Esimden ve k.validemden yiprandim artik..

bence bu genç yaşında yaşadıkların yeterde artar bile eşinle konuşş bencilliklerine ,sadece onun ailesi varmıış gibi davranmasına ve 3. kişiler için seninle tartışmasından bıktığını ve böyle devam ederse aylrılmak istediğini söyle ..böyle hayat geçme z valla..
bu erkeklerin bu huyundan nefret ediyorum sizin ananız var sizi doğurduda bu el kızı kaya kovuğundanmı çıktı ..sizi büyüten annede karınızı ne bıüyüttü emeksizmi oluyor bu bencillikten nefret ediyorum...
ayrıca görünen o ki dış etkenler olmasa siz iyi bir çift bile olabilirsiniz ama bu kadarını görmezden gelp ne olursa olsun annesini haklı gören bi eşle yaşanmaz ...ailenizde arkanızda destek okuyormuşsunuzda daha çok iyi düşünün derim ilk 10 ay böyle ise sonrasını düşünmek bile istemiyorum..

ailenizi sakın ezdirmeyin. benim en tahammul edemediğim şeydir kocamın aileme saygısızlık etmesi. onlarki bu yaşa kadar bana sevgiyle bakmış, ben elin oğlunu onlara saygısızlık ettirmem. kocamda olsa haddini bilecek. yapma arkadaşım bu aileyle bu kocayla nereye kadar yuruteceksin zaten

eşin de adam olmaz kayınvaliden de.bunlar baştan beri böyleymiş.sen ne diye gerçeği gördüğün halde affettin anlamadım.şimdi hemen topla eşyalarını git anneciğinin koynuna.çok gençsin yazık sana.

10 ay beklemıssınız bayrama kadarda bekleyın beklemedım demezsınız.ama degısen bısey olmıcak bence.sızı evemı kıtlıyolarkı aılenıze gıdemıyorsunuz.gıdın annenızın evınde kalın bır gece esınızede msj atıp annem uzgun onunla kalıcam yada hasta falan deyın.gorun bakalım ne yapacaklar.burnunuzdan getırecekler.hayat boyle gecmez ama bosanın yada bosanmayın dıyecek kısıde ben degılım sıze.kaynanamlara gıtmıstım 3yyıl once mısafırlıkteyken baska komsu yarında bana gel cok sevdım senı dedı bende cok sevmıstım o teyzeyı olur gelırım otururuz dedım.sonrada kaynanama sordu aynenen asık suratla kısssmett dedı bastırarak hıc sevmem boyle tavırları zaten ya gelırım ya gelmem dersın cnm.eve gıttık kayınpedere anlatıyo sıkayet edıyo bana sormadan gıderım dedı dıye.nıye sorucamkı kendı kararlarımı kendım verebılıyorum ıster gel ıster gelme ben gıdıyorum dedım.herkesın agzı var konusabılır aklı var karar verebılır kımse kımseye karısmamalı.cok uzuldum yazık annenıze benım annemın 1 damla goz yası ıcın yakarım dunyayı aklınızı basınıza toplayın.

aileni nasıl bu kadar ezdirebildin, affedebildinn sana ve ailene yapılanları ki ailem haklı diyorsun. Ailem haksız bile olsa kv yada nişanlım aileme o tarz konuşsa, küfür etse , anan gibi mahalle karısı olcaktın almasaydım dese yaşına başına bakmam alırım ayağımın altınnaaa , ben mi çok cadıyım bilmiyorum ama sözler vardır haklı bile olsan ki değillermiş ağızdan çıkmamalıı... Terbiyesizlerrrr sana tavsiyem sakın bide çocuk yapiyim deme onada yazıkk

Arkadaşım umarım söyleyeceklerim seni kırmaz. Ama suçun büyük kısmı sende bana göre. kaynanan olacak o yaratık(kusura bakma insan diyemiyorum) babana küfür edecek , her türlü rezilliği yapacak ,annen de ona çiçek alıp götürcek(asla izin vermem) , mektup yazacak sırf senin için o şirrette kabul etmeyip anneni kovacak , bunlar yetmezmiş gibi ana kuzusu kocanda yanında olmayacak ve sen onun ailesi ile görüşeceksin öyle mi. Arkadaşım sen o kadar taviz vermişsin ki böyle davranmazlar insan olurlarsa ayıp olur. Senin yerinde olsam o cadıyla bırak konuşmayı yüzüne dahi bakmaz , adını anmaz ve asla konuşmazdım.Ha kocanda bozuluyor mu paşa gönlü bilir. Hiç kimse bulunmadık hint kumaşı değil , ve dünyadaki hiiiiç kimse annenden babandan önemli değil.Sen hala konuşsammı derdindesin. Bırak kocan ailesiyle konuşman onları affetmen için sana yalvarsın. İzne geldiğinde dahi canım ben anneme gidiyorum der gidersin ister gelir isterse gelmez. Sakın bi daha onun ailesi ile görüşme, bi kere daha ayaklarının altını öpsün yine affetme. Bu kadar ezik olmayın yaa. Bu ne Allah aşkına. Kaynanaymış eş hatırıymış canları cehenneme valla. Kocan eşimin hatrına diyor mu.
Ayrıca evden gelin çıkarken babam eşime kızım sana emanet ona iyi bak demişti. Sözümde dayım eşime kızımızı üzersen karşında bizi bulursun demişti. adettir. emanet edilir ne var bunda.

Bak bak kocana giden yol benden geçer...Allah aşkına zihniyete bak yaa.
Arkadaşım silkelen ve kendine gel.

İşiniz çok zor,Allah yardımcınız olsun.Ne eşinizi değiştirebilirsiniz,ne de ailesini.Böyle kabul edeceksiniz yada yollarınızı ayıracaksınız.Eğer devam edersiniz;eşiniz ailesini hep haklı görecek,sizi ezdirecek onlara karşı.Karar sizin tabi.

Allah yardımcınız olsun eş her zaman bulunabilir ama ana baba hiç biz zaman bulunmaz canım huylu huyundan vazgeçmez ne senin eşin değişir nede kayınvalideni değiştirecegim diye uğraşma bile, genceciksin ailende arkanda daha fazla ne kendini ezdir nede aileni ezdir bu insanlara

bana yasadıgınız evlilik gibi gelmedi acıkcası. evlilik boyle olmaz, olmamalı..

Katılmadan edemeyeceğim.
Ömür bu şekilde geçmemeli. Eş dediğin böyle olmamalı.
Nasıl "hastalıkta sağlıkta, iyi günde kötü günde" deniliyorsa, o şekilde yapabilmek için iki tarafında uğraş vermesi gerek.
Sadece senin çabalaman, oturup bunlara kafa yorman, "nasıl iyi ederim" diye çabalanmanla olmaz.
Eşinin artık çabalaması lazım, fakat anlaşılan o ki buna dair kılını kıpırdattığı yok.

Yine malesef ki sovr86 arkadaşımıza katılıyorum.
Sen taviz verdikçe, o yüz bularak insanların hiç tahmin edemeyecekleri noktalarda hakaretler etmiş.
Etmeye de devam ettiği aşikar.
Eşinin buna bir son vermesi gerekirdi, ama o da pasif kalmış ve sen üzüntüler üzerine üzüntüler çekmişsin.
Yineliyorum ki bir insan 7'sinde ne ise 70'inde de odur...
Asla karşındakini değiştirmeye çalışma veya bunu yapabileceğine inanma!
O ne ise O'dur ve değişmeyecektir. Bir an değişti sanırsın, fakat bir hülyaya kapılırsın.
Bunun bir çok örneğini burada, televizyonlarda, gazetelerde, vs. görüyoruz duyuyoruz...

Tabii ki hayat senin hayatın, tercihler senin tercihlerin.
Kimse buna müdahale edemez, ama burada az çok okuduğun yorumlardan anlamışsındır.
Arkadaşlar (bende dahil olmak üzere) bu şekilde üzüntüleri kimsenin hak etmediğine inananlardanız ve sonu görebiliyoruz az çok.
Kimse ayrılmak için bir evlilik yapmaz, bir yuva kurmaz. Fakat sen zamanında ailenin fark ettiklerini tam anlamıyla idrak edip buna dur diyecektin.
Affetmeyecektin, istediğin kadar sev karşındakini, fakat o sana gereken değeri vermiyorsa, gereken şekilde seni benimsemiyorsa, boşa sevmekle kalırsın.
Ömrün böyle geçer gider.

Allah yardımcın olsun, inşallah hakkında en hayırlı olan neyse o olur.
Ama bile bile lades dersen de, bir söz var "kendi düşen ağlamaz"... Üzgünüm, ama hayat gerçekten bu kadar acı...

aynen dediğin gibi de olmuş

ama eşim çokta kötü değil...

canım allah sana cok cok sabırlar versın peygamber sabrı..hayat ıste kıme kavun kımıne kelek nabalım kaderımızde ne varsa alnımıza ne yazıldıysa onu goruyoruz..

çok üzüldüm durumuna allah kimsenin başına vermesin böyle bişey büyük konuşmak gibi olmasın ben senin yerinde olsam eşimin ailesine rest çekerdim eşimde karş gelirse boşanırdım milyon tane koca bulunur ama anne baba bulamazsın bidaha onlarla gönül rahatlığıyla bir araya gelemedikten sonra evliliğin ne kadar da mutlu olabilir ki ya dediğim gibi o kaynana müsvettesinden uzak dur yüzünü bile görme mecbur deilsin kocan sorun çıkarırsa sende onu hayatından çıkarırsın benm annem babam bi tanedir onlar mutsuz olucaksa bu aile şefkatinden yoksun kalıcaksam nişanımı bile atarım ben

Mesajlariniz icin tekrar tesekkür ederim.. Bi karara vardim artik.
Tam olarak ne zaman hangi gün hangi saat bilmiyorum, ama anneme herseyi anlaticam bi hafta icinde.. Annem o benim, üzüntümüde paylasicak sevincimide, sevincten cok üzüntü verdim ona su gecen iki senede, sevinc borcluyum bütün aileme..
Anneme herseyi anlattiktan sonra esime iki secenek sunacagim, ya benimle gelip annemin babamin elini öpcek, yada bundan sonra annesinin koynunda yatar. Yemegini o pisirir, camasirlarini o yikar, bugüne kadar ne yaptoysam esim icin, anneside yapar herseyi.. Eger söyledigi gibi beni seviyorsa gelicektir annemlere, gelmiyorsa zaten sevmiyor demektir, bende bundan sonra hayatimi kendime göre cizerim. Kaldigimiz sehirden tasinmam, cünkü okulumu cok seviyorum, okulumu bitirip dönerim babamin evine..

Planim bu artik.. Dogrulari her ne kadar kendim bilsemde, baskalarindan bu sekilde duymaya ihtiyacim vardi güclenmek amacli, cok zayiftim korkuyordum..

Bazen aklima kaynanamin tabagina zehir atmak, arabasinin motoruna patlayici koymak geliyor, bendemi deliriyorum ne..

böyle bi karar aldıın için çok sevndm inan senin adına inşallah herşeyin hayırlısı olur senin için

Affedilmeyecek biri varsa kendi ailesi, senin ailene annesinin neler yaptıgını bilmiyor sanki de, sınav sonrası arayıp aramadıgını soruyor, kendi ailene gelmiyor ama senin onun annesine gitmeni bekliyor, yok ya baska arzusu?
Aile gibisi yok, hatta bir sarkı vardır eller kadir kıymet bilmiyor anne, senin kadar kimse sevmiyor anne! diye,
Annesini henüz 4 ay önce kaybetmis biri olarak, kayınvalidenizin annenize söyledigi seyler icimi acıttı, yüregimi daralttı, hic bir anne, hic bir baba haketmiyor bunları..
O kadar üzüldüm ki, anlatamam size..

Esinizle konusun, ailenizle buzları eritmedigi takdir de gerekeni yaparsınız artık, hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
çok bile ezdirmişsin kendini,neyse ki güzel bir karar almışsın,çok isabetli..
görsünler senin kolay lokma olmadığını..
yeryüzünde değil eşimin annesi,herhangi biri benim anneme mahalle karısı dicek ha..insan evlilikte kendisinden fedakarlık yapabilir ama ailenden feragat etmen de neyin nesi..

Nisanliyken ayrildigimizsa esime "eger babamdan özür dilemezsen herseyi unut benimle ilgili" demistim.. Birinci gün aramadi ikinci gün aramadi ücüncü gün yine aramadi, ama dördüncü gün paşa paşa arayip özür diledi babama söyledigi o laflardan dolayi..

Arkadaslarim bana "o sensiz en fazla bir, tas catlasa iki hafta dayanir, daha sonra ayagina gelip ne istersen yaptirirsin" diyorlar.. Ama benim istedigim esimi kukla gibi oynatmak degilki, evliligin gercwkte böyle olmadigini, her ne olursa olsun anneme babama benim kocam oldugu sürece saygi göstermesi gerektigini bilmesini istiyorum..

Anneme anlattim bugün herseyi, burda türk aile terapisti varmis, oraya gidin objektif olarak yardim etsin size dedi, numarasini bulup vericek. Her zaman arkamda olduklarini, kapilarinin her zaman acik oldugunu söyledi..

3 gündür dogru düzgün görmüyorum esimi, oda surat asmaya basladi artik, catlayip patlicam artik biyerimden.
Bide marifetmis gibi görümcem ve kvalidemde kafa tutuyolar bana sürekli ailemle veya arkadaslarimla bulustugum icin, esimide kötü etkiliyorlar.. Ben sevdigim insanlari görmeyeceksem ne isim var burda, gider kalirim okulumum oldugu yerde..

Canım kimseyi kötü etkilemek istemem ama bence çocuk yokken boşan derim ben sana eşin gelip annenle babanla barışsada yine eşin aynı kafadaki adam olmaya devam edecek yine annesi aynı kadın olacak yarın öbürgün aynı şeyler yine olacak bak nişanlıyken babama şöyle demişdi diyorsun özür dilemişde ne olmuş yine aynı şeyler yarın öbürgün yine olacak ve gün gelecek esas ozaman istesende boşanamayacaksın çünkü elini ayağını bağlayan çocuğun olacak onu babadan mahrum etmeye vicdanın el vermeyecek

ne sabırlısın yaa, bence ailenle konus, onların fikrini al, eger arkandalarsa arkana bile bakma derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…