Eşime ve anneme küçükken tacize ugradığımı söylemeli miyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annenizinde bi destege ihtiyacı var bence
Birlikte gidin

Arkadaşım çok geçmiş olsun. Bunca sene bu eziyeti içinde yaşamış taşımış olmak çok zor. Ancak kuş gibi hafiflemek de mümkün. Bu kahirla yasama terapi al kurtul. Gerekirse annenle de yuzlesirsin. Gerekirse eşine de anlatırsın. Ama once terapi. Cunku bu kararlari terapi sonrasinda vereceksin zaten. Bebeğin de var mis gibi. Yaşamını kurmuşsun allah sağlık sıhhat versin.

Maddi imkanınız varsa özele yoksa devlete gidin. Ergenlikte gitmişsiniz, ergenlik zaten zor bir dönem. İllaki faydası olmuştur ama yeterli gelmemiştir.

Ciddi problemler yaşıyorsunuz mutlaka psikologa gitmeye çalışın.maddi olarak zorlayacaksa da 183 u arayıp ayrıntılı izah edin durumunuzu.kime soyleyeceginiz3 sonra karar verirsiniz.cocugunuz için duzelmelisiniz

Canım ya çok talihsiz olay yaşamışsın düşündükçe de dahada kötü oluyorsun. İçinde tutma bize anlattın bizle paylaştın. Lütfen bunu bi kez de işin uzmanına anlatarak destek al. Kendine ailene sakın zarar vermeyi düşünme. Geçmişi eşine anlatarak hiç bişiyi düzeltemezsin allah korusun olmayacak meseleler oluverir.

Herkes bir ruh hastası gözüyle bakıyor resmen evet zor nefesin kesiliyor ama bunu anne ne yada eşine itiraf etsen ne olacak bilmiyorum. Zaten hep başkaları üzülmesin diye boğazımız düğümleniyor haykırmak istediğimizde. Size en iyi ilaç ailenizle araniza mesafe koymanız bence suçlamaniz niye korumadınız demeniz de çok haklısınız şunu unutmayı n onlara demek yeni sorunlar demek gibi inkar ederlerse hic umudunuz kalmaz bence .ruh hastası felan da değilsiniz ayrıca bunu yaşayan anlar yaşamayan anca doktora git der .

olay eğer sadece taciz boyutundaysa eşinize anlatın derim.ama ilişki boyutu olduysa anlatmanız taraftarı değilim.ömür boyu aranızda gölge gibi dolaştırmayın bu olayı.annenizi hiç umursamayın.o sizi kırmaktan çekinmiyosa hastayken bile sizde onu yalnız bırakmaktan çekinmeyin hastada olsa.gerekirse bi destek alıp atlatmaya ve bebeğinizle eşinizle güzel bi hayat geçirmeye bakın.Allah yardımcınız olsun.

Annenizi suçlayacak bir durum yok ortada. Anneniz çok iyi biri olsaydı da sonuç bu olabilirdi.
Ablanızın kötü biri olması kendisinin tercihleri sonucu olan bir şey..
Anneniz sizin durumunuzu fark etmediyse, ablanız da bir şeyler yaşamış ve bunu fark etmemiş olabilir...(suçladığınız kısım bu diye düşünüyorum)
Ablanız daha büyük bir travma ile baş edemediği için yanlış kararlar alabiliyor olabilir...

yapılacak şey herkesi bir şekilde olduğu gibi kabul edip, sizi yaralamayacak düzeyde ilişki kurmak.
Annem haklı, ablan ne olursa olsun onun kızı.
Ama sen her şeyiyle kabullenmek zorunda değilsin.
Kızın da senin kızın. Annenin yanlış yaptığını düşünüyorsan sen yapma. Sen kendi kızına güzel bir hayat sağla. Kimse dedi diye teyzesi ile ayni seçimleri yapmaz.

Bir kere denedim ne oldu zoruna mı gitti hiç gitmesin daha beter olacaksınız diyor. Gülüyor. Alaycı konuşuyor.. kınarken iyiydi diyor ama yemin ederim kinamadim allah biliyor icimdekini zoruma gidiyir

Annenin akıl ve ruh sağlığı yerinde değil, her dediğini ciddiye alma.
Ablanı da kınamıyorsun ama öteliyorsun. Hatta daha fazlasını yapıyorsun bana göre. Annen buna karşılık çocuğunu savunma iç güdüsü ile düşüncesiz davranıyor. Bu konuları konuşmayın. Hatta bence epey seyrekgörüşün.

Annen bunları söyleyerek senin öz kızınla olan ilişkini bozuyor aslinda. Bu konuyu actirma. Ablan muhabbetini yaptırma.

Ben mi yanlis anladim bilmiyorum ama ayni ablan gibi demesi bana bu derece kotu gelmedi. Annen hakli. O bir anne ve evladi en igrenc sucu dahi islese anneliginden vazgecemez ki. Nekadar kizarsa kizsin, kuserse kussun merhameti hic bitmez. Ve bu duyguyu anne olmayanlar anlayamaz. Annende bunu demek istemis. Pek cok anne bu lafi kullanir zaten. Sende anne ol anlarsin der. Kiyamam o da cekmis belli kolay mi bir anne icin cocuklarinin o hallerini gormek. Bence annenizi suclamayin kotu bir niyeti yok. Siz yasadiklarinizdan dolayi saglikli dusunemiyorsunuz ve sizde kendi acinizdan haklisiniz. Lutfen psikolojik destek alin. Melek bir yavrunuz, sizi seven bir esiniz, guzel bir yuvaniz varmis ne guzel. Bu kotu dusuncelerden kurtulmaniz icin bunlar size vesile olsun

Nasıl arabesk cümleler bunlar? Ne demek herkesi öldürmek istiyorum.Lütfen kendinize gelin.Bir insana fazla değer vermezseniz ne dusundugunu de önemsemezsiniz.Bu benzetmeyi birdaha yaparsan kulahlari degisiriz anne deseydin.Annen de olsa haddini bildireceksin hakedene.
Niye kabullenip telefonu kapatıp kendini yerden yere atiyorsun ki.
Hersey senin elinde senin kontrolunde.Kimse kimseye benzemez tasalanma!
Istedigin seyi anlat peki ya seni anlayamayacak kadar cahilse? Toparlan kalk ayağa! Sen de o gücü gordüm! Gücünü hisset.

Kızını bunalima sokmaya calisan dusuncesiz bir anne.Konu sahibinin ruh halini analiz edin. Çocugu ablasına benzerse diye korkudan krize girmis hassas bir bünye.bu kadar hassasiyet iyi degil tabi.Annenin savunulacak hicbir yani yok.Bir anne evladina benim cektiklerimi cekeceksin dememeli!. Yanlis anlamayin sözüm size değil.konu sahibine üzüldüm.

Bazen esini ve cocugunu oldurmeyi mi dusuniyorsun????????

Acil psikologa gitmelisin sen.

Annene esine soylemen seni iyilestirmez

Bu arada acilen psikiyatrise git konu sahibi.Birini öldurme duygusu oldukça anormal.Acil şifalar dilerim.

Bu kadar acılarla büyümüşsünüz tacize uğramışsınız ve canınızın parçası olan yavrunuzu nasıl öldürmeyi düşünürsünüz ya?! Nasıl bir bencilliktir bu. Annelik, her zorluğa rağmen her acıya rağmen evladinı bağrına basabilmek, ona zarar gelmememesini dilemek değil midir? Kendi acınız tükensin diye bebeginize bunu yapmak hayattan koparmak bencillik değil de nedir? Kusura bakmayin ben olaya duygusal yaklaşamadım şuan. Çünkü anneyim. Ben onun kılına zarar gelse ölürüm. Ölüm hak ama kusura bakmayin bunu sizin yapmaya hakkiniz yok. Annenizle açık açık sert bir dille konuşun. Baktınız olmuyor iletişimi kesin bu kadar basit. Kanser olabilir Allah şifa versin ama aklınıza böyle korkunç düşünceler getirtebiliyorsa en dogru karar bu. Ayrica psikolojik destek alin. Yazık günah o yavruya. Sizin ablaniz ve anneniz yüzünden bu mutsuz bi ailede yetişmeye hakkı yok!

Ben de bir psikiyatristten destek almanız gerektiğini düşünenlerdenim Merak etmeyin bu hasta düşüncelerinizin bir ilacı var

“ Sen nasıl bunu düşünürsün?” diyenlere de şunu söyleyeyim bu arkadaş hasta, zaten normal olmaydı böyle düşünmezdi bu yüzden böyle yazıp da daha kötü hissetmesine yol açmayın

Bu arada annenizi benzetme konusunda sert bir dille uyarın Size iyi gelmiyorsa da konuşmayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…