Eşime layık olmak istiyorum . Yardımcı yorumlara ihtiyacım var 🥺

Ben malesef ki 90 kilo ustuyum ilk evlendigimizde cok aktiftim ev islerinde ama bilmiyorum suanda kndimi biraktm gbi surekli yorgun hissediyorum is yapinca bile ne zamn bitecekte uzanacagm diye dusunuyorum fazla hantalım galiba 🥺
Arkadaşım 40 donum bostan yan gel Yat Osman Ağa etmişler seni o yüzden bukadar yorgun bitkin ve halsizsin üzerinde bı sorumluluk yok ye iç yat modundasin
Sizde poncikk olun daha cok sevilirsiniz 😚
Ayy hiç böyle sevilesimiz yoktu🤣

Yahu gece yarısı kocam uyurken mantı yapıp uyandırırım birlikte yeriz demişsiniz,bu beslenme ile kilo almanız normal.
Diğer yorumlarınızda pek bir şey yiyemiyorum meyve ağırlıklı besleniyorum yaşmışsınız. Meyve iyidir güzeldir ama belli saatleri vardır ondan sonrası kilo yapar

Çocugu da mükemmel mi ?
Tabi, iki yasinda her şeyi yiyor, 12 saat kesintisiz öğlene kadar uyuyor,annesinin yanında televizyon karşısında saatlerce oturuyor, kendi kendine oyalaniyor. Tam konu sahibine göre mükemmel! bir çocuk.

Son düzenleme:
Konu sahibi o yaştaki çocuğun yanınızda televizyon izlemesi , bu kadar hareketsiz oturması iyi bir şey değil. İleride o çocukta kilo problemi yaşar , başka problemlerde yaşar haberiniz olsun. Sizinde kilonuz gerçekten boyunuza fazla. Kilo insanın hareket alanını kısıtlar. Miskinlikten kurtulun bence.

Son düzenleme:
Tabi, iki yasinda her şeyi yiyor, 12 saat kesintisiz öğlene kadar uyuyor,annesinin yanında televizyon karşısında saatlerce oturuyor, kendi kendine oyalaniyor. Tam konu sahibine göre mükemmel! bir çocuk.
Yemek pişirmeye üşeniyor ama bazen işten gelip kocası yapıyor. “Her şey” den kasıt ne ben onu merak ettim mesela. Evde hep mantı makarna köfte pişiyorsa yer tabii

cocugun bir düzeni yok. Ilk yapacagi is bunu düzene sokmak olmali. Aksam erken yatip, sabah erken kalkmak. Ayni saatlerde kahvalti sonra bir yuruyus olabilir. Ögle yemegi, oyun saati. Falan filan iste. Konu sahibi hayatini rutine koyarsada beli üstündeki miskinligi kalkar. Aksam kizim yatinca evi toplayip temizlemek beni desarj ediyor.

cocugun bir düzeni yok. Ilk yapacagi is bunu düzene sokmak olmali. Aksam erken yatip, sabah erken kalkmak. Ayni saatlerde kahvalti sonra bir yuruyus olabilir. Ögle yemegi, oyun saati. Falan filan iste. Konu sahibi hayatini rutine koyarsada beli üstündeki miskinligi kalkar. Aksam kizim yatinca evi toplayip temizlemek beni desarj ediyor.
Emzirme bitince uykusu bozuldu demesi de uyutmak için uğraşmaması aslında. Memede eme eme uyurken iyiymiş. Şimdi çocuk uykusuzluktan bayılana kadar bekliyor. Çocuk kendi odasına gidip uyumak istiyormuş. E uyku saati konusuna da uğraşmıyor ki çocuk saat kaçta uyursa uyutursan böyle tuhaf saatlere kalır.
Ben öğle uykusuna yattığı zamanlarda belli saatten sonra uyutmazdım ki saati kaçmasın diye. Zor oluyordu tabii ama uykusu düzenli oluyordu.
Baştan sona çocuğu kendi haline bırakmış gibi bir izlenim oldu bende.

Kocası yemek alıp geliyormuş bir de mesela. Yani akşam yemeksiz bekleyip kocasan yemek getirmesini bekliyor ama girip de bir sıcak ev yemeği yapayım demiyor. Bu çocuk tabii yemek seçmez. Muhtemelen haftanın üç dört günü lahmacun pide pizza hamburger gibi sağlıksız şeylerle doyuyor çocuk.
Konu sahibi çocuğunuzun kilo durumu nasıl? Onda da şişmanlık var mı?

Yemek pişirmeye üşeniyor ama bazen işten gelip kocası yapıyor. “Her şey” den kasıt ne ben onu merak ettim mesela. Evde hep mantı makarna köfte pişiyorsa yer tabii
Bir dediği diğerini tutmadığı için çocuğuma özel yemek yapıyorum da diyebilir.
Çocuk meyve ve çorba aşığıymış, hazır çorba da bir çorba çeşidi bazılarına göre. Konu sahibinin aman içinse şuda olsun, bu da olsun diye uğraşarak bir çorba yapacağını hiç sanmıyorum.
Çocuğa uyku düzeni oluşturmak da bir emek,efor istiyor çünkü niye uğraşsın aşk olsun.
Çocuğa bırakmış tamamen uyku düzenini, yeter ki annesini zorlasın. Gece yatmış, öğlen kalkmış önemli değil.
Koca da suçlu bence biraz aman karım canım karim diyeceğine her şeyi geçtim bu cocuga bir düzen kuralım demeli. Anlayışlı olmakla saf saf her şeye tamam demek ayni sey değil.

Kocası yemek alıp geliyormuş bir de mesela. Yani akşam yemeksiz bekleyip kocasan yemek getirmesini bekliyor ama girip de bir sıcak ev yemeği yapayım demiyor. Bu çocuk tabii yemek seçmez. Muhtemelen haftanın üç dört günü lahmacun pide pizza hamburger gibi sağlıksız şeylerle doyuyor çocuk.
Konu sahibi çocuğunuzun kilo durumu nasıl? Onda da şişmanlık var mı?
Koca da tuhaf bence ya.
Arada elbette dışarıdan yenebilir ama sağlıklı genc bir kadının evde çocukta varken tüm gün yan gelip yatıp bir yemek yapmaktan aciz halde kendisini beklemesini normal kabul etmek anlayış falan değil.
Adam karısını düşündüğü kadar çocuğunu da düşünsün biraz.
Körler sağırlar birbirlerini ağırlar durumundalar.

Bir dediği diğerini tutmadığı için çocuğuma özel yemek yapıyorum da diyebilir.
Çocuk meyve ve çorba aşığıymış, hazır çorba da bir çorba çeşidi bazılarına göre. Konu sahibinin aman içinse şuda olsun, bu da olsun diye uğraşarak bir çorba yapacağını hiç sanmıyorum.

Çocuğa uyku düzeni oluşturmak da bir emek,efor istiyor çünkü niye uğraşsın aşk olsun.
Çocuğa bırakmış tamamen uyku düzenini, yeter ki annesini zorlamayın. Gece yatmış, öğlen kalkmış önemli değil.
Koca da suçlu bence biraz aman karım canım karim diyeceğine her şeyi geçtim bu cocuga bir düzen kuralım demeli. Anlayışlı olmakla saf saf her şeye tamam demek aybi seh değil.
Hem de hiç tutmuyor.
Bir diyor eşim yemek alır gelir yemeği o pişirir, çocuğu parka götürür. E çocuk neden geç yatıyor diyince de kocam geç geliyor babasını bekliyor. E bu adam erken geldiğinde yemek park adamda da geç gelince ne oluyor? Çocuk ne yiyor ne içiyor ne zaman parka gidiyor?
Çocuğun düzeni tamamen babaya bağlı.
Benim eşim mesela kış döneminde iki gece nöbetçidir. Bazı geceler de iş nedeniyle gelmesi dokuzu bulur. Ama ben çocuğumun düzenini babasına göre ayarlamıyorum. Biz çocuğun düzenine göre yaşıyoruz. Kocam geç gelecekse yemeğini yer vaktinde uyur. O gün babasını görmez ama haftasonu telafi ederler. Çocuğun bir rutinde yaşaması daha önemlidir. Babasına göre bir düzen tutturmak çocuğa haksızlık

Koca da tuhaf bence ya.
Arada elbette dışarıdan yenebilir ama sağlıklı genc bir kadının evde çocukta varken tüm gün yan gelip yatıp bir yemek yapmaktan aciz halde kendisini beklemesini normal kabul etmek anlayış falan değil.
Adam karısını düşündüğü kadar çocuğunu da düşünsün biraz.
Körler sağırlar birbirlerini ağırlar durumundalar.
Şu kısım bana itici geldi. Kocama ilgi gösteremiyorum. Kendime özen gösteremiyorum. E 2 yaşında bir çocuk var. Ona gereken özen ilgi var mı?
Anne akşama kadar tv de eski dizi açıyor. Çocuk ekrana bakmasa da duyuyor neticede. Sürekli bir ekran maruziyeti var. O ortamda kendi kendine büyüyor.
Çocuk geç yatıp geç kalkıyor. Kahvaltısını neredeyse öğlen yapıyor. Düzeni yok. Bundan bahseden, buna hayıflanan yok.
Oda dolusu oyuncakla kendi kendi kendine oynuyor diyor mesela. Hayır büyütmesek inanacağız. İki yaşında bir çocuk daha oyun kurma yaşında değil. Anca kendini oyalar işte. Salmış çocuğu aşkı memnu izliyor. Çocuğa dair bir endişesi bir hayıflanması yok.
Ben ona sinirlendim.
Aynı durumda ben olsam kendimi sorgularım bu çocuğa ben iyi bakıyor muyum yetiyor muyum dite. Kocam aklıma gelmez.

Hem de hiç tutmuyor.
Bir diyor eşim yemek alır gelir yemeği o pişirir, çocuğu parka götürür. E çocuk neden geç yatıyor diyince de kocam geç geliyor babasını bekliyor. E bu adam erken geldiğinde yemek park adamda da geç gelince ne oluyor? Çocuk ne yiyor ne içiyor ne zaman parka gidiyor?
Çocuğun düzeni tamamen babaya bağlı.
Benim eşim mesela kış döneminde iki gece nöbetçidir. Bazı geceler de iş nedeniyle gelmesi dokuzu bulur. Ama ben çocuğumun düzenini babasına göre ayarlamıyorum. Biz çocuğun düzenine göre yaşıyoruz. Kocam geç gelecekse yemeğini yer vaktinde uyur. O gün babasını görmez ama haftasonu telafi ederler. Çocuğun bir rutinde yaşaması daha önemlidir. Babasına göre bir düzen tutturmak çocuğa haksızlık
Tabi ki çocuğa göre olmalı düzen ama kendisi hareket etmek istemediği için baba gelince yemek getirsin ya da yapsın, çocukla oyun oynansın, vakit varsa parka çıkarılsın kafasında.
Konunun başında çocuksuz biri gibi tüm gün yatıyorum dedi mesela, esi gelince de oyun oynuyorlarmiş, çocuk tüm gün kendi kendine oyalaniyor, istediği kadar sonradan çocukla oynuyorum desin. Zaten çocukla ilgilinen birinin hareketsiz kalma ihtimali yok.

Biri aman karım canım karim sen bir şey yapmasanda olur diyor diğeri nasıl bir anneyim demeden kocama layık değilim diyor. Çocuk kaynıyor arada ve bu düzensizliğin icinde ikinci çocukları olacak. 🙄

Tabi ki çocuğa göre olmalı düzen ama kendisi hareket etmek istemediği için baba gelince yemek getirsin yada yapsın, çocukla oyun oynansın, vakit varsa parka çıkarılsın kafasında.
Konunun başında çocuksuz biri gibi tüm gün yatıyorum dedi mesela, esi gelince de oyun oynuyorlarmiş, çocuk tüm gün kendi kendine oyalaniyor, istediği kadar sonradan çocukla oynuyorum desin. Zaten çocukla ilgilinen birinin hareketsiz kalma ihtimali yok.

Biri aman karım canım karim sen bir şey yapmasana olur diyor diğeri nasıl bir anneyim demeden kocama layık değilim diyor. Çocuk kaynıyor arada ve bu düzensizlikleri ikinci çocukları olacak. 🙄
Çekmece boşaltmayı seviyor demiş mesela tahin. Bu bir oyun mudur? Bu ancak sen iş yaparken kendini oyalasın diye yapılacak bir şeydir. Ben yemek yaparken benim yanımda çekmece boşaltırdı çocuğum. İşim bitince de oturur oynardık, etkinlik yapardık. Anne ben eski dizi izliyorum sen de kenarda çekmece boşalt dur kafasında. E bu çocuğa bu ne kazandırıyor mesela? Doldur boşalt akşama kadar eee?
Benimki 2 yaşındayken hatırlıyorum ben az çok, sabahtan kalkar Kahvaltı yapar, serinde parka giderdik. Döner uykusunu uyurdu. Uyanınca da tahta blok, oyun hamuru, balkona su havuzu doldurma yapardık. Akşam yemeğini hazırlayacağım zaman da kendi ya çekmece boşaltırdı ya da legolarıyla yerde oynardı.
Kendi kendine oynamayı neredeyse 6 olacak hala tercih etmez. İşimiz bitince oyun oyun der. Bizim mi çocukta sorun var nedir?

Adam 3 işte birden çalışıyor,akşam gelip yemek yapıyor çocuğu parka götürüyor ..
Evde yatalak yok,hamile karısı var sadece 4 yıllık evliler.
Hamile diye daha fazla bir şey yazmak istemiyorum dün gece zor tuttum kendimi,en fazla bu kadar tutabildim.
İlk çocuğa çok iyi bakıyor gibi 2 yapmak da ne bileyim

Tabi ki çocuğa göre olmalı düzen ama kendisi hareket etmek istemediği için baba gelince yemek getirsin ya da yapsın, çocukla oyun oynansın, vakit varsa parka çıkarılsın kafasında.

Biri aman karım canım karim sen bir şey yapmasanda olur diyor diğeri nasıl bir anneyim demeden kocama layık değilim diyor. Çocuk kaynıyor arada ve bu düzensizliğin icinde ikinci çocukları olacak. 🙄
Bak mesela bir de dün şey dedi, saat 12ye geliyor Kahvaltı için uyanmasını bekliyorum.
E uyandır?
Ben akşam vakitli yatsın diye uyandırırım mesela belli saatten sonraya bırakmam.
9-10 gibi uyandırsa bir kaç sabah çocuk zaten erken kalkmaya da başlayacak. Neden uyandırmıyorsun?
Ki ben öğlen de 2 saatten dazla uyutmazdım. Çünkü takip eden doktoru en önemli uyku gece uykusudur. Tercih yapacaksan gece iyi uyumasını tercih et derdi. Bu nedenle 1.5 saat uyursa uyandırırdım. Sabah da en geç 8.30 9da uyandırırdım.
Yani uyku için çocuğun keyfi beklenir mi? Hayret yani

Dünden beri yazıp yazmamakta kararsızım ancak başlığı her gördüğümde içimden geçen cümleleri ifade etmek istedim.

Eşiniz değerli kıymetli birisidir. Siz de dönemsel olarak kendiniz çökmüş hissedebilirsiniz. Ancak hayatta yapacağınız iyi şeyleri bir başkasına yaranmak, layık olmak, elinizden kaçırmamak için yapmayınız.

Kendinizi daha iyi bir yerde görmek için yapım. Başkasının kriterleri değişir ama sizin kriterinize size aittir, değeri ilk siz kendinize vereceksiniz. Yoksa o yaranmak istediğiniz insanlar sizin gözünüzde iyi olsalar bile bir süre sonra sizin yetersizlik hissinizden faydalanırlar, manipülasyona uğrarsınız.

X