• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimden şiddet görüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok haklısınız aslında 2.cocuk konusunda hep dikkatliydim ben ikisi arasında 8 yaş var ama ailesi eğer bu evlilik deva ediyorsa 2.cocuk olacak dediler. Yani eşime baskı yaptılar. Hatta temmuz ayına kadr çocuğunuz oldu oldu olmadı ayrilacaksiniz dediklerini biliyorum.
E ayrılsaydınız çok mu gerekliydi bu adamla evli kalmak

Yani ne yapabilirsin cidden?
Cidden soruyorum bu durumda kim ne yapabilir,ne diyebilir ki?
Ya boşanacaksın ya da çekmeye devam edeceksin ortası yok çünkü bunun.
Böyle bir adamdan 2 çocuk yapmakta yani... off ne desem bilemiyorum cidden.
Hiç mi düşünmüyorsunuz? Hiç mi ilerisini hesaplamıyorsunuz?
Yemin ederim biz burda sizlerden daha çok düşünüyoruz ya.
Aile evine döneceksin eğer şu anda işin,gelirin yoksa.
Başka çaren yok.
Boşanacağınıda düşünmüyorum.
Öyle olsa hala ne yapayım diye sormazdın.
Gittim
Hı evet, herkes çocuk doğurmalı. Mazallah üreyemezsek ne yaparız. Dünyanın sekizinci harikası olan genlerimizi gen havuzuna aktaramazsak dünya çok şey kaybeder.
Dalga mı geçiyorsunuz siz? Küçücük çocuğa küfrediyormuş adam. Şimdi bu çocuk da iyi bir anneyi, sevgi dolu bir babayı hak etmiyor muydu? Ama ne oldu? Böyle bir ailenin içine doğdu. Niye? Çünkü isteyen herkes, iyi bir anne baba olabilir miyim demeden ürediği için. Bu bencillik, haksızlık ya hu en hafif tabirle.
S.çtığımın oyunu için 7 yaşında bir çocuk küfre uğruyor. Yarın bir gün fiziksel şiddete de varır. O zaman da kıdın kıdının dışmını yazarsınız umarım. Burada bir tane düşman var, o da biz değiliz. Azıcık sınır bilin lütfen, bir tane kalıp öğrenmişsiniz, onu da yerli yersiz hakaretamiz bir şekilde kullanmayın.

Korunuyordum, ona rağmen oldu da der bence.
Hayır korunmuyodum çünkü düzenli bir ilişkimiz yokdu sadece bir sefer böyle bir sey oldu ve ertesi gün hapı alacaktım beni bir şekilde ikna etti olmadığına aile baskısı ile zaten ikinci çocuk ıstiordu ve bunu başardı.

Ben sosyoloğum mesleğimi yapamıyorum. İyi bir annemiyim bu tartışılır tabi omuzlarımdaki yükü hesaplasam sonuç feci olur kizmakta öyle haklısın ki. Ben de kendime kızıyorum ama kimse kimsenin ne yaşadığını ya da ne yaşayacağını bilemez 😔

Eeee o Zaman devamke???

Sana normal geliyor bu davranışlar demek ki 2.yi yapmışsın. O yüzden sana üzülmüyorum. Ama o çocuklara içim acıdı. Özellikle büyük kızına. Çünkü anne neyse kızlarda öyle oluyor. Tebrik ediyorum seni kendin gibi evlatlar yetiştiriyorsun. İleride kızında kocasından bu hareketlere maruz kaldığında ona da normal gelecek. Yazık vallahi yazık.

ben mi çok kuyruğu dik yaşıyorum, siz ve sizin gibi insanlar mı bu kadar değer yargılarından habersiz anlamıyorum.
annelik duygusuysa, tamam yaşamışsınız. 8 yaşında bir yavrunuz var, ona güzel bir gelecek sağlayamamışsınız, huzurlu bir yuvada yaşatamamışsınız. ikinci çocuğu ne diye yaparsınız?

kızınız büyümüş, girin işe çalışın. güzel de bir mesleğiniz varmış zaten vasıfsız da değilsiniz. bu adamı, bu hayatı çekmek niye?

aile baskısıymış, bilmem neymiş. olmuyor çocuğum derdiniz, madem kesin kural koymuşlar, sizi de ayrırırlardı ceza (!) olarak. kurtulurdunuz suya sabuna dokunmadan.

eşiniz döllenmenin olup olmadığını nerden bilecek, hap kullansanız nerden bilecek?

yani bir sürü şey yapabilme ihtimaliniz varken, hiçbir şey yapamıyor oluşunuz gerçekten çileden çıkarıyor insanı.

İşsiz herhalde sürekli oyun oynadığına göre.
Çocuklara çok üzüldüm. Sana hiç üzülmedim desem.bu adam böyle madem neden ikinci bebeği yaptın😡
Hanımefendi çaresiz bi insana kurdugunuz cümlelere dikkat edin. Hayat bu kimin başına ne geleceği hiç belli olmaz. Düşene tekme atmak kolaydır. Karşıdaki bir kadın ne olursa olsun üzülmemeniz sizin vicdani ayıbınızdır. İsterse 5. Doğursun bu onun şuan ki durumunu hakettigini göstermez. Sizede düşmez.

Ne acı evde kocasından fiziksel şiddet gören bir kadın sadece desteğe ihtiyacı olduğu halde burada geçmişte yaptıkları yüzünden duygusal şiddete maruz bırakılıyor... Hakarete varan söylemler, geçip gitmişi eleştirmeler, haketmişsinciler bakıyorum da kocasından hiç bir farkı olmayan bir sürü insan.. Bir sürü lafı güzaf tek elle tutulur tavsiye bile yok sadece yargı..

Konu sahibi geleceğe bakacaksın artık olan olmuş çocuklarını rabbim bağışlasın artık keşkelerle kendini kahretmenin inan hiç bir faydası yok. Kimseye de bu konu üzerinden prim verme. İlk etapta maddi olarak birikim yapmaya çalışacaksın gizli gizli biriktir evladın daha küçük biraz büyüyüp kreşe verme yaşı gelene kadar hem kendini hem onları o evdeki hayvanın şiddetinden korumak adına sessiz kalacaksın. bu arada eşinin sana yaptıklarını bir şekilde kayıt altına almaya ve delil toplamaya çalışacaksın özellikle mesaj vs atarsa silmeyeceksin.
Birde lütfen fiziksel şiddet gördüğünde mümkünse gidip darp raporu almaya bak. Bunlar elini kuvvetlendirecektir. Sonra küçük çocuğun kreş yaşına geldiğinde de ayrılmaya bakacaksın.

Bunları ailenin size sahip çıkmayacağını varsayarak yazıyorum. Eğer sahip çıkacak bir ailen varsa arkana bakmadan çek git.

Olur ya evdeki ... evliliğe devam etmek için zorlar ve mecbur kalırsan da terapi şartı ile kabul edip terapiye başlamasını sağla. Umarım rabbim yolunu kolaylaştırır.

Bu durum odadaki pembe fil gibi var ama kimse bahsedemiyor. Maalesef çocuklar çoğunlukla kadınlar için ayak bağı oluyor, burada çocuğu olduğu için boşanamayan kaç kadın okudum. keşke büyük 8 yaşındayken küçüğü yapmasaydınız, küçük çocuğu bir yere bırakıp işe gitmeniz gerek ama 8 yaşındaki bir çocukla boşanıp çalışmak zor değil.

Merhaba arkadaşlar, ben iki ay önce doğum yaptım. Eşim pubg diye bir oyun var sürekli onu oynar eğer oyunda ölürse ve ben o an konuştuysam bana küfür eder siniri geçmezse vurur. Bugün bebeğimi emzirirken ona soru sordum ve o esnada oyunda öldü. Bana küfür edip tükürdü. Ben de bebeği bırakıp telefonunu almaya çalıştım odadan çıkması için sonra bana vurdu. Bu sadece bir seferlik bir durum deil. 8 yaşında bir kızım var ve sürekli kızıma da küfür ediyor. Iki çocuğum var çalışmıyorum kendime güvenim yok napicam ya da ne yapmalıyım.. Lütfen bana yardımcı olun. 😔
Ah ne desek boş şimdi 2. Çocuğu niye yaptınız ki
Kendiniz kurtulamayacaksınız belli ki çocuklara yazık
Şansınız bol olsun bir an önce kurtulursunuz inşallah

Aslında derine inmek gerekirse oyun bağımlılığı yeni başladı sayılır sorun oyundan ziyade kötü bir ailede yetişmesinden kaynaklı babasindan nefret ediyor ama onun kölesi belki de kendi yaşadıklarını kızımıza yaşatıyor bilemiyorum.
Bunlar bahane eşiniz kötü bir insan
Kötü insan kötüdür illa ki kötü bir babayla büyümesine gerek yok aksine bunu ders çıkarıp çok iyi baba olanlar var benim yaşadıklarımı yaşamasın mantığıyla.
Kızınız için çok üzüldüm bebeğiniz için ayrı üzüldüm
Eğitiminiz varmış gidin çalışın bakın çocuklarınıza destek olacak 1 kişi bile varsa cesaret edemeyecek bir şey yok yeter ki isteyin.
Ama böyle kocalar genelde cok seviliyor sizde durum nasıl bilemem de 🤷‍♀️

İnsanları yargılamak size kalmadı kimse isteyerek bunları yaşamaz yaşatmaz adamın suçu yok kadin ni suçlu
Evet adamın bu anlamda suçu yok adam zaten bu iğrenç bi insan ve kötü.
ilk şiddet davranışında hamle yapması gereken sizdiniz. Kocam bana vuracak, tükürecek, küfredecek adamı varya doğduğuna pişman ederim feleği şaşar yani bidaha tükürük üretemez hale gelir. Maddi güç elbette önemli bu da yine sizin tercihiniz adamların eline bakmayacaksınız yarını düşüneceksiniz bu kadar basit.
Ya da en azından cocuk planlaması yapabilirdiniz
Ne bileyim soyunup sevişmemek çok zor olmamalı en azından 🤷‍♀️
Benim eşimin geliri cok yüksek 3 haneli para giriyor eve herkes benim çalışmama inanılmaz şaşkın mesela ama bu günün yarını var her zaman kendi ayakları üzerinde durabilmeliyim. Elbette maddi imkanlarımız ortak ama o olmazsa da yaşayabilirim.
Kocam ölebilir, başkasına aşık olabilir, boşanmak isteyebilir ya da ben isteyebilirim seçenekler uzar gider. Kendi seçimlerinizin hesabını eleştirildiğinizde bize sormanız çok saçma.
Cevap zaten boşan seçeneği başka cevap bulamazsınız ki burada

İnsanları yargılamak size kalmadı kimse isteyerek bunları yaşamaz yaşatmaz adamın suçu yok kadin ni suçlu
adam suclu. suclariyla ilgili bin tane sey yazilmis zaten. ve inanmayacaksiniz ama kadin da suclu. 8 yasina kadar gelen bir cocuga yasatilanlardan dolayi, kendine yasatilanlardan dolayi cizgi cekip yeni bir hayata baslayamadigi icin suclu. ustelik bu sacma sapan les evlilige, yine sacma sapan sebeplerden bir cocuk daha getirdigi icin suclu.

insanlari yargilamak bize kalmadi ama buraya yazilan bir konu hakkinda fikir vermek bize kaldi.

yani siz de duyar kasmak yerine daha akilci cozumler sunabilseniz keske.

adam suclu. suclariyla ilgili bin tane sey yazilmis zaten. ve inanmayacaksiniz ama kadin da suclu. 8 yasina kadar gelen bir cocuga yasatilanlardan dolayi, kendine yasatilanlardan dolayi cizgi cekip yeni bir hayata baslayamadigi icin suclu. ustelik bu sacma sapan les evlilige, yine sacma sapan sebeplerden bir cocuk daha getirdigi icin suclu.

insanlari yargilamak bize kalmadi ama buraya yazilan bir konu hakkinda fikir vermek bize kaldi.

yani siz de duyar kasmak yerine daha akilci cozumler sunabilseniz keske.
Sizin sunduğunuz bir akıllı çözüm de yok ortada suçlamak haricinde yaptığınız biseude yok

Öncelikle uzun uzun anlattığınz için teşekkür ederim. Zaten eşim kötü bir baba tarafından büyütüldugu için böyle biri. Annemde istemezdi böyle bir damadı olsn. Bilemezsiniz yarın başınıza, başımıza ne gelecek. Bana kızıp Hersey söyleyebilirsiniz ama kimse kimsenin ne yaşadığını bilmiyor bir kaç gün sonra yaşadığım psikolojimi altüst eden olayı paylaşıcam. Siizn bu söylediklerinizi dr bana yıllar önce söylüyordu ama cesaretim yok hayat çok zor 🤗
Ama siz böyle diyerek onun bu yaptıklarını meşrulaştırıyorsunuz. Zaten kötü ailrde büyümüş diyerek. Yapmayın nolursunuz kimse böyle bir hayatı hak etmez. Kurtarın kendinizi ben gerçekten size çok üzüldüm.

İki çocuğunuz var annesiniz, toplumda ve dinen kutsal bir mertebedesiniz ama çocuklarınızın babası her gün önüne yemek koyduğunuz adam kıytırık bir oyun için size el kaldırma hakkını kendinde buluyor. Gerçekten bunu mu reva görüyorsunuz kendinize? Ne yapıp edip bir hal çare bulun yoksa olan çocuklara olacak. Şiddetin varolduğu bir evde çocuklar nasıl yetişir en iyi sizin bilmeniz lazım. Neticede sosyologsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back