. Çocuk yok, başbaşasınız. Cicim aylarını güzellikle geçirmek varken didişmeyin.

Ha eşiniz her şeyi sizden bekliyor, eve katkısı olmuyor, çayı siz yaparken oda ucundan tutmuyorsa oturup konuşun.

Konuyu öyle bir yazmışsınız ki asparagas gazete başlığı gibi tüm yazı. Herkes dünya kadar soru sorarak anlayabilmiş sizin de bildiğiniz derdinizi.

Eşim ev işine yardım etmiyor, sürekli benden bir şeyler istiyor, ailesi yemeğe gelecek taa nerden, kız kardeşini de yardıma çağırdı, tantana büyük olacak ona gerginim yazarsanız derdinizin basit bulunacağını mı düşündünüz?

Dikkat çekmeye çalıştığından evdeki eşyalara zarar veren çocuklar gibisiniz.

Hayat böyle zaten. Basit, zor hepsi bir arada. Eşinizle konuşun paylaşın yükünüzü. Çoğu sizde gibi duruyor. Çoğu kadında olduğu gibi.

Konu sahibi nöbetli çalışıyorsa bir gün yokken iki üç gün evdedir eşi ise haftanın 5 günü çalışıyor belli ki. Bu durumda eşi zaten konu sahibi gibi ev işi yapamaz ki. Konuyu buraya çekmek absürt ne yazık ki konu sahibi genel olarak sorunlu bir tip benim anladığım. Eş kişisi fazla dayanmaz bu duruma yakında kocam evi terk etti ya da boşanmak istiyor konusu açar.

Konu sahibi nöbetli çalışıyorsa bir gün yokken iki üç gün evdedir eşi ise haftanın 5 günü çalışıyor belli ki. Bu durumda eşi zaten konu sahibi gibi ev işi yapamaz ki. Konuyu buraya çekmek absürt ne yazık ki konu sahibi genel olarak sorunlu bir tip benim anladığım. Eş kişisi fazla dayanmaz bu duruma yakında kocam evi terk etti ya da boşanmak istiyor konusu açar.
Anneyi rol model almış, en büyük hatası bu. Şahsen her şeye ters cevap veren, sürekli bağırıp çağıran bir insanla asla aynı evde yaşamak istemezdim. Kendini ezdirmemek böyle bir şey değil, karşılıklı saygı yoksa asla yürümez.

Evime ilk kez gelecekler ve uzak şehirden. Eltim, eşi, görümcem kaynanam kayınbabam hepsi kaç saatlik yoldan gelecekler. Biz aramayız öyle diyorlar ama bi makarna da yapıp veremem ki. Eşim de ağır misafir şöyle böyle dedikçe iyice strese girdim. Ta nerden ablasını erkenden getirttiriyor yemeğe yardım et diye ben nasıl stres olmayım😣
Abart. Yardıma görümce de gelecekmiş daha neyin stresi acaba. Yetişen yetişir yetişmeyen geldiklerinde yapılır zaten gelen de bir şekilde yardım eder. Yeni gelin sendromu hiç çekilmiyor

Anneyi rol model almış, en büyük hatası bu. Şahsen her şeye ters cevap veren, sürekli bağırıp çağıran bir insanla asla aynı evde yaşamak istemezdim. Kendini ezdirmemek böyle bir şey değil, karşılıklı saygı yoksa asla yürümez.
Katılıyorum. Benim de eşim nöbetli çalışıyor ve tüm yemekler olsun çamaşırlar yıkama vs ondadır ben işte yemekten sonra bulaşıkları hallederim vs ama eve geldiğimde o yemeği benim yüzüme fırlatır gibi getirse yaptığı hiçbir şeyin bir önemi kalmaz. O bana ben ona sürekli nazlama niyazlama işve cilve yaparak geçiriyoruz.

Gerçekten benim annem babam da sürekli kavga ederdi ve ben kendimi çok sinirli biri zannederdim ancak eşimle bir yıldır ettiğimiz kavga sayısı bir elin beş parmağını geçmez. Annemi babamı taklit edecek olsam yemeğin tuzu eksik diye olay çıkartmam gerekiyordu konu sahibi gibi. Ya da a dediğine b diyerek cevap vermem lazımdı. O bir geliyorsa ben iki gidiyorum ben bir gitsem o beş gelir hele yeni evli bir çiftte bunları duyunca aşırı şaşırıyorum.

Konu sahibi siz baya baya sorunlusunuz kendinize çeki düzen verin önerim.

İnanın hiç bilmiyorum. Mesela yanıma gel diyor sen gel diyip zıtlaşıyorum. Çayı neden buraya getirmedin diyor canım öyle istedi diyorum. Yani böyle söylediği her şeye zıt cevaplar veriyorum sürekli uzaktayken özlüyorum ama yan yana gelince tahammülüm olmuyor
Kız 11 yaşında ki kızım da bana aynı böyle cevap veriyor. Şeytan diyor çarp bitane 😁
Bunlar küçük görünür ama aşırı yıpratır evliliği haberin olsun

Arkadaşlar merhaba. 3 aylık evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz. Eşimi çok seviyorum ben işteyken ya da o işteyken çok özlüyorum. Ama eve gelince ya da bir araya gelince ne oluyor bilmiyorum hiç anlaşamıyorum her hareketi benim sinirime gidiyor, zıtlaşıyorum sürekli. Ve bu döngü bu şekilde devam ediyor. Hata sıkıntı kimde bilmiyorum ama bu durum beni çok üzüyor. Ne yapmamı önerirsiniz sizce sebep ne olabilir?🥺
Ben de özellikle adet gününe yakın adama iyice gicik oluyorum. Bence doguranlik ihtimali olmadığı için vücut adamı itiyor :))

Arkadaşlar merhaba. 3 aylık evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz. Eşimi çok seviyorum ben işteyken ya da o işteyken çok özlüyorum. Ama eve gelince ya da bir araya gelince ne oluyor bilmiyorum hiç anlaşamıyorum her hareketi benim sinirime gidiyor, zıtlaşıyorum sürekli. Ve bu döngü bu şekilde devam ediyor. Hata sıkıntı kimde bilmiyorum ama bu durum beni çok üzüyor. Ne yapmamı önerirsiniz sizce sebep ne olabilir?🥺
Daha yeni evlısınız. Alışma surecı. Hatalarınızın farkına varıp düzeltmeye calısın. İnşallah güzel mutlu bır yuvanız olur

Böyle biriyle aynı evde yaşamayı kimse istemez
Eşiniz için üzüldüm ben açıkçası.
Bende çalışıyorum sabahtan akşama kadar evime gidip yemeğimi de yapıyorum haftasonu temizliğimi yapıyorum düzenimi kurdum. Eşimde yardımcı oluyo tabi herkesin görevi var. Eşim benim evim benim yuvam.. o olmazsa o ev isterse en lüx villa olsun neye yarar ki. Huzurunuz olsun.

İnanın hiç bilmiyorum. Mesela yanıma gel diyor sen gel diyip zıtlaşıyorum. Çayı neden buraya getirmedin diyor canım öyle istedi diyorum. Yani böyle söylediği her şeye zıt cevaplar veriyorum sürekli uzaktayken özlüyorum ama yan yana gelince tahammülüm olmuyor
Bu adam çok sabretmez sana,annenle oturursun kardeşim.Nasıl sevgi böyle?

Bende koca kişisini görünce aşırı sinir oluyorum, adam işten gelip tv karşısına bir yattı mı kalkmak bilmiyor, bi konuda gel şu iş yapılacak dersem gelir yapar ama ben demeden hayatta elini bi işe sürmez. Ben bu sebepten uyuz oluyorum, sizi sinirlendiren sebep ne?

Katılıyorum. Benim de eşim nöbetli çalışıyor ve tüm yemekler olsun çamaşırlar yıkama vs ondadır ben işte yemekten sonra bulaşıkları hallederim vs ama eve geldiğimde o yemeği benim yüzüme fırlatır gibi getirse yaptığı hiçbir şeyin bir önemi kalmaz. O bana ben ona sürekli nazlama niyazlama işve cilve yaparak geçiriyoruz.

Gerçekten benim annem babam da sürekli kavga ederdi ve ben kendimi çok sinirli biri zannederdim ancak eşimle bir yıldır ettiğimiz kavga sayısı bir elin beş parmağını geçmez. Annemi babamı taklit edecek olsam yemeğin tuzu eksik diye olay çıkartmam gerekiyordu konu sahibi gibi. Ya da a dediğine b diyerek cevap vermem lazımdı. O bir geliyorsa ben iki gidiyorum ben bir gitsem o beş gelir hele yeni evli bir çiftte bunları duyunca aşırı şaşırıyorum.

Konu sahibi siz baya baya sorunlusunuz kendinize çeki düzen verin önerim.
:)) maşallah, arkadaşlar annenize kabahat buluyorsunuz asık suratlı vs diye ama babanızın acaba sizin eşiniz gibi sorumluluk sahibi eşinin yükünü paylaşan biri olduğuna emin misiniz. Bu kadınlar neden asık suratlı neden mutsuz? Benim kadınları haksız bulduğum çok az olmuştur, iyi bir adamı bir kadın bırakmaz, bir kadın durduk yere eşine ters davranmaz. Eğer kadın adamla severek isteyerek evlendiyse evliliğine eşine bağlı olur.
İyi bir eşe düşmek gerçekten şans işi ev işlerinde karısına destek olan eşine sevgi ilgi şefkat gösteren erkekler ne yazıkki çok az. Konu sahibi farkında değil tam olarak ne yaşadığının ama stresinin kaynağı eşinin sorumsuzluğu ve ilgisizliği.

Bende koca kişisini görünce aşırı sinir oluyorum, adam işten gelip tv karşısına bir yattı mı kalkmak bilmiyor, bi konuda gel şu iş yapılacak dersem gelir yapar ama ben demeden hayatta elini bi işe sürmez. Ben bu sebepten uyuz oluyorum, sizi sinirlendiren sebep ne?
Benimki de öyle valla dün akşam oturdum tek başıma yemek yedim tv karşısında yatıyordu. bu adamlar ne sanıyorsa pışpışlanacaklar hep ama karımın gönlünü nasıl alayım nasıl mutlu edeyim diye düşünmezler. gel canım yemek hazır sen yat paşam çayını baş ucuna koydum.

:)) maşallah, arkadaşlar annenize kabahat buluyorsunuz asık suratlı vs diye ama babanızın acaba sizin eşiniz gibi sorumluluk sahibi eşinin yükünü paylaşan biri olduğuna emin misiniz. Bu kadınlar neden asık suratlı neden mutsuz? Benim kadınları haksız bulduğum çok az olmuştur, iyi bir adamı bir kadın bırakmaz, bir kadın durduk yere eşine ters davranmaz. Eğer kadın adamla severek isteyerek evlendiyse evliliğine eşine bağlı olur.
İyi bir eşe düşmek gerçekten şans işi ev işlerinde karısına destek olan eşine sevgi ilgi şefkat gösteren erkekler ne yazıkki çok az. Konu sahibi farkında değil tam olarak ne yaşadığının ama stresinin kaynağı eşinin sorumsuzluğu ve ilgisizliği.
Siz benim babamın çalışma saatlerini düzenini biliyor musunuz ? Ben asla anneme kabahat bulmuyorum belli durumlar var ve anlaşamıyorlardı dedim annem hatalı demedim. Babam memur emeklisi aynı zamanda hala çalışıyor çünkü arkada okuyacak iki çocuk daha var ve ben kardeşlerine harçlık yollayan okul ihtiyaçlarını gideren bir kişiyim erkek kardeşim lgs ye girecek dershane ücretlerinden haberiniz var mı ? Babam yola gittiğinde 36 saat yok ve gece geliyorsa ertesi gün akşam geri 36 saat yola gidiyor. Bu adam bunlara rağmen sabah eve geldiyse kahvaltı hazırlıyor masayı hazırlayıp çağırıyor evdekileri, kahvaltısını yapıp öyle uyumaya gidiyor.

Nöbet usulü çalışanlarda evde olma oranına göre paylaşım yapılır yapılmalı. Benim eşim 24 saat gidiyor 48 saat evde ve gün içinde evin tüm ihtiyaçlarını görüyor ben 6 gün çalışıyor olunca bana da sen zaten yoruluyorsun diyor. Bu tek taraflı bir iş değil asla da olamaz. Konu sahibinin anlattıkları ise hiç bu şekilde değil. Kendi içinde tutarsız o zaman siz anlamışsınız eşinin berbat biri olduğunu da ben anlayamamışım galiba :)

Benimki de öyle valla dün akşam oturdum tek başıma yemek yedim tv karşısında yatıyordu. bu adamlar ne sanıyorsa pışpışlanacaklar hep ama karımın gönlünü nasıl alayım nasıl mutlu edeyim diye düşünmezler. gel canım yemek hazır sen yat paşam çayını baş ucuna koydum.
Ay benimki film hastası gece yarısına kadar film izler, akşam bi ara mutfaktan çıkıp salona geçtim 5 dk oturayım dedim, bana diyo ki senin için film açtım gel izleyelim diyo birde yaa😡 sen izle dedim bende. Sanki film izleyecek zamanım varmış gibi. Sabrımı zorluyo benim.

Bence sizin sorununuz kendi eşinizle, bu konuda ki eşle değil :) Empati güzel bir şey ama ciddi anlamda benzerlikler varsa yapın empatiyi konu sahibi eşim yatıyor ben ona hizmet ediyorum o yüzden sinirliyim dememiş ya da demişte bir siz anlamışsınız ben anlamamışım galiba.

X