• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmek istiyorum :( Ama nasıl??

Ben de çok kısa süre içinde eşimle tanışıp evlendim ama tek fark bende baskı yoktu kendim istedim. Tanışıp evlenmemiz 7 ayda oldu İlk zamanlarda ben de keşke biraz daha tanısaydık birbirimizi dedim ama şimdi yani 2 senenin sonunda iyiki evlenmişim diyorum eşimle.
Ev hanımısın şuan o yüzden eşinin yardımcı olmasına gerek yok diye düşünüyorum yani hem işe gitsin hem evde çalışsın adil olmaz Ha sen de çalışıyor olsan o zaman bırak eşin de yapana kadar elini hiçbişeye sürme derdim. Ama şuan eşinden yardım beklemen adil değil.
Özel günlere hemen hiçbir erkek kadınlar kadar önem vermiyor ben de ilk zamanlarda dert ettim bunu ama şimdi eşimin yüreğini biliyorum ve özel günleri unutması da önemsememesi de hiç batmıyor. Evimizdeki mutluluk huzur en büyük hediyemiz birbirimize..
Yine de kadın olarak bazen ihtiyaç duyuyorum ver organizasyonu ben yapıyorum eşime de ben talimat veriyorum akşama takım elbiseni giy diye mum ışığında romantik akşam yemeği yapıyoruz.
Bekleme kendin yap.
Parasal konularda ise eşinle konuşup sana da kişisel harcamaların için bütçe ayırmasını isteyebilirsin. Maaş günü senin harçlığını da vermeli.
Ne kadarlık evlisiniz bilmiyorum ama evliliğin ilk zamanları benim için de zorlu geçti. Eşinle bir akşam tvyi kapatıp ciddi ciddi konuşabilirsin senin ve eşinin evlilikten beklentileri neler bulduğu neler diye. Ama bu konuşmayı saldırgan yada savunma içeren bir konuşma olarak yapma. Eşini suçlayarak değil kendini anlatmaya çalışarak ve eşini anlamaya çalışarak yapmalısın
eşim öğretmen daha bir hafta öncesine kadar hergün evdeydi ve buraya yeni taşınıp yerleştik erkeklerin yapacağı ağır işleri ben yaptım hep kaldır indir

Tam anlamıyla saydığın her konuda değişmesi imkansız ama bir kaç konuda değiştirebilirsin bence.

Hemen boşanmalık bir durum göremedim yani sabırlı ol biraz ve örnek olarak işle eşini.
Öncelikle atanman şart değil, özelde de olsa bir işe girsen kendi paran olur o zaman ben de çalışıyorum der
onu ev işlerine ortak edebilirsin. En kötü ben de yetişemiyorum der yardımcı düşünürsün.

İstediğin bir biblo için ondan beklentin olmaz haliyle üzüntün de.

Yapabilen, güçlü kadın olduğun için sana güvenmiş ve senin üstüne bırakmış yükleri.
Yapamıyorum, gücüm yetmiyor diyeceksin ağır işleri ona bırakacaksın.

Sabırlı ol günlerce beklet o işi gerekirse.
Senin el atmadığını görünce memnun kalır.

Her anlamda gönlüne göre koca bulanı azdır sanırım.:KK14:

Çok basit şeyler yazdıklarınız bence evlilik saygı ve Sevgi'yle gayet güzel devam eder, varsın biblo almasın, evi de dağıtsın, hiç de romantik olmasın sevgi varsa, saygıyı yitirmeden yıllarca sürer

canım senden yaşça büyüğüm sanırım yeni evlisin benimde 3.5 yıl oldu bence beklentilerini çok yüksek tutma kendıne hobi alanları oluştur eşine cok sarma yani alışıyorsun zamanla benimde eşim fırsatını bulsa hep kuzenleriyle vakit geçirecek ilk zamanlar kavga ediyordum ama şimdi bende kendime değişik ilgi alanları buldum ve belki de evlilik yaşam alanlarını kısıtlamamalı galiba diyorum şimdilerde beni kıskanmıyosun derdim eskiden kızardım ama eşim guvenilirdir ve bence en önemlisi bu kişilerin karakterini degiştiremezsiniz ya deve ya diyar meselesi ha en önemlisi guven bence ve huzur kavgacı degilse saygısızlıgı yoksa hediyeyi dert etme derim tabi ilk zamanlarda böyle öküzlükler yapmasa iyiydi ama sen istiyorsan söyle o almıyosa da onun ayıbı sakın seni sevmediğini de düsünme cunku erkeklerin yapısında gerçekten öküzlük var :)

cnm almıyor çok borcumuz var diyor. borçlar ikimizin değil onun eski borçları... borçların bitmesine 1 yıl var. ben kendim alsam farkediyor bunu bana sormadan mı aldın diyor
Bence o zaman esinle anlas. Sana gunluk para biraktigindan biriktirebildigim kadar biriktirip kendi istedigime harcayacam de Buna da yok demez heralde.
Kendisi sigara iciyorsa onun para hesabindan gir..

canım senden yaşça büyüğüm sanırım yeni evlisin benimde 3.5 yıl oldu bence beklentilerini çok yüksek tutma kendıne hobi alanları oluştur eşine cok sarma yani alışıyorsun zamanla benimde eşim fırsatını bulsa hep kuzenleriyle vakit geçirecek ilk zamanlar kavga ediyordum ama şimdi bende kendime değişik ilgi alanları buldum ve belki de evlilik yaşam alanlarını kısıtlamamalı galiba diyorum şimdilerde beni kıskanmıyosun derdim eskiden kızardım ama eşim guvenilirdir ve bence en önemlisi bu kişilerin karakterini degiştiremezsiniz ya deve ya diyar meselesi ha en önemlisi guven bence ve huzur kavgacı degilse saygısızlıgı yoksa hediyeyi dert etme derim tabi ilk zamanlarda böyle öküzlükler yapmasa iyiydi ama sen istiyorsan söyle o almıyosa da onun ayıbı sakın seni sevmediğini de düsünme cunku erkeklerin yapısında gerçekten öküzlük var :)
cnm maalesef hobi edinecek hiç vaktim olmuyor. internete bile iki üç günde ancak girebiliyorum. Boş vaktim olsa roman okumak istiyorum ama vaktim kalmıyor maalesef. günde 4-5 saat ders çalışıyorum. kpss iki yıl da bir oluyor ya şansımı bir kez daha denemek istiyorum. eğer kpss olmazsa eşimi dinlemeyip girerim bi işe... mesleğim var iş bulurum rahat özelde ama bu yıl ders çalışıyorum. zaten eşim özel sektörde çalışmamı neden istemiyor eve yorgun geleceğim haftalık tatili 1 gün diye... işler ona kalacak diye... devlette olsa fazla çalışma saatelrim uzun olmayacak yaklaşık aynı saatlerde evde olacağız diye. kendisi öğlen 3 te geliyor eve ben devlette olsam 5 te gelirim ama özel sektörde 6-7 gibi olur. Bu sene sınava hazırlanan bir öğrenci gibiyim. benim istediğim en azından ağır şeyleri kaldırsın erkeklerin yapacağı tornavidalı işleri bile evde ben yapıyorum ağır kaldırıyorum belim ağrıyor kaç gündür oturduğum yerden zor kalkıyorum fıtık oldum sanırım :KK43: fıtık olmuş olabilirim diyorum köyde bi amca var eli ile fıtığı düzeltiyor oraya gideriz diyor yani demiyor ki dikkat et bundan sonra bana söyle ben kaldırayım. hiç yardımcı olmuyor. zaten tek ev işleri olsa cnm sıkılır benim bende tv izleme alışkanlığı hiç yok maalesef yalnız tv izlemeyi sevmem. evde boş vaktim olsa kitap okurum bi sürü kişisel gelişim romanlarım var bekliyor.. derse vakit ayırdığım için böyleyim eşime saracak vaktim bile yok hatta o avarelikten bana sarıyor. benle uğraşıyor döveyim mi seni diyor gülerek.

Bence o zaman esinle anlas. Sana gunluk para biraktigindan biriktirebildigim kadar biriktirip kendi istedigime harcayacam de Buna da yok demez heralde.
Kendisi sigara iciyorsa onun para hesabindan gir..
dediğin gibi yaptım bi ara. sigara paketi 8 tl. bende gittim 4 tl lik tablet çikolata vardı inadına 2 paket ondan aldım ( normalde bi çikolataya o kadar para vermem sırf gıcklık olsun diye) o kadar başıma kaktı ki..ama diyeceğim içtiğin paketin yarı parasını istiyorum her gün diyecğm

Anlayamadigim birsey var..
Cok kisa bir surede adami sikistiran sizsiniz.. adamda tam taniyamadan evlenmis sizinle hatta belkide sirf acele ediyorsunuz diye.. simdi istediginiz gibi cikmamasinin sorumlusu sadece o mu sizce?
Degistirmeyin bence zira bu bakis acisi ve kararlarla 3 4 5 i bulabilir.

:KK43: Çok mutsuzumm. ihatnete karşı olan biri. insanları yarı yolda bırkmayan dürüst vicdanlı biri ... ilk görüştüğüm kişi gibi değil diye hep olumlu taraflarına bakmışım :KK43: ya da evlenince böyle oldu :KK43:
Uzulme canim bak eger vicdanliysa bi erkek ,zamanla,ve birazda sabirla yola getirebilirsin,zor ama imkansiz degil.ne kocalar var su hayatta canim bdv de hergun okuyoruz,ve inanin bazen insan elindekilere sukur ediyor boyle seyler duyunca.esinin sevgisine inaniyorsan,icinde bi suphe yoksa bu sevmedigin alisamadigin huylarini,sabirla hosgoruyle bazen ve guler yuzle tamamen degil belki ama daha aza indirebilirsin bu mumkun.gercekten evlenmekle acele davanmissin birazdaha birbirinize zaman verebilirdiniz,ama olan olmus artik gerci yillarca flort edipte birbirini taniyamayanlarda var yani anlicagin sans isi bu evlilik,kumar gibi bi bakima.Hemen mutsuzum diye pes etme!savas derim ben :KK52:

Başlığı görünce direk boşan gşt yenisini al demek geldi içimden.

Konuyu okuyunca ise maalesef değişmez ama zamanla biraz yontulur birazda sen alışırsın bi orta yol bulursunuz gibi geldi. Sen biran önce kpss yi kazan yada başka bir iş bul ve maddi özgürlüğünü kazan. Eve bi katkın olsun ama kendi harcamalarına karıştırma o zaman daha iyi olur.

cnm maalesef hobi edinecek hiç vaktim olmuyor. internete bile iki üç günde ancak girebiliyorum. Boş vaktim olsa roman okumak istiyorum ama vaktim kalmıyor maalesef. günde 4-5 saat ders çalışıyorum. kpss iki yıl da bir oluyor ya şansımı bir kez daha denemek istiyorum. eğer kpss olmazsa eşimi dinlemeyip girerim bi işe... mesleğim var iş bulurum rahat özelde ama bu yıl ders çalışıyorum. zaten eşim özel sektörde çalışmamı neden istemiyor eve yorgun geleceğim haftalık tatili 1 gün diye... işler ona kalacak diye... devlette olsa fazla çalışma saatelrim uzun olmayacak yaklaşık aynı saatlerde evde olacağız diye. kendisi öğlen 3 te geliyor eve ben devlette olsam 5 te gelirim ama özel sektörde 6-7 gibi olur. Bu sene sınava hazırlanan bir öğrenci gibiyim. benim istediğim en azından ağır şeyleri kaldırsın erkeklerin yapacağı tornavidalı işleri bile evde ben yapıyorum ağır kaldırıyorum belim ağrıyor kaç gündür oturduğum yerden zor kalkıyorum fıtık oldum sanırım :KK43: fıtık olmuş olabilirim diyorum köyde bi amca var eli ile fıtığı düzeltiyor oraya gideriz diyor yani demiyor ki dikkat et bundan sonra bana söyle ben kaldırayım. hiç yardımcı olmuyor. zaten tek ev işleri olsa cnm sıkılır benim bende tv izleme alışkanlığı hiç yok maalesef yalnız tv izlemeyi sevmem. evde boş vaktim olsa kitap okurum bi sürü kişisel gelişim romanlarım var bekliyor.. derse vakit ayırdığım için böyleyim eşime saracak vaktim bile yok hatta o avarelikten bana sarıyor. benle uğraşıyor döveyim mi seni diyor gülerek.
Guzelim evde onun yapacagi bi is oldugunda azcik naz yap sende,bi iki numara cek:KK14:ayy hastayim,belim kopuyo falan birazda sirnas canim kocacim varken bana dusermi bunlari yapmak falan de valla bu adamlara arada numara cekmessek,herseyi bize yikarlar valla:KK59:ben sahsen yapmiyorum bildigim halde,ayy ben hic anlamam hayatta tornavidaymis,tamirmis yapmadim hayatim hem kadin isimi bu diyorum:21:o gun yapmazssa da birakiyom oylece,ertesigun bakiyom soylene soylene yapiyor:KK70:yapana degil yaptirana bak:KK73:ne alakaysa artik:KK53:

Canım senin geçmişten gelen çentiklerin var kıyaslama yapma yüreğini ferah tut çoğu böyledir zaten erkeklerin o odunsa sen kalas ol evliliğinizde çok yeni biraz zaman ver alışma kısmı çok zor kendini birşeylerle oyala çok takılma olmaz mı ? Anne konusunda seni çok iyi anlıyorum boşan diyemem çünkü ciddi bir durum yok ortada ama alışmaya çalışsan daha kolay olur.

Hediye olayinada gelince,benimkide hic sevmez oyle ozel gunlermis,dogum gunuymus tinlamaz oyle seylerden az biraz odundur kendileri:63:ama ben ne yapiyorum?hic atlamiyorm ozel gunleri,aliyorum hediyeler falan ozel gunler olmasa bile icimden geldikce nacizhane ufak tefekte olsa alirim ona,o utansin diye :KK76:eee sonra ne oluyo?benimkide cok vicdanlidir odundur ama iyi yureklidir,yaptiklarimin altinda eziliyo tabi bazen bi bakiyom elinde bi gulle geliyo:KK16:inci boncuk severim ben :21:kolye kupe alir parfum alir yani anlicagin sen uzerine duseni yap amann o yapmiyor ben niye yapiyim deme!yapki o ezilsin altinda:KK59:bide cok sey bekleme,ne kadar az beklentiye girersen,o kadar az uzulursun..

hele bir dövsene de sende :) seninki ilgi bekliyor ama kendisi göstermiyor benimki de öyle malesef ama inan bunu da atlatacaksın arada sert çık eşine çok yıpratma kendini eve 3 te geldiği için sana sarıyor anlaşılan bence eşinin hobi alanlarına ihtiyacı varmış biz ne desek boş evlilik bazıları için gerçekten zor Allah insanı doğrularla karşılaştırsın.

Başlığı "işimi degistirmek istiyorum" diye okudum ona göre yorum yazacaktım aslında

Belirli bir yaşa gelmiş bir insanı değiştirmek şekil vermeye çalışmak çok zor.bilemiyorum.
ya vallahi ben başlığı nasıl okudum nasıl anladım bi bilseniz :)

eşini başka bi adamla değiştirmek istiyor anladım açtım konuyu ağzıma geleni sayacaktım ki konuyu okuyunca anladım hey allaahım

Bence bir insanın vicdanlı,merhametli ve güvenilir olması hiçbir hediye ile kıyaslanamaz..

Varsın kocanız hediye almasın..

Back