- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
- Konu Sahibi elmadilimi
-
Ne kadar sure pekiYemeği sıcakken konserve ye koyup ağzını sıkıca kapatıyorsunuz.
Daha sonra ters çevirip soğumasını bekliyorsunuz.
Bu şekilde çorbalar, yemekleri, menemenleri VS saklayabilirsiniz.
Uzunca bir süre dayanabiliyorlar.
Ha bir de güneş görmeyen serin bir yerde saklamalısınız.
Annem 2 ay önce yaptığımız mercimek çorbasıyla türlüyü bugün açtığını tadının değişmediğini söyledi.Ne kadar sure peki
Oo cok iyi tadi bile değişmiyor ha tesekkur ederimAnnem 2 ay önce yaptığımız mercimek çorbasıyla türlüyü bugün açtığını tadının değişmediğini söyledi.
Yani 2-3 ay saklanabilir.
Ancak içinde et varsa saklanır mı bilemem, zehirlenme ihtimalini göz önünde bulundurmak lazım.
Ama sıkı kapatın ki kapaktan hava almasın, yoksa bozulur.Oo cok iyi tadi bile değişmiyor ha tesekkur ederim
Neyseki dolabım antikaBunu bildiğim halde
Ben de öyleyim :)
Zaten o yüzden buzlukları aşşa koydular ya
Orta rafı senin gögüs karın hizan
Anatomik olarak bu terslerde
Ben de bi onlara alışamadım
Çift kapaklı olsun, buzluk yüzümde olsun
Bu aralar daha sempatik olduğun doğrudur güney.Yalnız o kadar faydalı bilgi paylaştım
Hepinizin işine yarayacak.
Sevin beni.
Çok tatlı değil miyim
Kendime saklayıp, en muhteşem olabilirdim
Muhtemliği sizinle paylaştım
Yok be, yemediğim etiket kalmadıBu aralar daha sempatik olduğun doğrudur güney.
Eski hırçınlığın yok çok şükür
Hay ağzına sağlık. Başka bir konuda da gencecik bir kadın ikizlere hamile, 1.5 yaşında çocuğu var, kocası yemekleri eksik buluyormuş. Yorum yapanlar “ekmeği daya, boşver yapma” gibi akıllar vermişlerBu forumu seviyorum,pek çok faydalı bilgi, tecrübe,tavsiye aldım.
Fakat kimisi için amaç tavsiye değil mütemadiyen eleştirmek.
İnsanların aile içi iletişimleri,maddi ve manevi değerleri,beklentileri değişebilir.
'Yani bir ay koca bırakılır mı?
Kocaya yemek yapılır mı?'
Değişik değişik sorular.
Hiç kimsenizin olmadığı bir gurbette sürekli ilgi,sosyallik bekleyen iki yaşında oğlunuzla 90 metre kare evin içinde sadece kocanla 6 ay geçirince,zırt pırt kafana estiğinde bilet alıp gidecek imkanında olmazsa bir ay kocandan ayrı kalabiliyorsun mesela,çünkü bir zaman sonra o canım koca bile tıpkı duvarlar gibi üzerine geliyor sanki.
Ha ama tabii bu hayatı da biz seçtik,evlenmeseydik,doğurmasaydık gibi gibi..
Kaldı ki konu sahibinin sürekli olan bir durumu da yok.
Normal bir akşam yemeğinde çocuğum, eşim,kendim için nasıl yemek yapıyorsam memlekete girerken eşime de yaparım, imkanım varsa.
Sürekli dışarıdan yiyecek imkanı yok,olsa da ne kadar sağlıklı?
Evet belki kıymet bilmeyene,sürekli efendi gibi hizmet bekleyene yapılmaz,
Fakat misal benim eşim bazen sırf moralim bozuk diye arar,yemek yapma şunu bunu yapacağım gelince der,
Hasta olurum,çocuk yorar yapar,
Ben sofrayı kurarım,o toplar
Şimdi ben hem bir ay gidip biraz ruhumu iyileştirmek isterken, gözüm arkada kalmasın, sevdiğim insana kolaylık olsun diye üç kap yemek yapmakla hizmetçi falan olmam.
Annem çalışıyor,burada da yemek yapıyorum.
Ne mutlu bana ki iki hanede oruç tutan insanlara iftar hazırlamış oluyorum..
Keşke tavsiye verirken birazcık empati yaparak ve karşıdaki insanı eleştirmek yerine 'derdim var' dediği konuda fikir vererek destek olabilsek..
Süt mü?Konserve olarak yazları 100 kiloya yakın domates yapıyorum da oradan biliyorum.
Ama onun haricinde pek kullanmadım. Bir de süt kaynatınca kaynarken kavanozluyorum. O da daha uzun dayanıyor.
Bu forumu seviyorum,pek çok faydalı bilgi, tecrübe,tavsiye aldım.
Fakat kimisi için amaç tavsiye değil mütemadiyen eleştirmek.
İnsanların aile içi iletişimleri,maddi ve manevi değerleri,beklentileri değişebilir.
'Yani bir ay koca bırakılır mı?
Kocaya yemek yapılır mı?'
Değişik değişik sorular.
Hiç kimsenizin olmadığı bir gurbette sürekli ilgi,sosyallik bekleyen iki yaşında oğlunuzla 90 metre kare evin içinde sadece kocanla 6 ay geçirince,zırt pırt kafana estiğinde bilet alıp gidecek imkanında olmazsa bir ay kocandan ayrı kalabiliyorsun mesela,çünkü bir zaman sonra o canım koca bile tıpkı duvarlar gibi üzerine geliyor sanki.
Ha ama tabii bu hayatı da biz seçtik,evlenmeseydik,doğurmasaydık gibi gibi..
Kaldı ki konu sahibinin sürekli olan bir durumu da yok.
Normal bir akşam yemeğinde çocuğum, eşim,kendim için nasıl yemek yapıyorsam memlekete girerken eşime de yaparım, imkanım varsa.
Sürekli dışarıdan yiyecek imkanı yok,olsa da ne kadar sağlıklı?
Evet belki kıymet bilmeyene,sürekli efendi gibi hizmet bekleyene yapılmaz,
Fakat misal benim eşim bazen sırf moralim bozuk diye arar,yemek yapma şunu bunu yapacağım gelince der,
Hasta olurum,çocuk yorar yapar,
Ben sofrayı kurarım,o toplar
Şimdi ben hem bir ay gidip biraz ruhumu iyileştirmek isterken, gözüm arkada kalmasın, sevdiğim insana kolaylık olsun diye üç kap yemek yapmakla hizmetçi falan olmam.
Annem çalışıyor,burada da yemek yapıyorum.
Ne mutlu bana ki iki hanede oruç tutan insanlara iftar hazırlamış oluyorum..
Keşke tavsiye verirken birazcık empati yaparak ve karşıdaki insanı eleştirmek yerine 'derdim var' dediği konuda fikir vererek destek olabilsek..
İnsanlar artık eşe iyi davranıp ona hizmet etmeyi yemek yapmayı ev işini hor görür olmuş bence bu çok normal doğal ve doğru şeyler tabi ki evimize eşimize çocuğumuza bakacağız doğanın kanunu bu he zaman değişti çalışıyoruz o ayrı eşler de yardım edecek yemek yapamaz evi süpürür onu yapamaz çocuğa bakar bir şey olur yani karşılıklı yürür işler bunlar gocunulacak şeyler değildir bazen kk kadınlarını hakikaten anlamıyorumHay ağzına sağlık. Başka bir konuda da gencecik bir kadın ikizlere hamile, 1.5 yaşında çocuğu var, kocası yemekleri eksik buluyormuş. Yorum yapanlar “ekmeği daya, boşver yapma” gibi akıllar vermişlerhamile kadınla 1.5 yaşındaki sabi aç mı kalacak yani anlamak çok zor kocaya kızıp aç gezecek bir gebe ve sabi sübyan yani olacak iş mi
Süt mü?
100 kilo
Doğru mu yazdın?
6 kilo domatesle bir yıl geçirdim ben
Kaynayınca 2 kilo falan kalmıştı.
Ay çok yüce şeyler bana göre.
Oha 100 kilo domates yapsam
Boşanır fabrika açarım bea
Hay ağzına sağlık. Başka bir konuda da gencecik bir kadın ikizlere hamile, 1.5 yaşında çocuğu var, kocası yemekleri eksik buluyormuş. Yorum yapanlar “ekmeği daya, boşver yapma” gibi akıllar vermişlerhamile kadınla 1.5 yaşındaki sabi aç mı kalacak yani anlamak çok zor kocaya kızıp aç gezecek bir gebe ve sabi sübyan yani olacak iş mi
Arkadaşım kavanoz yönetenini biliyorsunEvet süt de kaynarken kavanozlanınca daha uzun süre bozulmadan kalıyor.
Evet çok domates yapıyorum, bizde çok gidiyor. Salçayla birlikte domates kullanıyorum, makarnaya, çorbalara, sebze yemeklerine.
Ama ben yazı da çıkarıyorum bu domateslerle. Yani bir dahaki konserve yapımına kadar gidiyor bana. Konserve haricinde yemeklik domates almıyorum yazın bile, sadece çeri domates alıyorum salata ve kahvaltı için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?