- 9 Eylül 2021
- 79
- 60
-
- Konu Sahibi kivircik92
Yani bence de uzulmeme gerek yok. Bizim altin ve eurolar yatirimimiz. Aukur 1 kendi 1 de kirada evimiz var. Artik gelirimiz de bebek olunca hepsi gidecek. Yani birikim olmayacak. Var olan ev araba altin euroya kariamasan gelen gidecek. Canimiz sagolsun. Esimle de zaten arayi duzelttik bana hak verdi. Y.lisansim bitince daha cok kazanicam , sen de bu sekilde evden devam ederasin bebegimizle daha cok vakit gecurebilirsin dedi.O zaman hesapta kalan paraya üzülmenize gerek kalmıyor su durumdaaldığınız herşey gerekli ve fonksiyonelmiş.
Cozum bulmak icin yazmadim zaten. Bana normal geliyor kaliteli yasamak. Esimle de konustuk o da bana hak verdi. Y.lisansim bitince daha da rahatliyacagiz dedi. Kirada olan ev, altin ve biraz euromuz kenarda sabit deger kaybetmiyor, kazancimizi da gunluk yasantimiza harcariz bebegimize de guzel imkanlar sunariz. Gelen gider ama icimiz huzurlu sen evden calisip bebegimizle daha cok vakit gecirirsin, para olayini dusunme dedi.Bana ve diğer arkadaşlara verdiğiniz cevapları şöyle bir okudum da. Hani bir çözğm bulmak tasarruf yapabilmek adına değil de kendinizi savunmak neden bu kadar harcadığınızı topluma kabullendirmek için açmışsınız bu konuyu. Bebek odası gereksiz fikrini kanul etmiyorsunuz. Chicco gereksiz olmuş kabul etmiyorsunuz.
Doktora bir saat yol gitmek istemiyorsunuz.
Farklı işte çalışmayı istemiyorsunuz.
Bebeğinize en kalitelileri almak istiyorsunuz. İkinci bebek için ama muhtemelen 2. Bebekte yeni yeni ürünler çıkacak eşiniz kuyruğu doğrultmuş olacak ve daha iyilerini isteyeceksiniz yine.
Evden çalıştığınız halde pentiye girip 600 lira harcamak garip gelmiyor. (Ben pentide hiç 600 lira harcamadım.)
Çocuğunuzun geleceği için para ayırmak yerine anne yanına harcayın parayı. Şimdi biz ne yapabiliriz ki. Her harcadığınızın haklı sebebi varmış sonuçta.
Iste esimle bunu konustuk dun gece. Kazandigimiz nakitim bi degeri yok dedi. Kazandigimiz nakit yeme icme giderlerimize gidecek dedi. Onemli olan kiradaki ev, altin ve biraz biriktirdigimiz euro. En azindan onlar deger kaybetmiyor. Inanim biri pentise 600liralik aliaveriaimi elestirmis. Evden calisiyosum 600lira nedir diye. Karnim iyice buyumeye basladi 2 tayt 2 kapusonlu 1 ev terligi 1 de hastanede giymek icin pijama takimi aldim. 600cok mu ? 100liranin altinda bisey mi kaldi sanki. Lcw defactoda bile yok..Yiyecek içecek konusunda sizi çok haklı buldum o konuda bende asla kısmam gerçekten doğal ise ne mutlu size alışkanlık haline getirmiş siniz bunlar lüks değil olması gereken bence biri demiş avakado yemeyin şaka gibi sanki onunla zengin olucaksinizher neyse benim size tek tavsiyem akarken doldurmaktir şuan ülkenin halı maalesef ki ortada hayat gittikçe pahalılasıyor ilerleyen dönemde nakıtın veya altının değeri çok kıymetli olucaktir çocuğunuzun geleceği için bir ssyler yapmak şart en azından bunu düşünerek hareket ederseniz daha sağlıklı olur şahsi fikrim
Duzgun bir isimiz yokmus komik :) esim mimar. Ben tercumanim. Disariya gitsem 6-7 en az kazanirim ama evimde bebegimi beklerken rahat keyfimle calisiyorum. Bebegim olunca da bakiciya baktirmaktansa kendim vakit gecirip ilgilenecevim. Esimin yuksek lisans bitince de belki doktora yapip akademisyen olur. Ayrica ikimizde yildiz teknikten mezunuz. Yani siz insanlarin hayaglarini bilmeden kucumsemeye devam edin. :) bu ulkeden bi cacik olmayacaginin en buyuk kaniti sizin gibilerin zihniyeti. Yapilan her is degerlidir bunu asla unutmayin..Aman Allahım bu ne şımarıklık... Yok meyvem şöyle yok tatilim böyle yok ona da şu kadar gider mutlaka gitmesi lazım...
Beyli hanımlı ikinizin de düzgün bir işi yok. Biri home office, diğeri tam zamanlı değil yüksek lisans yapıyor. Bu şartlara göre bence fazla bile kazanıyorsunuz..
anlattın anlattın konu da bir yere bağlanmadı, saçma sapan, biraz uydurmasyon gibi geldi bana amannn...
Onun aparati var canim ya ve kullanan herkes baya memnun kalmis. Dur bakalim Allah izin verirse bebis 6-7 aylik olunca buraya gelip kullanip kullanmadigimi yazacagim. Kullanmazsam da sahibinden satacagim :)Buldum buldumcıks hoşuma gitmedi. Bence sen, 6 bilemedin 7. Ayda park yatak ve mama sandalyesi alırsın. Bi üye demişti dersin. Evde puset olarak kullanışlı güzel lakin mama sandalyesi olarak ve hareketli bir bebek olursa 7 8. Aylarında orda yatırmaya korkarsın. Çünkü bu bebelerin sağı solu belli olmuyo. Tutunup kalkmaya başlayınca tehlikeli olabiliyo.
Cozum bulmak icin yazmadim zaten. Bana normal geliyor kaliteli yasamak. Esimle de konustuk o da bana hak verdi. Y.lisansim bitince daha da rahatliyacagiz dedi. Kirada olan ev, altin ve biraz euromuz kenarda sabit deger kaybetmiyor, kazancimizi da gunluk yasantimiza harcariz bebegimize de guzel imkanlar sunariz. Gelen gider ama icimiz huzurlu sen evden calisip bebegimizle daha cok vakit gecirirsin, para olayini dusunme dedi.
Birde pentiden evet aldim cunku hamileyim karnim buyuyor ve 2 tane tayt, 2 tane sweat kapşonlu tarzinda, 1 ev terligi, 1 hastane icin pijama takimi aldim. 630tutmasi normal. 6 parca var sonucta. Maalesef 100liranin altinda bisey yok gibi. Lcw de defactoda bile.
Duzgun bir isimiz yokmus komik :) esim mimar. Ben tercumanim. Disariya gitsem 6-7 en az kazanirim ama evimde bebegimi beklerken rahat keyfimle calisiyorum. Bebegim olunca da bakiciya baktirmaktansa kendim vakit gecirip ilgilenecevim. Esimin yuksek lisans bitince de belki doktora yapip akademisyen olur. Ayrica ikimizde yildiz teknikten mezunuz. Yani siz insanlarin hayaglarini bilmeden kucumsemeye devam edin. :) bu ulkeden bi cacik olmayacaginin en buyuk kaniti sizin gibilerin zihniyeti. Yapilan her is degerlidir bunu asla unutmayin..
Eşle kırgınlık gidince yorumların rengi değişmiş resmenİyi de böyle anlatmadınız ki konunun başında verdiğiniz izlenim ikimizin de düzgün işi yok. Hayatlarınızı sizin anlattığınız kadar bilebiliriz. Ayranı yok içmeye gibi anlattınız halinizi.
Düzgün meslekleriniz var sonuç olarak. ama işiniz yok. Bu meslekler için bu yaşta toplam 8k kazanmak komik. (92 doğumlu olduğunuzu düşünüyorum.)
Neyse eşinize bi kırılmışsınız geçmiş heralde buraya saldırın
8 degil canim 6600k kazaniyoruz toplam. Diger 2 250 kira. Orayi kacirmissin. Babadan kalma kira geliri de olmasa iste :) Ben rahatligi seciyorum, esimse uzun vadede daha iyi yerlere gelebilmeyi. 3gun yarim gun calisiyor 92 dogumluyuz. Yani belki tembellik gelebilir ama biz halimizden memnunuz. Esimeyse hala daha kirginim. Akrep burcu kincidir kolay kolay unutmaz unutmaz. :) ve ayrica eleatirecek bisey daha diyim omur boyu rahatligimdan ve luksumden odum vermeyecegim. Boyle evimden ceviri isleri yapmaya devam edecegim. Evim ailem cocugum isten once gelir. Kocam da bi zahmet kendini kasip daha fazla kazansin. Evinde saglikli yemegi onune geliyor, tertemiz evde yasiyor. Bunlara siginarak asla rahatimdan odum vermeyi dusunmuyorum. :)İyi de böyle anlatmadınız ki konunun başında verdiğiniz izlenim ikimizin de düzgün işi yok. Hayatlarınızı sizin anlattığınız kadar bilebiliriz. Ayranı yok içmeye gibi anlattınız halinizi.
Düzgün meslekleriniz var sonuç olarak. ama işiniz yok. Bu meslekler için bu yaşta toplam 8k kazanmak komik. (92 doğumlu olduğunuzu düşünüyorum.)
Neyse eşinize bi kırılmışsınız geçmiş heralde buraya saldırın
Evet rahatligimdan vazgecmem. Bu devirde kolay degil evde oturdugun yerden 4bin kazanmak. Bunun icin de biraz kafa yormusum demek ki. Ben sagligima onem veririm. Yedigim ictigime dikkat ederim. Yogurdumu mayalar, canim manti istedimi acarim. Asla gidip hazir pizza almam, esimden olmasa. Pizzami bile evde kendim yaparim. Evcimenim, titizim. Rahatima da duskunum. Cocugumu bakiciya birakmak istemem. Hadi rahatimdan vazgectim gittim disarida calismaya kazanacagim 7bin lira civari. E cogu bakiciya gidecekse bu salaklik olmaz mi ? Evimde mia gibi hem calisir, hem cocuguma bakar hem de saglikli temiz seyler yiyip arti 4bin lira kazanmak varken. Aklin yolu birdir bence.Siz hiç bir keyfinizden vazgecmeyeceksiniz ama eşinizden isteyebiliyorsunuz.
Bu ne bencillik?
Okurken şok oldum valla.
Kusura bakmayın ama herkes saydiklarinizi sever.
Rüya gibi bir hayat.
Ama hepimiz kıçımıza uygun don giymek zorundayız.
Yani böyle yasamazsak kıçımızı toplayacak babamız ya da kp yok.
Olsaydı yapar miydik acaba kizlar? :)
Ayy yok fakirlik ruhuma işlemiş ben yapamazdım kesin. :/
Evet rahatligimdan vazgecmem. Bu devirde kolay degil evde oturdugun yerden 4bin kazanmak. Bunun icin de biraz kafa yormusum demek ki. Ben sagligima onem veririm. Yedigim ictigime dikkat ederim. Yogurdumu mayalar, canim manti istedimi acarim. Asla gidip hazir pizza almam, esimden olmasa. Pizzami bile evde kendim yaparim. Evcimenim, titizim. Rahatima da duskunum. Cocugumu bakiciya birakmak istemem. Hadi rahatimdan vazgectim gittim disarida calismaya kazanacagim 7bin lira civari. E cogu bakiciya gidecekse bu salaklik olmaz mi ? Evimde mia gibi hem calisir, hem cocuguma bakar hem de saglikli temiz seyler yiyip arti 4bin lira kazanmak varken. Aklin yolu birdir bence.
Kendimce en iyisi diyorum. Alana aa bebegine deger vermiyor demiyorum ki. En basta da belirttigim gibi icimi doktum sadece. Evet bebek arabasi ve anne yani besigi icin cok ama beni zorladimi hayir. Suan ac miyim acikta miyim hayir. Esimle konusuyorken dedigine kirildim icimi doktum. Bu kadar. Sizler de yorum yapmakta ozgursunuz tabi.Hanımefendi saglikli yaşayın bu güzel bir sey.
Bundan kismayin ama 6 bin küsür bebek arabasi şart mı yani?
Hayir param yetiyor alirim deseniz alin kime ne de para yetmiyor diyen sizsiniz.
Bebegim icin en iyisi vs demeyin lütfen.
Herkes bebegi icin mevcut şartlarda en iyisini yapar ama ay sonu geliyor mu diye hesap ederek..
Hayır işinizi bırakmayın. Çocuk olunca da devam edersiniz.Ya ev dekorasyonu merakim var. Baya da titizim evim guzel gozukunce inanilmaz keyif aliyorum. Farkli yemek tabaklariyla sunumlara bayiliyorum. Zaten evcimenim ev yemegi yaparim, yogurt mayalarim. Bana kalsa hic disaridan yemem. Sagligima onem veririm. Kiyafet ve ev esyasi hergun alinan bisey olmadigindan almisken iyisi olsun diyorum. Su trendyol mila reklamlarina kanip bi kiyafet aldim 2 yikamada tiftiklendi. Ama zaradan aliyorum 2-3 sene giyorum. Daha fazla da giyerim ama yeni moda geliyor. Bu arada senede 2 veya 3 kere kiyafet alisverisi yaparim. Her sene mont degistirmem. Hatta 2-3 sene de bi degistiririm. Yani her ay kiyafete para yatirmiyorum. Cocuk olunca o zaman esimin yuksek lisansi biter geliri artar o zaman dengeleriz insallah. Cunku suan haftada 3 gun yarim gun olarak calisiyor. Yuksek lisans bitince maasi baya yukselecek. Ama benim maas maalesef pek yukselmez home office ve hesap soranim yok. Uc bes is yapiyorum cogu zaman bos bos oturuyorum yemek, temizlil, utu vs yapiyorum is saatlerimde. Yani beni isten de cikartmazlar, maasta yukseltmezler cunku islerine yariyorum. Maasi soyle yukseltebilirler asgqri ucret ne kadar yukseliyosq oyle yaparlar en fazla. Ama ben de disarida bi ise girsem iyi olur gibime geliyor..
Zaradan giyinip adamin sigara parasinin gozune batması da komik bence. Kocanizin yerinde olsam ben size kirilirdimIcimi dokmek istiyorum, uzun olabilir. Simdiden okuyan ve fikrini paylasanlara tesekkur ederim.
Ben home office calisan biriyim. Aylik 4bin tl net maas + gunluk 25lira multinet yukleniyor, maasim ve yemek kartim zamaninda yatar. Isim de oldukca rahat. Bi c.tesi calisip bi c.tesi calismiyorum. Her pazar izinliyim. Sabah 9 aksam 18 calisiyorum. Disarida bi yere girsem 6-7bin kazanirim ama bu rahatligi asla bulamam.
Esim yuksek lisans yapiyor, tam zamanli calismiyor geliri 2600lira + babadan kalma 1 daireden kira aliyor 2100tl. Yani toplam ikimizin multineti saymazsak 8bin700 tl geliri var.
Evimiz kira degil, bi arabamiz var. Ev interneti ve cep telefonu faturalarimizi kendimiz oderiz. Diger faturalari babasi hesaptan otomatik oduyor. Evlendigimizden beri boyle, rahatsiz olsam da yani oduyor adam. Daha dogrusu her ay baba ogul arasip esim iki ailenin de faturalarini babasinin kredi kartindan oder.
Ama gelin gorun ki biz su sartlarda gecinemiyoruz, giderlerimiz fazla. Maalesef luks merakim var. Kaliteli yemek, giymek ve esya almayi seviyorum. Aslinda cokta luks degil. Yumurtayi organik almam luks mu ? Veya kaliteli sebze meyve et almam ? Kiyafetlerim zara mango gibi markalardan.
Senede bir kere tam pansiyon iyi sayilacak bi otelde tatil yaparim. Mesela bu yaz geceligi 2bin500 liralik bi otele gittik. Kaliteli temiz 4 gece kafami dinledim.
Simdi bi bebek bekliyoruz, ona bebek arabasini cybex marka aldim 6300 tl. Anne yani besigini chicco aldim 2800tl. Simdilik bu ikisini aldik ama odasini yapacagiz bi 10 bin tl odasi tutar. Mesela zibinlarini, havlu kundak vs gibi seylere chakra'dan bakiyorum. Ama suan elde avucta bisey kalmadi. Moralim bozuldu. Pentiye girdim uc bes parca tayt sweat aldim 630 lira tuttu. Yani gelir var ama hepsi gidiyor. Allahtan zamaninda dugun takilarina hic karismadan direk kasaya koymusuz, ve bi miktar ikimizin de birikimini euroya yatirmisiz da 10bin euro kadar bankada duruyor. Bunlar da turk parasi olsa onu da kemirmeye baslardik.
Az once esimle konustum bankamizda sadece 10bin tl kalmis. Dedim artik her ay kenara 4-5 bin lira atalim ki bebegin odasini ivir zivirlarini rahatca alabilelim. Kenarda da paramiz olsun. Esim de bu mumkun degil harcamalarimiz var diyo. Dedim sıkalım kendimizi. Bunu sen mi diyorsun dedi. 10 tane yumurtaya neredeyse 25lira para veriyorsun ve her sabah 2 tane yumurta yiyorsun avokado esliginde (bunu gulerek dedi). Surekli marka alma pesindesin, gifip kraft marka 3bin liraya bebek arabasi alabilirdik dedi. Gittigin doktor ozel muayene her ay 550lira oraya veriyoruz. Dogum ucreti de 13bin lira. Orta seviye takilsan gayet geciniriz dedi. Cok zoruma gitti. Yani kaliteli yasiyorum anormal harcamalarimin oldugunu dusunmuyorum. Ozel muayene dedigi evimize yuruyerek 10dk. Hastane ortami yok doktorum ilgili memnunum. Ki esim de doktorumuzu seviyor.
Ben mesela evcimenim hep evde yemek yaparim disaridakilerin hijyenine guvenmiyorum. Esimse surekli disardan biseyler yemek soylemek ister. O bana bunlari diyince her aksam pizza hamburger diye aglaniyosun mis gibi tertemiz saglikli ev yemekleri yapiyorum. Disaridan yemeyi kesersen biraz toparlanabiliriz dedim. Sigarayi da birakirsan hem maddi hem sagligimiz acisindan iyi olur dedim. Bozuldu bana gitti yanimdan.
Moralim bozuk icimi dokeyim dedim..
8 degil canim 6600k kazaniyoruz toplam. Diger 2 250 kira. Orayi kacirmissin. Babadan kalma kira geliri de olmasa iste :) Ben rahatligi seciyorum, esimse uzun vadede daha iyi yerlere gelebilmeyi. 3gun yarim gun calisiyor 92 dogumluyuz. Yani belki tembellik gelebilir ama biz halimizden memnunuz. Esimeyse hala daha kirginim. Akrep burcu kincidir kolay kolay unutmaz unutmaz. :) ve ayrica eleatirecek bisey daha diyim omur boyu rahatligimdan ve luksumden odum vermeyecegim. Boyle evimden ceviri isleri yapmaya devam edecegim. Evim ailem cocugum isten once gelir. Kocam da bi zahmet kendini kasip daha fazla kazansin. Evinde saglikli yemegi onune geliyor, tertemiz evde yasiyor. Bunlara siginarak asla rahatimdan odum vermeyi dusunmuyorum. :)
Ne yoğurtmuş arkadaş, dışarıda çalışırken de evde yoğurt mayalaniyor inana biliyor musunuz? Bunun evde ya da dışarıda olmkala alakası yok.Evet rahatligimdan vazgecmem. Bu devirde kolay degil evde oturdugun yerden 4bin kazanmak. Bunun icin de biraz kafa yormusum demek ki. Ben sagligima onem veririm. Yedigim ictigime dikkat ederim. Yogurdumu mayalar, canim manti istedimi acarim. Asla gidip hazir pizza almam, esimden olmasa. Pizzami bile evde kendim yaparim. Evcimenim, titizim. Rahatima da duskunum. Cocugumu bakiciya birakmak istemem. Hadi rahatimdan vazgectim gittim disarida calismaya kazanacagim 7bin lira civari. E cogu bakiciya gidecekse bu salaklik olmaz mi ? Evimde mia gibi hem calisir, hem cocuguma bakar hem de saglikli temiz seyler yiyip arti 4bin lira kazanmak varken. Aklin yolu birdir bence.
8 degil canim 6600k kazaniyoruz toplam. Diger 2 250 kira. Orayi kacirmissin. Babadan kalma kira geliri de olmasa iste :) Ben rahatligi seciyorum, esimse uzun vadede daha iyi yerlere gelebilmeyi. 3gun yarim gun calisiyor 92 dogumluyuz. Yani belki tembellik gelebilir ama biz halimizden memnunuz. Esimeyse hala daha kirginim. Akrep burcu kincidir kolay kolay unutmaz unutmaz. :) ve ayrica eleatirecek bisey daha diyim omur boyu rahatligimdan ve luksumden odum vermeyecegim. Boyle evimden ceviri isleri yapmaya devam edecegim. Evim ailem cocugum isten once gelir. Kocam da bi zahmet kendini kasip daha fazla kazansin. Evinde saglikli yemegi onune geliyor, tertemiz evde yasiyor. Bunlara siginarak asla rahatimdan odum vermeyi dusunmuyorum. :)
Ne yoğurtmuş arkadaş, dışarıda çalışırken de evde yoğurt mayalaniyor inana biliyor musunuz? Bunun evde ya da dışarıda olmkala alakası yok.
İster rvdnr çalışir ister hiç çalışmazsınız bu sizin bileceğiniz iş ama kari koca evdne çalışıp diğer türlüsüne göre az kazanıp, harcamalarından ödün vermeyip sonra hesapta ki para azalınca birbirinize girmeyin. Aldığınız harcayıp yaşayacaksibiz belli ki.
Neyi dert ediyorsunuz burada, hayret.