• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimden şiddet görüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok haklısınız aslında 2.cocuk konusunda hep dikkatliydim ben ikisi arasında 8 yaş var ama ailesi eğer bu evlilik deva ediyorsa 2.cocuk olacak dediler. Yani eşime baskı yaptılar. Hatta temmuz ayına kadr çocuğunuz oldu oldu olmadı ayrilacaksiniz dediklerini biliyorum.
İlk çocuk kız diye mi?

Valla baba sıfatını böyle öküze verecekse doğurmasınlar. O çocuklar insanca bir hayat mı yaşıyor sizce? Baba yüzü mü görüyorlar. Rezilce hayat sürmeyi ister mi o çocuklar? Annelerinin dayak yediği hayvan bir herifle yaşamak mı isterler sırf kadın anne olmak istedi diye..

Hadi ilki yeni evlilikte bilemedi vs anne olmak istedi oldu tamam artık ama 8 yaşındakinin yaşadıkları ortadayken bile bile ikinci çocuğu yapmalı mı yani kadınlar?

Bu hikayede 2.çocuğun yaşayacağı hayat tamamen kadının suçu.

Burada kadın kendi çocuklarının düşmanı zaten biz ona düşman olsa ne!

Ekleme: Kesin korunurken olmuştur 2.yavrucak!
Ne kadar acımasız yorumlar umarım aynı yada benzer şeyleri siz yasamassiniz ve keske 1 kadın olarak hemcinsinizi suçlayıp daha da üzmek yerine bi fikir verebilseniz

Kızmın gözleri önünde kaç defa vurdu bana geçen gün koluma değdi anne sana vurdu mu diye savunmaya geliyordu beni. Ben hwrseyin farkında olaraka neden ayrilamadim kendime çok kızıyorum. Belki de daha kötü bit hayatim olur diye korktuğum için.

Geçen gün izlediğim bir programda 16 yaşında bir kız annesine kızıyordu “ neden o adamı hayatımızda tuttun? Bunları yaşamamıza izin verdin” diye.
O adamın ne mal olduğu belli zaten. Çocuklara en büyük eziyeti kocanız değil, siz yapıyorsunuz. Onları bu ortamda durmaya mecbur bırakıyorsunuz.
Cesaretim yok diyin, ama çocuğum demeyin.
Öncelikle sığınma evine gidin, sonrasında kendinize yeni bir hayat kurmak için çabalayın. Keşke en küçüğü olmasaymış, herşey daha kolay olurdu. O da sizin hatanız.

Keşke en başta ayrılabilseydiniz bu adamdan ikinci çocuk olmadan. Başka yolunuz yok ayrılın aileniz var mı? Arkanızda değillerse sığınma evine başvurun ama o çocukları o adamla büyütmeyin.

Çocuk dogurmasinmi insanlar evlenip mutlu yuva kurmak anne olmak her kadının hakkı karşısındaki adam değilse bu kadının suçu değil keske kadının düşmanı kadin olmasa dimi
Ne kadar bencilce bir düşünce bu ne demek anne olmasın mı eğer karşısındaki baba vasfını tasimiyorsa olmasın anne falan hem herkes anne olacak diye birsey yok. Yazık değil mi o çocuklara hadi ilki oldu ikincisi neden bu adam bir günde böyle olmadı ya sizde diyorsunuz mutlu yuva kurmak diye burda mutlu yuva mı var sizce...

Anne olmak bir hak mi arkadaşlar birisi bana açıklama yapabilir mi?

Yani anne olmaya hakki yok mu filan denmiş de? Ben anne olmayı sorumluluk sanıyordum, hakmış. Daha şimdi öğrendim.

Hak kavramı, bir başkasının hayatıni kötü anlamda etkilemedigi sürece geçerlidir. Eğer sizin hakkınız bir çocuğun hayatını karartiyorsa ona hak denmez.

Ona hakka tecavüz denir. Bir insanin iyi yaşama hakkını çalmak denir. Bir insanın günahına girmek denir Bu ortamdan sağlıklı bireyler çıkmayacağına göre, bu ortama "anne olmak hakkım" diye çocuk getirmek bütün insanlığa karşı suc işlemektir.

Bu kadının çocukları yarın sizin çocuklarınızın eşleri olabilir. Siz inanıyor musunuz bu evden çıkan bir çocuğun düzgün,oturma kalkma bilen, vakur ve sağlıklı bir insan olacağına.

Anne olmak hakkı diyen herkese soruyorum. Elinizi vicdanınız üzerine koyarak cevap verin; bu evden çıkan bir çocuk sizin damadınız olsun ister miydiniz?

Önce hak ve sorumluluk kavramlarını ayıralım ondan sonra konuşalım. Değil eve gelin ya da damat yapmak, komşunuz olsa endişe edersiniz.

Allah hesap günü bu çocukların hakkını sorarken göreceksiniz hak mı sorumluluk mu?

Sana gelince sevgili konu sahibi. Çok öfkelendigim için boşanma konusu üzerinde durmayacağım. Eşinin seni dövmesi bi yana, kayınvalidenin isteği ile çocuk yapmanız bile tek başına skandal zaten. Lütfen bir ortamda bunu söylemeyin olur mu?

Evinizdeki her konu kendi başına bir boşanma sebebi. Ama görüyorum ki boşanma söz konusu değil. . O zaman boşanma haricinde başka yollar düşünelim.

Mesela sadece oyun sebebiyle dövüyorsa bu çok iyi. O oyun oynamaya başladığı zaman çocukları alıp başka odada oturun. Dikkatini dağıtacak ses ve eylemlerden uzak durun.

Ya da buna benzer önlemler alın. Neye kızdığını tespit etmişsinizdir. Onlara dikkat edin.

Çocuklarla olan ilişkisini minimuma indirin. Böylece çocuklar da dayak yeme riskinden kurtulmuş olur.

Size soru sormadığı sürece kendisi ile iletişime geçmeyin. Ama böyle küsmüşsünüz gibi de yapmayın kizarsa dövebilir çünkü. Sadece size sorulana cevap verin ve bunun haricinde onun keyfini bozacak şeylerden kaçının.

Bunlardan daha kolayı boşanmak ama sizin tercihiniz ne diyelim.

Allah çocuklarınızın yardımcısı olsun. Allah kocanızı ıslah eylesin.

Biz üç kardeşiz babamız bizi küçük yaşta bırakıp gitmiş gotu yememiş çocuk sorumluluğu almaya hiç yüzünü bile hatırlamıyorum annemin okuma yazması işi gücü yok kalmış ortada üç çocukla insanların yardımları fitre zekatlariyla büyüdük daha dün eşimle konuşurken eşim dedi ki iyisi de babanız bırakıp gitmiş (babamın karaktersizliğini gördüğümüz bir olay yaşadık yıllar sonra) siz o adamla buyuseydiniz hepiniz peri perişan olurdunuz dedi. Çok şükür annem tek başına parmakla gösterilen çocuklar yetiştirdi. Yapmayın lütfen babasız büyümesin diye o çocukların geleceğini mahvetmeyin. Böyle bir baba olmaz olsun siz hem anne hem baba olun evlatlariniza

Kızmın gözleri önünde kaç defa vurdu bana geçen gün koluma değdi anne sana vurdu mu diye savunmaya geliyordu beni. Ben hwrseyin farkında olaraka neden ayrilamadim kendime çok kızıyorum. Belki de daha kötü bit hayatim olur diye korktuğum için.

Size şöyle söyliyim hiçbir hayat, bundan daha kötü olamaz. Kızınız sizi şiddete uğrarken görüyor. İleride belki o da eşinden şiddet görse, "annem de şiddet görüyordu, napayım, kaderim böyleymiş" deyip susacak ve oturacak. Kızınız sizi güçlü görse, o da güçlenir. Ailenizin yanına dönün. Zaten ikinci çocuğunuz da olmuş, o da büyüyecek görecek sizi ilerde. Ne kadar üzücü, onların psikolojisi ne kadar zarar görüyor bi bilseniz keşke.

İşkur'un sitesine üye olup ilanlarına bakın, eğitim durumunuzu bilmiyorum ama iş ayırt etmeden başvurun. Ailenizle yaşayın.

Çok yanlis bir dusunce, anne olmak esini dogru secebilen kadinlarin hakki olmali, bi bakacaksin once adama bu normal bi insan mi bunu çogaltmaya gerek var mi yoksa yamyam mi? Yamyamsa ya baskasini bulacaksin ya da cogalmayacaksin kardesim. Baktin evliliginde mutsuzsun yine cogalmayacaksin bu kadar basit, masum cocuklari o evin icine nasil sokmaya gonlunuz razi oluyor annelik bu mu?
Veya annelik baba olamayacak insanlardan cocuk peydahlayip hayatini karartmak mi?
Once kendinizi buyutun sonra cocuk buyutursunuz

Ben de böyle konulardaki konu sahiplerine kızıyorum. Ama hak veriyorum size. Evet herkes, "2. çocuğu niye yaptın o zaman?", "ayrılsaydın o zaman?" diyorlar. Ama zaten bu kadın sağlıklı düşünebilseydi ilk çocuğu yapmazdı, hadi ilk çocuğu yaptı. İkinci çocuğu hiçbir şekilde yapmazdı.

Yani, konu sahibinin birçok hatası var evet ama sağlıklı düşünmeyen, psikolojisi bozuk olan(büyük ihtimalle öyle) birinden normal sağlıklı bir insan gibi karar almasını beklemek biraz mucize olur...

Keşke şiddete uğrayan kadınlar ve çocuklar için birşeyler yaoabilseydim
Sadece üzülüp öfkelenmekten başka hiçbirşey gelmiyor elimden

Merhaba arkadaşlar, ben iki ay önce doğum yaptım. Eşim pubg diye bir oyun var sürekli onu oynar eğer oyunda ölürse ve ben o an konuştuysam bana küfür eder siniri geçmezse vurur. Bugün bebeğimi emzirirken ona soru sordum ve o esnada oyunda öldü. Bana küfür edip tükürdü. Ben de bebeği bırakıp telefonunu almaya çalıştım odadan çıkması için sonra bana vurdu. Bu sadece bir seferlik bir durum deil. 8 yaşında bir kızım var ve sürekli kızıma da küfür ediyor. Iki çocuğum var çalışmıyorum kendime güvenim yok napicam ya da ne yapmalıyım.. Lütfen bana yardımcı olun. 😔
Senin kocanın anladığı dili ben anladım da burada söylersem şiddeti özendirmekten ban yerim. Her doğru her yerde soöylenmez.

Hakaret etmedi kimse.
Sadece adam zaten hanzo ne geregi vardı ikinci çocugun dediler.
Ne yani gitmek gibi bir çözümü olmayan her mutsuz evlilik sürekli çocuklarla taçlandırılmak zorunda mı ?

Hakaretler var okumadın mı yorumları
Ben de ditorum ki belki adam 2.cocugu yaparken boyle değildi...konuda bu yokki nerden belli

Senin kocanın anladığı dili ben anladım da burada söylersem şiddeti özendirmekten ban yerim. Her doğru her yerde soöylenmez
YAğlı bir sopa alacaksın dişlerini ağzına dökeceksin kolunu bacağını kıracak kendinden zayıfa şiddeti gösteceksin
Demek istemedin heralde🥴🤔👍

Çocuk dogurmasinmi insanlar evlenip mutlu yuva kurmak anne olmak her kadının hakkı karşısındaki adam değilse bu kadının suçu değil keske kadının düşmanı kadin olmasa dimi
Hanimefendi adam 8 yasindaki cocuguna kufur edip siddet uyguluyor siz hala cocuk dogmasin mi kadin mutlu olmasin mi , kadinin yuvasimi var mutlu bir hayati mi var ki ayni rezil hayata bir cocuk daha yapiyor ??? Hayret biseysiniz yazik sizin gibi zihniyetlerin cocuklarina Allah affetsin.

Çok haklısınız aslında 2.cocuk konusunda hep dikkatliydim ben ikisi arasında 8 yaş var ama ailesi eğer bu evlilik deva ediyorsa 2.cocuk olacak dediler. Yani eşime baskı yaptılar. Hatta temmuz ayına kadr çocuğunuz oldu oldu olmadı ayrilacaksiniz dediklerini biliyorum.
Hic mi iradeniz yok sizin ? Kararlarinizi kendiniz alamiyor musunuz inanamiyorum. Konu acmayin buraya bosuna burdan soylenen hic bisey size care olmaz.

Hakaretler var okumadın mı yorumları
Ben de ditorum ki belki adam 2.cocugu yaparken boyle değildi...konuda bu yokki nerden belli
2.çocuğu adamın ailesinin zoru ile yapmışlar, yoksa ayırırız demişler. Konu sahibi de istemeye istemeye sırf kızı babasız büyümesin diye tamam olmuş. Adamın 2.çocuktan sonra böyle olduğu yok yani.

2.çocuğu adamın ailesinin zoru ile yapmışlar, yoksa ayırırız demişler. Konu sahibi de istemeye istemeye sırf kızı babasız büyümesin diye tamam olmuş. Adamın 2.çocuktan sonra böyle olduğu yok yani.
Yazacaktım da üşendim.
Eline saglık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back