- 9 Ağustos 2022
- 191
- 25
- 13
- Konu Sahibi Defneyilmaz34
-
Oğlunu sisiriyorsadami kendi haliyle birakiyim siz olsanız naparsinizSizin annenizden soğuma ihtimaliniz ne kadarsa eşinizin de annesinden soğuma ihtimali o kadar. Uğraşmayın,bırakın kendi hallerine. Ayrıca ben bir sorun da göremedim,mesele sizin sınırlarınızı çizmemeniz.
Konuyu sinirle açtığınız için noktalama işaretlerini kullanmadınız, peki. Ama yorumlarda daha özenli yazsanız bari. Şu yukarıdaki cümlenizden ne anlamalıyız mesela? Sizin faydanız için diyorum, sorununuz daha net anlaşılırsa daha iyi yorum yapılabilir.çocuklarının kurs whatsaap da vardı bosver he de geç diyorlar
HaklısınızKonuyu sinirle açtığınız için noktalama işaretlerini kullanmadınız peki ama bari yorumlarda daha özenli yazsanız. Şu yukarıdaki cümlenizden ne anlamalıyız mesela. Sizin için diyorum, sorununuz daha net anlaşılırsa daha iyi yorum yapılabilir.
Konuya gelince eltilerinizin ne yapıp yapmadığı sizi ilgilendirmez ki. Siz kendinizin ne istediğine bakın. İçinizden gelmeyeni yapmayın. Cici gelin olmak zorunda değilsiniz. Eşinizin de sizi zorlamasına izin vermeyin. Sizin asıl sorununuz eşinizle zaten.
Kendi sınırlarınızı çizmek emin olun eşinizi annesinden soğutmaktan daha kolay. Hem herkes yerini bildikten sonra evlat neden anneden soğusun ki.
Oğlu da şişmesin?Oğlunu sisiriyorsadami kendi haliyle birakiyim siz olsanız naparsiniz
Aslında bende fevri davranıyorum peki ben napmaliyim bana evli biri olarak tavsiye verebilirsiniz bazen çok sinirleniyorum bazende diyorum ki oda senin annen sayılır hani yaptıkları şeyler hoşuma gitmiyor ben en iyisi Allaha havale edeyimOğlu da şişmesin?
Eşim ana baba lafıyla bana bir şey söyleyemez,söylettirmem zaten de. Ola ki söylemeye kalktı,eşimi suçlarım anasını değil.
Noktadan da soğumuşsunuz galiba. Kocanızı boşayın, kayınvalide sorunu hayatınızdan çıksın. Ayıp gerçekten, insan şu başlığı atmaya utanır.Çünkü artık yetti benim kaynanam yüzüne gülen güleç olan arkadan iş çeviren bi insan insanı nasıl ikna etsem diye 40 takla atıyor öyle şöyle böyle derken istediğini yaptırıyor gerçekten ben soğudum artık ne yapsa gözüme batıyor sohbete gider namaz kılar ama şöyle bisey var işine gelirse günah değil işine gelmezse günah illa kendi isteği olcak kocasının doğum günümü hemen whatsaap da ben birde 2 elti var hemen mesaj atar kizlar bugün babanızın doğum günü napalim diye mesaj atar halbuki 1 tane 22 yaşlarında kızları var çok severler ama bi pasta yapipda iyi ki doğdun dediğini Görmedim hemen bizim üstümüze yük atar sonra kızının doğum günü whatsaap kizlar bugün mervenin doğum günü kendi kızına gelinleri kendisi hediyeyi ayrı ayrı alınır bize gelin hep beraber bir tanecik hediye verilir komşuna aldıklarını gösteriyor bende görünceme siyah gömlek aldım onu göstermediler tuhafıma gitti acaba beğenmediklermi diye halbuki benimki daha genç işi onların aldığı elbise yaşlı elbisesi gibi aynı neyse kendileri yeni tatilden geldiler bize eşyaları gösteriyor bizde diyecezki anne sen yapma biz yapalım diyecek onu bekliyordu ama kimse onun istediğini vermedik çünkü herkes herseyin farkında birde şöyle bir huyu var kendisi en gereksiz eşyayı alırken bisey yok biz alınca masraf israf oluyor kendi kızı alıncaya bisey yok daha 1 senelik yeni gelin olcam ama gerçekten dayanılarak gibi biri değil insanın sabrını zorluyor eşimde annemgilde kalalım diyor bende haliyle yüzlerini görmek istemiyorum çünkü çok fena bir aile yapıları var sonradan çözdüm onuda kaynanam kendi ailesini öve öve bitiremiyor ya asla öyle değil kimsenin kimseye saygısı yok özellikler baba ve oğullar arasında hiç saygısı yok babada küfürler biri bin para oğulları tepesi atınca öyle baba gereksiz yere bile olsa beddua eden biri sürekli ogullariyla tartışıyor benimki tartismiyor neden çünkü istediklerini yapıyor diğerleri yapmıyor ondan benimkini seviyorlar senin halin başka diye çünkü işlerine geliyor diğerleri dediklerini yapmayınca işlerine gelmiyor yani anlayacağınız insanların istediklerini yaparsan senden iyisi yok yapmazsan senden kötüsü yok ben bunaldım bu aileden iflahim kesildi valla bak kocamı kendi ailesinden uzak tutmak istiyorum tabi gidecez gelecez ama kalmayacak mesela. Her dediklerini yapmayacak mesela bana karadeniz sözü vardı annesi oranın yolları çok tehlikeli olmaz dedi tamam yapmadı bende sinir oldum allahima dua ediyorum sizde şua edin kurtuluyum
Haklısınız ya bende bi anda sinirle ama yapicam teşekkür ediyorum Allah razı olsunKv demin karakterini hiç bi zaman sevmedim zamanında evli olduğumuzu unutup sürekli aramıza girdiğinde eşime sürekli beni şikayet ettiğinde bile asla annesinden soğumasını beklemedim istemedim bu zaten eşime yapacağım bi kötülük olurdu bunun yerine eşinizin sınırları belirlemesini isteyin sizde gerektiğince samimi olun bi evladın annesinden soğumasını istemek çok acımasız olur bu kötü enerjiye gerek yok
Siz niye bu kadar sinirlendiniz sakın olun öyle bisey yok yapamam nasil benim annem varsa onunda Allah bana doğru yolu gostersinNoktadan da soğumuşsunuz galiba. Kocanızı boşayın, kayınvalide sorunu hayatınızdan çıksın. Ayıp gerçekten, insan şu başlığı atmaya utanır.
Haklısınız benim aklım burda başıma geldiSoğutamazsınız. Yapmayın da.
Kayınvalidenizin eşini doldurduğunu düşünüyorsunuz ya, sizde aynı şekilde eşinizi doldurmak istiyorsunuz.
Eşler karşı tarafın annesini sürekli kötüler ise zaten o evlilikte huzur olmaz.
Siz kendiniz mesafe koymaya çalışın.
Herkesin yeri farklı. Erkekler anneleriyle eşleri arasındaki ayrımı beceremiyorlar çoğunlukla. İki kişi arasındaki köprü görevini kurabilseler herkes birbiriyle mutlu mesut yaşayacak.Aslında bende fevri davranıyorum peki ben napmaliyim bana evli biri olarak tavsiye verebilirsiniz bazen çok sinirleniyorum bazende diyorum ki oda senin annen sayılır hani yaptıkları şeyler hoşuma gitmiyor ben en iyisi Allaha havale edeyim
Haklısınız gerçekten salaklık belkisi başka bisey değil herseyi dert eder olmuşum Allah razı olsun sizden Rabbım bir ömür mutlu ve huzur ömürler versinHerkesin yeri farklı. Erkekler anneleriyle eşleri arasındaki ayrımı beceremiyorlar çoğunlukla. İki kişi arasındaki köprü görevini kurabilseler herkes birbiriyle mutlu mesut yaşayacak.
Sizin yazdığınız olaylarda bir sorun da yok bana kalırsa. Hediye aldınız beğenmedilerse beğenmesinler nolacak ki? Veya birşey aldınız kendinize pahalı mı dedi,israf mı dedi, beğendim aldım diyeceksiniz. Kestirip atacaksınız sakin sakin. En sevdiğim cümlelerdir şahsen,”ben öyle istedim”,”ben böyle uygun gördüm yaptım”,”ben müsait değilim,doğum günü planınızı siz kendiniz yapın,müsait zamanda uğrar tebrik ederim” gibi gibi. Sakin ve sessiz olunmalı,eşinize de anasıyla ilgili hiç yorum yapmamalısınız. Çünkü ben de bir annenin evladıyım,annem ne yaparsa yapsın,ne kadar hatalı olursa olsun eşimin bunu dile getirmesinden asla hoşlanmam,ki o neden hoşlansın?
GercektendeÖnce bir sakin olun :) kendinizi yazarak ifade edemiyorsunuz noktalama yok, cümleleriniz düşük bazıları anlamsız. Konuşurken de eşinize ya da annesine bu şekilde anlatıyorsanız sizi anlamıyorlardır, bir sakin :)
Eşinizi soğutamazsınız, böyle bir isteğiniz olması bile çok garip.
Eşiniz annesini sevmese, annesi onu sevmese araları bozulsa, hiç konuşmalasalar siz gerçekten mutlu olacak mısınız?
Bu asla bir çözüm değil, bence yaşlı insanlara daha anlayışlı olalım kimseyi değiştiremezsiniz ama kendi davranışlarınızı ve tepkilerinizi değiştirip bu durumlardan daha az etkilenebilirsiniz.
Yoo sinirlenmedim. “Eşimi annesinden nasıl soğuturum?” taktikleri istemek benim için ayıptır. Bunu yazdım. Ayrıca kaynanadan kurtulmanın çok basit bir yolunu gösterdim. Eşinizi o kadın büyütmüş, illaki huyu suyu geçmiştir, yarın çocuğunuz olur babaannesine çeker. Kocayı gönderin kurtulun işte.Siz niye bu kadar sinirlendiniz sakın olun öyle bisey yok yapamam nasil benim annem varsa onunda Allah bana doğru yolu gostersin
Çünkü artık yetti benim kaynanam yüzüne gülen güleç olan arkadan iş çeviren bi insan insanı nasıl ikna etsem diye 40 takla atıyor öyle şöyle böyle derken istediğini yaptırıyor gerçekten ben soğudum artık ne yapsa gözüme batıyor sohbete gider namaz kılar ama şöyle bisey var işine gelirse günah değil işine gelmezse günah illa kendi isteği olcak kocasının doğum günümü hemen whatsaap da ben birde 2 elti var hemen mesaj atar kizlar bugün babanızın doğum günü napalim diye mesaj atar halbuki 1 tane 22 yaşlarında kızları var çok severler ama bi pasta yapipda iyi ki doğdun dediğini Görmedim hemen bizim üstümüze yük atar sonra kızının doğum günü whatsaap kizlar bugün mervenin doğum günü kendi kızına gelinleri kendisi hediyeyi ayrı ayrı alınır bize gelin hep beraber bir tanecik hediye verilir komşuna aldıklarını gösteriyor bende görünceme siyah gömlek aldım onu göstermediler tuhafıma gitti acaba beğenmediklermi diye halbuki benimki daha genç işi onların aldığı elbise yaşlı elbisesi gibi aynı neyse kendileri yeni tatilden geldiler bize eşyaları gösteriyor bizde diyecezki anne sen yapma biz yapalım diyecek onu bekliyordu ama kimse onun istediğini vermedik çünkü herkes herseyin farkında birde şöyle bir huyu var kendisi en gereksiz eşyayı alırken bisey yok biz alınca masraf israf oluyor kendi kızı alıncaya bisey yok daha 1 senelik yeni gelin olcam ama gerçekten dayanılarak gibi biri değil insanın sabrını zorluyor eşimde annemgilde kalalım diyor bende haliyle yüzlerini görmek istemiyorum çünkü çok fena bir aile yapıları var sonradan çözdüm onuda kaynanam kendi ailesini öve öve bitiremiyor ya asla öyle değil kimsenin kimseye saygısı yok özellikler baba ve oğullar arasında hiç saygısı yok babada küfürler biri bin para oğulları tepesi atınca öyle baba gereksiz yere bile olsa beddua eden biri sürekli ogullariyla tartışıyor benimki tartismiyor neden çünkü istediklerini yapıyor diğerleri yapmıyor ondan benimkini seviyorlar senin halin başka diye çünkü işlerine geliyor diğerleri dediklerini yapmayınca işlerine gelmiyor yani anlayacağınız insanların istediklerini yaparsan senden iyisi yok yapmazsan senden kötüsü yok ben bunaldım bu aileden iflahim kesildi valla bak kocamı kendi ailesinden uzak tutmak istiyorum tabi gidecez gelecez ama kalmayacak mesela. Her dediklerini yapmayacak mesela bana karadeniz sözü vardı annesi oranın yolları çok tehlikeli olmaz dedi tamam yapmadı bende sinir oldum allahima dua ediyorum sizde şua edin kurtuluyum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?