Eşime haksızlık olur mu?

nefertiti00

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2024
116
53
13
32
Merhaba hanımlar kısaca anlatayım eşimin memleketinde yaşıyoruz 2 senedir benim ailem arkadaşım vs yok doğru düzgün onun aile akraba arkadaş hepsi var doğal olarak aile akraba fertlerine oturmaya gidiyorum özel günlerine gidiyorum öyle rahatsız olduğum insanlar değiller. Ama arkadaşlarının hanımlarıyla inanın oturmak istemiyorum ilk kez geçen ramazan'da iftar davetlerinde tanıştık davetlerde bir araya geldik zaten hepsi bi arkadaş gurubu oluşturmuştu aralarında yabancılık duydum beklediğim samimiyeti göremedim sonrasınds hiç arayıp sormadılar çağırmadılar cenazemiz oldu yine ses seda yok zaten rahat edememiştim aralarında kendi aralarında muhabbet dönüyordu katılmaya çalışsam benle kısa kesiyorlardı auralarda uyuşmamışta olabilir. Şimdi bu ramazan'da yine davetler var eşimin arkadaşları davet ediyolar eşli geçen seneki gibi ama beni de kimse aramadı davet etmedi yine o ortamda aynı şeyleri yaşayacağım diye inanın gitmek istemiyorum eşime de dedim bozuldu tabi ama kendi mutlu ben mutsuz kalıyorum bu sefer bi kere gittim gördüm olmadı bir sene geçmiş aradan samimi gelmiyor bir yıldır görmediğim insanlarla yemek yemek ben şimdi bu adama haksızlık mı ediyorum ne yapayım sizce

Eşinizi arayıp davet ettilerse sizi aramalarına gerek yok ki.

Geçen sene siz arkadaslarini iftara aldınız mı peki biz davet ettik o bizi davet etmedi demek ki bizimle görüşmek istemiyor diye düşünmüş olabilirler belki de o yüzden sizi arayıp sormuyorlardir.

Sırayla davet ettiler ben de hepsine gittim hepsini de davet ettim ilk evlerine giderken hediyelermide götürdüm zaten böyle bir durum olsa tabi kimse istemezz.

Eşim için dahi katlanamayacağım insanlar vardı nitekim sen napıyorsan yap beni asla görüştürme dedim. Böyle hisleriniz varsa istemediğiniz ortamda bulunmak zorunda değilsiniz eşiniz için bence.

Eşim için dahi katlanamayacağım insanlar vardı nitekim sen napıyorsan yap beni asla görüştürme dedim. Böyle hisleriniz varsa istemediğiniz ortamda bulunmak zorunda değilsiniz eşiniz için bence.
Katlanamayacağım kadar diyemiyorum sadece sonuç olarak bi kötülük görmedim ama gerek ortamın sarmaması gerek onlsrın kendi aralsrında guruplaşması sonucu kendimi yalnız hissetmemden dolayı gelen sıkılmışlığı yaşadım bu senede yaşamak istemedim şunu hissedecek tüm arkadaşlarım eşleriyle yemekte bu bi tık koyuyor gibi geldi bana

Benim eşim için dahi katlanamayacağım insanlar var maalesef. Mesela eşimin aynı odada çalıştığı arkadaşın eşi . Geçen sene onların evine gittik inanılmazdı nasıl bir pislik allahım unutamıyorum ve kadın davet ediyor sürekli bahane üretip gitmiyorum evime de davet etmiyorum kâpıdaki paspasıma dahi bastırmam

Ben eşim için birkaç akşamlık katlanıverirdim sanırım ya. Tabi eşim de bana benzer hassasiyeti gösteriyorsa. Eşiniz de sizin için bazı ortamlara giriyor mu? Ona göre cevap değişir yani.
Bir gün değil işte 5 arkadaştan beş ev gibi düşünün beş kere gidilecek iftardan saat on onbire kadar oturulcak bi de kadınlar erkekler ayrı oturuyorlar eşim içerde arkadaşlarıyla mutlu olurken ben beş kere bu ortama maruz kalacağım o yüzden istemedim

Birkaçına bahane uydurup gitmeseniz? 2 tanesine falan gitseniz?

Ben kimseyi eve iftara davet etmiyorum kimseye de gitmiyorum . Anlaşamıyorsunuz gitmek zorunda da değilsiniz . Belki de sizin sohbetinin tavrınız onları sarmamış olabilir

En azından insanlık görmüşsünüzzçağrılıyorsunuzz ama tabi herkesin bamteli farklı sizin için bu kırmızı noktaya geçmelerine müsade etmemek en iyisi

Ben kimseyi eve iftara davet etmiyorum kimseye de gitmiyorum . Anlaşamıyorsunuz gitmek zorunda da değilsiniz . Belki de sizin sohbetinin tavrınız onları sarmamış olabilir
Tabi kii bu da olabilirr illa suçlu onlar demiyorum sadece artık kimden neyden kaynakllı bilemem ama ortamın sarmaması hali hazırdaki guruplaşmalardan kaynaklı istemedim eşimde üzüldüü

Birkaçına bahane uydurup gitmeseniz? 2 tanesine falan gitseniz?
işte inanın zerre gelmiyor içimden akrabalarına koşa koşa giderimm genelde tam tersi olur eş ailesini kimse istemez ama aradaığım samimiyeti bulamayınca hiç içimden gelmiyo insan değil ama samimiyet muhabbet seçen bir insanım galibaa ee bunu da herkes yapmıyormu zaten

Tabi kii bu da olabilirr illa suçlu onlar demiyorum sadece artık kimden neyden kaynakllı bilemem ama ortamın sarmaması hali hazırdaki guruplaşmalardan kaynaklı istemedim eşimde üzüldüü
Üzülebilir valla bundan önce çalıştığımız yerde eşim istiyor diye bir aileyle görüşmeye başladım eşimi verdim kolumu kaptırdım . Haftada 3 gün bizdeydiler kadın sürekli sigara içiyor çocuklarına bakmıyor ben kafe gibi çay servisi yap çocuk bak . Gecelere kadar oturuyorlar ilkokula giden çocuk uyudu kanepeme çiş yaptı . Balkonda giyilen terliklerle beyaz halılarımda gezdiler . 1 sene sürdü . Eşim üzülüyor diye kimseyle görüşmek zorunda değilim

Ay amaaan o zaman hiç zorlamayın, hayat bazı şeyleri bu kadar zorla yapmaya değecek kadar uzun değil. Eşiniz de bu kadarcık üzüntüyle başa çıkabilir bence.
Ölüm gibi geliyor size, ben bile yazınızdaki enerjiden anladım. Eşi olmayan çorapları eşlemek kadar zorlayıcı galiba sizin için. Boş verin gitmeyin madem.

En azından insanlık görmüşsünüzzçağrılıyorsunuzz ama tabi herkesin bamteli farklı sizin için bu kırmızı noktaya geçmelerine müsade etmemek en iyisi
Çağırsa ne çağırmasa ne buzdolabının içinde hamam böceği yürüyor odadan bize birşeyler hazırlıyor bu insanlık değil maalesef. Ben önce çağırdım onu akşam çayına tatlı yaptım . Sonra o bizi çaya ve o pis evinde birşeyler yapmış . Bana dedi ki sen akşam çaya tek çeşit yaptın ben şimdi çok çeşit yaptım bozulma aman rahat rahat ye böyle dedi

Yani bilemedim. Bizimde öyle bir grup varsı ben sonradan dahil olduğum. İlk başlar mesafeliydik sonra biraz aştık ama olmayınca olmuyor boşverin. Ama eşimin gönlü olsun diye davete gitmemezlik etmez giderdim. Çokta fifi der geçerdim

Sırayla davet ettiler ben de hepsine gittim hepsini de davet ettim ilk evlerine giderken hediyelermide götürdüm zaten böyle bir durum olsa tabi kimse istemezz.
Hepsini davet ettim derken ? Bizede bekleriz diyip kenara mi cekildiniz yoksa su tarihte herkesiniftara nekliyoruz diye esinizle evde iftar yemeği mi verdiniz ? İkisi arasinda fark var .

Ben de yeni evliyken böyle bir ortama girmiştim. Maalesef kendimi çok yabancı hissettim çünkü herkes birbirini tanıyordu. Ben de elime telefonu alıp kimseyle ilgilenmedim durum böyle olunca. Birkaç sefer böyle toplu görüşmeden sonra da herkesin işi gücü derken kendiliğinden bitti görüşmeler. Aradan seneler geçti ve geçen o çok da enerji almadığım kızlardan biri geldi ve oturup uzun uzun muhabbet ettik. O kadar güzel geçti ki, ya zamanında tanımak için çok fırsatım olmamış dedim ya da zaman ikimizi de değiştirmiş. Şimdi kahve buluşmaları planlıyoruz. Böyle de olabilir sonunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…