esime ne demem gerek siz ne derdiniz

2 sene kreşte öğretmenlik yaptım. İş sonrası çalışan anne babanın çocuklarıyla ilgilendiği bir sürü çocuk vardı. Ama her biri geldiği zaman ağlıyordu çünkü hiçbiri istemiyordu annesinden ayrılmak. Hiçbir çocuk doyamıyordu annesine ve babasına.

Annenize babanıza canınız feda olmasını normal Zira ilgisiz anne babalar bile seviliyor neden çünkü insan fıtratı annesini babasını sevmek üzerne. Eğer sevemeyecek şeyler varsa ortada çocuk yine ebebeynleri sevmemekten se kendini sevmiyor.

Evlada sevgi vermek için yanında olmak gerekmeyebilir ama yanında olup vermekle de asla aynı olamaz.

Evet eşim kazandığı için ikinci gelire ihtiyaç duymuyoruz ki yazılarımda ekonomik sebeblerden ötürü çalışanları ayrı tuttuğumu yazdım okuyun! Benim eleştirim çocuğa herkesin bakabildiği anneye gerek olmadığını söyleyen anneliği by şekilde basite indirgeyen ve bunun deli saçması olduğunu düşünen hanfendiye.

Öğlum kınadığım anne durumuna sokmaz merak etmeyin. zira ben doğurup ortaya salan çcouktur büyür herkes bakar diyen anneleri kınıyorum

Az önce bakıcıya baktırdığı için arkadaşım annesini reddetti diyordunuz şimdi e tabi herkes anne babasını sever diyorsunuz. Bence siz ne dediğinizi bilmiyorsunuz. Yine de kimseyi kınamayın. Bir gün siz de o duruma düşersiniz. Düşmez kalkmaz bir Allah. Kimsenin ekonomik durumunun sonsuza kadar garantisi yok sonuçta.

Yok bu yorumla kesin anladımki siz yazılanı anlamıyorsunuz. En azından beyninizle anlamıyorsunuz. Ben türkiye zengin ülke demedim! Herkes zenginlik için çalışıyor demedim! Kimsenin yanında çalışıp milleti zengin etmeye niyetim yok dedim. Bir kurumda çalıştığınızda kurum sahibi kepçeyle yer size çay kaşığıyla verir.
Kocam çok zengin değil, şükür benim çalışmama gerek yok sadece. Ayrıca borcumuzda var. Üstelik evlenirken ciciş kızlar gibi çeyiz döşeyerek evlenmedik bir battaniye ile ev kurduk bu günlere geldik.

Çalışmama gerek olmasada çocuğum biraz biyüyünce kendi işimi kurup çalışcağımı belirttim ama nato kafa nato mermer

Son düzenleme:
Fıtrat gereği sever dedim. Binlerce kişi vardır annesi babasını reddeden. Hatta o binlerin arasındayım. Arkadaşınızı çabuk silebilirsiniz eşinizi boşayabilirsiniz ama anneyi babayı silmek kolay değil bundan bahsediyorum. Anlamıyorsanız uzun uzun açıklayım. Fakat yinede sanmıyorum anlayacağınızı. Ben çalışan anneleri kınamadım sırf anne olmak için doğurup ona buna bırakan yorum yaptığım kişi gibi zihniyeti yargılıyorum. Bu zihniyette olmadığım süreceki olmam allah düşürmüş olmuyacak. Bir gün çalışmak zorunda olursanız kısmını kast ediyoesunuz ki ben bu şekşlde zorunda olanları tenzih ettim söylediklermden. Umarım anlamışsınızdır

Anlatamayan ellerinden çıkan cümlelere değil, anlamayan beynime hakareti kendine borç bilene bir eğitimci olarak ben de bir şey öğretemem.

Kreş öğretmeni olduğunuza hiç emin olamadım gerçekten eğitimden çok uzaksınız.

Yoo ben ne yazdığınızı çok iyi anlıyorum merak etmeyin. Algılarımın sizden daha açık olduğuna yemin edebilirim. Kreşlerde büyüdük ya hani biz, survivor. Zorunda olan anneleri tenzih ediyorsunuz kendinizce ama yine de “terkedilme duygusu” “kreşe atılma” gibi laflarla bütün çalışan anne çocuklarını hedef alıyorsunuz. Bu kadar karşı olduğunuz kreşlerin de ekmeğini orda çalışarak yemeniz ironik. Siz bence kendi annenize olan öfkenizi yansıtıyorsunuz çalışan annelere. 10 yaşına gelmiş çocuk okula gidiyordur zaten annesini sınırlı süre görür. Yine de işe başlamasına İçerlemişsiniz. Ben hiç annem niye işe gidiyor diye üzüldüğümü hatırlamıyorum. Çünkü normalimiz oydu. Kendi eksikliklerinizi çocuğunuzla tamamlamaya çalışırken başkalarına ahkam kesmeyin derin.

En başından hataymış öyle biriyle evlenmen ama bundan sonra daha da kötü olacak malesef.

Şimdi tüm gün evde oturup çocuğuyla asla kaliteli zaman geçirmeyen bir anne mesaisinden kalan zamanlarda çocuğuyla aktivite yapan bir anneden daha mı iyi oluyor? Çocukla zaman geçiriyor olmak illa ki o zamanı faydalı geçiriyor anlamına gelmez ki bence hanımefendinin geçmişten travması var yoksa bu kadar empatiden uzak olması çok manasız. O yüzden çok bir şey yazmak istemiyorum ama bir çok kadın mecburi veya değil çalışıyor ve bu sözler onları üzebilir.

Bence çalıştığı halde evde olduğu zamanlarda çocuğuyla kaliteli aktiviteler yapan anneler sosyal medyada kaydırma yapanlardan daha değerli. Tabi ki evde duran her anne ilgisiz demiyorum bununla birlikte sürekli evde olmanın da insanı yorucu bir yönü var, üstelik maddi gücün olmaması da kadınları çocuğuna para harcamaktan çekindiren bir durum. Çocuğuna kitap almak için kocasının insafına kalan bir kadın ne yapabilir ki?

Çocukla sağlıklı ilişki kurabilmek için bence önce anne travmasını düzeltmek gerekiyor yoksa çocuğa da bağımlı kişilik geliştiriyoruz zaten

Çok uzun olduğu için yarısına kadar okudum. Yeni evliyken size su vermeyen birinden neden çocuklar yapıyosunuz hanımefendı. Gerçekten anlamıyorum. Baştan karaktersiz olduğu belli olan birinden ısrarla çocuk yapmak niye. İstemiyor işte sevmiyor sizi.

Vallahi tebrik ederim, iyi bir sabırla anlatmışsınız. Ben ilk paragrafta anlıyorum bu tarz konuşmayı nereye vardıracağını ve hakaret boyutuna ulaştırana kısa cevaplar veriyorum genelde

Zorunlu çalışana, mesleği olana bir şey demiyor ama geriye zaten ne kalıyor? Koca parası yiyen mi? Bdv'nin o kadar kadının ezilmiş hikayeleri var ki çalışmadığı için erkeğin ona biçtiği yaşama razı olan.

Anne çalışınca sorumsuz anne, çocuğun kötü bir birey olmasına sebep.. Hele bir de şu kadar diplomam var deyip bunu yapmak. Diploma yarıştıyor ama Maslow'un kendini gerçekleştirme kısmına asla ulaşamayacak türden.

Kendimi hiç açıklama gereği duymuyorum böylelerine..

Anneliğimi sorgulayan önce kendi anneliğini sorgulasın!

Konuştukça batmışsınız. Sakın kreşte falan öğretmenlik yapmayın ama gerçekten. Çocukların bu zihniyette öğretmenden öğrenecekleri hiçbir şey yok çünkü. Boşuna kreşleri de meşgul etmemiş olursunuz. Hak eden insanlar çalışsın oralarda siz ve sizin gibiler değil. Siz emzikli paşalar yetiştirin.

Bence de kullanmayın. Kullanmıcam yazan insanlara kimler nereler diploma veriyor ya. Gerçekten eğitim bitmiş bu ülkede. Yazık.

Thread 'Annesiyle arası kötü olan varmı' Annesiyle arası kötü olan varmı

eski konu ve mesajlarına bakınca bu yara nereden belli oldu. Terapi alması lazım arkadaşın anlatmak için yormayalım kendimizi artık MaHlass Delirtiyor

Sürekli hastalık da sıkabilir insanı kendi kendinin doktoru olmalı insan gider doktora alır ilacını oturur güçlü olur çok ufak çocukların var yani. Anladığım o ki evde çocuklarının dadısı hizmetçi konumdasın asla hasta olamazsın ara da sıra da ihtiyaç duyduğun da ise karısısın bence cunku çok kaba biri direkt ayrilmalık tip ruh emici. En iyisi kendi ekonomik özgürlüğünü kazanman istediğin ayakkabını herşeyini kendin alman vs.

Son düzenleme:
Yedirip içimek ve yetiştirmek ayrı şey. Çocuğun öz bakımını herhangi biri yapabilir ama çocuk anne babayı model alır. Bu sebepten anne çocuk büyüyene kadar evde otursun kısmı deli saçması.

Madem çocuk büyüyene kadar evde oturup bakmayacaksını niye doğuruyorsunuz. Gerçekten herkes anne baba olmasın

Çok yanlış düşünüyorsun.Anne evde çocuğuyla ilgilenmeli normalde günümüz şartları zor oldugu için kadınlar çalışıyor.
Zerre alakası yok ya. Bıkmadınız şu kalıplardan. Çalışan annenin çocuğuydum babamın parası yeterdi aileye. Annem iyi ki çalışmış iyi ki emekliliği olmuş iyi ki toplumun içinde güçlü bir kadın olmuş. Çalışmak sadece para değil. Hayatta gördüğüm en güçlü kadın annemdi net.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…