• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmek istiyorum :( Ama nasıl??

Sorunlariniz abartilacak şeyler değil. Onu değiştirmeye çalişmak yerine bu şekilde kabul etseniz nasil olur. Mesela sizin elinize hiç para geçmiyor mu? Biriktirin alin istediğiniz bibloyu.

Ya ben şunu hiç anlamıyorum. Ev hanımı olup çalışıp işten gelen Ada'mdan yardım beklemek ve yardım etmiyor diye bunu sorun etmek ne kadar mantıklı. Ayrıca özel gün takıntısı olmaması da kabul edilebilir bişey size uymak zorunda değil ki. Bende hiç sevmem yok tanışma yok evlenme yıldönümü falan diye kalıba koymayı. Ayrıca sigara bi bağımlılıktır orta sehpa biblosunun bağımlılık olduğunu sanmam. Sen diyorsun maddi sıkıntılarımız var diye. Bence seni boşu boşuna kendini üzüyorsun. Tavsiyem git acilen kendine bi iş bul böylece evde durup kocana takmazsın kafanı hemde istediğin bişey olunca daha rahat alırsın. Çünkü çocuksuz ev hanımları kocaya fena sarıyor sonra evliliği yıpratıyor

Merhaba arkadaşlar. Burayı uzun zamandır takip ediyorum sizinle bende bir şeyler paylaşmak istedim ve üye olmak bugüne kısmetmiş. Benim de bir derdim var sizlerle paylaşmak istediğim.. Biraz uzun olacak ama yorumlarınıza ihtiyacım var...
2006 da üniv okumaya gittiğim şehirde biriyle tanıştım yaşım 17 di. Çok sevmiştim öyle çok... Yıllar yılları kovaladı ve bi türlü evlilikten kapak açmazdı. Hep evlilik konusunu ben açardım. Ayrıca kaç kez aldattı beni nasıl bir aptalım ki bana saygısı olmayan bu insanı affedip kendime saygısızlık yapmışım diyorm. Dahası da var hem de en beteri... 4-5 yıllık beraberliğimizde zar zor istemeye getirdi ailesini nişan taktı. Ailesi evlenmesini çok istiyordu hemen düğün hazırlıklarına başladı ailesi ama onda bi gariplik vardı nişanı uzun tutsak olacaktı ben hazır değilim gibi laflar etmeye başladı. benden 9 yaş büyüktü halbu ki yaşı gelmiş geçiyordu evlilik için. zaman geçti tüm hazırlıklar tamamdı gelinlik alındı. davetiyeler basıldı. bana kına ya bir gün kala ben gelmiyorum dedi. (Aynı şehirde yaşamıyorduk. Kına dan bir gün önce geleceklerdi normalde) gelmiyorum deyince kafamdan kaynar kazanlar döküldü. Düğünüm olmadı herkese rezil oldum. Bunalımlara girdim. Ailem de mahvoldu :KK43: Yıllar yılları kovaladı... Yaşadıklarım beni hastalandırdı yıprattı unutkan biri oldum çıktım o kadar basit ve küçük şeyleri unutur oldum ki... Neyse uzatıp sizi sıkmak istemiyorum gelelim esas sıkıntıma..... Annem yıllarca başıma kaktı senin yüzünden rezil olduk. üniv gittin buldun o oğlanı seni almadı da rezil ettin bizi cümle aleme dedi. herkes dedikodumu yapıyordu mahallede kulağıma geliyordu sürekli... Çirkin bi kız olmadığımı düşünüyorum ama nedense bütün kısmetlerim bu düğün öncesi yaşadığım hadise yüzünden olumsuz sonuçlanıyordu ve bende kolaylıkla birine ısınamıyordum..... sürekli bana görücü getirip evlenip defolup gitmemi istiyordu annem amacı el alemin ağzını kapatmak. Tüm sıkıntılara rağmen oturdum tıkadım kulaklarımı kpss ye hazırlandım tek istediğim atanıp buralardan gitmekti ama sınavda 70 i bile geçemedim eskiden çalışmadan girince bile 75 alırdım :KK43: Yaşadıklarım konsantrasyon gücümü de olumsuz etkiledi girdiğim bütün sınavlarda başarısız oluyordum. küçük bi yerde yaşadığım için doğru düzgün bir işte bulamadım :KK43: akranlarım evleniyordu. ben hayatta tek amacı evlenip çocuk sahibi olmak isteyen tek amacı bu olan kızlardan değildim. Benim için evlilik hazır olunca ve içime sinen biriyle olmalıydı ama annem defalarca karşıma kısmet çıkarıp beni geriyor ve psikolojik baskı yapıyordu... Bende istiyordum evlenip gideyim kafama uygun birisi olsun bi evim olsun kendime ait... ama içime sinen biri olmayınca nasıl bi evlilik gerçekleştirebilirm ki.. Hem iş sahibi de olamamıştım. Erkeklere de güvenim kalmamıştı... Bi gün gene biriyle tanıştırıldım. iyi niyetli temiz biri olduğu belliydi. Biraz telefonda konuştuktan sonra görüştük yüzyüze ve ilk defa birinden elektrik aldığımı hissettim ve görüşmeye başladık. Görüşmeye başladıktan 2 ay sonra atanıp gitti şubatta. Tercihleri de beraber yapmıştık ben hep buralardan uzaklaşmak istiyordum yaşamak istediğim yerlerden biri geldi atandı. Annem çocuğu sıkıştırdı atandın getir aileni iste dedi. zaten yeni tanıştık hemen atanıp gitti erkendi biraz ama herşey erkenden gelişti ve bana aşık olduğu için o da istedi hemen bir şeyler olsun. isteme, söz, nişan, nikah ardından da düğünüm oldu. herşey 9 ay için de olup bitti. Bende bi an kendimi evlenmiş buldum ama düğün telaşından birbirimizi tanıyamadık. Ve yeni yeni tanıyorum eşimi bazı huyları beni çok üzüyor. Benim önem verdiğim şeylere kendisi önem vermiyor. Bazı şeylerde çok bencilce davranıyor. Monoton bi insan. Hiç romantik değil. Bir müzik açıp dinlemez hiç :KK43: Doğum günlere özel günlere önem vermiyor. Sürekli tv izliyor. Hiç ev işlerinde yardım etmiyor ilerde işe girersem de edebilecek potansiyel yok. tembel ve beceriksiz yetişmiş. 25 tl ye orta sehpa ya biblo almak istiyorum aylardır söyledim almıyor. doğum günümde bir şey almadın doğum günü hediyesi al diyorum onu da almadı. Tamam biraz maddi sıkıntılarımız var ama pahalı şeyler istemiyorm ki :KK43: ama sigaraya para veriyor kızlar. evlenmeden önce sigarayı bırakmıştı tekrar başladı.... Düğünden önce daha farklıydı bana karşı şimdi öyle değil... Üzülüyorum. Kendisini seviyorum sonuçta eşim artık ve birşeyler hissetmiyor olsam evlelnmezdim elbet ama tamamen tanımadan evlendiğim için bazı huylarını yeni yeni öğreniyorum ve rahatsız ediyor ben mutlu değilim arkadaşlar. sanki tatsız tuzsuz yemek yiyormuşum gibi geliyor. Sizce onu değiştirebilir miyim?

nasıl ıcım sızladı ya....kınadan bır gun once terkedılmek...nasıl bır vıcdansızmış o ..ALLAH affetmesın yanına kar kalmasın ınş yaptıgı
esınıze gelınce....ben çokda sorun görmedım cnm....bıldıgın tıpık odun turk erkeği....degışmıyorlar sadece bazı yanlarını torpuluyebılıyorlar hepımız gbı.....ama 25 tlyı cok görmesı ayıp...gıdın alın harçlığınızı olmuyormu sankı ızınmı alacaksınız 25 tl ıcın....
ve mutlu olmaya bakın....onemlı sorunlar olmadıgı surece bırbırını ıdare etmek zaten evlılık

Konunu okuyunca bana uzun süredir yaşadığın bunalım sonucu zorunluluktan evlenmişsin gibi geldi. Evliliğinde takıldığın ayrıntılar bence çok gereksiz tabi ki her insan evlendikten sonra değişir sadece erkekler değil biz bayanlarda değişiriz. Çalışmak istiyorsan bence bir iş bulup kafanı dağıtmalısın şu da bir gerçek evlilikte bayanın sorumlulukları daha fazla...

Değişmez hiç kimse,belki sadece "mış gibi" yapar.(Ki bu benim en nefret ettiğim şey)
Alışmaya ya da yönlendirmeye çalışın tek yapabileceginiz buo_O

Esimi degistirmek istiyorumu okuyunca biran kafamda esimi verip yenisini almak istiyorum gibi bi anlam olustu yuh dedim ne ayipli konu dedim :D :D sonradan anladim mevzuyu allam kafam bi dunya bu aralar :D

İnanın hepimizin evliliğinde bu anlattiklarinizdan vardir ve başlangiç hikayesi ne olursa olsun hayal ettiğimiz gibi ve ya ilk tanidiğimizdaki kişiyle evlenmiyoruz zaman geçtikce düzelir belki ama kendinizi bu kadar şanssız hissetmeyin, eşinizin iyi yönlerine odaklanin mesela benim eşimde umursamaz, tv ye çok düşkü ben sorarsam konuşur yada ilgisini cekecek bi konu bulup açarsam sohbet ederiz yoksa yok, sevdigini kolay kolay söylemez vs vs ama iyi yönlerini anlatacak olursam fedakar, eli açik ne istesem gücü yettiğince alir ama kendi almayi akil edemez 1 yaşinda kizimiz var altini değiştirmek dişinda herşeyitle ilgilenir süper bi baba olduğunu düşünüyorum yani demek istediğim güzel yönlerine bakon sinirli biri değilse eksiklerini kendisiule paylaşin yada nasil biri olmasini istediginizi kendinze nasil davranmasini istediğinizi ona anlatin ben böyle yapiyorum kendinizi yipratmayin kimse dört dörtlük değildir biz bile...

Ben de çok kısa süre içinde eşimle tanışıp evlendim ama tek fark bende baskı yoktu kendim istedim. Tanışıp evlenmemiz 7 ayda oldu İlk zamanlarda ben de keşke biraz daha tanısaydık birbirimizi dedim ama şimdi yani 2 senenin sonunda iyiki evlenmişim diyorum eşimle.
Ev hanımısın şuan o yüzden eşinin yardımcı olmasına gerek yok diye düşünüyorum yani hem işe gitsin hem evde çalışsın adil olmaz Ha sen de çalışıyor olsan o zaman bırak eşin de yapana kadar elini hiçbişeye sürme derdim. Ama şuan eşinden yardım beklemen adil değil.
Özel günlere hemen hiçbir erkek kadınlar kadar önem vermiyor ben de ilk zamanlarda dert ettim bunu ama şimdi eşimin yüreğini biliyorum ve özel günleri unutması da önemsememesi de hiç batmıyor. Evimizdeki mutluluk huzur en büyük hediyemiz birbirimize..
Yine de kadın olarak bazen ihtiyaç duyuyorum ver organizasyonu ben yapıyorum eşime de ben talimat veriyorum akşama takım elbiseni giy diye mum ışığında romantik akşam yemeği yapıyoruz.
Bekleme kendin yap.
Parasal konularda ise eşinle konuşup sana da kişisel harcamaların için bütçe ayırmasını isteyebilirsin. Maaş günü senin harçlığını da vermeli.
Ne kadarlık evlisiniz bilmiyorum ama evliliğin ilk zamanları benim için de zorlu geçti. Eşinle bir akşam tvyi kapatıp ciddi ciddi konuşabilirsin senin ve eşinin evlilikten beklentileri neler bulduğu neler diye. Ama bu konuşmayı saldırgan yada savunma içeren bir konuşma olarak yapma. Eşini suçlayarak değil kendini anlatmaya çalışarak ve eşini anlamaya çalışarak yapmalısın

Ben ortada öyle büyük bir sorun görmedim.Eşinizin yaptıkları çok normal şeyler,abartılıcak birşey yok.Onu bu şekilde kabul edin bence.

Sanki annenizin baskisindan ilk icinize sinen kisiyle evlenmissiniz.Ama sizede hos gorunmus,etkilenmissiniz ki evlilik olmus.
Aceleye geldiginden degil yasadiginiz sıkıntılar.9 ay cok da kisa bir zaman degil,ki eski nisanlinizla uzun sure tanismaniza ragmen dugune bir gun kala sizi zor durumda birakmis. Yani bu isler tanimakla falan degil..
Esiniz ahlakli,saygili,ve iyi bir insansa ayrintilara takilmayin.
Dizilerde,filmlerde gordugumuz gibi romantik gecmiyor evlilikler.Olan olur tabi ama esinizi.bu konuda degistiremezsiniz.
Ondaki guzellikleri gormeye calisin.Belki sizi korumasi,sozunun eri olmasi gibi..Beklentilerin karsilanmamasi mutsuzluga sebep olur.Beklentilerinizi dusurun ve ise girin.Sanirim kpss ye hazirlaniyorsunuz ama calismaya baslayinca yada sosyal faailyetlerinizi artirinca hayatinizin merkezinden esinizi cikaracaksiniz ve mutlu olacaksiniz.

Elimizdekilerin kiymetini kaybedince anliyoruz...
hediye mi almiyor. 25 tl lik sehpa yi mi almiyor.. sen evde oturdugun yerde sunu alsana bunu alsana dediginde zaten havada kaliyor her sey. Her koca hediye alip gelmez supriz yapmaz. . Elindekilerden kendine yontacaksin..
Hediye secmekte zorlaniyor belki. Cimrilikten sehpayi almamazlik yapmiyordur belki. Anlamadigi icindir.romantik olmamakta suc mu degill..
Tut kolundan hadi bana dogumgunu hediyesi alalim de gidin alin.. her seyi o yapsin,düşünsün diye bekleme. Harekete gec..
cnm almıyor çok borcumuz var diyor. borçlar ikimizin değil onun eski borçları... borçların bitmesine 1 yıl var. ben kendim alsam farkediyor bunu bana sormadan mı aldın diyor

Sorunlariniz abartilacak şeyler değil. Onu değiştirmeye çalişmak yerine bu şekilde kabul etseniz nasil olur. Mesela sizin elinize hiç para geçmiyor mu? Biriktirin alin istediğiniz bibloyu.
cnm annemler bu yıl çalışmıyorum diye bana 500 tl harçlık verdi o parayı ev giderlerine harcadık. bir şekilde alsam bile görünce kızıyor bana sormadan bir şey neden alıyorsun diye

Ya ben şunu hiç anlamıyorum. Ev hanımı olup çalışıp işten gelen Ada'mdan yardım beklemek ve yardım etmiyor diye bunu sorun etmek ne kadar mantıklı. Ayrıca özel gün takıntısı olmaması da kabul edilebilir bişey size uymak zorunda değil ki. Bende hiç sevmem yok tanışma yok evlenme yıldönümü falan diye kalıba koymayı. Ayrıca sigara bi bağımlılıktır orta sehpa biblosunun bağımlılık olduğunu sanmam. Sen diyorsun maddi sıkıntılarımız var diye. Bence seni boşu boşuna kendini üzüyorsun. Tavsiyem git acilen kendine bi iş bul böylece evde durup kocana takmazsın kafanı hemde istediğin bişey olunca daha rahat alırsın. Çünkü çocuksuz ev hanımları kocaya fena sarıyor sonra evliliği yıpratıyor
daha 1 buçuk aylık evliyiz. kpss ye hazırlanıyorum bu yıl. ben internetten iş buldum eşim istemedi. kadrolu devlet işi olmayınca asgari ücrete çalıştırmam diyor. ve günde 5-6 sat ders çalışıyorum vaktim değerli benim. ağır eşyalar var kaldırılacak yardım etmiyor kastım o idi. belim incindi geçen gün hiç yardım etmedi

Konunu okuyunca bana uzun süredir yaşadığın bunalım sonucu zorunluluktan evlenmişsin gibi geldi. Evliliğinde takıldığın ayrıntılar bence çok gereksiz tabi ki her insan evlendikten sonra değişir sadece erkekler değil biz bayanlarda değişiriz. Çalışmak istiyorsan bence bir iş bulup kafanı dağıtmalısın şu da bir gerçek evlilikte bayanın sorumlulukları daha fazla...
cnm şu an çalışmak istemiyorum kpss için günde 4-5 saat ders çalışoyurm çünkü.. eşim devlette çalışmamı istiyor o yüzden ders çalışıyorum. zaten eşim öğlenleri de eve yemeğe geliyor günde 3 öğün mükemmel sofra bekliyor ve ayrıca çok dağınık biri yoruluyorum

Back