eşime normale dönermi yoksa umutsuz vakamı ?

kaynananin dediklerine nasil dayandin ya tebrik ediyorum ben olsaydim neler olurdu bilemiyorum oyle laflar soylenirmi bende kapaliyim ve nasil giydigim kimseyi ilgilendirmez heleki rengi allah sabir versin canim hic bisey yokken kaynananin doldurusuyla buduruma gelinmis gibi gozukuyo

evet nisan ayında açmıştım konuyu..
ozamanlar eşime aksettirmedim.2 aydır eşim konuya dahil oldu ve daha kötü oldu herşey.kayınvalidemin yaptıkları değil eşimin sözleri çok etkiledi beni..
bence başkasını giyimi kuşamı ile eleştirmek her iki anlamdada saçmalık kötü niyet art niyet.kimisi çok açık diye eleştiriyor kimi çok kapalı..
size ne ya allah demiyormu kınamayın kınanırsınız..
zaten laf söyleyenlerinde hep başına geliyor.benim kayınvalidemde 2 gelin daha alacak çok merak ediyorum ozaman neyapacak..

Kimseyi beğenmeyen, pardesü giyenlere bile çıplak gözüyle bakan, kadının camdan bile bakmasını sakıncalı bulan komşunun, oğlu mesleği düğün salonunda şarkıcılık yapmak olan biriyle evlendi ve gelin evlendikten sonra da mesleğini icra etmeye devam etti. Kimbilir kimlerin kalbi kırıldı, kimlerin canı acıdı ki bu önyargılı teyzeye tokat gibi bir cevap oldu. Oğlu annesine ve çevreye rağmen eşinin yanında dimdik durdu ve kimse birşey diyemedi, ayrıca hala çok mutlular.

Kalp kırmak, insanları üzmek, düzenlerini bozmak büyük kul hakkıdır ve helallik almadan tövbesi yoktur. O istediği kadar namaz kılsın, kapanabildiği kadar kapansın. Bir karı kocanın arasına girmiş, evliliğini tehlikeye sokmuş. Bunun vebalini nasıl ödemeyi düşünüyor acaba? Kıyafetiniz uygunsuz olsaydı eşiniz en başta tepki gösterirdi, birileri sorun olmayan şeyleri sorunmuş gibi gösterdikten sonra değil.

Benim tavsiyem, kişiliğinizden yaşayışınızdan, giyiminizden ödün vermeyin. Taviz tavizi doğurur. Renklileri atıp siyah pardesü giyseniz darlığını sorun eder. Bol giyseniz eşarbını bağlamana takar. Eşarbı beğendirseniz bu defada pardesüyü beğenmez, niye çarşaf giymiyorsuna dönerler. Yani kendinizi değiştirerek ne kendinizi ne de insanları mutlu edersiniz. Eşiniz artık evli olduğunu ve eşiyle bağımsız bir hayatı olduğunu anlamalı. Yoksa uyum sorunu çekiyo gibi geldi bana... :44:

nazara gelmi$siniz bence, iyice hem kendine hem evine hem e$ine oku ayetel-kürsi ve nazar duasini, birazcikta sabirli ol, bu kadar iyi ba$layan bu ili$ki tabiki eski haline dönecek :)

'Çek Sündür Yerini Buldur' olmuş resmen.bu kadar uzatılacak bir konu yok bence.
Bu meseleyi bir imtihan diye değerlendirmişin allah imtihan vermesin.Bunlar cok olası olaylar.
Tam tersini düşün ya eşinin ailsi senin acılıp sacılmanı isteseydi.sen zaten inancının gereğini yaşıyorsun ne var yani kv lerde etek giy.
bo anlattıklarında bunalıma girecek bir şey yok.Ama olayları bu kadar ağdalı yaşarsanız birbirinizi sıkarsınız.

ohoooooo......
dur bakalım güzel kardeşim.
daha 10 aylık evlisin ve bu kadarcık sorun karşısında nefes alamaz hale gelmişsin......
inançlı insan metanetli olur.
hiç kimse senden değerli değil unutma.bence herkesi gereğinden fazla önemsemişsin.
sen sen olduğun sürece insanları memnun edebilirsin ancak.kocan zaten saçmalamış.ona ancak gülerim ben.aklınca baskı kurmaya çalışıyor.tecrübelerime dayanarak(bu arada ne çok tecrübem varmış benim de maşaallah)bu tip sorunları asla konuşarak aşamazsın.güçlü durarak aşarsın.taviz tavizi getirir.sen haklı olduğuna inanıyorsun ama bence bunu dışarıya yansıtamıyorsun.dik dur.anlattıklarına göre zaten yüzde yüz haklısın.haklı olmanın verdiği güçlülük yansısın her davranışına. duygularına hakim ol ve eşinin yanında hiçbirşeyi takmıyormuş gibi davran.sonunda seni geçindirecek olan o değil mi.bırak hangi ilde isterse orda çalışsın.sen ye iç keyfine bak.eşinin sana mantıklı gelmeyen hiçbir sözüne açıklama yapmaya çalışma.he de gül geç.eğer bunu başarırsan sonuçları seni ne kadar mutlu edecek göreceksin.demedi deme.tecrübe dediysem bir bildiğim var(20 YIL)gülümseme işaretini yazamadım var gibi gör.mutluluklar

bana kaynanamın annesi bu tarz bir şey söylemişti de ben de ona "ben kimseyi kıyafetime karıştırtmam" demiştim.susup kalmıştı,bozulmuştu ama iyi oldu çünkü taviz tavizi doğurur,k.validenin söylediği laflar iğrenç.

eşin de arada kalmış bir yandan üzüldüm ona.denge sğlamaya çalışıyor,bocalıyor,ne yapsa bilememiş.bence kvliden tehlikeli bir tip.sen bu insanlara nasıl iyi diyebiliyorsun anlamadım.seni hayat kadınına benzetmiş daha ne yapacaktı kötü olmak için.bence ondan uzak dur.ama eşine onları asla kötüleme o belli ki dengeyi sağlayamayacak.onlar yokmuş gibi davran,yanlarına gidince de daha mesafeli ol,fazla muhabbet etme,kaç mutfağa bir yere.

teşekkür ederim kızlar yorumlarınız içn..
eşimle konuştum bugün.bana uyum sağlayamadın diye yaptığı konuşmanın annesinin giyim kuşamıma karışmasıyla hiç bir ilgisi olmadığını söyledi..
hatta yemin etti..
eskşehire eşimde gitmek çok istiyor en az benim kadar.sadece sorunsuz gitmek istedim ben dedi.sana uyum sağlayamadın derken aslında ailemin bize uyum sağlamak için hiç bir çaba sarfetmediğini biliyorum dedi.annemin seni bazen üzdüğünüde biliyorum ama ben ona birşey söyleyemem bizim öyle bir ilişkimiz yok dedi.anneme söyleyemediğim için sana patlıyorum dedi.çünkü ben sorunsuz bir şekilde gitmek istiyorum dedi.çok isterdim bir uyum sağlansın ama olmadı işte gidene kadar bu süreci hızlandıralım istiyorum ben dedi..o yüzden senle okonuşmayı yapmıştım başka olayların üstüne gelince sen yanlış anladın dedi..
benim onu anlamadığımı söyledi..
bende onun beni anlamadığını düşündüğümü söyledim..
böyle uzadı gitti..
neticede önümüzdeki ay kesin karar vereceğiz bu süre içersinde birbirimize destek olup gerçek bir aile gibi yaşamaya çalışıcaz.yani düzenimizi oturtmaya çalışıcaz.sanırım ilk yıllarda yaşanan dönememçlerden birini yaşıyoruz şuan..

ohoooooo......
dur bakalım güzel kardeşim.
daha 10 aylık evlisin ve bu kadarcık sorun karşısında nefes alamaz hale gelmişsin......
inançlı insan metanetli olur.
hiç kimse senden değerli değil unutma.bence herkesi gereğinden fazla önemsemişsin.
sen sen olduğun sürece insanları memnun edebilirsin ancak.kocan zaten saçmalamış.ona ancak gülerim ben.aklınca baskı kurmaya çalışıyor.tecrübelerime dayanarak(bu arada ne çok tecrübem varmış benim de maşaallah)bu tip sorunları asla konuşarak aşamazsın.güçlü durarak aşarsın.taviz tavizi getirir.sen haklı olduğuna inanıyorsun ama bence bunu dışarıya yansıtamıyorsun.dik dur.anlattıklarına göre zaten yüzde yüz haklısın.haklı olmanın verdiği güçlülük yansısın her davranışına. duygularına hakim ol ve eşinin yanında hiçbirşeyi takmıyormuş gibi davran.sonunda seni geçindirecek olan o değil mi.bırak hangi ilde isterse orda çalışsın.sen ye iç keyfine bak.eşinin sana mantıklı gelmeyen hiçbir sözüne açıklama yapmaya çalışma.he de gül geç.eğer bunu başarırsan sonuçları seni ne kadar mutlu edecek göreceksin.demedi deme.tecrübe dediysem bir bildiğim var(20 YIL)gülümseme işaretini yazamadım var gibi gör.mutluluklar

:))
okadar güzel yazmışsın ki her cümlesini dikkate alıcam.çünkü geceden beri aynı şeyleri düşünüyordum toparlayamıyordum.bu adam bariz saçmalıyor ama farkında değil.ben haklı olduğuma eminim ee ozaman kendimden eminsem problem yok..bu söylediklerini aynen uygulayacağım çok teşekkür ederim ya tecrübene sağlık :))

eşimle konuştum bugün.bana uyum sağlayamadın diye yaptığı konuşmanın annesinin giyim kuşamıma karışmasıyla hiç bir ilgisi olmadığını söyledi..
hatta yemin etti..
eskşehire eşimde gitmek çok istiyor en az benim kadar.sadece sorunsuz gitmek istedim ben dedi.sana uyum sağlayamadın derken aslında ailemin bize uyum sağlamak için hiç bir çaba sarfetmediğini biliyorum dedi.annemin seni bazen üzdüğünüde biliyorum ama ben ona birşey söyleyemem bizim öyle bir ilişkimiz yok dedi.anneme söyleyemediğim için sana patlıyorum dedi.çünkü ben sorunsuz bir şekilde gitmek istiyorum dedi.çok isterdim bir uyum sağlansın ama olmadı işte gidene kadar bu süreci hızlandıralım istiyorum ben dedi..o yüzden senle okonuşmayı yapmıştım başka olayların üstüne gelince sen yanlış anladın dedi..
böyle uzadı gitti..
neticede önümüzdeki ay kesin karar vereceğiz bu süre içersinde birbirimize destek olup gerçek bir aile gibi yaşamaya çalışıcaz.yani düzenimizi oturtmaya çalışıcaz.sanırım ilk yıllarda yaşanan dönememçlerden birini yaşıyoruz şuan..

Artık yaşını başını almış, görüp geçirmiş, yıllarca tecrübe yaşamış olan insanlardan değil de, daha evliliği yeni yeni oturan, yeni hayatına alışmaya çalışan, henüz yeteri kadar tecrübe sahibi olmamamış insanlardan anlayış beklenmesi ne garip değil mi?

Artık yaşını başını almış, görüp geçirmiş, yıllarca tecrübe yaşamış olan insanlardan değil de, daha evliliği yeni yeni oturan, yeni hayatına alışmaya çalışan, henüz yeteri kadar tecrübe sahibi olmamamış insanlardan anlayış beklenmesi ne garip değil mi?

kesinlikle katılıyorum canım çok güzel özetlemişsin...

Aslında eşinin davranışlarının sebebini anlayıp,yazının sonunda belirtmişsin canım.Evet bir şeylerin acısı çıkıyor sanki,sabrını ölçüyor resmen.Ama eminimki hala seni çok seviyor..Sen de onu seviyorsun.Eskişehir e gitmek gerçekten istiyorsan ve bir şeyleri değiiştireceğini inanıyorsan,taşınana kadar bu süreçte biraz daha sabırlı ve ılımlı ol canım.Her şey senin lehine işlesin diye.Son anda yetti ,gitmiyoruz gibisinden konuşmasın diye..Orda birçok şey değişebilir,eskisi gibi olur her şey inşallah.Sıkma canını sen.

dediğim gibi normalde çok iyi insanlar.benimde hç bir saygısızlığım olmadı.nasıl olduda bu hale geldi anlayamadım..
umarım geçicidir buna umut bağlayıp sabrediyorum.
ben çokpozitif bir insandım ama bende artık eskisi gbi olamıcam gibi geliyor.
sence geçici olarak ailemin yanına gideyimmi?
geri dönemem diye korkuyorum şuan okadar soğumuş durumdayım :KK43:

genelde hep böyle başlar zaten "aslında çok iyi insanlar" yok öyle birşey ya.polyannacılık oynama lütfen.anlamicak birşey yok sen iyisin eşinde sessiz seni eziyorlar işte.hoş gerçi eşin sessiz olmasa da içten içten sinsilikleriyle seni yer bitirirlerdi.

iyi olan sensin.sen gerçek yüzlerini görmüşsün.

nefes alamama olayına gelince buna tıp dilinde "panik atak "diyorlar.bende evlendikten kısa bir süre sonra yakalandım.doğumdan sonra da ilerledi şimdi tedavi görüyorum birde üstüne stresten (1,5 ay önce teşhis kondu )reflü oldum.genel olarak söylüyorum hiç eşin ailesi yakınında oturmak akıl karı değil.çok üzülüyorum yakınında oturanlara da.uzakta olmak en iyisi.2 ayda kafayı yer insan ( bknz : ben )

Son düzenleme:
Gene gene gene hep ayni seyler. Neden 2 kisilik iliskilerde baskalari araya girer anlayamiyorum, sorunun yaniti ne olursa olsun erkeklerde bitiyor. Ister vezir eder ister rezil eder boyle. Allah onlarin eline firsat vermesin. Esinde dengesizlesmis, ailesine soyleyemediklerini sana patlamis..ama bu boyle gitmez…seni boyle almis kabul etmis ne diye simdi olur olmadik sekilde kulp takiyor? Ayrica dini boyutundan cok kendi dogrularini dayatma cabasindalar. oyle olmasa dayinin sana namahrem olmadigi bilirdi..oyle olmasa (tam olarak nasil pantolon giyiyorsun ya da ne sekil giyiniyorsun bilmiyorum ama&#8230:KK66: tesetture uygun bir sekildede pantolon giyilebilecegini bilirdi ve ailesini karistirtmazdi. Sirf onlarin dogrusunu yapacaksin, cunku onlar bu sekilde egolarini tatmin edecekler. Olay giyip giymemek olayi degil, birseylerin gene dayatilmasi zorla yaptirilmak istenmesi. Annen baban abin vs var mi bilmiyorum, ama damat beyin bi guzel kulagini cekseler iyi olur. Belki kendine gelirde ne kendisi laf eder ne de ailesine ettirir. Cunku daha balim aylari yasamaniz gerekirken su geldiginiz duruma bak. Sana tavsiyem sakin evini birakip gitme, geri donmesi zor olur. Evini terkeden kadin olmus olursun..ama sunuda goruyorumki psikolojin alt ust olmus…cok fazla takmissin herseyi kafaya..ruh sagligini daha ne kadar koruyabilirsin bu ortamda bilemiyorum. :KK50:

Son düzenleme:
ben diyorum da boşa demiyorum aynı şeyleri yaşıyorum burdaki inanların bir çoğuyla:)) kusura bakma canım, sabırla ve merakla okudum yazddıklarını, inan bana bu kadar üzülmeye değmez, bak sağlığını tehlikeye atıyorsun. neden kafana takıyon ki, evet evet de geç. eşine de onlara da, tamam söylemesi kolay yapması zor biliyorum ama naapcan işte, evlilik böyle saçma bişey inan.
ben hiç öle birşey hatırlamıyorum dedi.sen iç birzaman annemlre gitmedinki dedi.eşim artık olan ve bildiği şeyleride inkar ediyordu.çıldırmak üzereydim demiş ya eşin, yemin ediyorum benzer bir meselede nerdeyse aynı kelimeleri benim eşim de bana söyledi:))) gitmedin yerine aramadın dedi, hatta ben annesine annecim derim, bana dedi ki; sen anneme bir kez anne bile demedin:)) kafana takma canım ya, kendini ezdirmeden idare et. üzülmeye değmez.

bu arada esas sorunun cevabı bence; eşin tabi ki normale döner. umutsuz vaka die düşünme, dönmese benimki dönmezdi. tabiii arada bir bocalamaları hala olmuyor değil, saçmalıyor kendi çapında ama onlar da böyle varlıklar işte:))

bu arada esas sorunun cevabı bence; eşin tabi ki normale döner. umutsuz vaka die düşünme, dönmese benimki dönmezdi. tabiii arada bir bocalamaları hala olmuyor değil, saçmalıyor kendi çapında ama onlar da böyle varlıklar işte:))

sen asmissin olayi erkekleri cozmussun :KK1::KK9:

hatta yemin etti..
böyle uzadı gitti..

En azından eşin itiraf etmiş herşeyi bu da birşeydir, bence eşinin yanında ol. Ama asla kendini ezdirme, dik duruşun olsun bildiklerinden de şaşma.
İnşallah eskişehir de sizin için hayırlı olur.
Fazla da kafaya takma kendine zarar verirsin.

Gene gene gene hep ayni seyler. Neden 2 kisilik iliskilerde baskalari araya girer anlayamiyorum, sorunun yaniti ne olursa olsun erkeklerde bitiyor. Ister vezir eder ister rezil eder boyle. Allah onlarin eline firsat vermesin. Esinde dengesizlesmis, ailesine soyleyemediklerini sana patlamis..ama bu boyle gitmez…seni boyle almis kabul etmis ne diye simdi olur olmadik sekilde kulp takiyor? Ayrica dini boyutundan cok kendi dogrularini dayatma cabasindalar. oyle olmasa dayinin sana namahrem olmadigi bilirdi..oyle olmasa (tam olarak nasil pantolon giyiyorsun ya da ne sekil giyiniyorsun bilmiyorum ama&#8230:KK66: tesetture uygun bir sekildede pantolon giyilebilecegini bilirdi ve ailesini karistirtmazdi. Sirf onlarin dogrusunu yapacaksin, cunku onlar bu sekilde egolarini tatmin edecekler. Olay giyip giymemek olayi degil, birseylerin gene dayatilmasi zorla yaptirilmak istenmesi. Annen baban abin vs var mi bilmiyorum, ama damat beyin bi guzel kulagini cekseler iyi olur. Belki kendine gelirde ne kendisi laf eder ne de ailesine ettirir. Cunku daha balim aylari yasamaniz gerekirken su geldiginiz duruma bak. Sana tavsiyem sakin evini birakip gitme, geri donmesi zor olur. Evini terkeden kadin olmus olursun..ama sunuda goruyorumki psikolojin alt ust olmus…cok fazla takmissin herseyi kafaya..ruh sagligini daha ne kadar koruyabilirsin bu ortamda bilemiyorum. :KK50:

canım ben zaten dar kıyafetler gyen biri değilim.giydiğim pantolonda şu pileli etek pantolonlar var ya onlardan.yani çoğu etekten bile daha bol oluyorlar.inan bazen daha kısa etek yada vücut hattımı o pantolona göre daha bellieden etek giyiyorum ona birşey demiyorlar.işte ön yargımı diyeyim ego tatminimi bilemedim.a. ma saçmalıktan başka birşey değil.çünkü dediğim gibi ben onlara göre çok uç değilm..
annemleri şuan için karıştırmayı düşünmüyorum ama eşime dedim bak ben ailemi karıştırmıyorum içimize senin ailen hayatımıza müdaale ediyor bilmem farkındamısın dedim.bende onlarla konuşursam olan bteni birdaha toparlayamayız.çok bunalıyorum yinede aileme çaktırmıyorum ikimiz aileysek kendimiz çözelim kendi kararlarımızla dedim

kendisi kabul ediyor allahtan saçmaladığını ama geç kabul ediyor :)
bende ona saçmaladığında he dicem geçicem dedim artık. biyerden sonra saygıda duyamıyorsun kendi kararları kendi doğruları olmayan bir adama ne kadar saygı duymak istesende olmuyor.umarım normale döner.dünden beri pek iyiyiz maşallah bana çok faydanız oldu sağolun kızlar.böyle durumlarda hiç mantıklı düşünülmüyo çnkü..

canım ben zaten dar kıyafetler gyen biri değilim.giydiğim pantolonda şu pileli etek pantolonlar var ya onlardan.yani çoğu etekten bile daha bol oluyorlar.inan bazen daha kısa etek yada vücut hattımı o pantolona göre daha bellieden etek giyiyorum ona birşey demiyorlar.işte ön yargımı diyeyim ego tatminimi bilemedim.a. ma saçmalıktan başka birşey değil.çünkü dediğim gibi ben onlara göre çok uç değilm..
annemleri şuan için karıştırmayı düşünmüyorum ama eşime dedim bak ben ailemi karıştırmıyorum içimize senin ailen hayatımıza müdaale ediyor bilmem farkındamısın dedim.bende onlarla konuşursam olan bteni birdaha toparlayamayız.çok bunalıyorum yinede aileme çaktırmıyorum ikimiz aileysek kendimiz çözelim kendi kararlarımızla dedim

Ya dar kıyafet de giysen hiçbir şekilde karışamazlar eşin sorun görmedikten sonra ki o da seni evlenmeden öncesinde tanıdı , sonradan değiştirmeye kalkamaz.
Bu ne ya...
Amaç sana baskı kurmak başka birşey değil.
Bir de onun ailesiyle kendi aileni kıyaslayarak konuşma. Senin ailenin de açıklarını yakalamaya çalışır.

X