• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aldatan eşin ailesini hayatından çıkarmak

eylemesra eylemesra cumartesi günü bi konuya ben eşimin ailesiyle göförüşmüyor yazmışsın bana da başka türlü tyavsiy veriyorsun anlam veremedim
Eşin bu konuda anlayışlı olmayı bıraktı mı?

Siz boşanmayacaksınız madem o zaman kaynana ve kayınbaba ile bal gibi de görüşmek zorundasın
Hoş başansanız da görüşmek zorunda olacaktın ha evine almazdın da dışarda görüşürdünüz
Canınıza kast etmedikleri sürece iletişimi koparmak gibi bir hakkınız yok
Bence artık onları benimseyin kendinizi kabul ettirin
Onlarla iyi geçinmeye bakın

Yazık olan çocuklara olacak yine iki dengesiz anne ve baba yüzünden
Üzgünüm ki buradan bakınca çok dengesiz görünüyorsunuz kocan da sen de..
Kendimi nasıl zorla benimsetebilirim eşimin bütün akrabaları beni bağrına basıyor kaynım var birtek eşimin kardeşi olarak o da sever sayar beni sorun kv kp de yani
İyi geçinin demişsiniz ya iyi geçinmek adına herşeyi yaptım benimle iyi geçinmeyenler onlar ben onlarla nasıl iyi ilişki kurulacağına dair bütün ümidimi yitirdim ruh sağlığı çok bozuk bireyler başedilmesi imkansız yani eşim de bunun farkında

Çünkü ihanet bir ruh hali değil, karakterin dökülüş biçimidir." /Paul Auster/

çok severim bu sözü. kimse kimsenin aklına aldatmayı sokmaz. kimse kimseyi aldatmaya teşvik edemez. ayrıca şunuda unutmayın. eşiniz nette tanıştığı biri ile 10 gün geçirdi ise onun bir tanışmaya karar verme süreci vardır. öncesi vardır. yani o iş 10 günlük değildir. ama dediğim gibi zaten üstünden aylar geçmiş. kendi iyiliğiniz için bu konuyu geride bırakın. eşinizin ailesi ile muhatap olmak isteyene kadar muhatap olmayın. ileride ne olacağı size kalmış. insanlar boşanıyor bile çocukları varken bırakın dede babaanne görmemeyi. kavga içeren bir ortam olmasındansa huzurlu bir ortam olması daha iyidir her zaman.
Terapistler bunun bir dürtü kontrol bozukluğu olduğunu tedavi edilebileceğini söylüyor bu özdeyişe bakılırsa terapistler yanılıyor
Şayet öyleyse ve bu karakterle ilgiliyse tekrarlanacaktır ve tekrarı halinde asla affı olmayacak benim nezdimde

cumartesi günü bi konuya ben eşimin ailesiyle göförüşmüyor yazmışsın bana da başka türlü tyavsiy veriyorsun anlam veremedim
Eşin bu konuda anlayışlı olmayı bıraktı mı?
evet ben mecbur kalmadıkça görüşmüyorum. yani gelirlerse ağırlarım, eşimin izilerinde giderim mesafeli dururum ama onun dışında arayıp, sorup muhatap olmam. sana da görüş dediğimi hiç hatırlamıyorum. sadece sana söylediğim tek konu eşin... sen görüşme ailesiyle ama bu konuda eşinin sana hep saygı duyacağı konusuna da güvenme diyorum sadece. inan bana problem yaratacak ilerde diyorum.

Kendimi nasıl zorla benimsetebilirim eşimin bütün akrabaları beni bağrına basıyor kaynım var birtek eşimin kardeşi olarak o da sever sayar beni sorun kv kp de yani
İyi geçinin demişsiniz ya iyi geçinmek adına herşeyi yaptım benimle iyi geçinmeyenler onlar ben onlarla nasıl iyi ilişki kurulacağına dair bütün ümidimi yitirdim ruh sağlığı çok bozuk bireyler başedilmesi imkansız yani eşim de bunun farkında
Anne babası doktora gitseler ayrı ayrı.Belki psikolojileri düzelir ve size sarmaya çalışmazlar?

Eşimin ailesiyle nişanlılıktan beri süregelen ciddi sorunlarımız vardı zaman zaman görüşmedik aylarca zaman zaman daha yakın ilişkilerimiz oldu yakın olduğumuz zamanlarda hiç iyi geçinebildiğimiz olmadı
Kayınvalidemle tek geçinemeyen insan ben değilim eşim başta olmak üzere kaynım diğer tüm akrabalar annesi bile kayınvalidemle geçinemez çok sorunlu bir insan onu çeken tek bir insan var o da kukla gibi zaten kayınpederim...
Asla kvde hata görmez o herdurumda haklıdır ona göre haksızsa da katlanılmalıdır çünkü maaşı var.(onun tabiriyle altın yumurtlayan tavuk kayınvalidem)
Kv kp hep kullanır söylemez ona söyletir yapmaz ona yaptırtır hiç söylemediği şeyleri baban söyledi diyerek oğluna söyler
Bana gelince yaşadığımız her sorunda bi şekilde affedip anne baba demeye ellerini öpmeye devam ettim hiçbirşey olmamış gibi yaptım çünkü onlar öyle yapıyorlardı oğullarıyla birbirlerine ağza alınmayacak şeyler söyleyip hiçbirşey olmamış gibi davranıyorlardı
Ama farkında olmadan tüm bunları biriktirmişim aslında hiç afaffetnemiş
Son olay da şöyle:
Yazın ben 8 aylık hamileyken onların evine gittiğimizde bi olaydan dolayı yine tartışma oldu kp bana "sen haksızsın özel durumun olmasa seni döverdim!!!" dedi üstüme yürüyerek eşime dönüp bana böyle konuşmasına karşılık söyleyeceğin birşey yok mu dedim öyle denir mi baba kem küm dedi
Ben de dönüp sen beni asla dövemezsin hiçbir kanunda nizamda yok böyle bi hakkın dedim
Bal gibi de döverim sen de sesini çıkaramazsın dedi
Kv baktı iş çığırından çıkıyor öyle laf mı olur diye tepki gösterdi kocasına sözde ardından da dedi ki:
-Sen bunu döveceğine bizi bununla tanıştıran aracıları boğuver!
Bu olanlara rağmen burda bi dakka daha duramam yürü gidelim dedim eşim de haklı bu durumda ne yapabilirim biz gidiyoruz ileri gittiniz dedi çıktık gitti
Sonra eşyaları almadan bi hışımla çıktığımız için eşim eşyaları almak için geri döndü
Döndüğünde eşime boşan bundan herkes kolayca boşanıyor neolacak biz sana bakire kız buluruz demişler
Eşim de buna karşılık evlen dediniz eşimi siz buldunuz ben de beğendim evlendim şimdi de boşan diyorsunuz öyle mi ben sizin kuklanız mıyım evlen diyince evlen boşan deyince boşan boşanacak bi durum yok ben halimden memnunum falan demiş
Sonra ben doğum yaptım geldiler bize birşey olmamış gibi davrandık yine hepimiz ufak tefek sorunlar yine oldu tabi
Neyse ilk doğumumda yaşanan olumsuzluklar yüzünden annem yanımda kalmadı bu sefer loğusalığı eşimin yardımıyla geçiriyordum eşimin işi de tevafuken bu dönemde esnekleşmişti idare ediyorduk derken ben kendimi çok zorladım herhalde iki çocuk ev işleri derken rahatsızlandım 30.günde falan anneme gitmemin iyi olacağına karar verdik birlikte eşim aldı götürdü beni annemlere bıraktı o bizle kalamazdı çünkü işi esnekleşse de izin alması yasaktı 15 gün sonrasında o da gelecekti birkaç hafta daha kalıp dönecektik birlikte bu arada benim sınavlarım vardı hazırlanmam da gerekiyordu o yüzden uzun tuttuk bu süreci
Eşim birlikte çalıştığı arkadaşlarından işle ilgili bi teklif aldığını Ankaraya gitmesi gerektiğini söyleyip duruyordu son bir aydır
Beni arayıp hazır sen de ordayken ben Ankaraya gideyim izin alınca dedi ben de olabilir falan dedim
Bu kısmı uzatmak istemiyorum yazarken bils katlanamıyorum çünkü bana böyle söyleyip gidip internetten tanıştığı bir kızla buluşmuş yalanlarını sezmiştim ama konduramamıştım 10 gün ankarada kalıp geldi annemlere geldi geldiği günün sabahı telefonundaki mesajlardan öğrendim gerçeği
Önce inkar edip sonra deli gibi pişman olduğuna ikna etti beni ben de zorlanarak da olsa son bir şans verdim ona
Neden yaptığını açıklarken ailesini suçladı seni birtürlü benimsememeleri psikolojimi bozdu dedi o gün kavga ettiğimizde boşanmayla ilgili söylediklerini bana anlattı belki biraz da suç bastırmak için yapmıştır eşim bunu ama ben öğrenmiş oldum vesileyle
Ve karar aldım seninle boşanmıyorum sana bi şans daha veriyorum ama senin için onlara katlanma devri bitti
Onlarla birdaha yüzyüze gelmek istemiyorum dedim
Eşim de kabul etti üstelik hak verdi ben de olsam aynını yapardım onlar bunu çoktan hakettiler dedi
Ama şimdi ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum size danışmak istedim çocukları görmeye geldik diyerek gelmişler birgün eşim de o sizinle görüşmek istemediği halde neden habersiz geldiniz falan demiş eve kabul etmedik dışarda avm de iki buçuk yaşındaki oğlumla birkaç saat görüşüp gittiler bebek üşür diyerek onu çıkarmadık
5 ay kadar zaman geçti aldatma olayının üstünden terapi de gördük bu süreçte ama çok yarar sağlayamadık
Aile birliğine bu denli zarar verildiği durumlarda eşin ailesiyle ipler koparılabilir mi çocuklar bu durumdan olumsuz etkilensin istemiyorum ama inanın görüştüğümüz zamanlarda da hiçbir katkıları yok çocuklara sürekli tartışma ortamı küfür öyle daha çok zarar görüyor çocuklar akıl verir misiniz?
Ekleme,
Aldatma konusuna takılanlar için
10 gün kaldı evet ama sadece kafede görüşmüşler ben böyle olduğuna ikna oldum kimseyi de zorlayamam buna inanın diye affetmemi haklı görün diye ama bu benin kararım lütfen saygı duyarak yorum yapın
Konu affetmem affetmemem değil konu kv kp le ilişkimiz eşimle ilgili olan kısmı ben hallediyorum
1 gün 2 gün değil 10 gün kızı beğenseydi ne olacaktı?

Olayı netleştiremedim. Kv mi eşine git o kadınla mesajlaş kafede buluş demiş. Kocanı zorlamış mı birlikte takılsınlar diye kumpas mı yapmış. Adam aldatmış ihale nasıl kv ye kaldı anlamıyorum cidden

Adamin aldatmasini degil, ailesini kafaya takarsaniz, sartlarinizi dahi ailesi uzerinden koyarsaniz adam da haliyle vay be aldatma bile o kadar onemli degilmis diye dusunebilir.
Ki bahanesi de ailesiyken hala ailen de ailen derseniz daha bu bahaneleri çooook kabul edecekmissiniz gibi gorunuyor.
Ne diyeyim insan hayret ediyor.

Boşanmak evlenmek gibi kolay verilen bi karar değil iki çocuğumla eşinden ayrılmak çok nüyük bi karar ve pişman bi adam o mahcuplukla bütün hayatını tamamiyle sana adayadabilir mi önemli olan o ablamın kocası da sözlüyken eski bi ilişkisinden kurtulamadı ayrıldılar sora barıştılar v.s şimdi bir eşin olabileceği en mükemmel koca olmaya çabalıyor sadece aldatılmak büyük bir sorun evet ama inşallah atlatabilirsiniz neyse sorun aile zaten gözünde ama ben olsam çocuklarını bile göstermezdim annelerine karşı saygılı olmayı öğrenmeliler önce çocuklar özlüyosa da emin ol atlatırlar bunu zamanla

Aldatılmayla alakalı detaylardan bahsetmemişsin eminim bu senin için hemen öyke sineye çekilen birşey olmamıştır ama bekara koca boşamak kolay tabiki aldatılmak fiziki şiddet yada psikolojik şiddet boşanmak için yeterli sebepler ama eşin gerçekten pişman mı sadece önemli olan o aralarında birşey yaşanıp yaşanmaması değil birine ilgi duyması bile aldatmak sayılır bence

sana saygı duymayanlarla hiç de iyi geçinmek zorunda değilsin.
ben en başta sınırı çizdim. aşanı sildim. en fazla senede 2-3 kere ben izin verdiysem geliyor eşimin ailesi.
huzurluyum mutluyum.
eşim de hiç taviz vermiyor ailesine. ben ve çocuklar konusunda çok sert onlara karşı. bizim evimizde kaba ve küfürlü konuşamazlar. çocuklara kötü örnek olacak davranışları yapamazlar. eşim çok sert tepki verir çünkü.

Aldatılmayla alakalı detaylardan bahsetmemişsin eminim bu senin için hemen öyke sineye çekilen birşey olmamıştır ama bekara koca boşamak kolay tabiki aldatılmak fiziki şiddet yada psikolojik şiddet boşanmak için yeterli sebepler ama eşin gerçekten pişman mı sadece önemli olan o aralarında birşey yaşanıp yaşanmaması değil birine ilgi duyması bile aldatmak sayılır bence
Elbette farkındayım bunun beni aldattı bunu kabul ediyorum ama aralarında birşey yaşanmamış olması affetmemi mümkün kıldı detaylar bu yüzden önem arz ediyor
Asla kolay olmadı ikimiz de çok acı çektik aylardır hala da çekiyoruz sürekli gelgitler yaşadım o da herdefasında kaybetme korkusuyla yüzleşti

Madem ailesini bahane ediyor yaptığı hata için sen de ailesiyle görüşmemekte haklısın zaten çok da gönüllü değilsin onlarla bir arada olmaya bu bahaneyle ipleri kopar gitsin benim fikrim böyle

Çocukları da görmeye eve gelebilirler sen de evde yokmuşsun gibi davranın ya da parkta avm de vs görsünler 1-2 saat baktın çocukları sana karşı dolduruyorlar ona da izin verme

Elbette farkındayım bunun beni aldattı bunu kabul ediyorum ama aralarında birşey yaşanmamış olması affetmemi mümkün kıldı detaylar bu yüzden önem arz ediyor
Asla kolay olmadı ikimiz de çok acı çektik aylardır hala da çekiyoruz sürekli gelgitler yaşadım o da herdefasında kaybetme korkusuyla yüzleşti
Kesin mi ki aralarinda bir sey yasanmadigi nasil emin oldunuz, yasanmadiysa neden 10gun kalmis kadinin yaninda

Back
X