Eşime gücenmekte haksizmiyim?

Elif3211

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2024
545
66
18
Esimle 2 yildir evliyiz 4 aylikta kizimiz var. Evlenmeden önce esimle yurtdisina cok ciktik gezdik. Kendi ailemle bekarken giderdim tatile.

Her neyse, esim gecen yil 2 cocukluk arklariyla ümreye gitmek istedi nasip olmadi. Bebek dogmadan 2 ay önce gittikleri ilim meclisinde ümre tekrar Gündeme geldi ve esim bebegmiz olucak diye istemedi ilk.

Bende esimi hep desteklemeye calisirim kisitlamam cok dil döktum israr ettim git ben basimin caresine bakarim bidaha kismet olur olmaz. Biraz parada verdim yardim etmek istedim hayirli bi is ve esimede moral olsun diye.

Esim 10 günlugne gitti Ümreye, kizim ozaman 5-6 haftaydi en yogun gazli, aglama krizli dönemler. Wcye kanguru tasimayla girerdim o derece. Kendi annem geldi gitti biraz yardimci oldu ama neticede cok zor gecti ama atlattim. Ustelik kar kis karanlik o dönemdi. Annelik iznine bebek dogmadan 1 ay önce gittim hep calistim.

Simdi konuma gelirsek, erkek kardesim var yurtdisinda site icinde bi yerde yasiyo ve kac kez dedi gelin istedigniz gibi diye. Bir gün gitmeyi cok istedim en uygunda simdi annelik iznim varken.

Erkek kardesim esimden 9 yas kucuk ve esimi pek kafa dengi bulmuyor cunku esim sessiz ama bi saygisizligi olmadi. Esimde kardesimi sevmiyor degil ama biraz soguk buluyor ama kardesim sicakkanli. Erkek kardrsim hani esim evlendigmizfen beri pasif böyle özel gunmus deger vermeymis genel olarak pek takmaz.

Esime daha önce sormustum karfesimin yanina annemlede gidenilirmiyim diye tmm dedi Esime beraberde gideriz bi gun demistim tmm dedi.

Neyse dun esimin yaz izni brlli oldu ve kisa dogru bi yerlere belki gidelim dedik. Bende bebek kucukken ve cok sicaklar gelmeden tarihe bagimsiz gel kardesime gidelim bi kac gun otel parasi yok saddce bilet ve yemek masrafi var istedigmiz gibi tatil yapariz kardesim ztn calisicak dedim. Esimde ben rahst edemem pek dedi sonra niye diue sordugumda istemiyorum dedi. Surekli karar degistiriyormusum sabredemiyormusum tarzinda seyler söyledi…

Annemle bi gün gidiyim ya dedim bebekle ilk iyi git dedi sonrada kafanda program yapmissin ztn dedi. Ustunede bebegmizin ilk gezisine beraber olsun istiyodum ya neyse fln dedi kışa biraz biriktirelim ne lafi oldu ve beni baya üzdu..
Sonrada augustosra gudelim fln dedi ama artik Heves gitti bi kere bu konu gecmedi say dedim. Dunden beride suskunum cok konusmak gelmiyor icimden..

Esim benden habersiz abisine borc vermis bi kac ay önce kucuk Ihtiyacimiz olmayan rakam birde tam dogumdan bir kac gun önce kv kirasi icin esimden ”borc” istedi ama o parayi asla geri vermez biliyorum. Esime bu konulardan 1 gun önce dedim bana gelince yok biriktirelim söyle böyle benim suan bi gelirim bile yokken dogru durust kendin gidiyosun ailene para veriyosun konusu gecti ki esim guya o paralari borc vemis, ihtiyaci yokmus suan fln.

Daha buyuk evd gecme hayalimiz var ve Esimin bana bu davranisi epey agrima gitti ki esimi cok severim yardimcidir bana sakindir genel olarak. Dogumdan önce cok istedigi baba oluyor diye ceket ve kazak aldim ama esim öyle dogumum cok zor ve Travmatik bi surec gecirdigim halde öyle bana hediyeler cicekler fln almadi. Dogumum cok zor gecti bebegmin hayati riski cikti aylar boyu tam kendime gelemedim esimle cok kötu oldugmuz zamanlar oldu surekli suratsiz, insana moral vermiyordu oda benim pskolijimi ekstra etkiliyordu ki bu surecte dogum travmasini atlatmak icin piskologa gittim…

Ha esim son 1 aydir spora gitmem icin 1-2 saat bakiyor bebege yada baska islerim varsa veya dinlendirmek icin ama okadar. Zaten sevgisini öyle kelimelerle gösterebilen biri degil.

Bilmiyorum gücenmekte haksizmiyim?

1 yil sonra calismaya baslicam zsten ozamanda zor giderim ailrmle fln.

Esim beni basbaya kısıtlıyor…

Onun ailesi bana cok sorun yasatti evlendigmizden beri ama cocuktan sonra biraz daha duzeldi ama ben ne kafar yorgun olsamda ailesine gittigmizde guleryuzlu olmaya calisiyorum, esim ise benim annemin yaninda hep yorgun veya telini arada cikarir hic arayip sormaz özel ilgilrnmez vs.

Nasil bir yol izlemeliyim? Esimle pek konusmak gelmiyor icimden biraz kendi icimde atlatana kadar…

Annenizle gitmek istiyorsanız hazırlanın gidin geliyorsan gel diyin siz ona saygı göstermişsiniz en zor anınızda göndermişsiniz. Çocukla ilk tatili düşünebiliyor ama çocuğunun doğum anında umreye gidiyor. Bu kadar düşünceli adam o anı kaçırmazdı. tamamen kardeşinizle ilişkisinden Ötürü dramatize ediyor sizi. Bence bu kadar yüz vermeyin. Kardeşinize giderken eşinizden tasdik beklemeyin. Kardeşinizle ilişkileri iyi olmayabilir ama sizin ilişkinize saygı göstermek zorunda. Görüşmenize engel olamaz.

Annenizle gitmek istiyorsanız hazırlanın gidin geliyorsan gel diyin siz ona saygı göstermişsiniz en zor anınızda göndermişsiniz. Çocukla ilk tatili düşünebiliyor ama çocuğunun doğum anında umreye gidiyor. Bu kadar düşünceli adam o anı kaçırmazdı. tamamen kardeşinizle ilişkisinden Ötürü dramatize ediyor sizi. Bence bu kadar yüz vermeyin. Kardeşinize giderken eşinizden tasdik beklemeyin. Kardeşinizle ilişkileri iyi olmayabilir ama sizin ilişkinize saygı göstermek zorunda. Görüşmenize engel olamaz.
Dedigim gibi Maddi anlamdada destek verdim umre icin ki tam Annelik iznine ayrildigimdaydi az bi miktar degildi hem onun icin hem dogum gunu diye…
Genel olarak Maddi olarak kendi ayaklarimin üzerinde dururum ona yük olmam para fln asla almam öyle kolay kolay.
Inanin kardesimle öyle buyuk bi olayda olmadi ama onun ablasi beni cok incitti ustuste bile isteyerek ve Hic pismanlik dahi duymadi. Her neyse esim icin biraz orta yol buimak zorunda kaldim politigim simdi ama ben bu kadar müsamma gösterdigim halde Esimin bu alinganligi birde dedigim gibi yok biriktirme bahanesini ederek kendi ailesine borc verip bana gelince ekonomi diyo?
Baya kirginim

Haklisiniz. Umreye gitmesinin zamani hic degilmis destek olmasaydiniz keske gitmeseydi bosuna zorlanmissiniz. Simdi de tatili planlayin ister gelir ister gelmez.
Inanin tamamen iyi niyetle karni burnumdatkem ben zorladim gitgit diye tabi bevekli hayatin nasil olucagni asla bilemezdim. Bugunki aklim olsa gidelim demezdim. Esim hem gitmek istemiyor kardesime benim gitmemede Engel oluyor dedigim gibi maddiyattan birikturmeden bahsediyor kendi gidiyor ailesine birc veriyor

Eşinize karşı çok verici olmuşsunuz.

Hiç tartışmadan istediğinizi yapın. Gelmek istemiyorsa evde tek başına oturabilir.

Siz günü belirleyin, bileti alsın. Annenizle gidip güzelce gezin eğlenin. Emin olun bir sonrakinde bu kadar naz niyaz yapamaz.
Haklisiniz yok ilk geziyi ben istiyodum diye bana sucluluk duygusu yaratmaya calisiyor…
Ilk gezimi ailemle yaptim öyle uygun olduysa sorun ne?

Inanin tamamen iyi niyetle karni burnumdatkem ben zorladim gitgit diye tabi bevekli hayatin nasil olucagni asla bilemezdim. Bugunki aklim olsa gidelim demezdim. Esim hem gitmek istemiyor kardesime benim gitmemede Engel oluyor dedigim gibi maddiyattan birikturmeden bahsediyor kendi gidiyor ailesine birc veriyor
Siz cok verici olmussunuz bu evlilikte malesef. Sizin tatilinize engel oldugunda borc vermesinden ve umreye gitmesinden bahsedin uste cikma firsati vermeyin ona.

Bu evlilikte dengeler çok değişmiş canım sen verici olmuşsun o alıcı.
Umreye mi gidecek el kadar bebek varken giderse gitsin çıkarıp kenardaki paranı niye veriyorsun o baba oluyorsa olsun o mu doğuracak bakacak.
Perişan olan sensin o sana hediye bile almamış sen kıyafet almışsın.
Ve açık açık seni manipüle etmeye alışmış.
Şuan maaşında yok iyice farkedersin kısıtladığını.
Onun istediği şeylerde sen ona desteksin ama o sana değil.
Şuan maddi olarak bi yaptırımın olamaz ama en azından farkına varmış oldun.
Ona göre davranırsın artık vericilikrten çık.
Verici olma sırası şimdi onda.

Neden cok verici oldunuz.. bide eşiniz sizi bu kadar kısıtlarken

Esim 10 günlugne gitti Ümreye, kizim ozaman 5-6 haftaydi en yogun gazli, aglama krizli dönemler. Wcye kanguru tasimayla girerdim o derece.
Gözüme çarpan ilk detay bu oldu. Yeni doğum yapmışsınız bebeğiniz gazlı. Sıkıntılı zor süreçlerde eşiniz illa gitsin diye uğraşmış onu göndermişsiniz. Eşiniz başka zaman giderdi. Alma verme dengesini bozmuşsunuz bence

Erkeklere çok fedakarlık yapılmaz. Hani insanlar içinde çok yapılmaz ama erkeklere hiç yapılmaz. Maalesef hata etmişsiniz. Kendiniz gidin hiç umursamayın.

Kabe yerinde duruyor umre farz değil yeni doğmuş bebeği kaçıracak kadar önemli değilmiş. Niye gitti asıl dert bu bir de borçla para yokken. O uysun sana git tatile
Kesinlikle haklisiniz cocukluk arkadaslasiyla gittiler ilim meclisinden herseyin altindan kalkarim sandim. Kösede bitaz bitiimisim var dogum gunu hediyesi olarakta biraz maddi anlamda yardim ettim umresine.. daha sonra haftalr biyu kendime gelemedim

Erkeklere çok fedakarlık yapılmaz. Hani insanlar içinde çok yapılmaz ama erkeklere hiç yapılmaz. Maalesef hata etmişsiniz. Kendiniz gidin hiç umursamayın.
Öyle dunyanin en iyi insanida olsa eekeklre degmiyo malesef.
Dunden beri fszla konusmak gelmiyo esimle icimden o konusmay cslisiyo öyle az okafar

Gözüme çarpan ilk detay bu oldu. Yeni doğum yapmışsınız bebeğiniz gazlı. Sıkıntılı zor süreçlerde eşiniz illa gitsin diye uğraşmış onu göndermişsiniz. Eşiniz başka zaman giderdi. Alma verme dengesini bozmuşsunuz bence
Iste hemen ozaman gitmedi , 4 ay önce onaylanip aldilar bilet vs ben okadar zorlanicagmi tahmin etmiyordum

Bu evlilikte dengeler çok değişmiş canım sen verici olmuşsun o alıcı.
Umreye mi gidecek el kadar bebek varken giderse gitsin çıkarıp kenardaki paranı niye veriyorsun o baba oluyorsa olsun o mu doğuracak bakacak.
Perişan olan sensin o sana hediye bile almamış sen kıyafet almışsın.
Ve açık açık seni manipüle etmeye alışmış.
Şuan maaşında yok iyice farkedersin kısıtladığını.
Onun istediği şeylerde sen ona desteksin ama o sana değil.
Şuan maddi olarak bi yaptırımın olamaz ama en azından farkına varmış oldun.
Ona göre davranırsın artık vericilikrten çık.
Verici olma sırası şimdi onda.
Hediye olarak istedigim bi gumus kolye kunye vardi onu aldi ilerleyeb zamanda bi kere cicek aldi okadar. Iste bebege yardim ediyorki onunda cocugu ama aradada yok annemle cik istersen ugra gibi laflar ediyor kaldiki kendi aileme aramaz sormaz öyle deger vermez hep ben derim tatli alalim ailene arada söyle böyle hep ince ben dusunurum her konuda. Karsilignifa alamiyorum ustune maddiyatdan bahsediyo kenfi gidiyo borc veriyor

Neden eşinizden izin istiyorsunuz anlamadım. Beraber gidelim dediniz gelmiyorsa annenizle giderken izin almanız gerekmez bilgi vermeniz yeterli olmalı. Üstelik gittiğiniz yer başka ülkede olsa kardeşinizin yanı.

Back
X