• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime ve anneme küçükken tacize ugradığımı söylemeli miyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mutlaka psikolojik destek al. Kimse evladını senden almaz merak etme. Destek almazsan kendin zarar verirsin bebeğine cunki düşüncelerin normal değil. Eşinin çocuğunun ne günahı varda öldürmek fikrine kapılıyorsun. Bu saatten sonra annene anlatmanın bir alemi yok hicbir anne evladı bunları yaşasın istemez. Tacizi farketse mutlaka seni korur kollardı boşuna üzme hasta kadını. Canini yakan konuları çok açıyorsa görüşmeyi konuşmayı aza indir daha az görüş mesela. Annende ilk duyduğunda şaşırır sonra üzülür sana pek bir fayda sağlamaz. Eşine gelince nekadar güveniyorsun? Birgün başına kaka bilir. Konu farklı yerlere sapa bilir. Evin barkin çocuğun esin artik eskiyi unutup geleceğe bakacaksın birde tedavini olacaksın cunki tedavi şart.
Cok duygusal bakıyoraunuz duruma. Hasta kadını üzme falan. Burada taze bir anne var ve o hasta kadın bu anneyi üzmekten cekinmiyor. Artık ailevi olaylara duggusal bakmayın cunku herkes ayrı bir birey bir kişilik. Annesi kızını düşünmüyor. Torununu düşünmüyor. Sanki ben yaşadım sende yala gibilerinden cocugunu kendi kızına benzetiyor. Bu kadın evet hasta olablr ama bence kisiligide hasta.

Cok duygusal bakıyoraunuz duruma. Hasta kadını üzme falan. Burada taze bir anne var ve o hasta kadın bu anneyi üzmekten cekinmiyor. Artık ailevi olaylara duggusal bakmayın cunku herkes ayrı bir birey bir kişilik. Annesi kızını düşünmüyor. Torununu düşünmüyor. Sanki ben yaşadım sende yala gibilerinden cocugunu kendi kızına benzetiyor. Bu kadın evet hasta olablr ama bence kisiligide hasta.
Anlatınca bir artısı olacaksa anlatsın bu saatten sonra pek bir önemi yok anlatmasının. Kadın zaten biraz düşünmeden konuşan birisi zamanla bu olayla da ilgili kızının canını sika bilir. Iyisimi az görüşüp az muhabbet edecek

Siz sanıyormusunuz ki bunu annenize ve eşinize soyliyceksiniz. Onlar size merhamet edecek. 1-anneniz neden o zaman bana soylemedin diyecek. 2-eşinde neden babana soylemedin diyecek. 3-bunlar sadece 3ünüzün arasında kalacak. Hayır efendim hiç biri olmycak. Siz psikologdan yardım alın. Kendinize ve kızınıza bakın sahip cıkın. Geçmişi unutmak sizin için çok daha iyi kendinize ugrasacak bir mesgale falan bulun aklınıza getirmeyin.

depresyon belirtileri başlamış öne bir pskiyatriye gidip ilaç destegi alın sonrada Terapi alın ruh haliniz depresyonda oldugunuzu gösteriyor.

anlatmak istiyorsan anlat, iyi gelecegini dusunuyorsan anlat.
cocugu olan bir anne her zaman once kendini dusunmeli, birak kim uzulecekse uzulsun, sana iyi gelecekse durma.

Ama cocugumu benden alirlar diye tedaviye yanasmaman kabul edilemez. Cocugunu senden almalari gerekiyorsa almalilar, alsinlar, sen de cocugunu dusunen gercek vicdanli bir anne olarak buna izin ver, cunku eger ki gercekten o kadar kotuysen ve cocuguna zarar verebileceksen sence hangisi daha iyi olur? cocugundan uzak olmak mi, ona zarar vermek mi?

"Mutlu olan tek çocuğunu" mutsuzluğa itmemeli!

İçim acıyarak altına imza atarım!

Bazı insanlar anne olmamalı… Yazık ediyorlar hem kendine hem çocuklarına… beceriksiz insanlar!

Çok sinirlendim…

Konu sahibi de içini müsterih tutsun.. Yukarıda Allah var, Öyle herkesin dediği olsaydı ohooo! Yaşanmazdı bu dünya…
Çocuğunuz ablanıza falan benzemez… Yeter ki siz dirayetli olup başında durun :KK54:

Çok ağır bir kriz yaşamışsınız. Psikaytr desteği almanızı öneririm ben de.

Ama ne olur hemen sakinleştiricilere sarılmayın.

Anneniz bile olsa size kıskanıyor olabilir… O yüzden takmamaya çalışın. Siz artık hayatınızı kurdunuz.
Eşinizle çocuğunuzla mutlusunuz.
Arada kapıyı kapatmayı bilin.
Siz artık yetişkinsiniz, bu saatten sonra size anneniz sevgi gösterse de bir şey ifade etmeyecek emin olun.
Kendi huzurunuzun peşine düşün.
Çocuğunuz da Allah'a emanet.
Hiç bir şey olmaz merak etmeyin.

:KK200:

söylemeyin ve mutlaka psikiyatrdan destek alın .lütfen.hem bu saatten sonra söylemeniz birseyide degiştirmez.gerek yok .

Bende benzer durumu çok küçükken tek sefer yaşadım, nasıl hissettiğinizi iyi biliyorum. Allah böyle sapkın insanların belasını versin. Yıllar sonra öğrendim ki, sadece ben değil ailedeki diğer birkaç kadın daha aynı durumu yaşamış. Asla utanmadım. Bigün oturdum babama anlattım, inanmadı tabiki çünkü karşı taraf hiç beklemeyeceği birisiydi. Söyleyip, yaşadığınız karanlığı onlara da yaşatmayın. Ortaya çıkınca anneme de söyledim, bikaç kişiye de. Şimdi düşünüyorum da annem babam ne kadar üzülmüştür, içine düştükleri çaresizliği düşündüm sonra. Keşke bu sır benimle mezara kadar gitseydi dedim.

Geçenlerde öldü cenazesine gittim, asla unutmuyor insan böyle anları. Helallik vermedim. Ebedi dünyada çekecek yaptıklarını. Şimdi içim rahat, kendi kendime yendim ama hem utangaç ve mahçup bir çocuk olarak büyüdüm. Siz böyle olmayın, kimseye söylemeyin. Ve sizinki daha şiddetli, maddi durumunuz varsa destek alın yoksa da devlet hastanelerine gidin. Bu konuyu bitirin. İnşallah iyi olursunuz.
Elle taciz mi yoksa tecavüz mü? Babanıza söylediğiniz için üzülüp vicdan azabı çekmişsiniz oysa ki size inanmamış babanız.. off küçücük masum bedenlerin yaşadığı şeyler ne acı ya.. ama kabir azabı çekiyordur şuan da.. sizede çok geçmiş olsun :(:(

ablaniza benzedigini soylemesi huyununda karakterinide benzettigi anlamina gelmez ki belki anlik bir hareketi o an ablanizi hatirlatiyordur falan yoksa annenizde ayni ablan oda kotu yola dusecek demek istemiyordur eminim

Şu anki yaşadığınız sorunların tek sebebinin taciz olduğunu düşünmüyorum evet kötü bir çocukluk geçirmişsiniz ablanızdan, abinizden bahsetmişsiniz açık ki her ne kadar siz oyle degerlendirmeseniz de onlarda ruhsal bazı sıkıntılar varmış muhtemelen baba ya da annenizin de ya da ailede başkalarında da olabilir. Lütfen yanlış anlamayın sizin de yatkınlığınız olabilir. En akıllıca olacak sey destek almak tabii ki annenize deyince de birşey değişeceğini sanmıyorum onları üzmekten başka o anda söylenmeliydi.
Ne güzel bir yuva kurup çocuk sahibi olmuşsunuz kıymetini bilin kendinizi sakinleştirmeye çalışın her şey elinizden kayar gider sonra Allah korusun. Annenize bir daha ablanıza benzetmemesini söyleyebilirsiniz tabii.

Herkese merhaba.

Uzun olacak kusura bakmayın. Detaylara pek girmeden anlatacagim.

Ablam çok küçük yaşta kaçarak evlendi. Ablam çok ezildi çok dayak yedi. Hiperaktif laf anlamayan biriydi . Okula gitmemek için kendini kusturur , başka bir konuda çok feci dayak yese de aynı hareketi yapmaya devam ederdi . Psikolojik destek alirdi kucuktum net hatirlamiyorum. Hayatı kötü sürdü çocuklarını bırakıp kaçtı vs. Annem hiç rest çekmedi herşeye hep destek oldu onun psikolojisi iyi değil dedi .

Ben ablama rest çeksin tepki göstersin kızsın istedim . Ablam yanımıza gelsin bizimle olsun akli başında hanim hanımcık olsun istedim. Ergendim derdimi anlatamadım. Ablasına kötü gözle bakan kardeş oldum.

Annem kanser. 4 kardesiz. Aralarında anneme en iyi davranan benim kendi de söyler. Abim mutsuz sinirli bize hep öfkeli , annemi bazen çok kırar bazen mutlu eder. (babadan üvey onun psikolojisi ile böyle olduğunu düşünüyorum). Ablamı anlattım. Kardeşim hele yasa dışı işlere bulaştı onu hiç anlatmayayim . Kısaca annem hep evlatlarım içinde mutlu olan sensin senden yana yüzüm güldü aklım birtek sende kalmıyor der.

Annemle ergenligimde çok kavga ederdik hep sen benden de ablandan da beter olacaksın. Benim yasadiklarimdan beterini yaşayacaksın derdi. Ablamı ve kendisini ayipladigimi düşünürdü ama gerçek öyle değildi. Kendimi anlatamıyordum sadece.

Bir kızım var. Hareketli sinirli bir bebek .istediğini yaptırmak için çığlık atar bazen yine böyle bir zamanda annem ile telefonda konuşuyorduk . Aynı ablan dedi evet dedim telefonu yüzüne kapattım. ( Sürekli her hareketi görünüşünü ablama benzetir )

Sinirden ağlamaya başladım. Bebeğim korktu ağlamaya başladı. O korkmasın diye kendimi durdurmaya çalıştım.
Böyle olunca daha da arttı. İstemsiz şekilde ağlıyordum. Vücudum titremeye başladı. Yine kriz geçiriyordum.

Eşimi aradım hemen alt kattaydi geldi. Kapıyı zor açtım yuruyemedim düştüm. Yüzüm tutuldu ağzımı açamıyorum .Banyoya gidelim dedi ayağa kalktım bayıldım. Duyuyorum ama gözümü açamıyorum. Bebeğim çığlık çığlığa ağlıyor . Eşim suyun altına soktu titremem durmuyor . Zaman sonra sakinlestim.

Günlerce ustumden atamadım bunu .annemin bana bunu yapmaya ne hakkı var. Evet ablam çok kötü şeyler yasadi . Çocuğum öyle olsun istemem ablamı kinamiyorum yanlış anlaşılmasın . Annem her fırsatta aynı o diyor ben çok iyi anneydim size ama bak ona ne oldu diyor..

Deme be kadın deme . İyi anneydin o yüzden mi gozunuzun önünde tacize uğradım farketmedin. hemde aylarca. Hemde iğrenç bir şekilde. 5 yasindaydim daha. Unutamıyorum bunları ama sen hiç birşey bilmiyorsun diye bağırmak istiyorum.

Ama diyemiyorum. Çünkü kanser.
Çünkü evlatlarının içinde bir ben mutluyum. Bir ben yakmıyorum onun canını .

Ben cayır cayır yanıyorum. Kalbim yanıyor kalbim korkuyor. Her gece ağlıyorum her gece dua ediyorum. Ama yangın sönmüyor .

Napayım ben artık icimde tutamıyorum. . yıllarca hiç unutmadım yapılanları. Otobüste sinemada yemekte her anımda nereme nasıl taciz edildiği.

Eşime ve anneme söylemek istiyorum bu durumu bilsinler. Bana da acisin annem. Bende evladıyım. Kalbimi kirmasın çocuğumla vurmasin beni.

Bazen kendimi bebeğimi eşimi öldürmek istiyorum bu düşünceden dolayı uyuyamıyorum . Ben mutsuz olmak istemiyorum. Kızım kötü yola dusmesin eşim bir gün beni sevmekten vazgeçmesin bende annem gibi olmayayım.

Sizce ne yapmalıyım. Onlara söylersem yüküm artar mı, hafifler miyim.

Bu arada,

Esime söylemeyi isteme nedenimi utanarak yazıyorum , beraber olurken bazen aynı hareketi yapıyor yapma diyorum ama unutuyor. Ben her defasında o zamana geri dönüyorum kendimi orada sanıyorum .
Allah yardimciniz olsun. Zor bir durum. Olan olmus artik, anliyorum sizi . Kaygi merhamet gormek sizin de haqqiniz. Amma o zorluklari gorub hic annesi babasi olmuyanlar ne yapsin. Onununuze bakin evladinizi dusunun. Cok uzuldum, kalbim sizladi. Allah o pisliyi kendi pisliyinde bogsun. Ailenizle cok muhatab olmuyun derim. Allaha emanet edin. Sizin aileniz esiniz ve kizinizdir siz onlardan sorumlusunuz. Lutfen kendinize iyi bakin. Sizi bagirima basib aglamq istedim ksura bakmiyin.

Herkese merhaba.

Ablam çok küçük yaşta kaçarak evlendi. Ablam çok ezildi çok dayak yedi. Hiperaktif laf anlamayan biriydi . Okula gitmemek için kendini kusturur , başka bir konuda çok feci dayak yese de aynı hareketi yapmaya devam ederdi . Psikolojik destek alirdi kucuktum net hatirlamiyorum. Hayatı kötü sürdü çocuklarını bırakıp kaçtı vs. Annem hiç rest çekmedi herşeye hep destek oldu onun psikolojisi iyi değil dedi .

Ben ablama rest çeksin tepki göstersin kızsın istedim . Ablam yanımıza gelsin bizimle olsun akli başında hanim hanımcık olsun istedim. Ergendim derdimi anlatamadım. Ablasına kötü gözle bakan kardeş oldum.

Annem kanser. 4 kardesiz. Aralarında anneme en iyi davranan benim kendi de söyler. Abim mutsuz sinirli bize hep öfkeli , annemi bazen çok kırar bazen mutlu eder. (babadan üvey onun psikolojisi ile böyle olduğunu düşünüyorum). Ablamı anlattım. Kardeşim hele yasa dışı işlere bulaştı onu hiç anlatmayayim . Kısaca annem hep evlatlarım içinde mutlu olan sensin senden yana yüzüm güldü aklım birtek sende kalmıyor der.

Annemle ergenligimde çok kavga ederdik hep sen benden de ablandan da beter olacaksın. Benim yasadiklarimdan beterini yaşayacaksın derdi. Ablamı ve kendisini ayipladigimi düşünürdü ama gerçek öyle değildi. Kendimi anlatamıyordum sadece.

Bir kızım var. Hareketli sinirli bir bebek .istediğini yaptırmak için çığlık atar bazen yine böyle bir zamanda annem ile telefonda konuşuyorduk . Aynı ablan dedi evet dedim telefonu yüzüne kapattım. ( Sürekli her hareketi görünüşünü ablama benzetir )

Sinirden ağlamaya başladım. Bebeğim korktu ağlamaya başladı. O korkmasın diye kendimi durdurmaya çalıştım.
Böyle olunca daha da arttı. İstemsiz şekilde ağlıyordum. Vücudum titremeye başladı. Yine kriz geçiriyordum.

Eşimi aradım hemen alt kattaydi geldi. Kapıyı zor açtım yuruyemedim düştüm. Yüzüm tutuldu ağzımı açamıyorum .Banyoya gidelim dedi ayağa kalktım bayıldım. Duyuyorum ama gözümü açamıyorum. Bebeğim çığlık çığlığa ağlıyor . Eşim suyun altına soktu titremem durmuyor . Zaman sonra sakinlestim.

Günlerce ustumden atamadım bunu .annemin bana bunu yapmaya ne hakkı var. Evet ablam çok kötü şeyler yasadi . Çocuğum öyle olsun istemem ablamı kinamiyorum yanlış anlaşılmasın . Annem her fırsatta aynı o diyor ben çok iyi anneydim size ama bak ona ne oldu diyor..

Deme be kadın deme . İyi anneydin o yüzden mi gozunuzun önünde tacize uğradım farketmedin. hemde aylarca. Hemde iğrenç bir şekilde. 5 yasindaydim daha. Unutamıyorum bunları ama sen hiç birşey bilmiyorsun diye bağırmak istiyorum.

Ben cayır cayır yanıyorum. Kalbim yanıyor kalbim korkuyor. Her gece ağlıyorum her gece dua ediyorum. Ama yangın sönmüyor .

Napayım ben artık icimde tutamıyorum. . yıllarca hiç unutmadım yapılanları. Otobüste sinemada yemekte her anımda nereme nasıl taciz edildiği.

Eşime ve anneme söylemek istiyorum bu durumu bilsinler. Bana da acisin annem. Bende evladıyım. Kalbimi kirmasın çocuğumla vurmasin beni.

Bazen kendimi bebeğimi eşimi öldürmek istiyorum bu düşünceden dolayı uyuyamıyorum . Ben mutsuz olmak istemiyorum. Kızım kötü yola dusmesin eşim bir gün beni sevmekten vazgeçmesin bende annem gibi olmayayım.

Bu arada,

Esime söylemeyi isteme nedenimi utanarak yazıyorum , beraber olurken bazen aynı hareketi yapıyor yapma diyorum ama unutuyor. Ben her defasında o zamana geri dönüyorum kendimi orada sanıyorum .
Merhaba konu eski ama ben yeni okuyorum nasilsiniz

Herkese merhaba.

Bu arada,

İnanın bu saatten sonra onlara söylemenin hiçbir faydası yok. Ben çözümü terapide buldum. Bir aile danışmanına terapiye başladım. Önce kendime söyledim bu sayede iç sesimde haykırdığım herşeyi sanki dışa vurdum. İç dünyamda suçladıkalrımla yüzleştim. Ben de çok istedim eşime anlatayım ama g0venemedim. Başımı göğsüne alıp okşamak merhamet etmek yerine başıma kakarsa diye korkrum. Çok acı evet ama korktum.
O hissi ahh o hissi bir yaşayan bilir. İlişki esnasında kafama bassa hemen dokunma kafama bastırma derim, dudağımdan zorla öpmeye kalksa içim kalkar hemen midem bulanmaya başlar.
Geçti desem de yazarken bile gözyaşlarım süzüldü...

Çocugunuzu o ortamdan uzak tutun, taşının ve kendinize bir iyilik yapın

Çocuğumun ablama benzemesini istemiyorum . Ablam çok değişik biri. Kinamiyorum ama yaşadıklarını bilinçli yaptığını düşünüyorum . Hoş bulmuyorum. Annemi istemeden sucladim yani o ablama engel olabilirdi . Annemde beni suçlama senin kızın beter olacak der sen beter olacaksın ablan o..pu da olsa benim kızım der . Yaşadığında anlarsin diyor ben öyle şeyler yaşamak istemiyorum. Yaşayacağım diye aklım çıkıyor

Belki ablan da tacize uğramıştır ve bununla basedemedigi için hareketleri bu kadar kontrolsüz bir hal almıştır. Bir yakınım da geçenlerde küçükken tacize uğradığını söyledi. Biz onu hep aykırı, huysuz, zor, ters bir kadın olarak bilirdik. Meğer içinde fırtınalar kopuyormuş. Bilinç altı terapisi aldı 1 seans ve "tek bir seansta bile omuzlarimdan yüklerim alinmiş gibi hissediyorum" dedi. Aklınızda bulunsun bir araştırın. Bilinç altı temizliği bu bahsettiğim.

Herkese merhaba.

Bu arada,

Sizin careniz derdinizi annenize esinize anlatmakla bitecek bisey degil malesef cok uzuldum pskologa gidin bence dogru yolu gösterecektirdusunceleriniz hic normal degil allah yardimciniz olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back