• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime ve anneme küçükken tacize ugradığımı söylemeli miyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
söyle rahatlarsın aglarsın annende bilsin zatn gecmişte kaldı öyle yıkılmaz. ben kendimden biliyorum küçüklen yasadıgım seyleri sayıp döktükce rahatlıyorum . herzaman mükemmel olmaya calısma lütfen bak içinde bomba gibi oluyo hislerin seninde yasamaya mutlu olmaya hakkın var çocuğunla saglıklı ilişkiye hakkın var . annene söyle eaine söyle. en azından esine söyle

Bebeğini öldürmeyi düşünmek hiç normal bir durum değil .. faydası olur mu ne demek ?

Hiç normal şeyler düşünmüyorsun ... annen sana acısın diye böyle bir şeyi söylemek annenin sana acıyacağı anlamına gelmez .. bunlar yanlış düşünceler .. bebeğinin güzel günler görmesi için önce senin ruh sağlığının iyi olması lazım .. tedaviye İnan lütfen ..

Bir de cevap vermek istemeyebilirsin ama yemekte , otobüste , sinemada taciz nasıl oluyor ? Babanın çalışanı seninle sinemaya mı gidiyordu ?

Her anımda aklımda demek istedim. Film izlerken yolculuk yaparken yemek yerken aklıma geliyor aklımdan çıkmıyor anlamında ..

Tedavi olacağım destekleriniz için hepinize teşekkür ederim

Her anımda aklımda demek istedim. Film izlerken yolculuk yaparken yemek yerken aklıma geliyor aklımdan çıkmıyor anlamında ..

Tedavi olacağım destekleriniz için hepinize teşekkür ederim
Şimdi anladım .. evet yaşadığınız şey hele küçücük yaşta hiç kolay değil ... dilerim herşey daha güzel olur

Mesele taciz değil. O da muhtemelen üstüne geçmişten gelen yükünüz.

Siz şu an birileri sizinle ilgilensin, merhamet etsin, canınızı yakmasın, anlayış göstersin diye taciz durumunun da üstüne iyice düşüyorsunuz.

Zaten şu an yeterince zor durumdasınız.
Ekstra bir de tacizi çevrenize anlatmaya başlamanız size bir şey kazandırmayacak

Psikiyatriye gidin.
Çocuğunuzu elinizden alacaklar diye korkuyorsunuz, bir cinnet anında sizde zarar verebilirsiniz tedavi olmadıkça.

Bir de çocuğunuzun ablanıza benzetilmesinden neden bu kadar rahatsız oldunuz? Bunun altında ne var bu kadar Sizi korkutacak?
Her fıtratı aynı olan aynı şeyleri yaşamıyor ki. Kendinizi ayılıp bayılacak kadar krizlere sokmuşsunuz

Çocuğumun ablama benzemesini istemiyorum . Ablam çok değişik biri. Kinamiyorum ama yaşadıklarını bilinçli yaptığını düşünüyorum . Hoş bulmuyorum. Annemi istemeden sucladim yani o ablama engel olabilirdi . Annemde beni suçlama senin kızın beter olacak der sen beter olacaksın ablan o..pu da olsa benim kızım der . Yaşadığında anlarsin diyor ben öyle şeyler yaşamak istemiyorum. Yaşayacağım diye aklım çıkıyor

Çocuğumun ablama benzemesini istemiyorum . Ablam çok değişik biri. Kinamiyorum ama yaşadıklarını bilinçli yaptığını düşünüyorum . Hoş bulmuyorum. Annemi istemeden sucladim yani o ablama engel olabilirdi . Annemde beni suçlama senin kızın beter olacak der sen beter olacaksın ablan o..pu da olsa benim kızım der . Yaşadığında anlarsin diyor ben öyle şeyler yaşamak istemiyorum. Yaşayacağım diye aklım çıkıyor
Açik açik söyle .birdaha benim çocugum icin bu tarz yorumlar sakin yapma de.

Sakın söyleme ve bir psikoloğa git. Sakın çekinme.
Eşine rahatlamak, içimi dökmek için gidiyorum de.
Anneni de ciddi bir şekilde uyar. Bidaha çocuğun hakkında öyle şeyler diyemesin. Sonuçta onun da torunu, bu nasıl üslup?
Allah yardımcın olsun.

Açik açik söyle .birdaha benim çocugum icin bu tarz yorumlar sakin yapma de.

Bir kere denedim ne oldu zoruna mı gitti hiç gitmesin daha beter olacaksınız diyor. Gülüyor. Alaycı konuşuyor.. kınarken iyiydi diyor ama yemin ederim kinamadim allah biliyor icimdekini :KK43: zoruma gidiyir

Bir kere denedim ne oldu zoruna mı gitti hiç gitmesin daha beter olacaksınız diyor. Gülüyor. Alaycı konuşuyor.. kınarken iyiydi diyor ama yemin ederim kinamadim allah biliyor icimdekini :KK43: zoruma gidiyir

Kesinlikle ama kesinlikle zaman kaybetmeden terapiste gidin. Bulunduğunuz şehirde tıp fakültesinden, il belediyesinden destek alabilirsiniz. Araştırın lütfen.

annenizin de belli ki ciddi sorunları var ama şu an öncelik sizsiniz bence. sizi öfkelendirmesi travmanızı tetikliyor belli ki. Gerekiyorsa araya mesafe koyun. "Mutlu olan tek çocuğunu" mutsuzluğa itmemeli!

lütfen çocuğunuz için kendiniz için, geciktirmeden yardım alın. Terapistinizle görüşmeden eşinize de annenize de açılmayın.

size en iyi desteği alanında uzman biri sağlayabilir.

Annen senin canını acıtmak için torununu kızına benzetmiyor. Ablan senin kafanda öyle bi imaj çizmiş ki kızının ona benzetilmesi küfür gibi beddua gibi geliyor. Annen içinse öyle değil, anneler evlatlarını günshıyla sevabıyla sever bi çok hatasını görmez yada unutur. Aynı teyzesi lafına kötü niyet yükleyen senin yaşanmışlıkların, bakış açın, travmaların.
Asıl sorununun gerçekten taciz mi yoksa birilerinin ilgisine merhametine mi ihtiyacın var. Bana kalırsa 2.si. belki de annen onca sorunlu çocuğunun içinde mutlu olan tek çocuğunu ihmal etmiştir, çok normal. Annene tacize uğradım, sen beni koruyamadın demek yerine anne sana diğer kardeşlerim kadar ihtiyacım var demen daha faydalı olur. Hem böylece zaten hasta olan bi kadını bir de sen üzmemiş olursun.
Yaşın küçük olsaydı kesinlikle söyle derdim. Ama artık başının çaresine bakabilecek koca kadınsın. Kendine randevu alıp doktora gidebilirsin.

esinizin ya da anneninizin bilmesi sizinde olayi geride birakmanizi zorlastirir. bu sefer her hareketinde esinin hep acaba diyeceksin ve esin sindirebilecek mi. neyi halledeceksin. iyi bi klinik psikolok bulun artik bilgi evlerinde bile var. biraz arastirin ona anlatin derdinizi. yuvanizin zarar gormesi sizi daha cok zorlar. yardim al. bebektir aglar normal uzulme. anladigim kadariyla guclu bi insansin. topla kendini mutlu ol. sen mutlu olursan yavrunda zaten mutlu olur. ablana fiziksel olarak benzese de onun gibi olacak diye bisey yok. annen ablana benzeterek onun yarasini sarmaya calisiyor bence bosver.

Eve çalışanını bekar adamı almış diger evlatlarını pohpohlamış sizi güçlü gorup tüketmiş hep yük güçlulere biniyor malesef ..Anlatın icini acıtın surekli kötü ornek olan kızına bagliligi koruması bile ayrımcı kanser olmaj da be var zaten herkes kanser bu devirde 3aylik bebege yaptigi benzetmelere bak sizden intikam alan anne..Acıtın canını hak etmiş bizler anaysak açık gozlu olucaz 5yasindaki cocugun taciz ediliyorsa ayni evde sorumsuz ve ihmalkarsin koruyamamissin cocugunu ..esinizi bilmem ama annenize anlatin.

Öncelikle terapi almalısın mutlaka ...

Kendini daha iyi hissettiginde annene söylemenin iyi olacağını düşünüyorum (istismara çocukken uğramış bir insanım.... ve anneme hesap soramiyorum vefat etti ...beni korudu mu? Anlattım ve beni dövdü mü? Inanmadi mi gibi sorularla boguluyorum) ..

Bu senin yükün olduğu kadar annenin de yükü... daha 5 yasinda yasamissin halinden tavrindan anlamadı mı mesela.... hasta olabilir evet ama, kırmadan dökmeden anlatabilirsin biraz hahifleyeceksin diye düşünüyorum. ...

Daha sonra eğer cidden cinsellik sırasında o anlara gidip geliyorsan eşine anlat... tabi sana bu konuda eğer destek verebileceğini, anlayış göstereceğini düşünüyorsan anlat eşine.

Geçmiş olsun... ben terapi yardımıyla çok şükür iyiyim... eminim sen de iyi olacaksın .

Öncelikle evet faydası olur muhakkak terapi alın. Merak etmeyin çocuğunuzu almazlar sizden.

Her şey sizin elinizde. O günleri düşünüp düşünüp kendinize acirsaniz , annenizin bir sözüyle onu acıtmak için bu durumu söylerseniz, daha da buyur icinizdekiler.

Ve ölümden bu kadar kolay söz etmeyin. 3 kişinin ölümünden söz ediyorsanız , bu düşünceye hakim olamıyorsunuz , üstelik bunun biri evlatsa çok ciddi bir destek almalısınız.
....

Eşinize asla söylemeyin, hiç mi hiç faydası olmaz. Dokunmanizi istemediğiniz şekilde dokunmasın, net olarak söyleyin, unutmasın. Sebebi ise hoşlanmıyorsunuz.

Canım benim lütfen üzülme git iyi bir psikoloğa terapi al.Belli ki annenin de psikolojisi iyi değil hem evlatlarına üzülüyor
Hem hasta..
Gerekirse annenle fazla görüşme, yüz göz olma ..Mesafe koy güzelim.
Bebeğin de ablana benzemeyecek buna kalpten inan çünkü onu senin gibi iyi kalpli ve ilgili bir anne büyütuyor.

Yavrun sayende güzel eğitimler alan özguvenli bir birey olacak sen ona hem candan bir arkadaş hem sevgi dolu bir anne olacaksın.
Sen güçlü bir kadınsın başaracaksın buna inan.

Maddi olarak özel iyi bir psikologa gücünüz yoksa alo 183 ü arayın mutlaka bir yol haritası çizilecektir. Annenizle bu durumu paylaşmanız gerektiğini düşünenlerdenim.Herkesi toparlamaya çalışırken kendinizi paramparça etmenin manası yok.Unutmayin ki sizinde bir yavrunuz var ve sizin gulumsemenize dik duruşunuza muhtaç.

Anneniz kimi kınamış bunu sorun ona.
Psikologa gidin o size anlatmak yada anlatmamak çözüm mü birlikte karar verirsiniz ama şimdi degil .
Sizin kızınız yapılan hatalardan ders almış annenin elinde büyüyecek.
Korkmayın korku ümitsizlik dogurur saglıgınıza dikkat edin evladınızın saglıklı anneye ihtiyacı var yoksa kim korur onu sizden daha fazla

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back