Bence kararsızsınBtti esesimsonunda becerdi ama o bunun farkında Bile değil . Smdilerde kavga ciksada bosansam diye bekliyorum sanki
Bence kararsızsın
Hayır kararliyim ! Ama ortada olay çıkartacak baba evine gidecek bi sorun yok . Zamanında çok oldu kapıyı çarpıp çıkamadım smdi onun pismanlgini öyle yaşıyorum ki . Yaptgim en büyük hatalardan biride bu adam a 2. Çocuğu yapmak olduMerhaba Hafize anlattıklarından kocanın düzeleceği yok keşke ikinciye hamile kalmasaydın dikkat etseydin
Ya öyle güzel ozetlemssinz ki durumu kızımı düşünüp daha bi üzüldüm . Ve ben kendim için değilse bile kızım için bu evliliği devam ettirmemeliym ! Zira kizkardeslerm 2 gün gelip kalıp onlar bile kavgalarmzdan sıkılrken benim evlatlarim ne yapck bu evde . Böyle bi ortamda ? Hadi kizkardeslermn kaçacak yeri var peki onlar nereye kacack ? Ya mutluluğu dışarıda aramaya kalkarlarsa .. yorumunuz için teşekkür ederim Rabbim sizinde sikntilarnizi gidersin inşallahBiliyor musunuz çocuklarınız aklı erince onlarda böyle hissedecek. Oooff gene babam gelecek ve annemle gene bir sıkıntıları olacak ve gene kavga. O gergin ortam o kadar kötü ki. Ve sizin de artık sinirleriniz laçka olacak. Düşünün bunları yeniden tekrar tekrar bir 10 yıl daha yaşadığınızı. Bazen de çocuklarınız annem de amma tahammülsüz aslında babam o kadar da kötü bir şey demedi diyecek. Kavgaların bu boyutlara nasıl geldiğini anlamayacak. Yaşanmışlıkları, birikmişlikleri bilmeyecekler. Ya da belki daha da aklı erince siz anlatacaksınız. Bu sefer babalarına uyuz olacak feministliğin dibini görüp kadınlara ufacık kötü davranan tüm erkeklerden nefret edecekler. En büyük korkuları babaları gibi biri ile evlenip size benzemek olacak.
Sanırım bunları bir kız çocuğunun perspektifinden tecrübelere dayanarak yazdığımı anlamışsınızdır. Daha neler neler yazarım da cidden bir şey farketmiyor. Anlamıyorsunuz. Akşamları babasını görmedi bayramda eksiklik hissettidesiniz siz hala. Siz 30 yaşına yaklaşmış bir kadının evlenirken annesini o adamla evde tek başına mutsuz bıraktığını düşünüp hüngür hüngür ağlamanın ne demek olduğunu bilir misiniz? Her telefonda sesinde azıcık bir üzüntü duyduğunuzda acaba babam gene ne yaptı diye düşünmenin nasıl bir şey olduğunu? Bunları yazarken bile gözlerinin doluşunu? Siz anne-babalar siz çocuklarınızda açtığınız yaraların farkında mısınız ya? İçlerine ettiğiniz hayatlarının, psikolojilerinin. Azıcık bile bir fikriniz olsa o kavgaları etmeden 40 kere düşünürsünüz ama işte psikolojik yaralar fiziksel olanlar gibi uluorta görünmediğinden anlayamıyorsunuz.
Ayrılmamakta özgürsünüz. Ama evinizin huzurunu sağlamak ZORUNDASINIZ. Dünyaya getirdiğiniz çocuklarınıza bunu borçlusunuz.
Ya öyle güzel ozetlemssinz ki durumu kızımı düşünüp daha bi üzüldüm . Ve ben kendim için değilse bile kızım için bu evliliği devam ettirmemeliym ! Zira kizkardeslerm 2 gün gelip kalıp onlar bile kavgalarmzdan sıkılrken benim evlatlarim ne yapck bu evde . Böyle bi ortamda ? Hadi kizkardeslermn kaçacak yeri var peki onlar nereye kacack ? Ya mutluluğu dışarıda aramaya kalkarlarsa .. yorumunuz için teşekkür ederim Rabbim sizinde sikntilarnizi gidersin inşallah
Merhamet bi adamda olmasi gereken en buyuk haslet mis ve bukadar onemli oldugunu bilmezdim . Taaki merhametsiz olan bu adamla karsilasana kadar . Hem Hatanın büyüğü bende zaten . Bu adamı böyle yapan benim çünkü .. Çok değer verdim ama böyle olacağını bilemezdim belki geç bi karar ama bu adama verecek bi 3 yılım daha yok !vallahi merhametsiz bir insanda tüm kötü özellikler vardır. ben hiç sevmem merhametsiz bir insanı.
kaldı ki hakaret de var. seni sindirmeye çalışma da var. ortada bir çocuk var ama baba yok. bir tuvalete gidene kadar bakamıyorsa babalıktan söz edilemez bana göre. ve hamilesin azıcık insafa gelmeli. hayatını kolaylaştırmalı.
senin de hatan çok çok büyük. ortada boşanılacak birsürü neden oldu dediğin adamdan ikinci çocuğu hemen yapmak gibi.
şeyi de anlamıyorum. bu kadar problemli bir erkekle nasıl ilişkiye girebiliyorsunuz. ben eşime azıcık kırılmaz aynı koltuk da oturamıyorum bile sinirim bozuluyor.
Hiç sunmadim ama sanmıyorum .Aile terapisti fikrine eşiniz sıcak bakıyor mu?
Hiç sunmadim ama sanmıyorum .
Öncelikle yorumunuz ve güzel yaklasiminiz için teşekkür ederim .. evet galiba cesaret im yok gücümu toplayamiyorum aslında benim gbi ailesi arkasında olup hemde maaşlı olan birinin hiç tereddüt etmemesi lazım şu durumda ama ben halen neyi bekliyorum inanin bilmiyorum ! Ama onunla yaşamaktan hiç tad almıyorum hayatın yemenin gezmenin hiç bi anlamı yok suan benim için . Bebegimin kontrolü gelmiş ona bile gtmek gelmiyo içimden ! Beni tek güldüren şey kızım . Iste sorun da orda bi olay değil beni ondan koparan 3 yılın birikmisligni yaşıyorum aslnda ! Her kavga da her yaptığı davranışta sevgimden almış götürmüş . Artık tahammül üm kalmadı ona karşı normal bi kizmasina bile katlanamiyorum boşanmayı düşünebiliyorum buda beni yipratiyo ikinci çocuğumuz olacak ve ben artık bu duygulardan vazgeçmek için bosanma fikrini kafamdan atmak icin çok uğraştım ama olmuyo . aslında onun iyi biri oldgnu ve bana değer verdgne inanmak istyorum ama inanamıyorum bi türlü ! Psikolog aile terapisti bunlar gerçekten güzel fikirler ama benim bu ilişkiyi devam ettirmek için çaba sarfedecek ne gücüm var ne inancım ne de isteğim . Ama hamileliğin bitmesini bekliycem biraz duygu yoğunluğu yasadgim herseye kirildigim dogrudur . Ama eşim de değişen bişey yok sadece ben önceden sabrediyomusum çocuk olunca eşim düzelecek mi Hayır . Belki ben bu duygu halinden cikacam biraz daha olumlu bakacam okadar !Btti esesimsonunda becerdi ama o bunun farkında Bile değil . Smdilerde kavga ciksada bosansam diye bekliyorum sanki
Hanımefendi, yukarıdaki ifadeyi yazmışsınız. Bunun bana düşündürdüğü ilk şey bu işi bitirmek için dahi eşinizden bir hareket beklemeniz. Bence de kararsızsınız. Kesin kararınızı vermiş olsaydınız bunu beklemez, ne olursa olsun harekete geçerdiniz. Ya da fazlasıyla kırılan özgüveniniz ve cesaretinizden dolayı adım atmaya çekiniyorsunuz.
Muhtemelen buraya da bu sebeple yazıyorsunuz. Manevi destek alıp cesaretinizi toplamak için.
Çocuk için arkadaşlara katılıyorum. Mutsuz bir evde büyümesindense boşanmış bir ailede büyümesi yeğdir. 2. Çocuk için eleştirenlere de anlam veremiyorum. Bazı durumlar hanımların kontrolünden çıkabiliyor. Ve çocuk 2 kişi ile yapılan bir şey. Bu kadar üstünüze gelinmesine anlam veremiyorum. Lakin her ne olursa olsun sizin bu yavruların geleceğinden sorumlu olduğunuz bir gerçek ve bunu yapabilmenizin anahtarı kendinizi düzeltmekten geçiyor. Önce siz mutlu olacaksınız. Sonra bunu evlatlarınıza yayacaksınız.
Bir sorum olacak size? Anladığım kadarıyla eşinize karşı büyük bir kaybetme korkusu yaşıyordunuz ve bu sebeple yaptığı her şeye göğüs gerdiniz. Çünkü onun yokluğu size göre yaptığı herşeyden daha kötüydü. Genelde sizin yaşadığınız duyguları yaşayan kadınlar bu dengeyi değiştiren ve çoğunlukla travmatik bir olay yaşarlar. Bu olay neydi?
Zira bana göre bu davranış bozukuğu silsilesinin zirve yaptığı o ana dair kötü anıları silip içinizde affedemezseniz bu hiç bir şey hissedememe durumuyla devam edeceksiniz ilişkinize.
Diğer yandan her şeyi çok hızlı yaşamışsınız ve kaldırabileceğinizden fazla yük almışsınız. Ve ne yazık ki birçok kadın gibi bunu bizzat siz yapmışsınız.
Size tavsiyem öncelikle bu kadar hızlı bir şekilde yaşadıktan sonra bir durup düşünmeniz. Zira hamilelik dönemi de bir çok duygu karışıklığına sebep oluyor.
Hamileyken hareket etmek daha zor olacaktır.
İlk önce gücünüzü toplamayı unutmayın.
Bu sebeple bireysel olarak bir psikoloğa gitmenizi öneririm. Bunun amacı dediğim gibi gücünüzü toplamak.
Sonrasında geleceğe dair vicdan azabı hissetmemek için Eşinizin karşısına eski halinizle güçlü bir şekilde çıkın. Ve kendi doğrularınızla yaşayın. Bu sürecin sonunda mutlu ve güçlü olam siz hala bir şey hissetmiyor ve eşiniz hala bir adım atmamakta direniyorsa 1 dk bile düşünmeyin derim ben.
Ama dediğim gibi en önemlisi sakinleşip sağlam kafayla doğru hamleler yapabilmek için bana kalırsa doğum sonrasını bekleyin. Ve mutlaka yola gücünüzü toplayarak çıkın.
Hakkınızda hayırlısını dilerim
Seviyodum . Çocuklar olunca hamileligmde ve dogumumda yaptığı şeyler daha çok soğuttu kendinden. Ozaman daha bi hissettim değersiz ligimi merhametsizligni !peki bu kadar mutsuzlukta neden ikinci bebek? hatta ilk bebek?
Siz Eşimi bilmiyorsunuz . Ben ne zaman eşimle konuşmaya kalksam ki hep sakin bi sekilde konuşmayı tercih ettim eşim bagirip cagirmaya bana hakaretler etmeye başladı . Ki dediğiniz gbi sevmiyorum desem bana ilk diyecegi cümle boşanalım olacaktır . Bugüne kadar hep bunu dedi cnku ilk dediği kelime annenin evine git oldu ! Ha en son kavga da bidaha demiycem dedi ama o çok gururlu olduğu icin tekrar sevmem için ugrasmayacaktr bitsin diyecektir . Sunuda belirtmek isterim ki ben daha bugüne kadar eşime sesimi yükseltmis degilimdir ama karşılığını hep farklı gördüm malesef . Aile terapisti ne gelince ona sıcak bakacagini sanmıyorum ama ya ona olan sevgimi geri getirecek mi bu yöntem ?Şu durumda esinize karşı artık ona bisey hissetmedigibizi uygun-sakin-net bir ses tonuyla anlatmalısınız. Önceden onu çok sevdiginizi ama artık bunu hissedemediginizi ve bunun için üzüldüğünüzü anlatın.. ve bu durumu toparlamak icin son bir kez caba sarfetmek, aile terapistine gitmek istediginizi anlatın.
Bence dinleyecektir sizi. Eger siz aglayıp sızlamaz yahut bağırıp cağırmazsanız. O bağırsa dahi sakin kalın, net ve sakin bir ses tonuyla bagirmamasini konusmaya devam etmek istediginizi anlatın.
Sonrasında da boşanma yoluna girersiniz.
Ama esinizle konusmadan da bosanmaya kalkışmak doğru değil. Ve terapi de cok etkili, bunu denememek de doğru değil.
Siz Eşimi bilmiyorsunuz . Ben ne zaman eşimle konuşmaya kalksam ki hep sakin bi sekilde konuşmayı tercih ettim eşim bagirip cagirmaya bana hakaretler etmeye başladı . Ki dediğiniz gbi sevmiyorum desem bana ilk diyecegi cümle boşanalım olacaktır . Bugüne kadar hep bunu dedi cnku ilk dediği kelime annenin evine git oldu ! Ha en son kavga da bidaha demiycem dedi ama o çok gururlu olduğu icin tekrar sevmem için ugrasmayacaktr bitsin diyecektir . Sunuda belirtmek isterim ki ben daha bugüne kadar eşime sesimi yükseltmis degilimdir ama karşılığını hep farklı gördüm malesef . Aile terapisti ne gelince ona sıcak bakacagini sanmıyorum ama ya ona olan sevgimi geri getirecek mi bu yöntem ?
Sorunlarina care. Arayan insanlarin uzerine bu kadar gitmek niye? Yargic deyilsiniz cozumunuz yoksa hic yorum yapmayin daha iyi;- psikolojisini bozarak elinize ne.geciyor anlamakta zorlaniyorumSevmiyorum sogudum diyosun cocuk nasıl yapıosun ben onu sordum brni haksız bulablrsnz kendnzce haklı olablrsnz madem yorumları kaldramıcaksnz soru sormayın sizden yana cıksam savunsam benden iyisi olmaz neden kendmizdeb farklı dusunenler oldıgu zaman onları bastrmaya calışırız?
Seviyodum . Çocuklar olunca hamileligmde ve dogumumda yaptığı şeyler daha çok soğuttu kendinden. Ozaman daha bi hissettim değersiz ligimi merhametsizligni !
Siz Eşimi bilmiyorsunuz . Ben ne zaman eşimle konuşmaya kalksam ki hep sakin bi sekilde konuşmayı tercih ettim eşim bagirip cagirmaya bana hakaretler etmeye başladı . Ki dediğiniz gbi sevmiyorum desem bana ilk diyecegi cümle boşanalım olacaktır . Bugüne kadar hep bunu dedi cnku ilk dediği kelime annenin evine git oldu ! Ha en son kavga da bidaha demiycem dedi ama o çok gururlu olduğu icin tekrar sevmem için ugrasmayacaktr bitsin diyecektir . Sunuda belirtmek isterim ki ben daha bugüne kadar eşime sesimi yükseltmis degilimdir ama karşılığını hep farklı gördüm malesef . Aile terapisti ne gelince ona sıcak bakacagini sanmıyorum ama ya ona olan sevgimi geri getirecek mi bu yöntem ?
Sen yargıc mısın da yorum yapıyosun? Değilsin ayrıca o deyilsin ne beSorunlarina care. Arayan insanlarin uzerine bu kadar gitmek niye? Yargic deyilsiniz cozumunuz yoksa hic yorum yapmayin daha iyi;- psikolojisini bozarak elinize ne.geciyor anlamakta zorlaniyorum