- 22 Mart 2023
- 351
- 25
- 58
2 sene kreşte öğretmenlik yaptım. İş sonrası çalışan anne babanın çocuklarıyla ilgilendiği bir sürü çocuk vardı. Ama her biri geldiği zaman ağlıyordu çünkü hiçbiri istemiyordu annesinden ayrılmak. Hiçbir çocuk doyamıyordu annesine ve babasına.Ne kadar çirkin ve hadsizce konuşuyorsunuz farkında mısınız? Çalışan bir annenin bakıcıya, kreşle büyütülen kızıyım. Anneme babama canım feda. Sevgiyle büyütüldüm. Eksikliklerini asla hissetmedim. Ben de çalışan bir anneyim, kızımı yine sevgiyle büyütüyorum. Evladına sevgi vermek için 7/24 yanında olmak gerekmiyor. Siz eşiniz iyi kazanıyor tek başına yetebiliyor diye böyle rahatça beylik laflar ediyorsunuz ama dilerim o “el bebek gül bebek” büyüttüğünüz oğlunuz ilerde bugün kınadığınız annelerden daha kötü duruma sokmaz sizi. Neyle sınanacağınızı bilemezsiniz..
Az önce bakıcıya baktırdığı için arkadaşım annesini reddetti diyordunuz şimdi e tabi herkes anne babasını sever diyorsunuz. Bence siz ne dediğinizi bilmiyorsunuz. Yine de kimseyi kınamayın. Bir gün siz de o duruma düşersiniz. Düşmez kalkmaz bir Allah. Kimsenin ekonomik durumunun sonsuza kadar garantisi yok sonuçta.2 sene kreşte öğretmenlik yaptım. İş sonrası çalışan anne babanın çocuklarıyla ilgilendiği bir sürü çocuk vardı. Ama her biri geldiği zaman ağlıyordu çünkü hiçbiri istemiyordu annesinden ayrılmak. Hiçbir çocuk doyamıyordu annesine ve babasına.
Annenize babanıza canınız feda olmasını normal Zira ilgisiz anne babalar bile seviliyor neden çünkü insan fıtratı annesini babasını sevmek üzerne. Eğer sevemeyecek şeyler varsa ortada çocuk yine ebebeynleri sevmemekten se kendini sevmiyor.
Evlada sevgi vermek için yanında olmak gerekmeyebilir ama yanında olup vermekle de asla aynı olamaz.
Evet eşim kazandığı için ikinci gelire ihtiyaç duymuyoruz ki yazılarımda ekonomik sebeblerden ötürü çalışanları ayrı tuttuğumu yazdım okuyun! Benim eleştirim çocuğa herkesin bakabildiği anneye gerek olmadığını söyleyen anneliği by şekilde basite indirgeyen ve bunun deli saçması olduğunu düşünen hanfendiye.
Öğlum kınadığım anne durumuna sokmaz merak etmeyin. zira ben doğurup ortaya salan çcouktur büyür herkes bakar diyen anneleri kınıyorum
Yok bu yorumla kesin anladımki siz yazılanı anlamıyorsunuz. En azından beyninizle anlamıyorsunuz. Ben türkiye zengin ülke demedim! Herkes zenginlik için çalışıyor demedim! Kimsenin yanında çalışıp milleti zengin etmeye niyetim yok dedim. Bir kurumda çalıştığınızda kurum sahibi kepçeyle yer size çay kaşığıyla verir.Türkiye o kadar zengin bir ülke ki herkesin zenginlik için çalışıyor diye düşünmeniz
Anladık kocanız çok zengin umarım bir gün siz de borç ödemek uğruna çalışmak zorunda kalmazsınız
bilmiyorum herkes bunu soruyor kardesi olsun istedim cocugumun... cocuklarimi seviyorum.. evet zorlaniyorum ama.... yada dusuncesizlik ettim inan bilmiyorumvicdan yoksunu bir adamı niye iki kez baba yaptınız sorması ayıp?
Fıtrat gereği sever dedim. Binlerce kişi vardır annesi babasını reddeden. Hatta o binlerin arasındayım. Arkadaşınızı çabuk silebilirsiniz eşinizi boşayabilirsiniz ama anneyi babayı silmek kolay değil bundan bahsediyorum. Anlamıyorsanız uzun uzun açıklayım. Fakat yinede sanmıyorum anlayacağınızı. Ben çalışan anneleri kınamadım sırf anne olmak için doğurup ona buna bırakan yorum yaptığım kişi gibi zihniyeti yargılıyorum. Bu zihniyette olmadığım süreceki olmam allah düşürmüş olmuyacak. Bir gün çalışmak zorunda olursanız kısmını kast ediyoesunuz ki ben bu şekşlde zorunda olanları tenzih ettim söylediklermden. Umarım anlamışsınızdırAz önce bakıcıya baktırdığı için arkadaşım annesini reddetti diyordunuz şimdi e tabi herkes anne babasını sever diyorsunuz. Bence siz ne dediğinizi bilmiyorsunuz. Yine de kimseyi kınamayın. Bir gün siz de o duruma düşersiniz. Düşmez kalkmaz bir Allah. Kimsenin ekonomik durumunun sonsuza kadar garantisi yok sonuçta.
Anlatamayan ellerinden çıkan cümlelere değil, anlamayan beynime hakareti kendine borç bilene bir eğitimci olarak ben de bir şey öğretemem.Yok bu yorumla kesin anladımki siz yazılanı anlamıyorsunuz. En azından beyninizle anlamıyorsunuz. Ben türkiye zengin ülke demedim! Herkes zenginlik için çalışıyor demedim! Kimsenin yanında çalışıp milleti zengin etmeye niyetim yok dedim. Bir kurumda çalıştığınızda kurum sahibi kepçeyle yer size çay kaşığıyla verir.
Kocam çok zengin değil şükür benim çalışmama gerek yok sadece. Ayrıca borcumuzda var. Üstelik evlenirken ciciş kızlar gibi çeyiz döşeyerek evlenmedik bir battaniye ile ev kurduk bu günlere geldik.
Çalışmama gerek olmasada çocuğum biraz biyüyünce kendi işimi kurup çalışcağımı belirttim ama nato kafa nato mermer
Yoo ben ne yazdığınızı çok iyi anlıyorum merak etmeyin. Algılarımın sizden daha açık olduğuna yemin edebilirim. Kreşlerde büyüdük ya hani biz, survivor.Fıtrat gereği sever dedim. Binlerce kişi vardır annesi babasını reddeden. Hatta o binlerin arasındayım. Arkadaşınızı çabuk silebilirsiniz eşinizi boşayabilirsiniz ama anneyi babayı silmek kolay değil bundan bahsediyorum. Anlamıyorsanız uzun uzun açıklayım. Fakat yinede sanmıyorum anlayacağınızı. Ben çalışan anneleri kınamadım sırf anne olmak için doğurup ona buna bırakan yorum yaptığım kişi gibi zihniyeti yargılıyorum. Bu zihniyette olmadığım süreceki olmam allah düşürmüş olmuyacak. Bir gün çalışmak zorunda olursanız kısmını kast ediyoesunuz ki ben bu şekşlde zorunda olanları tenzih ettim söylediklermden. Umarım anlamışsınızdır
Çok uzun olduğu için yarısına kadar okudum. Yeni evliyken size su vermeyen birinden neden çocuklar yapıyosunuz hanımefendı. Gerçekten anlamıyorum. Baştan karaktersiz olduğu belli olan birinden ısrarla çocuk yapmak niye. İstemiyor işte sevmiyor sizi.10 yillik evliyim esimin huylarini yazmak istedim.
hersey evlenince basladi. once bana hastayken bakmayacagini anladim. belime ağrı girdi bi gün yeni evliyiz eve geldim yatim kaldim bir bardak su istedim ohooo sende dedi. bende kızdım görmüyor musun halimi diye. sonraları grip vs hatsayim mesela nasilsin deyip aramaz bile ise gidince . yanimdayken azıcık hastayim diye uzansam bagirir kalk yattikca daha cok yatar kalirsin diye.... neyse bi gun kötü kavga ettik bosancam demeye basladim sonra bir iki hasta olunca sozde yemegi disardan falan söyledi. çocuklari alip dışarı ciktik yolda acik hava iyi geldi dedim hani hastaydin deyip sacma bos bos gülmeler. bir gün orucum esimde oruc isten geldi nasil kotuyum hastayim anlatamam midem bulaniyo. kalkınca sureklu inliyorum. beyfendi isten gelince ben cok kotuyum demme ragmen ezana yarim saat kala odaya geldi kalk çorba yap dedi... kötüyüm dalgami gecyon dedim konuşacak halim yok neyse 5 yas ve 2 yas cocuklarimiz makarna yapti yediriyo kendide oruc ezan okundu bir bardak banada su getirir sandim baktim getirmedi gergin sinirli... iceri gittim kafami direk koltuğa gömdüm ben cok kötüyüm diyebildim rengim bembeyaz oldu. adamda vijdan yok bir bardak ayran yap dedim belki duzelieim. kalk kendin yap dedi bagirdi. netten yarı gozum acik zencefil bulantiya iyi geliyomus diye okudum dedim orali olmadi mutfaga gittim anında geri geldim yapamadim o kadar kotuydum. neyse sabaha kadat cektim. sabah Allah im beni iyilestrdi bunun eline dusurmedi mesaj attim cok şükür iyiyim seni Allaha havale ediyorum dedim ne oldu hani hastaydin sen naz yapıyorsun diyor kendini böyle savunuyor... yemin ettim cok kotuydum Allah bana acıdı iyilestim senin gibi adam 365gun oruc tutsa ne olur dedim. yemin ediyorum kendini oyle bi hakli goruyor eve geldi hasta olsam 1 gunde iyilesmezmisim 2. gunde kotuydum ama dune gore iyiydim. daha bunun gibi bir suru sey. neyse diger huyu cocuklarin dogumgunu kutlanacagi zaman her lafi sayar neymis gereksizmis cocuklarin dogum gunu. yok ben mutlu olmak icin yapiyormusum bu yardim etmezmis birseye. surekli bi tavir surat. ki inanin masrafta en minumuma indiriyorum cimri biridir. ama ona gore cimri degil tutumlu. hamileydim pantolonlar olmuyor diyorum ki bana kiyafet lazim hickira hickira agladim ya almam diye tutturdu 9 ay icin gereksizmis. soz dogumdan sonra ne istersem alcakmis. bosuna masrafmis. ilk hamileligimde calisiyodum almistim ama ikincide calismiyodum. neyse dogumdan sonra bi ayaklabi istedim bagirdi cagirdi pahali diye ki 2020 senesi 100 tlye ayakabi begendim soz vermisti ya hani pahalida degil. yanliz cocuklarina ilgili onlara sefkat sevgi hersey var... hatta bi gun oglani ozelde sunnet ettircekti bende sen bana kiyafet almiyon ya dedim o oglum dedi. sonra kavga edince tamam ben oylesine demistim diyor... gecen gün camiye marketten bsyler aliyor cikinca dagitayim diye sen evdeki karın hastalanınca merhametsizsin camiye yardım da mi yapiyon dedim gulerek bende gıcık gıcık. tabi yapsinda... daha ilk dogumumda 3 gün sonra basladi ben gobekli sevmem zayifla bak demeye... psikolojimi bozdu... kısa ve oz sogudum 5 6 aydir surekli tersliyorum eskiden o en ufak bsyde küserdi ben dayanamaz barisirdim beyfendiyi sevdiğim icin. ve şöyle bakıyorumda cok yanlis biriyle evlenmisim hic bircaba sarfetmiyo gonlumu almak icin. dusununki 10 yillik evliy 1 cicek almadi oda gereksizmis bosuna paraymis. akrabalarim kuzenlerimde bunu iyi sanıyor kimseye birsey anlatmiyorum masallah disarda efendi iyi biri olarak durur...kimse gorundugu gibi degil... cok pisman etti beni. bosanmak istiyorum ama cocuklarim etkilenecek... senle evlendiğime pismanim dedim keske bende guler yuzlu birini bulsaymisim dedi... inanin acaba suclu ben miyim surat asarak diyorum ama yaptiklarini hazmedemiyorum. bu arada baktı bosancam kıyafet falan almaya basladi ama yine gonulsuz suratsiz. sadece eskisi gibi almam diye diretemiyor hastaykende bakmam diyemiyor biraz korktu yine benle ilgilenmiyor ama cocuklara bakiyor iste
Vallahi tebrik ederim, iyi bir sabırla anlatmışsınız. Ben ilk paragrafta anlıyorum bu tarz konuşmayı nereye vardıracağını ve hakaret boyutuna ulaştırana kısa cevaplar veriyorum geneldeYoo ben ne yazdığınızı çok iyi anlıyorum merak etmeyin. Algılarımın sizden daha açık olduğuna yemin edebilirim. Kreşlerde büyüdük ya hani biz, survivor.Zorunda olan anneleri tenzih ediyorsunuz kendinizce ama yine de “terkedilme duygusu” “kreşe atılma” gibi laflarla bütün çalışan anne çocuklarını hedef alıyorsunuz. Bu kadar karşı olduğunuz kreşlerin de ekmeğini orda çalışarak yemeniz ironik. Siz bence kendi annenize olan öfkenizi yansıtıyorsunuz çalışan annelere. 10 yaşına gelmiş çocuk okula gidiyordur zaten annesini sınırlı süre görür. Yine de işe başlamasına İçerlemişsiniz. Ben hiç annem niye işe gidiyor diye üzüldüğümü hatırlamıyorum. Çünkü normalimiz oydu. Kendi eksikliklerinizi çocuğunuzla tamamlamaya çalışırken başkalarına ahkam kesmeyin derin.
Konuştukça batmışsınız. Sakın kreşte falan öğretmenlik yapmayın ama gerçekten. Çocukların bu zihniyette öğretmenden öğrenecekleri hiçbir şey yok çünkü. Boşuna kreşleri de meşgul etmemiş olursunuz. Hak eden insanlar çalışsın oralarda siz ve sizin gibiler değil. Siz emzikli paşalar yetiştirin.Yok bu yorumla kesin anladımki siz yazılanı anlamıyorsunuz. En azından beyninizle anlamıyorsunuz. Ben türkiye zengin ülke demedim! Herkes zenginlik için çalışıyor demedim! Kimsenin yanında çalışıp milleti zengin etmeye niyetim yok dedim. Bir kurumda çalıştığınızda kurum sahibi kepçeyle yer size çay kaşığıyla verir.
Kocam çok zengin değil, şükür benim çalışmama gerek yok sadece. Ayrıca borcumuzda var. Üstelik evlenirken ciciş kızlar gibi çeyiz döşeyerek evlenmedik bir battaniye ile ev kurduk bu günlere geldik.
Çalışmama gerek olmasada çocuğum biraz biyüyünce kendi işimi kurup çalışcağımı belirttim ama nato kafa nato mermer
Bence de kullanmayın. Kullanmıcam yazan insanlara kimler nereler diploma veriyor ya. Gerçekten eğitim bitmiş bu ülkede. Yazık.O diplomaları kullanmıcam. Çünkü kimseyi zengin etmek için oğlumu ona buna bırakıp çalışmaya niyetim yok. Zaten bir insan yetişmenin en zor ve en özveri gerektiren bir iş olduğunun bilincinde olarak öncelikli işim bu. Çocuğum biraz büyüdüğünde ise kendi işimi kurucam.
Ben hamileliğimin son evresinde bıraktım işi dönmeye niyetim yok. Ama annemden ve yakınlarımdan biliyorum mesleğe dönme sirecini. Ve allah o bebelere yardım etsin diyorum. İnsanın kendisini terkedilmiş hissetmesi kolay değil sonuçta
Iyi ayrilin yine cocuklarina ilgi sevgi gostersin. Sizi bitirmeye hakki yok. Es baska baba baska kategoriasla değişmiyor asla... cok mucadele ettim yukarda yazdim konu sadece hastalikta bakmamasi degil ilgisiz sevgisiz ruhsuz... ama cocuklarina ilgili sevgi dolu...
Thread 'Annesiyle arası kötü olan varmı' Annesiyle arası kötü olan varmı50 günlük oğlum var ve kaynanam ne zaman onlara gitsek babaannesi değilde annesi gibi davranıyor. Çocuğum olmadan önce sen doğur ben bakıcam diyordu aldırış etmedim sonra hamile kaldım hamileliğim sürecinde ne zaman gitsek onlara senin çocuğuna ben bakıcam diyordu
Hayır kötü bir şey yaşarsın yaşadığın elim olaylar için düşüncen pamuk gibi olur. Travmanı ne diye kusarsın kiThread 'Annesiyle arası kötü olan varmı' Annesiyle arası kötü olan varmı
eski konu ve mesajlarına bakınca bu yara nereden belli oldu. Terapi alması lazım arkadaşın anlatmak için yormayalım kendimizi artıkMaHlass Delirtiyor
Yedirip içimek ve yetiştirmek ayrı şey. Çocuğun öz bakımını herhangi biri yapabilir ama çocuk anne babayı model alır. Bu sebepten anne çocuk büyüyene kadar evde otursun kısmı deli saçması.
Çocuk evde oturup büyütülecek bir şey değilde ondan.Madem çocuk büyüyene kadar evde oturup bakmayacaksını niye doğuruyorsunuz. Gerçekten herkes anne baba olmasın
Zerre alakası yok ya. Bıkmadınız şu kalıplardan. Çalışan annenin çocuğuydum babamın parası yeterdi aileye. Annem iyi ki çalışmış iyi ki emekliliği olmuş iyi ki toplumun içinde güçlü bir kadın olmuş. Çalışmak sadece para değil. Hayatta gördüğüm en güçlü kadın annemdi net.Çok yanlış düşünüyorsun.Anne evde çocuğuyla ilgilenmeli normalde günümüz şartları zor oldugu için kadınlar çalışıyor.