• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmek istiyorum :( Ama nasıl??

pembefiskos32

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2015
14
2
1
34
Merhaba arkadaşlar. Burayı uzun zamandır takip ediyorum sizinle bende bir şeyler paylaşmak istedim ve üye olmak bugüne kısmetmiş. Benim de bir derdim var sizlerle paylaşmak istediğim.. Biraz uzun olacak ama yorumlarınıza ihtiyacım var...
2006 da üniv okumaya gittiğim şehirde biriyle tanıştım yaşım 17 di. Çok sevmiştim öyle çok... Yıllar yılları kovaladı ve bi türlü evlilikten kapak açmazdı. Hep evlilik konusunu ben açardım. Ayrıca kaç kez aldattı beni nasıl bir aptalım ki bana saygısı olmayan bu insanı affedip kendime saygısızlık yapmışım diyorm. Dahası da var hem de en beteri... 4-5 yıllık beraberliğimizde zar zor istemeye getirdi ailesini nişan taktı. Ailesi evlenmesini çok istiyordu hemen düğün hazırlıklarına başladı ailesi ama onda bi gariplik vardı nişanı uzun tutsak olacaktı ben hazır değilim gibi laflar etmeye başladı. benden 9 yaş büyüktü halbu ki yaşı gelmiş geçiyordu evlilik için. zaman geçti tüm hazırlıklar tamamdı gelinlik alındı. davetiyeler basıldı. bana kına ya bir gün kala ben gelmiyorum dedi. (Aynı şehirde yaşamıyorduk. Kına dan bir gün önce geleceklerdi normalde) gelmiyorum deyince kafamdan kaynar kazanlar döküldü. Düğünüm olmadı herkese rezil oldum. Bunalımlara girdim. Ailem de mahvoldu :( Yıllar yılları kovaladı... Yaşadıklarım beni hastalandırdı yıprattı unutkan biri oldum çıktım o kadar basit ve küçük şeyleri unutur oldum ki... Neyse uzatıp sizi sıkmak istemiyorum gelelim esas sıkıntıma..... Annem yıllarca başıma kaktı senin yüzünden rezil olduk. üniv gittin buldun o oğlanı seni almadı da rezil ettin bizi cümle aleme dedi. herkes dedikodumu yapıyordu mahallede kulağıma geliyordu sürekli... Çirkin bi kız olmadığımı düşünüyorum ama nedense bütün kısmetlerim bu düğün öncesi yaşadığım hadise yüzünden olumsuz sonuçlanıyordu ve bende kolaylıkla birine ısınamıyordum..... sürekli bana görücü getirip evlenip defolup gitmemi istiyordu annem amacı el alemin ağzını kapatmak. Tüm sıkıntılara rağmen oturdum tıkadım kulaklarımı kpss ye hazırlandım tek istediğim atanıp buralardan gitmekti ama sınavda 70 i bile geçemedim eskiden çalışmadan girince bile 75 alırdım :( Yaşadıklarım konsantrasyon gücümü de olumsuz etkiledi girdiğim bütün sınavlarda başarısız oluyordum. küçük bi yerde yaşadığım için doğru düzgün bir işte bulamadım :( akranlarım evleniyordu. ben hayatta tek amacı evlenip çocuk sahibi olmak isteyen tek amacı bu olan kızlardan değildim. Benim için evlilik hazır olunca ve içime sinen biriyle olmalıydı ama annem defalarca karşıma kısmet çıkarıp beni geriyor ve psikolojik baskı yapıyordu... Bende istiyordum evlenip gideyim kafama uygun birisi olsun bi evim olsun kendime ait... ama içime sinen biri olmayınca nasıl bi evlilik gerçekleştirebilirm ki.. Hem iş sahibi de olamamıştım. Erkeklere de güvenim kalmamıştı... Bi gün gene biriyle tanıştırıldım. iyi niyetli temiz biri olduğu belliydi. Biraz telefonda konuştuktan sonra görüştük yüzyüze ve ilk defa birinden elektrik aldığımı hissettim ve görüşmeye başladık. Görüşmeye başladıktan 2 ay sonra atanıp gitti şubatta. Tercihleri de beraber yapmıştık ben hep buralardan uzaklaşmak istiyordum yaşamak istediğim yerlerden biri geldi atandı. Annem çocuğu sıkıştırdı atandın getir aileni iste dedi. zaten yeni tanıştık hemen atanıp gitti erkendi biraz ama herşey erkenden gelişti ve bana aşık olduğu için o da istedi hemen bir şeyler olsun. isteme, söz, nişan, nikah ardından da düğünüm oldu. herşey 9 ay için de olup bitti. Bende bi an kendimi evlenmiş buldum ama düğün telaşından birbirimizi tanıyamadık. Ve yeni yeni tanıyorum eşimi bazı huyları beni çok üzüyor. Benim önem verdiğim şeylere kendisi önem vermiyor. Bazı şeylerde çok bencilce davranıyor. Monoton bi insan. Hiç romantik değil. Bir müzik açıp dinlemez hiç :( Doğum günlere özel günlere önem vermiyor. Sürekli tv izliyor. Hiç ev işlerinde yardım etmiyor ilerde işe girersem de edebilecek potansiyel yok. tembel ve beceriksiz yetişmiş. 25 tl ye orta sehpa ya biblo almak istiyorum aylardır söyledim almıyor. doğum günümde bir şey almadın doğum günü hediyesi al diyorum onu da almadı. Tamam biraz maddi sıkıntılarımız var ama pahalı şeyler istemiyorm ki :( ama sigaraya para veriyor kızlar. evlenmeden önce sigarayı bırakmıştı tekrar başladı.... Düğünden önce daha farklıydı bana karşı şimdi öyle değil... Üzülüyorum. Kendisini seviyorum sonuçta eşim artık ve birşeyler hissetmiyor olsam evlelnmezdim elbet ama tamamen tanımadan evlendiğim için bazı huylarını yeni yeni öğreniyorum ve rahatsız ediyor ben mutlu değilim arkadaşlar. sanki tatsız tuzsuz yemek yiyormuşum gibi geliyor. Sizce onu değiştirebilir miyim?

:( Çok mutsuzumm. ihatnete karşı olan biri. insanları yarı yolda bırkmayan dürüst vicdanlı biri ... ilk görüştüğüm kişi gibi değil diye hep olumlu taraflarına bakmışım :( ya da evlenince böyle oldu :(

Ya evlilik büyük bi kumar. Kimine büyük ikramiye çıkıyor kimine amorti bile çıkmıyor. Beklentilerini çok yüksek tutma üzülürsun. Yani eşini artık taniyorsun onun yapabilceklerine karşın beklentiler içinde olmalısın. Mesela bende aynı görüşmeye evlendim hepsi 7 ay içinde oldu. Benim esimde doğum günü vs pek tinlamaz ne gerek var kaç yasindayiz der ama hediye almak ister bana sorar odunum ne istersin diye :) asla yardım etmez ev işine hasta olsam bi atıyorum Nescafe yapar getirir o kadar. Öyle çiçek alim süpriz yapim vs leri de yoktur. Ah odunum ahhh :) Ben onu öyle kabullendim. Çünkü bu konularda eksik ama çok şükür bana değer verir sever. Seni seviyorum bile çok diyemez ama gözlerinden anlıyorum ben :)

Başlığı "işimi degistirmek istiyorum" diye okudum ona göre yorum yazacaktım aslında

Belirli bir yaşa gelmiş bir insanı değiştirmek şekil vermeye çalışmak çok zor.bilemiyorum.

Ben de eşimi değiştirmek istiyorum diye okuyunca boşanıp yenisini bulmak istiyorsunuz sandım. Sonra konuyu okudum ve gercekten de tek çözümün bu olduğunu anladım. Çünkü onun karakteri öyle, kendisi degisemez; ancak eş değişikliği yaparsaniz bu durum sona erer. Yapamayacansaniz da kabullenin.

Zor işler, yıllarca sabredecek yüreğin varsa bir ihtimal daha iyi bir insan olabilir ama ultra romantik bir dediğini iki etmeyen bir adam bekleme.
Şimdi soru şu: Bir ihtimal için yıllarca sabredecek misin ? Yoksa boşanıp her şeye gögüs germeye gücün var mı ?

Sen hayat hikayeni komple yazdığından biraz fazla olmuş
Aşağıdaki kısım yeterli ( Uzun diye okumak istemeyenlere yardımcı olur belki -bende uzun yazıları sevmem, üşenirim- )
Annenle erkek arkadaşın karar vermiş, sen gelin olmuşsun hop diye
Kendi fikrin duygun yok gibi, birden olmuş herşey
Keşke önce gözlemleseydin

. Bi gün gene biriyle tanıştırıldım. iyi niyetli temiz biri olduğu belliydi. Biraz telefonda konuştuktan sonra görüştük yüzyüze ve ilk defa birinden elektrik aldığımı hissettim ve görüşmeye başladık. Görüşmeye başladıktan 2 ay sonra atanıp gitti şubatta. Tercihleri de beraber yapmıştık ben hep buralardan uzaklaşmak istiyordum yaşamak istediğim yerlerden biri geldi atandı. Annem çocuğu sıkıştırdı atandın getir aileni iste dedi. zaten yeni tanıştık hemen atanıp gitti erkendi biraz ama herşey erkenden gelişti ve bana aşık olduğu için o da istedi hemen bir şeyler olsun. isteme, söz, nişan, nikah ardından da düğünüm oldu. herşey 9 ay için de olup bitti. Bende bi an kendimi evlenmiş buldum ama düğün telaşından birbirimizi tanıyamadık. Ve yeni yeni tanıyorum eşimi bazı huyları beni çok üzüyor. Benim önem verdiğim şeylere kendisi önem vermiyor. Bazı şeylerde çok bencilce davranıyor. Monoton bi insan. Hiç romantik değil. Bir müzik açıp dinlemez hiç :KK43: Doğum günlere özel günlere önem vermiyor. Sürekli tv izliyor. Hiç ev işlerinde yardım etmiyor ilerde işe girersem de edebilecek potansiyel yok. tembel ve beceriksiz yetişmiş. 25 tl ye orta sehpa ya biblo almak istiyorum aylardır söyledim almıyor. doğum günümde bir şey almadın doğum günü hediyesi al diyorum onu da almadı. Tamam biraz maddi sıkıntılarımız var ama pahalı şeyler istemiyorm ki :KK43: ama sigaraya para veriyor kızlar. evlenmeden önce sigarayı bırakmıştı tekrar başladı.... Düğünden önce daha farklıydı bana karşı şimdi öyle değil... Üzülüyorum. Kendisini seviyorum sonuçta eşim artık ve birşeyler hissetmiyor olsam evlelnmezdim elbet ama tamamen tanımadan evlendiğim için bazı huylarını yeni yeni öğreniyorum ve rahatsız ediyor ben mutlu değilim arkadaşlar. sanki tatsız tuzsuz yemek yiyormuşum gibi geliyor. Sizce onu değiştirebilir miyim?

Son düzenleme:
Elimizdekilerin kiymetini kaybedince anliyoruz...
hediye mi almiyor. 25 tl lik sehpa yi mi almiyor.. sen evde oturdugun yerde sunu alsana bunu alsana dediginde zaten havada kaliyor her sey. Her koca hediye alip gelmez supriz yapmaz. . Elindekilerden kendine yontacaksin..
Hediye secmekte zorlaniyor belki. Cimrilikten sehpayi almamazlik yapmiyordur belki. Anlamadigi icindir.romantik olmamakta suc mu degill..
Tut kolundan hadi bana dogumgunu hediyesi alalim de gidin alin.. her seyi o yapsin,düşünsün diye bekleme. Harekete gec..

Ayrılık gibi düşünceniz yoksa iyi yönlerini görüp kabullenin. Sizinde bazı huylarinizi esiniz begenmiyordur illaki. Herkes dört dörtlük değil ama mutsuzum dedikçe daha çok mutsuz olursunuz. Esiniz hatirlamazsa siz hatırlayın özel günü bazı şeylerle kiyaslandiginda basit kalıyor. Bırakın hatirlamasin yardım etmesin evde ama karakteri sağlam olsun sizi uzmesin

Sen hayat hikayeni komple yazdığından biraz fazla olmuş
Aşağıdaki kısım yeterli ( Uzun diye okumak istemeyenlere yardımcı olur belki -bende uzun yazıları sevmem, üşenirim- )
Annenle erkek arkadaşın karar vermiş, sen gelin olmuşsun hop diye
Kendi fikrin duygun yok gibi, birden olmuş herşey
Keşke önce gözlemleseydin

Bu aralar uyuyamadigim icin usenmiyor degilim. Cok makbule gecti. :cool:

Konuya gelince, sen onu oyle kabul ettigin icin evlenmissin. Insanlar evlendikten sonra degismiyor. Sadece biz gercegi evlendikten sonra goruyoruz. O yuzden bir seyi degistirmek istiyorsan once bakis acini degistireceksin.

:KK43: Çok mutsuzumm. ihatnete karşı olan biri. insanları yarı yolda bırkmayan dürüst vicdanlı biri ... ilk görüştüğüm kişi gibi değil diye hep olumlu taraflarına bakmışım :KK43: ya da evlenince böyle oldu :KK43:
Cok fazla degismez tatlim ama aradan yillar gectikce cok sivri olan yonlerinin biraz torpulenmesi mumkun bana gore babamdan biliyorum ben cocukken cok dik bir adamdi zamanla annem sayesinde yumusamisti ilimli bir adam olmustu rahmetli
Biraz ustune dus ugras istersen sevgi dolu yonlerini ortaya cikar canim cicim yap yakin davran,degisip degismeyecegini kisa surede anlarsin ondan sonra duruma gore devam edersin zaten

Asla değiştiremezsin şu yaşından sonra o adamılaf sözden kurtulayım demişsin doluya tutulmuşsun

Değiştiremezsiniz belki ama geliştirebilirsiniz belki rahatsiz oldugunuz durumlardan bahsedin biraz olumlu yaklasin
Yazdiginiz yazidan umutsuzluk akiyordu eger esinin biraz kendini gelistirmesini istiyorsaniz daha enerjik olun
Mesela siz bi muzik acin dans etmek isteyin siz ona surprizler yapin biyle seylerden hislandiginiz mesajini verin alttan alttan
sehpa icinde evde bi durum olusturun simdi bak simdi surda bi sehpa olsaydi boyle olmazdi gibi gibi...
Bu arada 25 liraya orta sehpa mi varmis ya :))

Annenizin yuznden su an ki durumunuz..neden bu kdr baski yapilir ki daa tanimadan evlenmek icin..elalemmis..bak kizin cekiyor herseyi...diyecegim esini karsina alip ciddi bi sekilde konusman istediklernden hoslanmadign seylerden bahsetmen..aldigin tepki karsisinda da ya iyi olacak devam edecek evlilgn yada kendi ayaklarinin uzuende duracaksin gidisata gore hayatina yon vereceksin..bu aradada sakin cocuk yapma dikkatli ol..kimseyi degistiremezsn kendi isterse degisr sen yapamazsn bunu

Back