Eşime yemek hazırlama derdi

Ne kadar sure peki

Ne kadar sure peki
Annem 2 ay önce yaptığımız mercimek çorbasıyla türlüyü bugün açtığını tadının değişmediğini söyledi.
Yani 2-3 ay saklanabilir.
Ancak içinde et varsa saklanır mı bilemem, zehirlenme ihtimalini göz önünde bulundurmak lazım.

Oo cok iyi tadi bile değişmiyor ha tesekkur ederim

Yalnız o kadar faydalı bilgi paylaştım

Hepinizin işine yarayacak.

Sevin beni.

Çok tatlı değil miyim

Kendime saklayıp, en muhteşem olabilirdim

Muhtemliği sizinle paylaştım
Bu aralar daha sempatik olduğun doğrudur güney.
Eski hırçınlığın yok çok şükür

Hay ağzına sağlık. Başka bir konuda da gencecik bir kadın ikizlere hamile, 1.5 yaşında çocuğu var, kocası yemekleri eksik buluyormuş. Yorum yapanlar “ekmeği daya, boşver yapma” gibi akıllar vermişler hamile kadınla 1.5 yaşındaki sabi aç mı kalacak yani anlamak çok zor kocaya kızıp aç gezecek bir gebe ve sabi sübyan yani olacak iş mi

Konserve olarak yazları 100 kiloya yakın domates yapıyorum da oradan biliyorum.

Ama onun haricinde pek kullanmadım. Bir de süt kaynatınca kaynarken kavanozluyorum. O da daha uzun dayanıyor.
Süt mü?
100 kilo
Doğru mu yazdın?
6 kilo domatesle bir yıl geçirdim ben
Kaynayınca 2 kilo falan kalmıştı.

Ay çok yüce şeyler bana göre.

Oha 100 kilo domates yapsam
Boşanır fabrika açarım bea

Ben de yaz aylarında eşimi yalnız bırakıp Türkiye’ye tatile geliyorum.
Yemekleri de normal bir şekilde pişirip , soğuduğunda saklama kaplarıyla buzluğa depoluyorum siz de Sevdiği yemeklerden yapıp saklarsınız çıkarıp ısıtır sadece
En azından Ramazan çıkana kadar idare eder
Kolay gelsin

Empati bile beklemiyorum, sadece sorduğum soruya cevap verilse yeterliydi.

1 ay eş bırakılır mı diyenler... Gerekiyorsa tabi ki bırakılır, hayati birşey olur, sağlıksal birşey olur bebeğini bile bırakman gerekebilir. Kaldı ki ben ailemin yanına gideceğim dedim, ne için gittiğimi belirtmedim, eşimle 1 ay görüşmeyeceğiz demedim. Eşim bu sürede müsait olduğunda zaten gelir 1 geceliğine de olsa. Bayramda zaten gelecek.

Sadece benim konum açısından değil, tüm konularda sadece sorulan soruya cevap versek...

Kadınlar kulübünde değil, tüm hayatımızda, üstümüze vazife olmayan işlere karışmasak...

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasak...

İnsanlar artık eşe iyi davranıp ona hizmet etmeyi yemek yapmayı ev işini hor görür olmuş bence bu çok normal doğal ve doğru şeyler tabi ki evimize eşimize çocuğumuza bakacağız doğanın kanunu bu he zaman değişti çalışıyoruz o ayrı eşler de yardım edecek yemek yapamaz evi süpürür onu yapamaz çocuğa bakar bir şey olur yani karşılıklı yürür işler bunlar gocunulacak şeyler değildir bazen kk kadınlarını hakikaten anlamıyorum

Süt mü?
100 kilo
Doğru mu yazdın?
6 kilo domatesle bir yıl geçirdim ben
Kaynayınca 2 kilo falan kalmıştı.

Ay çok yüce şeyler bana göre.

Oha 100 kilo domates yapsam
Boşanır fabrika açarım bea

Evet süt de kaynarken kavanozlanınca daha uzun süre bozulmadan kalıyor.

Evet çok domates yapıyorum, bizde çok gidiyor. Salçayla birlikte domates kullanıyorum, makarnaya, çorbalara, sebze yemeklerine.

Ama ben yazı da çıkarıyorum bu domateslerle. Yani bir dahaki konserve yapımına kadar gidiyor bana. Konserve haricinde yemeklik domates almıyorum yazın bile, sadece çeri domates alıyorum salata ve kahvaltı için.

Evet o konuyu da okudum bugün,konu sahibine de üzüldüm yorumlara da..
Burada okuyunca kendimi de dahil ederek insanoğlunun kolay nasihatperverliği ne çok sevdiğini anladım.
Mesela bazı hayatları anlamak bana da zor geliyor,içimden defalarca neden diye soruyorum, üzülüyorum,dua ediyorum ama elimden geldiğince kırmamaya yada haddim olmayan bir hesap sorma durumuna düşmemeye çalışıyorum.
Bilmiyorum bazı yorumlar o kadar sertki bazen dert benim değilken ben kendimi sorgular olup,kötü hissediyordum.
Neden evlendin,neden hemen çocuk yaptın,neden gurbete gittin,neden çalışmadın?
Kendime defalarca hesap sordum.
Cevabı da kendi çocukluğuma,babama, geçmişime bakınca yeniden hatırladım.
Hayatta her insanın çıkmaz sokakları bir değil, çıkış yolları bir değil, çıkmayı tercih ettiği kapıları da bir değil..
Rabbim gerçekten hepimize kolaylık versin..

Kusura bakmayın bu arada olay konserveden buraya geldi biraz fazla daraldım bu konuda sanırım.
Ayrıca konserve yöntemini yazan arkadaşlara çok teşekkürler,ben yeni öğreniyorum

Arkadaşım kavanoz yönetenini biliyorsun
Süt
Domates yapıyorsun
Sen bizden bilgilisin.

Konu değiştir de yöntemlerini yaz, faydan olsun

Bence Rafinera,meal box vb biryerle anlaşın,seçsin ne istiyorsa menüsünde,getirirler yer eşiniz. Haftalık,aylık seçenekler var,Kalori hesabı bile yapılabiliyor,sağlıklı yemekler geliyor.
Hiç uğraşmayın derim.

Eşiniz Allah bilir temizliktir çamaşırdır ütüdür o işlerden de anlamıyordur. 1 ay boyunca onlar ne olacak?

Dondurulmuş ürün, köfte, kahvaltılık, hazır çorba, makarna, arada dışarıdan söyleyerek idare edecek.
Zaten kahvaltıyı hazırlar, öğle yemeği iş yerinde yeniyor geriye akşam yemeği kalıyor

Bir aylik yemek buzluga konmaz ki
Hem koysaniz da yumurta kiramayan adam onlari da isitmayi becerip de yiyemez bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…