• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime birşey olacak diye korkuyorum ama memleketimize gelmek te istemiyorum

Adam size bakmak zorunda değilki karı koca çalışıp bakın birbirinize kimsenin evi yok hepimiz kiradayız sizde gayet yasayabilirsiniz batıda bebek dogduktan sonra sizde bi ise girip esinize destek olursunuz gul gibi gecinir gidersiniz kimseden medet ummayın saglıgınız yerinde olsun yeter.

Adam size bakmak zorunda değilki karı koca çalışıp bakın birbirinize kimsenin evi yok hepimiz kiradayız sizde gayet yasayabilirsiniz batıda bebek dogduktan sonra sizde bi ise girip esinize destek olursunuz gul gibi gecinir gidersiniz kimseden medet ummayın saglıgınız yerinde olsun yeter.
Biz zaten kimseden medet ummuyoruz. Hiç bisekilde kimseden yardım almadan herseyini yaptı benm esim. Medet ummadigimiz halde bn bakamam deyince bizim zorumuza gitti ben esime calisiyim diyorum ama eşim istemiyor. Esimde ben size bakmak zorundayım benim vazifem bu diyerek yaşıyor. Eğer sen calisirsan ben kendimi yetersiz hissederim diyo ve be ne yapabilirim. Eşi!mi ezip gecemem ki ben açtım çalışma konusunu beim huzurumu bozma diyerek anllatigim herşeyi söyledi. Hatta bidaha söylersem bosarmis bile

Biz zaten kimseden medet ummuyoruz. Hiç bisekilde kimseden yardım almadan herseyini yaptı benm esim. Medet ummadigimiz halde bn bakamam deyince bizim zorumuza gitti ben esime calisiyim diyorum ama eşim istemiyor. Esimde ben size bakmak zorundayım benim vazifem bu diyerek yaşıyor. Eğer sen calisirsan ben kendimi yetersiz hissederim diyo ve be ne yapabilirim. Eşi!mi ezip gecemem ki ben açtım çalışma konusunu beim huzurumu bozma diyerek anllatigim herşeyi söyledi. Hatta bidaha söylersem bosarmis bile

o zaman sizi mutlu etmek için başka bir iş bulması gerekiyor. bu süreç bitene kadar da şöyle düşünün, bir şey olacaksa allah korusun batıda da olur. herkes kaderinde ne varsa onu yaşar. dilerim sağ salim atlatırsınız doğu görevini allah yardımcısı olsun.

Biz zaten kimseden medet ummuyoruz. Hiç bisekilde kimseden yardım almadan herseyini yaptı benm esim. Medet ummadigimiz halde bn bakamam deyince bizim zorumuza gitti ben esime calisiyim diyorum ama eşim istemiyor. Esimde ben size bakmak zorundayım benim vazifem bu diyerek yaşıyor. Eğer sen calisirsan ben kendimi yetersiz hissederim diyo ve be ne yapabilirim. Eşi!mi ezip gecemem ki ben açtım çalışma konusunu beim huzurumu bozma diyerek anllatigim herşeyi söyledi. Hatta bidaha söylersem bosarmis o zaman gelip gelmeme kararını siz değil eşiniz versin...

O zaman gelip gelmeme kararınıda eşiniz versin.
Neden zorunuza gitti ki kp in soyledigi adam yapmayacağı seyi bastan soylemis iste ona gore hareket edin benden size hayır yok demis bu durumda karar esinizin.

O zaman gelip gelmeme kararınıda eşiniz versin.

Neden zorunuza gitti ki kp in soyledigi adam yapmayacağı seyi bastan soylemis iste ona gore hareket edin benden size hayır yok demis bu durumda karar esinizin.
Biz para istemediğimiz halde ben bakamam deyince ister istemez zorunuza gidiyor. Birileri sizin hakkımızda karar verse sonra arkasından bakamam ben dese sizinde zorunuza gider. eşim yokve ben onlarda kalıyorum bakamam deyince insanin orda bile kalasi gelmiyor. En basiti kayinbabanizgilde kalıyorsunuz ve hamilesiniz sizin yanınızda öyle dese zorunuza gitmez mi?

Arkadaşlar bnm eşim asker Sirnakta. Ben Şuan memleketimdeyim orası karışınca bizi bir emirle gönderdiler. Ortalık çok karıştı eşim bırakıp gelmek istiyor. Ama ben KV KB yuuznden gelmek istemiyorum. Bizi Raht bırakmiycaklarini dusunuyorum. Çünkü yıllarca çektirdiler bize ben uzak olduğum için kafama takmiyordum. Eşim gelmek istiyor bende gelsin istiyorum ama korkuyorum evliligimizden ve memlekete geri gelsek evimiz yok parami z yok işimiz yokve çocuğumuz olacak. Saolsun KB esimi öyle bir sömürdu ki sonra yapicam edicem dedi bi anda yok oldu ortadan sirf bu yuzden esi!in maasini alabilmek icin bizi yillarca evlendirmedi evlenecegimzdede siz biraz daha bekleyin dedi. Neyse Geçenlerde KB bisey söyledi tepeden kaynar sular döküldü resmen. Eşim işi bırakırsa diye iş arıyorlar memleketten bede kbgilde kaliyordum. Bi iş vardı adam yardımcı olur mu olmaz mi diye konuşurken adam iş yapmazsa boşuna işinden olmasın ben bakamam kimseye dedi. O lafı duyunca kendimi resmen ağlamamak için zor tuttum dayanamadım arka odaya geçip ağladım ama kasiyorum kendimi bi biraksam salya sümük agliycam. Neyse eşim aradı hiçbir turlu o konuyu acmadim normelce konustuk. Kapatacaktık annesine verdim teli eşim annesine çok özledim ben onları az kaldı gelicem dedi benimde kayinbabamin söylediği laf geldi aklıma aşkım be gelicem sen gelme dedim erkek kardeşinin zoruna gitmiş o dedigm laf. Abimin gelmesini istemiyormusun dedi bende bn gelsin istiyorum ama gelirsek burada ne yapicaz ne yicez ne icicez bizim be begimiz olacak napcaz biz dedim eğer iş olmazsa bize kim bakacak kimse bakmaz dedim. İyice sınır oldu ordan daha iyi olur burada demeye başladı bende olur biliyorum ama bizim burd a geleceğimiz yok en basiti başımızı içine sokabilecegimiz bi evi!iz olsa ben 1 milyarla da gecinirim dedim. Ki gecinirim geleceğimizi düşünmek adına hicbisekilde para harcamiyorduk. Sonra konuştu konuştu bende zamanında eşim parasını biriktiseydi her önüne gelen savumasaydi si!di ne yapicaz diye dusunmezdik dedim orda bi laf üstlerine geldi çünkü eşim onlara SAVURMAK istemedi zorla aldılar parasını elinden. Sonra tuttum hepsini eşime anlattım yok bakamazmis yok söylemiş boyleymis diye ne varsa hepsini anlattım söylediğimin hepsini de anlattım eşim iyi yapmiaain dedi ama ben buraya gelmek istemiyorum ne yapicam bilmiyorum! Eşime bisey olsunda istemiyorum. Zorla kavuştuk zaten. Uzun oldu kusura bkmayin dhaa yaşadıklarımı yaşam roman olur da neyse

eşinizin memleketine değil başka bir memlekete yerleşseniz?

başka şehre gidin yada o memleketinizde uzak bi semte taşının. yapılacak bi iş bulur heralde eşiniz. sanki bi ömür kb nız size bakacakmış gibi yazmışsınız.

evlendikten sonra niye para biriktirmediniz.yine mi kb ya verdiniz. ben anlamadım yani. insan nasıl zorla para alır kocaman evli oğlundan. vermezseniz zorla çalacak değil ya. garip

Biz para istemediğimiz halde ben bakamam deyince ister istemez zorunuza gidiyor. Birileri sizin hakkımızda karar verse sonra arkasından bakamam ben dese sizinde zorunuza gider. eşim yokve ben onlarda kalıyorum bakamam deyince insanin orda bile kalasi gelmiyor. En basiti kayinbabanizgilde kalıyorsunuz ve hamilesiniz sizin yanınızda öyle dese zorunuza gitmez mi?
Zoruma gitmez ona gore karar veririm bakarım deyip sizi yarı yolda bıraksa dahamı iyi neyse hakkınızda hayırlı olsun sizde haklısınız hamilelik donemi zor tabi

Gelsin istiyorum gerçekten hicbisey bebegimin babasından önemli değil. Ama esimin ailesinden çok korkuyorum. Ve Allaha şükür eşim şuan geri hizmette daga cikarmiyorlar ama bende gelsin istiyorum dedigm gibi ailesinden korkuyorum
Başka şehre gitme şansınız yok mu? Belki orada iş bulurlar?
Kapınız ayrı olduktan sonra siz ve eşiniz karşı dursanız onlara, zararlarını minimuma indirebilirsiniz aslında. Hiçbir sorun eşinizin canından kıymetli değil.

Sizi eşinizin ailesinin yaşadığı şehre bağlı tutan bir iş bir ev yok madem neden başka bir şehir düşünmüyorsunuz?

Kendi aileniz size sahip çıkmaz mı en azından iş bulana kadar?

İlla kpde kalmak zorunda değilsiniz. Hem hamilesiniz hem de bu düşüncedeki insanların dolabından bir meyve alıp rahatlıkla yiyemiyorsunuzdur. Sizin ve eşinizin yaşları kaç? Çok mu küçüksünüz de ondan başka şehir istemiyorsunuz?

Yerinizde olsam kendi annemlerde kalırdım eşim gelene kadar.

Eğer eşiniz istemediği için kpde kalıyorsanız, eşiniz sizi hiç düşünmüyor demektir.

cnm bnm eşimde polis bizde suan terör belgesındeyız..Esımın aılesı yuzunden bızde cok zor durumlar gecırdık..dertlerı farklıydı onların ama sonucta huzursuzluk verıp araya sogukluk sokmayı basardılar..Seni en ıyı anlayacak ınsanlardan bırı benmdır cunku ınankı aynı drumları yasadm yasıyorum..Ben sadece suan ınanıyorum ınsanın ölüm tarıhı degısmez demıslerdı bana lisedeyken cok ılgımı cekmıstı..arastrdım evet ınsanın ölüm tarıhı degsmez ama seklı degısırmiş..Eslerımız Allah korusun şehıt olsalar bile ztn normal zamnda da o gun o saat o sanıye vefat edecekler gercegı..Ölüm gercegı asker polis degılekn degl işte maalesf her zmn her an basımıza gelebılecek bısey..Bu yıl tayınınız cıktıysa 2 yıl ztn Sırnak..Emını kı bu olaylar elbet yakında bı huzura kavusturacak bızı..esın tam bılmıyorum ama suan 3700 maas alıyor sonucta devlet memurlugu..evet can mı maas mı..Elbette can ama olaya esım ölecek gözuyle bakma..dıyelım kı bıraktınız cocugunda olacakmıs..ben erken dogum yaptım bır su bardagı kdr mamaya 180 lira verdıgıız bılıyorm..saglık yonunde harcadıklarımız cabası..ınankı kızımın masraflarının altından esımın maasının yuksek olmasıyla kalktık..sımdı kalkıp geldınız bıde bılıyorsunuz kı destegınız yok onlarn yannda onlarn dılıne dusmek daha mı ıyı..esınız işı bırakacaksa bıle bnce kurumlar arası gecıs haklarını denesın sonuna kdr nasıp bu ya belkı olur..Ama bak aynı durumları yasams bırı olarak asla aılesının oldugu yere gıtmem ..O huzursuzlukları yuvama bıdaha sokmam sokamam..cunku bılıyorum kı onlar olursa aramızda ben suan canndan korktugum esımle heran dua ettıgımesımle yıne bosyere tartısıp kat ve kat huzursuz olup kendımı evlılıgımı yıpratıcam..Bence az daha sabredın sark gorevnden sonrada yazın karadenızı gıdın oraya :)oralar sessız sakın cok guzel yemyesıl bı yanda masmavı denızı :)yazın yaylalara cıkarsınız bebısınızle ..polıslıgın askerlıgın en guzel yanıda gıttıgınız yerlerde akraba makraba kımse olmuyo cocugunu kafana gore buyutuyosun esınle hep bı aradasın..o sunu dedı bu sunu dedı derdın yok miss miss:)) Az sabır cok huzur :)inşallah hepımızın hakkında hayırlısı olsun dedıgım gıbı ölüm hep yanıbasımızda hangı meslek olursa olsun:KK43:

Memlekette size ev iş teminatı vermiyorlarki. İstifa etse bile memlekete yerleşmenin. Rabbim önünüzü açık etsin. Ailecek mutlu bir hayatınız olsun inşallah. Ayrıca gurur yapıp eşlerini çalıştırmayanlar sonradan çook pişman oluyorlar. Evdende bişeyler yapabilirsiniz. Üçbeş kuruş katkınız olur.

İlla kpde kalmak zorunda değilsiniz. Hem hamilesiniz hem de bu düşüncedeki insanların dolabından bir meyve alıp rahatlıkla yiyemiyorsunuzdur. Sizin ve eşinizin yaşları kaç? Çok mu küçüksünüz de ondan başka şehir istemiyorsunuz?

Eğer eşiniz istemediği için kpde kalıyorsanız, eşiniz sizi hiç düşünmüyor demektir.
Yazdıklarının aynısını yaşıyorum ne orda rahat bi şekilde yatıp uyuyabiliyorum nede rahat yemek yiyebiliyorum dediğimiz gibi benim 1 haftada orda yedigim meyve annemgilde bi günlük yedigim meyveye eşit gelir. Eşim bana illaki orda kalicaksin demiyor. Sen nerde istersen orda kal diyor geçen kp söylediği laf yüzünden yarın hemen size gidiyorsun diye söyledi. Doğuma kadar da hep sizde kal dedi ve be şuan ailemin yanındayım. Sonra eşim öyle bi laf soylediki acaba bnm aklımda sorular oluştu. Size git senin stres yapmani istemiyorum.gerekiyorsa fazla para gonderirim sizinkilere destek olursun dedi. Esime kizdim babam duymasin o lafi diye. Ama Benim kafamda ışık yandı acaba ben babası gilde kalıyorum diye para mi gönderiyordu diye düşünmeye basladim.

Memlekette size ev iş teminatı vermiyorlarki. İstifa etse bile memlekete yerleşmenin. Rabbim önünüzü açık etsin. Ailecek mutlu bir hayatınız olsun inşallah. Ayrıca gurur yapıp eşlerini çalıştırmayanlar sonradan çook pişman oluyorlar. Evdende bişeyler yapabilirsiniz. Üçbeş kuruş katkınız olur.
Belli bi sure çalıştıktan sonra iş garantisi veriyorlar. Ama 7 yıl dolması gerekiyor. İns Rabbim yüzümüze bakar. Tek duam kimseye muhtaç olmamak. Eğer esimin elinden KB parasını olmasaydı ufaktan bi evimiz olacaktı maalesef :(

Ben 21 yasindayim Esimde 25 yasında babam eşime biz acsak sizde acsiniz biz toksak sizde toksunuz dedi gel illaki yapacak bisey buluruz dedi. Benim babamın eşime yaptıklarını esimin babası oğluna yapmadı.

cnm bnm eşimde polis bizde suan terör belgesındeyız..Esımın aılesı yuzunden bızde cok zor durumlar gecırdık..dertlerı farklıydı onların ama sonucta huzursuzluk verıp araya sogukluk sokmayı basardılar..Seni en ıyı anlayacak ınsanlardan bırı benmdır cunku ınankı aynı drumları yasadm yasıyorum..Ben sadece suan ınanıyorum ınsanın ölüm tarıhı degısmez demıslerdı bana lisedeyken cok ılgımı cekmıstı..arastrdım evet ınsanın ölüm tarıhı degsmez ama seklı degısırmiş..Eslerımız Allah korusun şehıt olsalar bile ztn normal zamnda da o gun o saat o sanıye vefat edecekler gercegı..Ölüm gercegı asker polis degılekn degl işte maalesf her zmn her an basımıza gelebılecek bısey..Bu yıl tayınınız cıktıysa 2 yıl ztn Sırnak..Emını kı bu olaylar elbet yakında bı huzura kavusturacak bızı..esın tam bılmıyorum ama suan 3700 maas alıyor sonucta devlet memurlugu..evet can mı maas mı..Elbette can ama olaya esım ölecek gözuyle bakma..dıyelım kı bıraktınız cocugunda olacakmıs..ben erken dogum yaptım bır su bardagı kdr mamaya 180 lira verdıgıız bılıyorm..saglık yonunde harcadıklarımız cabası..ınankı kızımın masraflarının altından esımın maasının yuksek olmasıyla kalktık..sımdı kalkıp geldınız bıde bılıyorsunuz kı destegınız yok onlarn yannda onlarn dılıne dusmek daha mı ıyı..esınız işı bırakacaksa bıle bnce kurumlar arası gecıs haklarını denesın sonuna kdr nasıp bu ya belkı olur..Ama bak aynı durumları yasams bırı olarak asla aılesının oldugu yere gıtmem ..O huzursuzlukları yuvama bıdaha sokmam sokamam..cunku bılıyorum kı onlar olursa aramızda ben suan canndan korktugum esımle heran dua ettıgımesımle yıne bosyere tartısıp kat ve kat huzursuz olup kendımı evlılıgımı yıpratıcam..Bence az daha sabredın sark gorevnden sonrada yazın karadenızı gıdın oraya :)oralar sessız sakın cok guzel yemyesıl bı yanda masmavı denızı :)yazın yaylalara cıkarsınız bebısınızle ..polıslıgın askerlıgın en guzel yanıda gıttıgınız yerlerde akraba makraba kımse olmuyo cocugunu kafana gore buyutuyosun esınle hep bı aradasın..o sunu dedı bu sunu dedı derdın yok miss miss:)) Az sabır cok huzur :)inşallah hepımızın hakkında hayırlısı olsun dedıgım gıbı ölüm hep yanıbasımızda hangı meslek olursa olsun:KK43:
Çok tesekkur ederim beni anladığımız için. Keşke kurumlar arası geçiş yapabilse ama çok zor ilk görev yeri orası ve 5 yıl tamamlaması gerekiyor.2,5 yıl orda kaldi aralıkta sözleşme bitiyor. Kurumlar arasi gecis yapabilmsi icin 7 yil calismis olmasi gerekiyor.Hep önceden doğu bitince batıya gidicez burada yasayamadiklarimizi orda yasiycaz diye hayal kurduk. Şimdi ben yanında değilim diye bırakıp gelmek istiyor. Şuan o kadar çok dua ediyorum ki Allahım hakkımızda hayirlisini ver diyerek. Ben kbgili biliyorum kendimi biliyorum bana yasattiklarini ve yasatacaklarini biliyorum ve bunları dusunup esimi kirdigimi biliyorum. Şuan hizmet destek diye bi bölümde ve dağa çıkmıyor ama ben yanında olsam hicbisekilde birakcam demez çünkü ne zaman askeriyede kalsa psikolojisi değişiyor :)
Sizde çok zor şeyler yasamissiniz Allahım bidaha hiç yaşatmasın. Bebeginize Rabbim uzun sağlıklı hayırlı bir ömür versin. Ve son yazdığımızda o kadar çok katılıyorum ki ayrılmamız için herşeyi yaptılar ve bn artık onlardan uzakta sadece esimle cocuguma yaşamak istiyorum. Ve ben cocuguma ve eşine bunları yasatmiycam....

Back