Eşime layık olmak istiyorum . Yardımcı yorumlara ihtiyacım var 🥺

Emzirme bitince uykusu bozuldu demesi de uyutmak için uğraşmaması aslında. Memede eme eme uyurken iyiymiş. Şimdi çocuk uykusuzluktan bayılana kadar bekliyor. Çocuk kendi odasına gidip uyumak istiyormuş. E uyku saati konusuna da uğraşmıyor ki çocuk saat kaçta uyursa uyutursan böyle tuhaf saatlere kalır.
Ben öğle uykusuna yattığı zamanlarda belli saatten sonra uyutmazdım ki saati kaçmasın diye. Zor oluyordu tabii ama uykusu düzenli oluyordu.
Baştan sona çocuğu kendi haline bırakmış gibi bir izlenim oldu bende.

Bebekler, cocuklar rutinleri sever. Uyku düzeni kurmakta emek ister dediginiz gibi. Yatigi saatlerde coktan uyumus olmali. Maddi imkani varmis bari cocugu krese verselerde düzeni olsa. Cocugun düzeni niye babasinin gelisine bagli? biz tatilde bile normalden en fazl bir saat gec yatirdik. Gec yatinca tabi gec kalkiyor. Sabah 7-8 gibi kalkmasi zor geliyordur. Aslinda motivasyona bile ihtiyaci yok cünkü kücük cocugu var.

Bir dediği diğerini tutmadığı için çocuğuma özel yemek yapıyorum da diyebilir.
Çocuk meyve ve çorba aşığıymış, hazır çorba da bir çorba çeşidi bazılarına göre. Konu sahibinin aman içinse şuda olsun, bu da olsun diye uğraşarak bir çorba yapacağını hiç sanmıyorum.

Çocuğa uyku düzeni oluşturmak da bir emek,efor istiyor çünkü niye uğraşsın aşk olsun.
Çocuğa bırakmış tamamen uyku düzenini, yeter ki annesini zorlasın. Gece yatmış, öğlen kalkmış önemli değil.
Koca da suçlu bence biraz aman karım canım karim diyeceğine her şeyi geçtim bu cocuga bir düzen kuralım demeli. Anlayışlı olmakla saf saf her şeye tamam demek ayni sey değil.

Haklisiniz kocada suclu. Cocugun düzeni olsa anneninde oluyor otamatikmen. birde sansliki calismiyormusta. Böyle devam ederse ikinci olunca cok zorlanir. Lohusa depresoyonuna bile girebilir. Bende pek cocuga özel seyler yaptigini düsünmüyorum. Ama mesela benim cok hosuma gidiyor. Calisiyorum ama vakit buldukca degisik seyler yapmayi severim.

Benimkini göndereyim günde iki saat pırıl pırıl kilo verir :KK70:
Ama çocuk dediğin hareketli olmalı.
Hayatın temeli ilk beş senede atılıyor. Damak zevki, beslenme düzeni, hareketlilik hepsi ilk beş yaşta şekilleniyor.
Örnek olmalıyız.
Çocuğa evde pineklemek, tembellikle mi örnek olacağız.
İleride ne yazık ki bu beslenme uyku düzeni ve hareketsizlikle çocuk da obezite sorunu yaşabilri.

Çekmece boşaltmayı seviyor demiş mesela tahin. Bu bir oyun mudur? Bu ancak sen iş yaparken kendini oyalasın diye yapılacak bir şeydir. Ben yemek yaparken benim yanımda çekmece boşaltırdı çocuğum. İşim bitince de oturur oynardık, etkinlik yapardık. Anne ben eski dizi izliyorum sen de kenarda çekmece boşalt dur kafasında. E bu çocuğa bu ne kazandırıyor mesela? Doldur boşalt akşama kadar eee?
Benimki 2 yaşındayken hatırlıyorum ben az çok, sabahtan kalkar Kahvaltı yapar, serinde parka giderdik. Döner uykusunu uyurdu. Uyanınca da tahta blok, oyun hamuru, balkona su havuzu doldurma yapardık. Akşam yemeğini hazırlayacağım zaman da kendi ya çekmece boşaltırdı ya da legolarıyla yerde oynardı.
Kendi kendine oynamayı neredeyse 6 olacak hala tercih etmez. İşimiz bitince oyun oyun der. Bizim mi çocukta sorun var nedir?
Kızım 8 yaşında en çok sevdiği şey yine bizimle oynamak ki artık kendi kendine meşgul olsacağı birçok şey var. Telefonda oyun oynamak mı bizimle oynamak mı desek bizi seçer. Cocuklarin anne babayla birebir vakit geçirme ihtiyaçları uzunca süre devam ediyor. Ama onun ne olduğunu bilmeyen çocuk için durum değişiyor demek.
Bak mesela bir de dün şey dedi, saat 12ye geliyor Kahvaltı için uyanmasını bekliyorum.
E uyandır?
Ben akşam vakitli yatsın diye uyandırırım mesela belli saatten sonraya bırakmam.
9-10 gibi uyandırsa bir kaç sabah çocuk zaten erken kalkmaya da başlayacak. Neden uyandırmıyorsun?
Ki ben öğlen de 2 saatten dazla uyutmazdım. Çünkü takip eden doktoru en önemli uyku gece uykusudur. Tercih yapacaksan gece iyi uyumasını tercih et derdi. Bu nedenle 1.5 saat uyursa uyandırırdım. Sabah da en geç 8.30 9da uyandırırdım.
Yani uyku için çocuğun keyfi beklenir mi? Hayret yani
Uğraşmak istemiyor işte.
Çocuğu kendi uyandırsa ağlayacak belki ne gerek var diye düşünüyordur. Ne kadar uyursa o kadar yatarım diyordur. Merkezde çocuk olmadığı için ne kadar az problem o kaza iyi kafasında poncik hanım. 🫠

Tabi, iki yasinda her şeyi yiyor, 12 saat kesintisiz öğlene kadar uyuyor,annesinin yanında televizyon karşısında saatlerce oturuyor, kendi kendine oyalaniyor. Tam konu sahibine göre mükemmel! bir çocuk.
Acılı adana üstü künefe yiyordur bu çocuk görürsün bak.

Bebekler, cocuklar rutinleri sever. Uyku düzeni kurmakta emek ister dediginiz gibi. Yatigi saatlerde coktan uyumus olmali. Maddi imkani varmis bari cocugu krese verselerde düzeni olsa. Cocugun düzeni niye babasinin gelisine bagli? biz tatilde bile normalden en fazl bir saat gec yatirdik. Gec yatinca tabi gec kalkiyor. Sabah 7-8 gibi kalkmasi zor geliyordur. Aslinda motivasyona bile ihtiyaci yok cünkü kücük cocugu var.

Haklisiniz kocada suclu. Cocugun düzeni olsa anneninde oluyor otamatikmen. birde sansliki calismiyormusta. Böyle devam ederse ikinci olunca cok zorlanir. Lohusa depresoyonuna bile girebilir. Bende pek cocuga özel seyler yaptigini düsünmüyorum. Ama mesela benim cok hosuma gidiyor. Calisiyorum ama vakit buldukca degisik seyler yapmayi severim.
Oğlum kış dönemi okul olduğu için yoruluyor en geç dokuzda uyuyor.
Yazın bu 10a sarkar. Arkadaşı gelirse, dışarı çıkarsak 11i görür. Ve kaçta yatarsa yatsın en geç 8.30da kalkar. Yazın biz de öğlene kadar uyumak istiyoruz ama Sağlığı için erken kalkmak zorundayız. Geç yattığımız zamanlarda işkence gibi oluyor erken kalkmak ben de bilirim. 6 yaşında amaan geç yatsın demeyi ama okul açılınca zorlanacak çocuk ne gerek var.
Bu çocuk okula başlayınca ne yapacak mesela?

Çocuğun düzeni olsa anne o düzene uymak zorunda kalacak. Rahatı bozulmasın diye çocuğu kendi düzenine uydurmuş. Gerçekten çok üzüldüm, gece bile düşündüm. Bebek doğunca iyice 2. plana atılacak çocuk. Koca da bana göre layık olunacak biri değil ya neyse, belli ki pasif bir insan yoksa böyle olmazdı. Bir çocuğun rutini akşama dek birazcık oyun oynamak için babayı beklemek, dışardan hazır yemek, tüm gün tv başında olmak olmamalıydı. Bir de sanki çok düzgün bakılıyormuş gibi 2. geliyor.

Hayatın temeli ilk beş senede atılıyor. Damak zevki, beslenme düzeni, hareketlilik hepsi ilk beş yaşta şekilleniyor.
Örnek olmalıyız.
İleride ne yazık ki bu beslenme uyku düzeni ve hareketsizlikle çocuk da obezite sorunu yaşabilri.

Öyle tabi. Benim kız normal sınırlarını aşan bir çocuk o yüzden hayatımda emek emek aldığım 3-5 kiloyu da verdim.
Ta evlenmeden önce giydiğim pantolonlarım bile belimden düşüyor :KK70:
Ama evde temizlik yaptığımızda, dışarı çıkarttığımızda daha mutlu oluyor.
Sabah yedide uyandı mesela kaç kez yemek hazırladım kaç kez oyun oynadık. 12 de kalksa günün yarısı sakin annesinin işine geliyor.

Öyle tabi. Benim kız normal sınırlarını aşan bir çocuk o yüzden hayatımda emek emek aldığım 3-5 kiloyu da verdim.
Sabah yedide uyandı mesela kaç kez yemek hazırladım kaç kez oyun oynadık. 12 de kalksa günün yarısı sakin annesinin işine geliyor.
Ama çocuk için günün yarısı gidiyor.
Yine oğlumun doktoru bize en geç 9da yatmalı demişti. Büyüme hormonunun salgılandığı, uykunun en iyi geldiği saat aralığı 9-12 arası demişti.
İki yaşında ve en uyuması gereken saatlerce uyanık. Tam dinlenmiyor aslında. Bebek daha ya çok yazık

Örnek olmalıyız.

kilosu boyun normalin üstündeymis ama obezite degil herhalde. Bizim komsunuzun oglu iki yasinda anne bile demiyor. Doktor tembelikten konusmuyor demis. Ben simdiye 10 doktor gezmistim. Zaten iki yasina dogru yürümeye basladi yine ayni sebebtenmis tembelik. Nasil ici rahat edip baska doktora göndermiyor bilmiyorum. Konu sahibide öyle asil sorununu hic görmemis bile.

Esi her dedigin yapiyormus. Yemek yapmaya üseniyor belli. Corbasindan, yemegeine, hamuruna herseyi beceren bir alet var ondan alsin

Çocuğun düzeni olsa anne o düzene uymak zorunda kalacak. Rahatı bozulmasın diye çocuğu kendi düzenine uydurmuş. Gerçekten çok üzüldüm, gece bile düşündüm. Bebek doğunca iyice 2. plana atılacak çocuk. Koca da bana göre layık olunacak biri değil ya neyse, belli ki pasif bir insan yoksa böyle olmazdı. Bir çocuğun rutini akşama dek birazcık oyun oynamak için babayı beklemek, dışardan hazır yemek, tüm gün tv başında olmak olmamalıydı. Bir de sanki çok düzgün bakılıyormuş gibi 2. geliyor.
Aynen ya koca da pasif biri kesinlikle.
Anlayışlı olmak böyle bir şey değil.

Oğlum kış dönemi okul olduğu için yoruluyor en geç dokuzda uyuyor.
Yazın bu 10a sarkar. Arkadaşı gelirse, dışarı çıkarsak 11i görür. Ve kaçta yatarsa yatsın en geç 8.30da kalkar. Yazın biz de öğlene kadar uyumak istiyoruz ama Sağlığı için erken kalkmak zorundayız. Geç yattığımız zamanlarda işkence gibi oluyor erken kalkmak ben de bilirim. 6 yaşında amaan geç yatsın demeyi ama okul açılınca zorlanacak çocuk ne gerek var.
Bu çocuk okula başlayınca ne yapacak mesela?

Istisnalar herzaman olabilir düzenini bozmaz bile. Sabah kalkmasi benim icinde en zoru bir yarim saat kendime gelemiyorum :) yari uykulu uykulu oyun oynuyoruz iste.

kesinlikle konu sahibinin isine geliyor ne güzel sabah uyandiran yok iste.

Var o potansiyel bence de.
Adı da oğlum her seyi yiyor olur. 🤗
Adam dışardan alıyormuş tabi evde bir kaşık sebze et yemeği yapan olmayınca, böyle dürüm ekmek arası tarzı şeyler getiriyordur, yetişkin insan her gün her gün onları yerse obez olur, kabız olur, ödem yapar şişer patlar, yazık la çocuğa. Aklıma şu karikatür geldi.
Bknz.

😂😂 gun boyu hic is yapmayip esim gelecegine yakin birazcik duzenliyorum , yemek yaptigim zaman cok begenir guler takilir askim daim olsun diye ama kirici bir soz hicbir zmn soylemez sabirli biridir bende artk sabri tasacak diye korkuyorum😊
Konudan bağımsız olarak, fazla iyi davranan kocaların altından ikinci kadın çıkıyor dikkat et. Bence sorun yok evliliğinde Allah bozmasın

Gülümsedim yorumunuza umarim birgun gercekten sevip sevilirsniz ve bunun bir erkegi seviyesi dusuk yapmadigini anlarsnz ustelik esim cok karizmatik bir adamdor cevrede cok sevilen saygi duyulan egitim seviyesi yuksek hiridir keza bende cirkin bir kadim deilim sadece cok kilo aldim bu bir kadini cirkin yapmaz bence
90 çok değil ya. Özellikle yakın zamanda aldıysan hemen verirsin. Kilolar üzerine yapismadan ver hemen.
75 e düşsen yeter de artar

X