Eşimi aldatmış gibi hissediyorum ?

Ben kendi hastalığım için Pendik'ten Kadıköy'e gidiyorum, en aşağı yol 1.5 saat çekiyor 45 dakika konuşup 1.5 saatlik yoldan geri dönüyorum.
Psikiyatrik rahatsızlıkların üzerine gidilmesi taraftarıyım ben, ne olursa olsun bundan kurtulmak istiyorsa gidecek, gitmek zorunda. Üstelik bu keyfi birşey de değil. İzmir'de illaki doktor vardır hergün arayıp 15.55te 16.00da 15 gün sonrasının randevuları açılıyor alsın randevu. Zor değil. Sadece çabalaması lazım, burada istediği kadar gönlünü rahatlatsın, bu hastalıktan tedavi olmadığı sürece kurtulamaz. Tedavi şart yani.

izzet güllü diye bir psikolog var okb, bipolar ve bir sürü hastalıkla ilgili videoları var. youtebe dan kendisini izleyebilirsiniz.

Takıntılarla ve OKB ile yaşamak çok zordur. Takıntılı - saplantılı düşünceler üzerine size kitap önerisinde bulunabilirim. Psikolog ya da psikiyatr değilim öncelikle , ama size bildiğim ve anladığım kadarıyla birkaç şey sormak istiyorum. Eşiniz suçlayıcı/ manipülatif biri mi? Size karşı onu aldattığınıza dair imalarda bulundu mu? Belki de tüm bu takıntıların gelişmesinde onun üzerinizde kurduğu baskı aktif rol oynadı. Baskıyı direkt bir tavır olarak algılamayın. Belki bazen küçük bir ima , bazen sizi kontrol etme hissi , küçük şeyler de olabilir yani. Size kendinizi sorgulattığı her an bu tarz takıntılı saplantılı düşünceleri beslemiş olacak çünkü. Diğer bir durum ise çalışıyor musunuz mesela , hobileriniz var mı , evde nasıl zaman geçirirsiniz bir gün içinde? Evde sıkılarak ve düşüncelerle mi geçiyor saatleriniz mesela ? Eğer öyleyse bu boşluğu doldurmanızı öneririm. Sosyalleşmemize öneririm. Kendinize bir hobi edinin , çalışıyor iseniz iş sonrası yapacak aktiviteleriniz muhakkak olsun. Kendinizi besleyin. Evliliğinizi de iletişiminizi de , eşinizin size davranış biçimlerini de ayrı ayrı inceleyin gözlemleyin. Sonuçta ilk başlarda böyle değildiniz, bu takıntılar sonradan gelişti değil mi? Onları tetikleyen bir sebep mutlaka olmalı. Mesela mükemmelliyetçi biri misiniz? Belki de sizin hassas kişiliğiniz, eşinizi çok sevmeniz ve kaybetme korkusu yaşamanız da bu takıntıların oluşmasında etkili olmuş olabilir , kendinizi bir dinleyip bunları düşünmenizi tavsiye ederim. Her şey bizim beynimizde ,düşünceyle başlıyor. Çünkü beyin bu şekilde işliyor. Ama durun bir dakika , her düşünce gerçek değildir ve düşünceler doğruyu yansıtmaz çoğu zaman :) Çok sevdiğim bir psikolog var, Beyhan Budak. Takıntılı ve rahatsız edici düşünceler üzerine videoları var YouTubeda izlemenizi öneririm. Ayrıca birine beğeni duymak eşinizi aldatmak anlamına gelmez sevgili hanımefendi. Herkes birilerini beğenebilir, hoş bulabilir. Bundan doğal bir şey yok inanın bana. Eşinizin de beğendiği kimseler olmuştur mutlaka. Şunu da unutmayın. Eşinizi aldatmak isteseniz bunu zaten yaparsınız. Kendinizi de bu denli suçlu hissetmezsiniz. Aldatma fikriniz olsa zaten buraya gelip başlık açmazsınız. Kaygı çok tehlikelidir , hayat kalitenizi ne çok etkilediğini tahmin edebiliyorum. Lütfen bir uzmandan destek alın inanın bana size çok iyi gelecek. Siz özelsiniz ve kıymetlisiniz. Zaman geçip gidiyor, hayat kalitenizi bu denli düşürmesine izin vermeyin bu durumun. Kesinlikle destek almalısınız. Buradaki yorumlar oldukça can sıkıcı ve kırıcı olabilir, sizin gibi ileri düzey takıntı yaşayan birine hiç ama hiç iyi gelmeyecektir inanın bana. Desteği uzmanlardan arayın. Umarım kendinizi çok iyi hissedersiniz ve her şey yolunda ilerler sizin için.

Sonuna kadar haklısınız. Bir de beylikdüzünden kurtköye gidenleri düşünün. İnsanlar isteyince neler yapıyor. Fiziki hastalıklar böyle değil, ister tedavi olursun ister acı çekersin ama psikolojik rahatsızlıklar öyle değil bunlar sadece şahsı değil tüm çevresini de etkiliyor. Umarım biran önce huzur bulursunuz

Çok mu güzelsin herkes sana bakıyor herkesin doktorun birazda kendisi olacak. Herkesin kendine göre derdi tasası var. Oturun şükredin halinize bakmayın elaleme
Bakılmanın güzellikle bir ilgisi yok. Meraktan bakar, kötü niyetinden bakar, beğenir bakar, öylesine bakar yada bakmaz ama baktığını zannedersin.doktorum kendim olacam düşüncesi herşeyde doğru değil, insanın kendi kendine aşamadığı yada farkında olmadığı durumlar oluyor. Konu sahibinin de derdi bana göre ağır bir dert çünkü psikolojik bir sıkıntı olduğu ortada.şükredip oturduğunda iyileşmiyor malesef daha da ileri gidiyor.

Ilaçlarınızı düzenli olarak kullanmadığınızı ve düzenli muayene olmadığınızı düşünüyorum kimseyi kandırmayın lütfen , doktorunuzun uygun gördüğü ilaçları alıyor olsaydınız obsesyonlarınız bu şekilde alevlenip durmazdı.
Kişiyi obsesyona yönelten korkuyu yaşama korkusudur, unutmayın. velev ki aldatmış oldum oldu bitti kendimi affediyorum şeklinde düşünmelisiniz. Korkunuzla yüzleşmek yerine baskılayarak yaşamak durumu daha kötü yapar

Ya ben sizi çok iyi anlıyorum da diyeceğim hiç bir şey sizi tatmin etmeyecek ki.Aldatmadınız ve kendimden çok sizden eminim ki hep sadık kalacaksınız hayatınızdaki insana.Bu düşünceleriniz bizim söylememizle geçmeyecek.Yapılacak tek bir şey var bu azaba son vermek onunda yolu psikiyatri servisi.

Hastanede çalıştığınızı yazmasanız sizi eski bir arkadaşım sanacağım, yazdıklarınız onun bana anlattıklarının aynısı. O da OKBliydi. Maalesef bu hastalık yüzünden onunla görüşmeyi bıraktım. Bir keresinden minibüste paltosu bir erkeğe değdi diye günlerce eşimi aldattım mı diye sormuştu bana. Birçok şeyler… O ilaç kullanınca işe yarıyordu, ne kullanıyordu bilemiyorum ama ilaç için cocugunu emzirmeyi bile bırakmıştı cünkü yaşayamıyordu. Mecburen ilaç tedavisi göreceksiniz. Öteki türlü sürmüyor hayat.

İlac kullanıomusun su anda ?

Sizin kaçtır yorumlarınızı görüyorum, her seferinde polemiğe girmeyeyim diye susayım diyorum ama cidden dayanamayacağım artık.

Düzgün bir üslupla konuşun insanlarla. Tanımadığınız insanlara sen değil siz diye hitap etmeniz gerekiyor. Yani ne bileyim başkası bu tarz konuşsa gözüme batmayacak belki ama sizin özellikle üstten baktığınızı belli etmek amacıyla böyle yaptığınızı düşünüyorum.

Siz kim oluyorsunuz da konu sahibinin okb olmadığını ve sadece bağımlı olduğunu söylüyorsunuz? Psikolog veya psikiyatr mısınız yoksa hayat okulu mezuniyetinin getirdiği bilgi birikimiyle mi bu kanıya vardınız?

Konu sahibini aklamıyorum ama sizin de istisnasız her konuya o işin uzmanı gibi yaklaşıp millete saçma sapan ayar çekmenizden de bıkkınlık geldi.

Kaç aydır şu forumdayım sizin kadar beni rahatsız eden başka bir üye daha hatırlamıyorum. Göz ardı edeceğim sizi zaten ama banlansam bile içimde kalmamış olur en azından.

Ben sizin yerinizde olsam iki yolum olurdu.
1. Ya paşa paşa devlet hastanesinin doktoruna gideceksin ki bu ücretsiz
2. Ya da Allah aşkına bas istifanı evinde otur çocuğuna coluguna bak hem bizi kurtar hem kendini...
O zaman da insanların arasından çekileceği için daha kötü bir hal alması olası. İş arkadaşları değil de eve gelen kargocu, kurye, yetkili servis elemanı; market çalışanı, sokaktan geçen herhangi bir adamla ilgili de konu açabilir .

Vallaha orasini sen biliyorsun. Hayatinizi ve gecmisinizi yasayan sizsiniz. Icimizdeki her his (ne kadar sacma olursa olsun) bir yerden geliyor. Onun icin su aldatma olayina neden bu kadar takintilisiniz onu düsünün.
Çünkü sevgililik döneminde eşimi kaybetme korkusu yaşadım
Çok teşekkür ederim sabah sabah okudum bir metinle içimdeki duygular i cozmussuz evet sevgililikte hep beni bırakıp ak diye korkardim ve o dönemde piskolojim çok bozuldu bu yüzden gelişti

Bu arada konu sahibi Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gittiniz mi daha önce? Psikolog da var diye biliyorum.

Yani teşhisli okb hastasıysanız burada yüz kişi de size 'kocanızı aldatmıyorsunuz' dese yine ikna olmayacaksanız. Benim normal hayatımda sorun yaşadığım bir durum değil ya da doktor tarafından herhangi bir teşhis koyulmadı ama çok nadir de olsa bir şeye takarım. Ona taktığım zaman da gerçekten aksine kimse beni ikna edemez. Siz de biliyorsunuz aslında eşinizi aldatmadığınızı ama 'ya aldattıysam' fikri baskın çıkıyor. Acilen tedavi olmalısınız yoksa artarak devam eder. Biz burada içinizi rahatlatmaya çalışsak bile bir şey değişmez.

Gördüğünüz gibi size yardımcı olacak bir konumda değiliz şu anda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…