Eşime kirildim, para bi türlü yetmiyor..

O zaman hesapta kalan paraya üzülmenize gerek kalmıyor su durumda aldığınız herşey gerekli ve fonksiyonelmiş.
Yani bence de uzulmeme gerek yok. Bizim altin ve eurolar yatirimimiz. Aukur 1 kendi 1 de kirada evimiz var. Artik gelirimiz de bebek olunca hepsi gidecek. Yani birikim olmayacak. Var olan ev araba altin euroya kariamasan gelen gidecek. Canimiz sagolsun. Esimle de zaten arayi duzelttik bana hak verdi. Y.lisansim bitince daha cok kazanicam , sen de bu sekilde evden devam ederasin bebegimizle daha cok vakit gecurebilirsin dedi.

Cozum bulmak icin yazmadim zaten. Bana normal geliyor kaliteli yasamak. Esimle de konustuk o da bana hak verdi. Y.lisansim bitince daha da rahatliyacagiz dedi. Kirada olan ev, altin ve biraz euromuz kenarda sabit deger kaybetmiyor, kazancimizi da gunluk yasantimiza harcariz bebegimize de guzel imkanlar sunariz. Gelen gider ama icimiz huzurlu sen evden calisip bebegimizle daha cok vakit gecirirsin, para olayini dusunme dedi.
Birde pentiden evet aldim cunku hamileyim karnim buyuyor ve 2 tane tayt, 2 tane sweat kapşonlu tarzinda, 1 ev terligi, 1 hastane icin pijama takimi aldim. 630tutmasi normal. 6 parca var sonucta. Maalesef 100liranin altinda bisey yok gibi. Lcw de defactoda bile.

Iste esimle bunu konustuk dun gece. Kazandigimiz nakitim bi degeri yok dedi. Kazandigimiz nakit yeme icme giderlerimize gidecek dedi. Onemli olan kiradaki ev, altin ve biraz biriktirdigimiz euro. En azindan onlar deger kaybetmiyor. Inanim biri pentise 600liralik aliaveriaimi elestirmis. Evden calisiyosum 600lira nedir diye. Karnim iyice buyumeye basladi 2 tayt 2 kapusonlu 1 ev terligi 1 de hastanede giymek icin pijama takimi aldim. 600cok mu ? 100liranin altinda bisey mi kaldi sanki. Lcw defactoda bile yok..

Duzgun bir isimiz yokmus komik :) esim mimar. Ben tercumanim. Disariya gitsem 6-7 en az kazanirim ama evimde bebegimi beklerken rahat keyfimle calisiyorum. Bebegim olunca da bakiciya baktirmaktansa kendim vakit gecirip ilgilenecevim. Esimin yuksek lisans bitince de belki doktora yapip akademisyen olur. Ayrica ikimizde yildiz teknikten mezunuz. Yani siz insanlarin hayaglarini bilmeden kucumsemeye devam edin. :) bu ulkeden bi cacik olmayacaginin en buyuk kaniti sizin gibilerin zihniyeti. Yapilan her is degerlidir bunu asla unutmayin..

Onun aparati var canim ya ve kullanan herkes baya memnun kalmis. Dur bakalim Allah izin verirse bebis 6-7 aylik olunca buraya gelip kullanip kullanmadigimi yazacagim. Kullanmazsam da sahibinden satacagim :)

Evet öyle her şey çok pahalı..
Yani ailelerinizden yana rahatsanız eviniz varsa elbette birikim yapıcaz diye bu maaşla sıkıntıya girmeye yok.
E o zaman dert de yok.

İyi de böyle anlatmadınız ki konunun başında verdiğiniz izlenim ikimizin de düzgün işi yok. Hayatlarınızı sizin anlattığınız kadar bilebiliriz. Ayranı yok içmeye gibi anlattınız halinizi.
Düzgün meslekleriniz var sonuç olarak. ama işiniz yok. Bu meslekler için bu yaşta toplam 8k kazanmak komik. (92 doğumlu olduğunuzu düşünüyorum.)
Neyse eşinize bi kırılmışsınız geçmiş heralde buraya saldırın

Eşle kırgınlık gidince yorumların rengi değişmiş resmen

Siz hiç bir keyfinizden vazgecmeyeceksiniz ama eşinizden isteyebiliyorsunuz.

Bu ne bencillik?

Okurken şok oldum valla.

Kusura bakmayın ama herkes saydiklarinizi sever.
Rüya gibi bir hayat.

Ama hepimiz kıçımıza uygun don giymek zorundayız.

Yani böyle yasamazsak kıçımızı toplayacak babamız ya da kp yok.

Olsaydı yapar miydik acaba kizlar? :)
Ayy yok fakirlik ruhuma işlemiş ben yapamazdım kesin. :/

8 degil canim 6600k kazaniyoruz toplam. Diger 2 250 kira. Orayi kacirmissin. Babadan kalma kira geliri de olmasa iste :) Ben rahatligi seciyorum, esimse uzun vadede daha iyi yerlere gelebilmeyi. 3gun yarim gun calisiyor 92 dogumluyuz. Yani belki tembellik gelebilir ama biz halimizden memnunuz. Esimeyse hala daha kirginim. Akrep burcu kincidir kolay kolay unutmaz unutmaz. :) ve ayrica eleatirecek bisey daha diyim omur boyu rahatligimdan ve luksumden odum vermeyecegim. Boyle evimden ceviri isleri yapmaya devam edecegim. Evim ailem cocugum isten once gelir. Kocam da bi zahmet kendini kasip daha fazla kazansin. Evinde saglikli yemegi onune geliyor, tertemiz evde yasiyor. Bunlara siginarak asla rahatimdan odum vermeyi dusunmuyorum. :)

Evet rahatligimdan vazgecmem. Bu devirde kolay degil evde oturdugun yerden 4bin kazanmak. Bunun icin de biraz kafa yormusum demek ki. Ben sagligima onem veririm. Yedigim ictigime dikkat ederim. Yogurdumu mayalar, canim manti istedimi acarim. Asla gidip hazir pizza almam, esimden olmasa. Pizzami bile evde kendim yaparim. Evcimenim, titizim. Rahatima da duskunum. Cocugumu bakiciya birakmak istemem. Hadi rahatimdan vazgectim gittim disarida calismaya kazanacagim 7bin lira civari. E cogu bakiciya gidecekse bu salaklik olmaz mi ? Evimde mia gibi hem calisir, hem cocuguma bakar hem de saglikli temiz seyler yiyip arti 4bin lira kazanmak varken. Aklin yolu birdir bence.

Hanımefendi saglikli yaşayın bu güzel bir sey.
Bundan kismayin ama 6 bin küsür bebek arabasi şart mı yani?

Hayir param yetiyor alirim deseniz alin kime ne de para yetmiyor diyen sizsiniz.

Bebegim icin en iyisi vs demeyin lütfen.
Herkes bebegi icin mevcut şartlarda en iyisini yapar ama ay sonu geliyor mu diye hesap ederek..

Kendimce en iyisi diyorum. Alana aa bebegine deger vermiyor demiyorum ki. En basta da belirttigim gibi icimi doktum sadece. Evet bebek arabasi ve anne yani besigi icin cok ama beni zorladimi hayir. Suan ac miyim acikta miyim hayir. Esimle konusuyorken dedigine kirildim icimi doktum. Bu kadar. Sizler de yorum yapmakta ozgursunuz tabi.

Hayır işinizi bırakmayın. Çocuk olunca da devam edersiniz.

Zaradan giyinip adamin sigara parasinin gozune batması da komik bence. Kocanizin yerinde olsam ben size kirilirdim

Ee maşallah o zaman. 6600lük lüks yaşama devam. biz ne yapalım şimdi

Ne yoğurtmuş arkadaş, dışarıda çalışırken de evde yoğurt mayalaniyor inana biliyor musunuz? Bunun evde ya da dışarıda olmkala alakası yok.

İster evden çalışir ister hiç çalışmazsınız bu sizin bileceğiniz iş ama kari koca evdne çalışıp diğer türlüsüne göre az kazanıp, harcamalarınızdan ödün vermeyip sonra hesapta ki para azalınca birbirinize girmeyin. Aldığınız harcayıp yaşayacaksibiz belli ki.

Neyi dert ediyorsunuz burada, hayret.

Son düzenleme:

Bu arada Ben yüksek yaparken ayda 1500 kazanıyordum. 10 yıl önce nerdeyse.Asgari ücretten bayağı yüksek rakamdı. Part time çalışıyordum. Tembellik değil de hala düzgün işiniz yok cidden..

Işinizin şartlari bence cok cok iyi. Çalışma saatinizde bebek bakabileceginizi dusundugunuze gore nerdeyse hic bir sey yapmadan para aliyorsunuz, kesinlikle is degistirmeyi dusunmeyin bu durumda (veya bebek bakimina dair bilginiz yok)
Böyle is herkese nasip olmaz.

Ama en nihayetinde elinizdeki para belli. Ülkede yoksulluk sınırı belli. Sizin buna göre pozisyonunuz belli. Bütce ve aile planlamanizi daha dikkatli yapin derim. Ortalama bir ozel okul senelik 50 60 bin lira. Sizin bu tarzinizla devlet okulu tercih edeceginizi dusunmedim.

Valla dışarıda çalışırken hep evim temizdi hep sağlıklı yemek yedik çünkü hayatım çok düzenliydi. Hatta biliyor musun haftada 2 gün yoğurt mayalardım. Şimdi doğum iznindeyim hazır yoğurt alıyorum
Yoğurt mayalayıp işe bile yanımda taşıyordum yaptığım yemeği sefer tasında götürüyordum. Şimdi dışarıdan söylüyorum. Evde olunca çocuk da olunca işler karışıyor valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…