• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime anlatmalı mıyım?

Arkadaşlar merhaba.
Konunun özeti; 1 yıllık evliyim ve eşimin ilk gunumuzden bu yana cinsel isteksizligi var ve bu soruna cozum bulmuyor.1 yildir cektigimi ben bilirim. Ve ben bu sorunu ilk gorumcemle paylastim ve yardim istedim ne yapacagimi bilmedigim icin.ve kendiside simdi beni kocamin erkeklik gururunu kirmakla sorunumu anlatmakla sucluyor.oysaki benim amacim sadece ne yapabilirim diye yardim istemekti.yasadigim onca sorunun yaninda bu sozleri hic kaldiramadim. Sizce gorumcemin bu dediklerini esimle paylasmali miyim? Ilk benden duymasi ne kadar dogrudur?cunku ben herseyimi anlatirim. Ve ben tirnak.icinde esim cozum bulmadigi yok gibi davrandigi icin yardim istedim. Nolur bir akil verin. Tesekkurler
Ne yapabilirsiniz bipmiyorum ama siz yapmamaniz gereken seylerden birini yapmissiniz. Bu kadar ozel seylerin aileyle, arkadasla paylasilmasina karsiyim. Esim beni baskasina anlatsa buyuk kavga cikarirdim. Cok anlatmak istiyorsaniz bir uzmana gidin.

Kendi tarafınızdan birine anlatmanız daha doğru olurdu veya bir arkadaşa.
Eşinizi siz tanıyorsunuz nasıl tepki verir? Veya siz söylemezseniz görümceniz gidip söyler mi birilerine bir şekilde eşinizin kulağına gider mi bu durum?

Haklisiniz hemde cok. Inanin hergun bunu dusunup kafamda olcup tartiyorum. Kimse yanimda olmayacak onu da biliyorum. Belki sapiklik olarak adlandiracaklar. Merakli olarak adlabdiracaklar. Onu da biliyorum. Inanin hep dusunuyorum.
Saçmalayın lütfen ne sapıklığı, evlilik neden var niçin var. Dinen neden evlilik var.
Ne merakı evliliğin doğasında olması gereken en temel yaşayacağım gerçek yok sizin hayatınızda.
Madem çok meraklı olarak adlandıracaklar sizi, size bu yoruma yapanlara sizde neden evlendiniz evlenmeseydiniz deyiniz.
Yanlış düşünüyorsun canım kardeşim, sakın böyle düşünüp kendini harap etme. Çok yolun başındasın yaşında fazla değil belli.
Şu dünyada değer bulmadığın, isteklerinin göz ardı edildiği, mutsuz olduğun hiç bir yerde durma...

Arkadaşlar merhaba.
Konunun özeti; 1 yıllık evliyim ve eşimin ilk gunumuzden bu yana cinsel isteksizligi var ve bu soruna cozum bulmuyor.1 yildir cektigimi ben bilirim. Ve ben bu sorunu ilk gorumcemle paylastim ve yardim istedim ne yapacagimi bilmedigim icin.ve kendiside simdi beni kocamin erkeklik gururunu kirmakla sorunumu anlatmakla sucluyor.oysaki benim amacim sadece ne yapabilirim diye yardim istemekti.yasadigim onca sorunun yaninda bu sozleri hic kaldiramadim. Sizce gorumcemin bu dediklerini esimle paylasmali miyim? Ilk benden duymasi ne kadar dogrudur?cunku ben herseyimi anlatirim. Ve ben tirnak.icinde esim cozum bulmadigi yok gibi davrandigi icin yardim istedim. Nolur bir akil verin. Tesekkurler

Sizin cinsel isteksizlik sorununuz olsa, bunu çözmeseniz, eşiniz de gidip erkek kardeşinize “X’in cinsel isteksizlik sorunu var, cinsel ilişkiye girmek istemiyor” dese, erkek kardeşiniz de “bunu bana anlatman X için gurur kırıcı” dese, erkek kardeşiniz haklı mı olur haksız mı?

Saçmalayın lütfen ne sapıklığı, evlilik neden var niçin var. Dinen neden evlilik var.
Ne merakı evliliğin doğasında olması gereken en temel yaşayacağım gerçek yok sizin hayatınızda.
Madem çok meraklı olarak adlandıracaklar sizi, size bu yoruma yapanlara sizde neden evlendiniz evlenmeseydiniz deyiniz.
Yanlış düşünüyorsun canım kardeşim, sakın böyle düşünüp kendini harap etme. Çok yolun başındasın yaşında fazla değil belli.
Şu dünyada değer bulmadığın, isteklerinin göz ardı edildiği, mutsuz olduğun hiç bir yerde durma...
Cok tesekkur ederim gercekten sizlerle konusmak dertlesmek iyi geldi

Eşinizle olan sorunda tabii ki haklısınız. Ama görümcenizle ilgili konuda görümcenizi zor durumda bırakmışsınız. Bilmek istemeyebilir, utanabilir, kendini garip hissedebilir.

Ayrıca, anlatınca iyi etki olarak ne olabileceğini düşündünüz? Yani anlatma motivasyonunuz neydi? Görümcenizin konuya pozitif bir etki yapması mümkün değil ki. Ne olmasını isteyerek anlattığınızı anlayamadım. Ya da boşta bulunup mu anlattınız?

Arkadaşlar merhaba.
Özel hayatınız için niye eşinizle konuşmak yerine görümceyle konuşuyorsunuz ki? Ne yapacak görümce? Sorun eşinizle sizi ilgilendiriyor ve bu durumu eşinizle konuşmalısınız 3.kişileri ilgilendirmez ve eşiniz bunu ondan öğrenince ciddi şekilde kırılacak.

Bu cinsel tabulardan ülkece sıyrılmamız lazım artık. Kimse ulu orta sokakta yapsın falan demiyorum ama bak, bu hanımefendinin yaşadığını yaşayan ve aman elalem ne der diye kimseye söyleyemeyen birçok mutsuz evli kadın var. Sonuçta evlilik varsa sadece erkeğin zevk alması için yok. Sadece şunu söyleyeceğim, bal dök yala bile olsa eşinizin tarafı ikinizin arasındaki en ufak problemi bile söyleme. Altın kuraldır bu bana göre. Sonuçta ne kadarlık hayatlarındasın? Bir uzman daha faydalı olurdu benim fikrimce. Hatta gurur kırmadan eşine söyleyip birlikte gitseniz daha iyi olur ama işte şimdi Türk erkeği olunca bakış açısı çok değişiyor.

Arkadaşlar merhaba.
Kaynana anlatsaydin veya eltine teyy Allah im ya Doktor var Doktor

O zaman sadece konu sahibinin mesajlarıyla ilgilenip benim mesajlarımdan uzak durun. Belliki insanların kalbini kırarım diye bir çekinceniz yok. Konu sahibinin benim gibi bir görümcesi olsaydı buraya gelip konu açmazdı, bunuda bilin isterim. Her şeyden önce insanız, sıfatlarımızla değil insanlığımızla kendimizi belli ederiz.
☺☺ yazdiginizi okumadim ama, ayip olmasin diye emoji koyuyorum suan.☺

tovbe yarabbım
gorumceyım
abımın esı gelıp boyle bırsey bana sorsa canım ben nasıl yardım edebılırım pardon ? doktora gıdın derdım

sımdı hep gelınlerın tarafını tutarım nadirdir gorumce tarafını tutusum burda gorumce haklı

hepiniz topyekun fesatsınız kusura bakmayın..bende de erkek kardeş var gelinimiz gelse bu derdini açsa onu olgunlukla doktora yönlendiririm ,kardeşimi de bu konuda üstü kapalı uyarır doktora gitmeye ikna ederim ,sizlerin dediği gibi sevişmelerine karışmam ama pozitif anlamda ortalığı bulandırmadan yönlendiririm...tutup ta kızı tehdit etmem.

bakın yukarıda eksik anlatmışım diye yazmışsınız..
o zaman sıkıntınızı tam yazacaksınız..
biz de size o şekilde yazmıycaz...
bence kimse kimseyi yazdıklarıyla yargılayamaz sonuçta burada ki kimseyi tanımıyoruz etmiyoruz ne kadar yazarsa yazsın anlatırsa anlatsın her konu tek taraflı anlatılıyor. o yüzden insanlara saf cahil diye kesin yargıda bulunup dolaylı da olsa hakaret etmek yerine sadece neden görümcene anlattın anlatman gereken son kişiydi diyebiliriz direk saf mısın cahil misin demek çözüm değil ki bence doğru da değil.

Yani ne kadar yakın olursanız olun bir erkeğin cinsel hayatı kızkardeşine nasıl anlatılır ki utanır insan . Konunun uzmanı da değil neticede mecbur kalasınız. Görümce de dur napıyorsun bana anlatma dememiş de tehdit ediyor. Her türlü tuhaf. Eşinizle konuşun tedavi olacak o 3.şahıslar bir çare bulamaz. Yok yanaşmıyorsa da boşanacaksınız mecbur

bence kimse kimseyi yazdıklarıyla yargılayamaz sonuçta burada ki kimseyi tanımıyoruz etmiyoruz ne kadar yazarsa yazsın anlatırsa anlatsın her konu tek taraflı anlatılıyor. o yüzden insanlara saf cahil diye kesin yargıda bulunup dolaylı da olsa hakaret etmek yerine sadece neden görümcene anlattın anlatman gereken son kişiydi diyebiliriz direk saf mısın cahil misin demek çözüm değil ki bence doğru da değil.
Amaçları gercekten dertlesmek,konu sahibine yardimci olmak olsaydı zaten bunu yapmazlardı. Bir derdim var bölümünde insanlara hakaret edip akillari sira cahil saf şöyle böyle demeyi marifet görüyorlar bazıları . Zaten dikkat edin yorum yazip geri çekiliyorlar. Bazisi böyle kavgadan hakaretten beslenir.

Back