evet konu eskimiş ama malesef pekçok defa yaşanan bir konu. Şiddete uğramış bir kadın olarak ben de buradaki bayanlara tavsiyem asla şiddeti kabullenmeyin. Ben çalışan bir bayanım, görücü usulü evlendiğimden beri eşim beni sevemedi ve sürekli darp etti, ilk çocuğumu düşürdüm, sonra tekrar çocuğum olduktan sonra çalışmaya başladım, eşimin darp etmesi sebebiyle çeşitli kalıcı fiziksel rahatsızlıklarım var.
Beş yıllık evli iken boynumu sıkması sebebiyle polis çağırdım 155ten, adam polis gelecek diye evden çıktı gitti, polisler eve geldiler, boynumu gördüler, şikayetçi olacak mısın şikayetçi olursan bu boşanmaya gider dediler, o an karar vermek güç şikayetçi olmadım, hanfendi şikayetçi olmıyacaksanız birşey yapamayız dediler, bende birşey diyemedim ve boynumda bıraktığı on parmak iziyle gece birde devlet hastanesine gidip rapor almak istedim. Oradaki polis, ya çokta kötü sıkmış vah vah, boşanacak mısın, bak daha karar vermediysen eve gidince bu adam seni daha çok döver hem çocuğunda varmış dedi, annem de bu adamın laflarıyla evet kızım yavrun babasız büyümesin boynu bükük kalmasın, zamanla kocan düzelir iyi bir adam olur dedi. O sıra şiddet gören kadın zaten psikolojik olarak bi bocalamada oluyor, bu sebeple de duygusal etkilemek kolay oluyor malesef. Herkes kadının vicdanına oynuyor. Bende şikayetçi olmadım.
Ailelere söylüyorum, lütfen darp edilen kızınıza sahip çıkın, yuva yıkılmasın demenin bi anlamı yok, olmayan yuvayı devam ettirmesi için kızınızı ölümüne bırakmayın.
Ve evli olduğum adam değişmedi, ne güzel bir çift söz duydum ne nasılsın diye bir gün eve gelip sordu, Allah biliyor, bu anlattıklarımı yaşamayanın anlaması zor. İyi erkeklerde var tabi, İyi bir eşe sahip insan bunları bilmez. Durumu kabullendim ve hergün küfür, her hafta basit sebeplerden boynum sıkılarak devam etmeye çalıştım, herkes böyleymiş çünkü bana da bu söylendi. Üstelik çalışan bir kadın olmama rağmen. İkinci çocuğu da doğurdum.
Sonra ev işleri yüzünden de sürekli darp edilmem ve hakarete uğramamla devam etti. Ben sustukça o azdı, ailesi de onu teşvik etti, zaten cahil insanlardı bi çekememezlik bi merhametsizlik. Beni dövdüğünü ailesine gururla anlattı ve onların yüzünün güldüğünü görüp odadan çıktım. Neyini anlatabilirim ki? Filimlerde gördüğünüz zalim insanlar!. Sabrederek beş yıl oldu onbeş yıl ve farkeden ne yine darptan ayrıldım.
Görmezden gelmeyle boşvermeyle olmuyor, Boşanmak evlilikten daha elzem bir durum. Kesinlikle çevrenin laflarına bakmayın, sabreden kadının kıymeti olmuyor, kimse size madalya vermeyecek, iyisi mi sakat kalmadan adamdan ayrılın. Sakat yatalak kaldığınızda size kimse bakmaz, siz kadın olarak sağlıklı olduğunuzda çocuklarınıza sahip çıkabilirsiniz, siz ayaklarınızın üstünde dik durarak çocuğunuza en iyisini yapmış olursunuz. Çocuğunuz için yapacaksanız boşanın, inanın çok daha iyi. Ve geriye bakmayın.