Eşime artık tahammül edemiyorum.

setu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
954
6
burda herkesin hikayelerini okuyunca bende evliliğimdeki sıkıntıları anlatmak istedim. Evliliğimde hiç mutlu değilim ama 11 aylık kızım var ve babasını çok seviyor.

ben aslen sinopluyum bu arada sinope arkadaşla aynı memleketliyiz. beş kardeşiz babam trafik kazasında vefat etmiş babam ölünce annemin durumu kötüymüş. dedem beni abisinin kızına evlatlık olarak vermiş. beni ankaraya getirmişler. üvey annemin 20 sene çocuğu olmamış. beni öz evlatları gibi büyüttüler. her yaz sinopa ailemin yanına götürürlerdi zaten akaraba olduğumuz için yaz tatilini orda geçirirdik. ben öz annemi halam olarak tanıyordum ortaokula giderken başka birinden öğrendim ve günlerce kimseyle konuşmamıştım beni doktora falan götürmüşlerdi. sonuçta herşeyi kabullendim iki tarafta beni çok seviyordu. üvey babamı 17 yaşımdayken kaybettim ölmeden bir ay önce bana ev almıştı. iki yıllık üniversite okudum okul bitince ankarada özel bir yerde işe başladım annem işe başlayınca araba aldı. bu sırada eşimle tanıştım onu çok sevmiştim bir yıl sevgiliydik bir yıl nişanlılık dönemimiz oldu. eşimin ailesi beni evlatlık olduğum için istemedi. eşimde benim evimde oturmak istemedi annemlere yakın kiraya gidelim diye tutturdu. ama benim yalnızdı ve ben onu öyle bırakamdım. bu arada evim annemle aynı apartmanda. eşimle ayrıldık sonra dayanamadı geri döndü ailesini nasıl ikna etti bilmiyorum evlendik. nişanlıyken işyerinde yaptığım bir hata yüzünden işten çıkarıldım. eşimin ailesi sürekli işsiz olduğumu başıma kaktı. eşim matematik öğretmeni kendimi ondan aşağı görmeye başladım çok mutsuzdum. evlendiğimizde yeni bir işe girmiştim ama burayı da sevmemiştim bir süre sonra çıktım başka yere girdim çıktım derken iki yıl geçti va onun ailesine göre iş bulamayan iş görüşmelerini beceremeyen biri oldum. kpss sonuçlarına göre ankarada bir üniversiteye atandım. görüşmelerde başhekim beni çok beğendi ve rektörlükte işe başladım herkes çok şaşırdı çünkü beni sıradan bir polikinlikte işe başlayacak sanmışlardı. böylece iş konusunda herkesin ağzı kapanmış oldu.
eşim hep beni kendi ailesine çekmeye çalıştı ilk zamanlar ayıp olmasın diye hep onlara sıcak davrandım her çağırdıklarında giderdim ama ben aynı şeyi benim ailem için eşimde göremedim. annemle pek anlaşamıyorlardı annemde zaten rahatsız etmemek için pek gelip gitmezdi. üvey anneminde zaten babam ölüdkten ruh sağlığı bozuldu o konuda bazen eşime hak veriyorum. çocuk olduktan sonra ablam evde olduğum için sık gelmeye başladı. bu durumdan kendi üvey annem bile rahatsız oldu çünkü beni onlardan kızkanıyordu. ama ben ablamsız bir hayat asla düşünemem çünkü beni evlatlık verseler bile hep beni arayıp sordu hiç bırakmadı. çok uzattım ama olanları anlatayım

eşim özellikle ablamın gelmesini ister doğum yaptığımda bile yanımdaydı. çocuğa bakmama çok yardım etmişti. ama eşim benim akrabalarım gelince kesinlikle hiç konuşmaz sus psu oturur. evde bizde öyleyiz ablama kaç kere dedim abla hep böyle diye. bir gün oturuyoruz ablam yeğenim. eşimde bilgisayarda oyun oynuyor kızım o zamanlar yürümüyor ama sürekli biryerlerden tutup düşüyor. babsının bilgisayarına saldırdı eşim çocuğa bak derken pat diye kafa üstüne düştü eşim bir hışımla kalktı geldi omzuma vurdu niye çocuğa bakmıyorsun diye sonrada kapıyı vurup gitti. ablam çok ağladı bende neye uğradığımı şaşırdım ablamın yanında uzatmadım.
ertesi gün çocuğu uyatamak uykusuzluktan sürekli ağlıyor. ablamda ayağını hafif sallıyordu zaten hiç sallanmaktan da hoşlanmıyor. o sıra eşim girdi içeri niye sallıyorsunuz dedi. uyumadı zaten sallanmaktan hoşlanmadığı için hemen ayağa kalktı. yatır yatağına uyusun diye bağırdı. bende öyle uyumuyor dedim öyle uyumasını beklersem ben nasıl yatıp dinlenicem dedim ertesi gün işe gidiyorum dedim.sen mi bakacaksın dedim bana sen zaten hiç fedakarlık yapma dedi. benmiyim anası dedi sen doğurdun sen bakacaksın dedi kapıyı vurup gitti.ablam gitti bir daha gelmem dedi.
ablamın oğlu ankarad staj yapcaktı benim yanımda kalsın dedim ablam olanlardan sonra pek istekli olmasada gönderdi. eşim aynı konuşmaz hiç biz yokmuşuz gibi davranır.
yeğenim acayip sıkıldı teyze hep siz böylemisiniz dedi. yeğenim varken bir hafta sonu çıkıp gezelim demedi. ama kendi abisi hadi pikniğe gidelim dese koşa koşa gider. yeğenim son iki günüydü bir akşam kızım uyumadı ama sürekli ağlıyor eşime iki dakika bakta bir duşa giriyim dedim yarın işe gideceğim. ben banyoya girince kızım daha çok ağlamaya başladı eşimde çocuğu bağırıyor kızım derdin ne senin banyodan bir hışımla çıktım ne bağırıyorsun dedim bir çocuğu uyutamadın diye bağırdı çocuğu elinden aldım odaya gidip kapıyı kapattım. ağlaya ağlaya emzirdim uyudu. yatağa yatırdım yeğenime baktım bişey yok falan dedim teyze yeter artık ben bunun ağzını burnunu kıracam dedi bırak boşver senle bir ilgisi yok dedim çocuk sinirden ellerini sıktı.
ertesi gün yeğenimi aştiye bırakacağız. sofrayı hazırladım dolaptan sürahiyi çıkardı bunu yine boş koymuşsun dedi yeni doldurdum dedi. ben koymadım dedim ya ne önemi var dedim bende senin her dakika küllüklerini boşaltıyorum dedim. sen zaten hep böylesin sen benle sidik yarıştırda garip garip konuşuyorç kucağımda çocuk var bir elimde tencere yeter artık diye bağırmaya başladım tencereye alıp yere fırlattım oda üzerime doğru geldi vurmak için kızım kucağımda bağırmaya başladı çocuğu alıp odaya girdim defol bu evden dedim istemiyorum seni dedim. kapıyı aç üstümü giyip gidicem dedi diğer odaya geçtim ver çocuğu dedi. ne saçmalıyorsun dedim anası benim dedim sen değilsin dedim. derdin ne senin dedi sen böylesin diye konuştum gitmedi. kendisi de ben hep böyleyim kimseye tavır almıyorum diye zırvaladı. yeğenim geldi hadi teyze sinopa gidelim dedi. olmaz dedim işim var nasıl gidiyim dedi. eşim birden bire yumuşadı yeğenimi aştiye bıraktık. olanların hiçbirini unutmadım ama eşim hiçbirşey olmamış gibi devam etmeye başladı.
yaz tatilinde iki hafta tatil yaptık bu arada dört yıllık evliyiz dört yıldır onun arkadaşlarıyla tatil yapıyoruz. arkadaşları ayrı tatile gidince dayanamadım istiyorsun sende git dedim tamam dedi üç dört günde öyle tatil yaptı. gelince bayramda seni sinopa götürürüm demişti. ama bayram gelince gitmek istemedi. bu arada 45 milyara araba aldık ama bana para yok diye zırvaladı. zorla götürdüm keşke götürmeseymişim allahım bir surat surat bayramım burnumdan geldi. döndük bayramda yaptıklarını yüzüne vurdum hiçbirşey demedi sessiz kaldı yani kabul etmedi
ya kızlar şuan iyi çünkü kendi halimizdeyiz ama ben bunların hiçbirini unutamıyorum ve eşimi artık sevmiyorum sadece benim için kızım var. ona göre bunlar konuşuldu halledildi ama ben unutamıyorum ne yapacağımıda bilmiyorum ve çok mutsuzum. şuan evliliğimizde sorun yok ama benim içimi bir bilse
çok uzun yazdım ama burda herkesi okuyunca içimi dökmek istedim. bir psikolğa falan gitmek istiyorum ama eşim gelmez tek başıma gitmemin bir faydası olurmu sizce

canım eşin biraz sinirli biri sanırım..ama sen ona seni istemiyorum deyince o sinirle bile gitmemiş evden...bunu demen iyi olmuş bence...fazla mı üstüne düşüyosun sıkıyormusun acaba? zaten sinirli yapısı var pek üstüne gitme canım

evet eşim sinirli ama ben onun üstüne gitmiyorum bıraktım artık. sadece bu yapılanları unutamıyorum. onun benim aileme yaptığı terbiyesizliği onun ailesine yapmak istiyorum ama olmuyor yapamıyorum yapımda yok öyle birşey sadece eskisi gibi pek gitmiyorum. aslında boşanmak istiyorum ama annemden de çekiniyorum ortalığı karıştırır eşimi tutar. herşey daha beter olur.

Eşinin senin ailenle ne sorunu var Senin ailenden birisi olmayınca gayet iyisiniz

...karı koca arasında oluyor böyle istenmeyen şeyler...eğer eşin sana karşı şu an çok iyiyse bence unutmaya çalış sende...hep aynı şeyleri düşünürsen mutlu olamazsın....

ne boşanması canım her evlilikte sorunlar var hemen pes etmek olurmu
ki bu okuduklarım çok da boşanılacak bişey değil mücadele et bence

Şu odun erkeklere uyuz oluyorum artık,nedir bu kabalık,bu insanlıktan çıkmış haller,ve neden bu kadar eziyete,horlanmaya katlanıyor bu kadınlar.Hiçmi gururunuz yok hiçmi kendinizi insan yerine koymuyorsunuzda bu odunluklara müsade ediyorsunuz anlayamıyorum.
Bazı sorunları okuyorumda hakikaten abartıldığını düşünüyorum ama sizin sorununuz benim içimi gerçekten acıttı,sizi samimi buldum.
Anlattıklarınızın affedilecek tarafı yok,sevginizin bitmeside çok normal.Böyle bir adam nasıl sevilirki?
Dayanamıyorum diyorsanız gereğini yapın,hayat sizin hayatınız,onu çekilecek yada çekilemeyecek yapanda sizsiniz unutmayın.

herşey yolundaysa unutmaya çalışsan olanlarıbenneyaptımki. ama yine sana aynı şeyleri yaparsa yine aynı tepkiyi ver sen güçlüsün korkma. hayat kocadan ibaret değil. burda hiç kimseye boşan diye tavsiyede bulunmadım sana da bulunmıycam. ama artık sağlığımızdan oluyorsak ne yaparsak yapalım düzelmiyorsa bu kaçınılmaz oluyor,
bir dahaki bayrama kendin git.. bırak o kalsın biraz senden ayrı.. gitsin ailesinin yanına...herşey aileden kaynaklanıyor zaten onlar seni kötülemese küçük görmese yapabiliyormu bu yaptıklarını... sabır kardeşim sabır

maalesef kı durum ne kadar duzeltılmeye calısılsa da etkısı ınsanın uzerınde mutlaka oluyor
bu noktadan sonra bosanıcam kocamdan demedıgınıze gore sızı ona baglayan bır seyler var demektır
gerek kızınız, gerek farkında olmadıgınız sevgınız
zıra bır kadın ne olursa olsun yanında olmak ıstemedıgı kısının yanında duramıyor
bır sekılde yolunu bulup uzaklasıyor o erkekten

bence once esınızle bu hıslerınızı konusmakla baslayın ıse
en basında sızı anlamayabılır
dalga gecebılır ya da fevrı davranıslarla sızı tamamen suclu konumuna da getırebılır
bu oyunlara takılmadan evet kendım ıcın mutlulugum ıcın dıyerek terapıye yalnız baslayın
bellı aralıklarla terapılerın sızın uzerınızde etkısı olacaktır
zaten terapıstınıze ıcınde bulundugunuz durumu anlattıgınızda sıze yol gosterecektır
hangı asamada esınızın terapınıze dahıl olması ya da nasıl teklıf edılecegı konusunda
esınız hıc kabul etmese bıle sız kendınız ıcın gıdın terapıste
herseyden onemlısı mutlu olmalısınız kı cocugunuza ve cevrenıze mutluluk vermelısınız

guclu bırı oldugunuzu dusunerek yapabılecegınıze ınanıyorum

geçmiş geçmişte kalmıştır canım boş ver düşünme kendini üzmekten başka bir şey geçmez eline ama ailenden asla taviz verme sana tavsiyem odur

ayy çok uzundu okudum ama baktım ki ortada çok önemli bir sorun yok.
geçmişte yaşanılanlarla psikoloğa giderek yüzleşebilirsin canım.
ama eşin gelmez sanırım.öyle çözüme yönelik bir insan gibi gelmedi bana.

Anlattıklarınız pek öyle hafif şeyler değil aslında.
Herşey sanki sizin üstünüze yüklenmiş,
çocuğunuzla ve sizinle ilgilenmeyen bir eş.
Sen annesisin diyecek kadar basit düşünebilen,
babalıktan bir haber bir adam.
Böyle huzursuz ve değer verilmeyen bir ortamda bir kadının,
özellikle de çocukların ziyan edilmemesinden yanayım.
İlla dayak aldatma olması gerekmiyor, birşeyler tükenmişse,
ayrılık yoluna da gidilebilir.
Yine de eşinizle konuşun, bir terapiste gidin bence de,
yok gitmem diyorsa ve çözüm aramıyorsa da,
kendinizi bu evlilik içinde tüketin diyemeyeceğim ben.

Bir evin içinde karı-koca hariç 3. bir şahıs yaşıyorsa bu tip problemler maalesef kaçınılmaz oluyor.
Bu olayda sizin ailenizden birileri varmış, eşiniz problem yaratmış.
Eşinizin ailesinden birileri olsaydı da muhtemelen siz problem yaratacaktınız.
Her zaman derim, ailelerle yaşamak, ya da birilerini uzun süreli misafir etmek her zaman sorun oluyor.
Evliliklerin yüzde çoğunluğu bu yüzden çatırdıyor bence.
Artık olan olmuş, ortalık da sakinleşmiş, unutun derim.
Herkesin iyi günü olur kötü günü olur, hele ki evliliklerde, bunları kafanıza takıp yormayın kendinizi de eşinizi de.

Ablanızın yanında omzunuza vurdu.. ee siz ne yaptınız.. Anlattıklarınıza göre eşiniz ruhsuz adamın teki.. Lütfen kendinizi aşağılatmayın.Sizin ailenize saygı göstermek zorunda.. Fakat bunu nasıl başarırsınız bilemem. Çünkü can çıkmadan huy çıkmıyor. Ya sağlam bir gözdağı vereceksiniz adam düzelecek ya bu tavırlarını görmezden geleceksiniz ya da .. ne bileyim işte.. Hakkınızda hayırlısı olsun..

Ablan veya yeğenin olmadığı zaman da eşin böylesine hırçın mı sana?
Eşinin genel tavrı nasıl sana karşı?
Belki açıklamışındır ama göremedim ben,
çok kötü etkilendim yazından...

Eğer 3. şahıslar sizin aranızı bozuyorsa;
bu durum düzeltilebilir, çaresini bulmak daha kolay.
Ama yok 3. şahıslar olsun olmasın
eşin hep böyleyse bunun çaresini bulmak zorlaşır elbet.

Ancak eşinden önce aile durumun çok üzdü beni.
Ya nasıl olmuş da ailen sana böyle bir haksızlık yapmış.
Seni illa ki başkasına verecek kadar mı çaresizlermiş?
İnsanın annesini halası diye bilmesi çok daha acı bir durum,
madem seni verdikleri kişiler de akrabanızmış,
seni almadan büyümen konusunda annene yardımcı olsalarmış...

Canım gerek çocukken, gerek evliyen yaşadıkların gerçekten kolay değil.
Eşin inat eder de gelmezse bile,
sen mutlaka hekim yardımı al derim ben.
Sonuçta sen de bir annesin şu an,
ve bebeğinin kişilik oluşumunda en kritik zamanları.
Önce kendin iyi ol ki, bebeğine de iyi olasın...

Rabbim yardımcın olsun...

Son düzenleme:
ailene öyle davranması çok yanlış.senden ve ailenden özür dilemesi lazım.

bu tip sorunlar yada benzerleri birçok evlilikte yaşanıyor canım.şimdi bunları unutamıyorsun diye boşanmak mantıklı değil bence:1no2:
asıl önemli olan bundan sonra eşinin yaptığı yanlışları tekrarlamaması hatalarının farkına varması ve düzeltmeye çalışmasıdır
şimdi iyiyiz diyorsun eğer aynı hataları yapmıyorsa eskiye sünger çek unut herşeyi ama yok böyle devam eder diyorsan olumlu konuşamayacağım maalesefbilmiyorumkismile

Erkekler genelde böyle, kendi ailesi olduğu zaman akan sular durur,
Ama bizim ailemiz olduğu zaman öyle değil.
Kesinlikle haklısın, ama yine de unutmaya çalış diyorum.
Evet bi psikolog yardımcı olabilir sana.
Ah ah biz kadınlar zor unutuyoruz

canım kimse yokken sorun yok iyiyiz. ama eşimde bir huy var asla canım, seni seviyorum gibi şeyler söylemez sevgiliyken söylredi tabi. bunlardan geçtim ama bu olaylarda olunca iyice bunaldım unutamadım bir türlü. yaşadığım olaylardan dolayı psikolojim bekarken çok bozuktu evlendiğimde vajinusmus sorunuyla uğraştık hipnoz tedavisi oldum ve doktor geçmişini bilinç altına öyle bir kazımışsınki dedi psikolojin çok bozuk dedi. evlenince düzeldim biraz. hipnoz esnasında doktor beni uyuttuğunda üç yaşımdayken abimle oynadığım oyunları anlatıyormuşum üvey annemlerin beni alıp ankaraya götürmesini falan anlatmışım. ben bunları hiç hatırlamıyorum bile. kendime güvenim hiç yoktu işe girince falan değiştim biraz.
evet bunları unutmak zorundayım kızım babasını çok seviyor. aslında ondan tek beklediğim şey sadece ondan güleryüz ve biraz ilgi. yoksa bir erkek olarak yapması gereken herşeyi yapıyor evin her eksiğini alır kızımdan da benden de hiçbirşey esirgemez. ama bunlar evliliğin iyi gittiğini göstermiyor maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…