• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimden şiddet görüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bi kere artık cocuk yapmayı bırakın. Bu herif şimdi böyle olmadı hep böyleydi. Sonrada boşanın dayak yemekten iyidir. Her dayakta ölüm riski var

Başlık "eşimden şiddet görüyorum"
"görüyorum"
Yani "gördüm" değil🙁
Yani ilk değil, muhtemel son da olmayacak.
İşte bu çok üzücü.
Şartlarınızı bilemiyorum, umarım kurtulursunuz bu 2 ayaklı yaratıktan.
Bir kapı açılır ve o iki günahsız yavru ile birlikte kurtulursunuz.

Oyun bağımlısı haline gelmiş bir erkek. Kendinin farkında olup da terapi almayı isteyebilecekse psikoterapi denenebilir. Oyun, telefon, bilgisayar, internet insanları hasta edecek derecede bağımlı yapıyor, evlilik ilişkilerini bozuyor.

İyileşmenin en temel prensibi kişinin hasta olduğunu (yardıma ihtiyacı olduğunu) kabul etmesidir. Kendini düzeltmek istemeyeni zorla terapiye götürseniz de onlarca tablet ilaç yuttursanız da hiçbir şey elde edemezsiniz. Yapılacak şey ikna ile Psikiyatrist/Psikolog ile görüştürmek. Belki onlar bu bağımlılığın ve davranış bozukluğunun düzelmesi gerektiğine ikna edebilirler ve yardımcı olabilirler. Sosyal medya detoksu videoları izletebilirsiniz.
Aksi durumda kocanızı ya çekmek ya da boşanmak durumundasınız.

Sakına bir daha çocuk yapmasın. Boşanmak da kolay değil, iki çocukla böyle bi adam ortada bırakır. Kendi çocuğuna küfreden bir oyun bağımlısından ne beklenir ki? Evet böyle bir adamdan çocuk sahibi olmak akla ziyan bir durum.
Aslında derine inmek gerekirse oyun bağımlılığı yeni başladı sayılır sorun oyundan ziyade kötü bir ailede yetişmesinden kaynaklı babasindan nefret ediyor ama onun kölesi belki de kendi yaşadıklarını kızımıza yaşatıyor bilemiyorum.

Başlık "eşimden şiddet görüyorum"
"görüyorum"
Yani "gördüm" değil🙁
Yani ilk değil, muhtemel son da olmayacak.
İşte bu çok üzücü.
Şartlarınızı bilemiyorum, umarım kurtulursunuz bu 2 ayaklı yaratıktan.
Bir kapı açılır ve o iki günahsız yavru ile birlikte kurtulursunuz.
Güzel dileğimiz için çok teşekkür ederim. İnşallah 🙏🏼Aslında mesleğim var ama şartlar kötü sosyologum inşallah bir gün mesleğimi yapabilirim.

Kusura bakmayın yani ama öküz işte.. Kessinlikle ayrılın böyle birinden ne size eş olur ne baba olur.. Aileniz yok mu paylaşabilecek kimseniz.
Annem var babasız büyüdüm. Annem arkamda ama orda da başka sorunlar var. Biliyor musz bunları yaptı ve evden gitti geldiğinde benden özür diledi çocuklara çok iyi davranmalar filan vicdanını rahatlatp yarın en fazla bi kaç güne aynısını yapacak biliyorum çünkü daha önce yine yaptı

Kocan bir bagimli..
Muhabbetini boldugun anda krize giriyor..
Ayrica oyunda oluyorsan,millet senden iyiyse,sende nispeten beceriksizsen suc neden bizde ?
Bence ona kufur ediyorlar oyunda,uzerine bir de kaybedince size patliyor..
Aptal erkek egosu,bir oyun icin bile karisina ve cocuklarina saldiracak kadar cahil bir adam...
Adam dedim ama adamlara da hakaret oldu sanki.
O kadr haklısınız kii

Alsın pubg yi müsait bi yerine montalasın... Tövbestağfurullah tövbeee 🤦🏻‍♀️ ne adamlar var ya bir oyunu tüm hayatı yapmış, küçücük bir kız çocuğuna bile küfür ediyor. Yeni doğum yapmış kadına vuruyor. Ailesine anlst, kendi ailene de söyle. Defolsun gitsin evden, kiranı ödesin nafakanı da versin

Evet. Sizce kızınız evde bu adam olmasa mi daha mutlu ve sağlıklı bir psikolojiye sahip olur, yoksa bu adam varken mi?

Anne olmak bir hak mi arkadaşlar birisi bana açıklama yapabilir mi?

Yani anne olmaya hakki yok mu filan denmiş de? Ben anne olmayı sorumluluk sanıyordum, hakmış. Daha şimdi öğrendim.

Hak kavramı, bir başkasının hayatıni kötü anlamda etkilemedigi sürece geçerlidir. Eğer sizin hakkınız bir çocuğun hayatını karartiyorsa ona hak denmez.

Ona hakka tecavüz denir. Bir insanin iyi yaşama hakkını çalmak denir. Bir insanın günahına girmek denir Bu ortamdan sağlıklı bireyler çıkmayacağına göre, bu ortama "anne olmak hakkım" diye çocuk getirmek bütün insanlığa karşı suc işlemektir.

Bu kadının çocukları yarın sizin çocuklarınızın eşleri olabilir. Siz inanıyor musunuz bu evden çıkan bir çocuğun düzgün,oturma kalkma bilen, vakur ve sağlıklı bir insan olacağına.

Anne olmak hakkı diyen herkese soruyorum. Elinizi vicdanınız üzerine koyarak cevap verin; bu evden çıkan bir çocuk sizin damadınız olsun ister miydiniz?

Önce hak ve sorumluluk kavramlarını ayıralım ondan sonra konuşalım. Değil eve gelin ya da damat yapmak, komşunuz olsa endişe edersiniz.

Allah hesap günü bu çocukların hakkını sorarken göreceksiniz hak mı sorumluluk mu?

Sana gelince sevgili konu sahibi. Çok öfkelendigim için boşanma konusu üzerinde durmayacağım. Eşinin seni dövmesi bi yana, kayınvalidenin isteği ile çocuk yapmanız bile tek başına skandal zaten. Lütfen bir ortamda bunu söylemeyin olur mu?

Evinizdeki her konu kendi başına bir boşanma sebebi. Ama görüyorum ki boşanma söz konusu değil. . O zaman boşanma haricinde başka yollar düşünelim.

Mesela sadece oyun sebebiyle dövüyorsa bu çok iyi. O oyun oynamaya başladığı zaman çocukları alıp başka odada oturun. Dikkatini dağıtacak ses ve eylemlerden uzak durun.

Ya da buna benzer önlemler alın. Neye kızdığını tespit etmişsinizdir. Onlara dikkat edin.

Çocuklarla olan ilişkisini minimuma indirin. Böylece çocuklar da dayak yeme riskinden kurtulmuş olur.

Size soru sormadığı sürece kendisi ile iletişime geçmeyin. Ama böyle küsmüşsünüz gibi de yapmayın kizarsa dövebilir çünkü. Sadece size sorulana cevap verin ve bunun haricinde onun keyfini bozacak şeylerden kaçının.

Bunlardan daha kolayı boşanmak ama sizin tercihiniz ne diyelim.

Allah çocuklarınızın yardımcısı olsun. Allah kocanızı ıslah eylesin.
Öncelikle uzun uzun anlattığınz için teşekkür ederim. Zaten eşim kötü bir baba tarafından büyütüldugu için böyle biri. Annemde istemezdi böyle bir damadı olsn. Bilemezsiniz yarın başınıza, başımıza ne gelecek. Bana kızıp Hersey söyleyebilirsiniz ama kimse kimsenin ne yaşadığını bilmiyor bir kaç gün sonra yaşadığım psikolojimi altüst eden olayı paylaşıcam. Siizn bu söylediklerinizi dr bana yıllar önce söylüyordu ama cesaretim yok hayat çok zor 🤗

Alsın pubg yi müsait bi yerine montalasın... Tövbestağfurullah tövbeee 🤦🏻‍♀️ ne adamlar var ya bir oyunu tüm hayatı yapmış, küçücük bir kız çocuğuna bile küfür ediyor. Yeni doğum yapmış kadına vuruyor. Ailesine anlst, kendi ailene de söyle. Defolsun gitsin evden, kiranı ödesin nafakanı da versin
Bir kaç gün sonra ailesinin bana yaptığı siddet mi dersiniz her ne derseniz anlaticam bu anlatacağım ilk lohusalığımda yaşadığım olay. Sonrasında zaten psikolojim bozuldu neddn sağlıklı kararlar veremediğimi anlarsınız belki

Banlanmayi göze alarak yaziyorum

Rezalet bi insansiniz, dogurdugunuz cocuga annelik yapamadiginiz gibi, bir ikinci cocugun günahina gitmissiniz.

Evet, gercekden rezalet bi insansiniz
Ben sosyoloğum mesleğimi yapamıyorum. İyi bir annemiyim bu tartışılır tabi omuzlarımdaki yükü hesaplasam sonuç feci olur kizmakta öyle haklısın ki. Ben de kendime kızıyorum ama kimse kimsenin ne yaşadığını ya da ne yaşayacağını bilemez 😔

Yani ne yapabilirsin cidden?
Cidden soruyorum bu durumda kim ne yapabilir,ne diyebilir ki?
Ya boşanacaksın ya da çekmeye devam edeceksin ortası yok çünkü bunun.
Böyle bir adamdan 2 çocuk yapmakta yani... off ne desem bilemiyorum cidden.
Hiç mi düşünmüyorsunuz? Hiç mi ilerisini hesaplamıyorsunuz?
Yemin ederim biz burda sizlerden daha çok düşünüyoruz ya.
Aile evine döneceksin eğer şu anda işin,gelirin yoksa.
Başka çaren yok.
Boşanacağınıda düşünmüyorum.
Öyle olsa hala ne yapayım diye sormazdın.

Ben sıze bırsey dıyeyımmı kızının kucağındaki bebegının kıymetını bıl ve onları babası super olan adam olsa bile ezdirme asla dunyanın hıcbır yerınde bır evlad kocadan sonra gelemez koca kımkı yavrularımın tırnağı etmez kocamla aram kotu degıl ona rağmen boyle düşünürüm.
Senın koca babasının annesıne davranıs seklini kotu rol model almıs babasına karsı cıksa da.emınım kadınlardan da nefret edıyordur.Kocana soyle sızın en hayırlınız hanımına en ıyı muamele eden ıyı davranandır hadisini duymamıs mı..8 yasındakı kızınıza yazık degıl mi kıymet verın su evlatlarınıza yazıktır günahtır yeterrrrr

Birkaç sene olmuştur, bir haber görmüştüm. Doğu'da bir anne, kızını çocuk gelin yapmak istedikleri için töreden kaçırıp, İstanbul'a getirmiş. O kızının dışında çocukları da var tabi ki onları da almış. Çöplerden bir şeyler toplayarak onları okula falan yollamaya çalışıyor ve çocukların arkadaşları görür de, çocukları utanır diye çöpleri gece geziyor. İstanbul gibi bir şehirde, gece geziyor. Kadının muhtemelen okuma yazması dahi yok. Üstelik bulurlarsa öldürecekler. En son yardım eli uzandı çok şükür ve bu haber beni en çok etkileyen haberlerden birisi oldu. Bir annenin gücüdür bu. Çocuğuna edilen kötülüğe sesi çıkmayan bir anne gördüğümde hep bu kadın gelir aklıma. Umarım siz de o gücü bulur, evlatlarınızı ve kendinizi çekip çıkarırsınız bu durumdan. Özellikle çocuklarınız için, çünkü eşi siz seçtiniz ama babayı onlar seçmedi. Güzel haberlerinizi duymak ümidiyle.

Merhaba arkadaşlar, ben iki ay önce doğum yaptım. Eşim pubg diye bir oyun var sürekli onu oynar eğer oyunda ölürse ve ben o an konuştuysam bana küfür eder siniri geçmezse vurur. Bugün bebeğimi emzirirken ona soru sordum ve o esnada oyunda öldü. Bana küfür edip tükürdü. Ben de bebeği bırakıp telefonunu almaya çalıştım odadan çıkması için sonra bana vurdu. Bu sadece bir seferlik bir durum deil. 8 yaşında bir kızım var ve sürekli kızıma da küfür ediyor. Iki çocuğum var çalışmıyorum kendime güvenim yok napicam ya da ne yapmalıyım.. Lütfen bana yardımcı olun. 😔
Çok üzgünüm 😞 Siz bir şekilde atlatabilirsiniz ama o kızınız belki hayatı boyunca unutmaz babanın tavrını. Lütfen onlar için güçlü ol, bir iş edin, ayaklarının üzerinde dur. Sadece çocuklarını düşündüğünde doğru kararı görmüş olucaksın diye umut ediyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back